Kevään koittaessa ja terassin paljastuessa lumen alta ei terassi välttämättä olekaan toivotussa juhlakunnossa. Ulkona oleva terassilaudoitus altistuu jatkuvasti suurelle rasitukselle. Sen päällä kävellään, se kastuu, jäätyy, sulaa ja on alttiina auringon UV-säteilylle. Puuterassin voi huoltaa helposti puuöljyllä. Puuöljyt ovat säärasitukselle joutuvien vaakapuupintojen hoitoaineita. Puuöljyillä käsitellään terassirakenteet, ulkolattiat, laiturit ja puutarhakalusteet. Säännöllisesti huollettu terassi kestää pidempään ja näyttää edustavalta. Katso myös työohjeemme pienen perusterassin rakentamiseen tästä.

Terassin käsittely

 1. Poista pinnasta irtonainen aines, lika ja pöly
 2. Pese ensin terassi terassipesulla ja huuhtele sen jälkeen pesuaine huolellisesti pois.
 3. Anna terassin kuivua vähintään 4 tuntia, mielellään 1 vuorokausi ennen puuöljyn levittämistä. Mitä kuivempi pinta, sitä paremmin öljy imeytyy.
 4. Suojaa esim. suojamuovilla talon seinä, sokkeli, ovi ja muut pinnat, joihin et halua öljyroiskeita.
 5. Levitä öljy tasaisin vedoin siveltimellä, sienellä tai terassiölylastalla lauta tai pari kerrallaan. Käytä jatkovartta apuna. Käsittele koko lauta päästä päähän yhtä jaksoisesti. Näin vältät päällekkäisten sivelyjen kohdalle jäävät tummat jatkokset. Öljy kannattaa levittää aina puunsyiden mukaisesti. Öljyä poikkisahatut päät erittäin huolellisesti. Järjestä mahdolliset työsaumat rikkoviin kohtiin.
 6. Jos puu imee öljyä paljon, toista käsittely. Mahdollinen imeytymätön öljy pyyhitään pois.
 7. Anna kuivua noin 1 vuorokausi. Vältä kuitenkin käsitellyn pinnan mekaanista rasitusta ensimmäisten päivien aikana.
 8. Lopuksi puhdista työvälineet ja käsittele jätteet pakkauksen ohjeen mukaan. Tyhjä, kuiva pakkaus voidaan kierrättää.

Huomioi myös terassin materiaali

 • Painekyllästetyn puun on annettava kuivua asennuksesta vähintään puoli vuotta ennen öljykäsittelyä.
 • Lämpökäsitelty puu käsitellään mahdollisimman pian heti asennuksen jälkeen. Puupaljaasta puutavarasta valmistettu terassi käsitellään pohjustepuunsuojalla ympäriinsä ennen öljyämistä.

Hyvä lopputulos edellyttää kunnollista puuöljyä sekä esipesua, jolloin työ sujuu vaivattomammin ja lopputulos on paras mahdollinen. Löydät laajasta valikoimastamme kaiken tarvittavan pieniin ja suurin urakoihin, niin tavarataloista kuin verkkokaupastamme. Tutustu valikoimamme esimerkkeihin:

Tutustu valikoimamme esimerkkeihin:

 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta