Ladataan

Grillin valinta – valitse sinulle sopiva grilli ja onnistu grillauksessa

Grillaus

Kesä ja grillaaminen mielessä? Kunnon grillillä ja välineillä onnistut loihtimaan kesän maukkaimmat hetket!

Grillin valintaan vaikuttavat mm. sijoitus- ja käyttöpaikka, ominaisuudet ja kuinka monelle hengelle olisi tarkoitus grillata. Grillin lisäksi tarvitaan kunnolliset tarvikkeet ja puhdistusvälineet, jotta grillaus sujuisi vaivattomasti ja grilli olisi seuraavaa käyttökertaa varten valmiina. Älä myöskään unohda savustamista! Savustamalla loihdit upean makuiset herkut helposti. Ihastuta perheesi tai vieraasi savustettuihin herkkuihin erillisellä savustimella, savustinkaapilla tai -laatikolla, jotka löydät laajasta grillien, savustimien ja tarvikkeiden valikoimastamme.

"Grillin valintaan vaikuttaa mm. sijoituspaikka"

- BAUHAUS Vantaa, puutarhamaailma

Grillejä on erilaisia. Perinteinen ja edullinen hiili- tai brikettigrilli on suosittu valinta grillaukseen kotona, mökillä ja vaikkapa piknikillä. Tehokas ja monipuolinen, myös suurellekin porukalle soveltuva kaasugrilli on varma valinta tosigrillaajalle. Nopean ja helppokäyttöisen sähkögrillin voi ottaa mukaan vaikkapa veneeseen tai asuntoautoon ja se soveltuu erinomaisesti myös parvekkeelle, mikäli taloyhtiön säännöt sen sallivat. Sähkögrillin saa myös hyvinkin nopeasti käyttövalmiiksi ja ruokaa valmistuu mukavasti ilman päästöjä.

Kaasugrillit

Kaasugrillit ovat tehokkaita, nopeasti käyttövalmiita ja lämpötilaa on helppo hallita. Kaasugrilli onkin hyvä valinta silloin, kun halutaan grillata usein. Kaasugrilleissä on usein myös sivupoltin, joka lisää grillin monipuolisuutta. 

sivupoltin
Sivupoltin

Kaasugrilliä valittaessa tulee ottaa huomioon polttimoiden lukumäärä. Mitä laajempi paistoalue grillissä on, sitä enemmän myös polttimoita tarvitaan. Polttimoiden lukumäärä vaikuttaa myös kaasun menekkiin. Kaasugrillin valinnassa kannattaa myös huomioida tilan tarve. Kaasugrilli tarvitsee paljon tilaa myös syvyyssuunnassa avattavan kannen vuoksi. Kaasupullo tulee myös sijoittaa riittävän etäisyyden päähän grillistä käytön aikana, joka tulee myös ottaa huomioon tilan tarpeessa.

Kaasugrillit eivät aina ole isoja, vaan myös pienemmästä kokoluokasta löytyy kaasugrillejä. Matkalle mukaan otettava kaasugrilli on kätevänkokoinen apulainen ruoan valmistukseen esim. eväsretkelle.

Laajasta valikoimastamme kaasugrillit huippumerkeiltä eri malleissa ja kokoluokissa. Tule tutustumaan valikoimaamme tai katso verkkokauppatuotteemme. Meiltä myös nestekaasut ja täytöt sekä letkut, säätimet ja muut grillin lisävarusteet.

  


Briketti- ja hiiligrillit

Brikettigrilli

Weber Master-Touch® brikettigrilli

Briketti- ja hiiligrillit  on perinteinen ja usein edullinen grillaustapa. Hiiligrillin polttoaineena käytetään grillihiiliä tai brikettejä, jotka tuottavat kuuman paistolämpötilan lämmettyään (n. 15-30 minuuttia). Sytytyksen apuna voidaan käyttää sytytysnestettä, jonka annetaan imeytyä hiiliin/brikertteihin ennen sytyttämistä. Paistaessa grillin tehoa voidaan säätää kannen ja ilmansäätöventtiilien avulla. Hiiligrillillä paistaessa myös savun aromit tulevat eri grillityypeistä esiin parhaiten.

Hiiligrilli kuumenee merkittävästi ja turvallisuudesta on pidettävä huolta. Grilli tuleekin pitää kaukana helposti syttyvistä materiaaleista ja ympäristöstä. Muista myös antaa grillin jäähtyä kunnolla ennen tuhkien poistoa, puhdistusta ja varastointia. Katso esimerkkejä hiili- ja brikettigrillivalikoimastamme:

Laajasta valikoimastamme hiili- ja brikettigrillit sekä tarvikkeet. Tule tutustumaan valikoimaamme tai katso verkkokauppatuotteemme »

Sähkögrillit

Sähkögrillaus parvekkeella

Sähkögrilli on erinomainen ratkaisu, kun kaasun ja brikettien käyttö on kielletty. Kuva Weber.

Sähkögrilli valitaan usein silloin, kun kaasu- tai hiiligrilliä ei voida käyttää. Ne ovat helppoja ja turvallisia käyttää ja ne soveltuvat erinomaisesti myös parvekkeelle, mikäli taloyhtiö sen sallii. Sähkögrillit ovat usein pienikokoisia ja helposti siirreltäviä, joten niiden käyttöönotto ja varastointi on helppoa. 

 

"Sähkögrillit ovat oiva valinta parvekkeelle"

- BAUHAUS Turku, puutarhamaailma

 

Usein sähkögrillejä voidaan käyttää myös pöytägrillinä irroitettavan jalustan avulla ja se voi olla hyväksytty myös sisäkäyttöön, mikä antaa grillin käytölle uusia mahdollisuuksia. Tule tutustumaan sähkögrillien valikoimaamme tai katso verkkokauppatuotteemme »


Savustimet

Muurikka sähkösavustin

Aito ja alkuperäinen, heti käyttövalmis Muurikka sähkösavustin on Suomessa suunniteltu ja valmistettu

Savustimilla loihdit upeat maut ruokiin. Savustaminen on herkullinen tapa maustaa ja kypsentää eri ruokalajeja. Savuavat ainekset (esim. leppälastut) asetetaan savustimeen, jonka jälkeen ne tuottavat savua savustimeen maustaen ruoan sen kypsentyessä.

Erillisiä savustintynnyreitä, kaappeja ja savustimiä löytyy sähkö-, kaasu- ja hiilikäyttöisinä. Sähkökäyttöisellä savustimella savustus onnistuu myös kaupunkiolosuhteissa lähes olemattoman savuamisen vuoksi. Savustaminen on helppoa myös erillisellä savustusastialla tai -laatikolla, jota voidaan käyttää esim. avotulella tai grillissä. Lue tarkemmat ohjeet ja vinkit savustukseen tuotteen mukana tulevilla ohjeilla.

Tule tutustumaan savustin ja tarvikevalikoimaamme tai katso verkkokauppatuotteemme »

Tarvikkeet ja puhdistusvälineet

Grillaus sujuu paremmin kunnon työvälineillä! Grillauslasta, grillipihdit, ja -sivellin ovat perusvälineitä, joita grillaukseen tarvitaan. Erilliset pizzakivet, pannut ja muut lisäosat lisäävät grillin käyttömahdollisuuksia. Muista myös savustuslastus sekä erillinen piippusytytin brikettien helppoon sytytykseen.

Grillin puhdistus käytön jälkeen on elintärkeää. Puhdistusaineet ja grilliharjat auttavat pitämään grillisi uudenveroisena käytöstä toisteen. Grilli on myös hyvä suojata suojapeitteellä aina silloin, kun sitä ei käytetä. Suojapeite on ehdoton varsinkin silloin, kun grilliä säilytetään ulkona taivasalla.  

 

"Grillin puhdistus ja suojaaminen pitää grillin kunnossa käytöstä toiseen"

- BAUHAUS Espoo, puutarhamaailma

 

Weber puhdistusaineet

Valikoimastamme myös Weber puhdistustarvikkeet ja pesuaineet -  ja grillisi pysyy puhtaana!

Löydät valikoimastamme mm. grillivälineet, puhdistuvälineet, hiilet ja briketit, savustuslastus, sytytystavikkeet, suojahuput, grillaushanskat, suojapussit, nestekaasut, letkut ja säätimet sekä kaikkea mitä grillauksessa voidaan tarvita!

Tule tutustumaan grillivälineisiin, -tarvikkeisiin lähimpään tavarataloosi tai katso verkkokauppavalikoimamme »

Grillit, savustimet ja tarvikkeet Bauhausista

BAUHAUS on enemmän kuin rautakauppa! Löydät valikoimastamme laajan valikoiman sähkö-, kaasu-, hiili- ja brikettigrillejä, lisäosia, tarvikkeita, suojahuppuja ja puhdistustarvikkeita grilleille eri merkeiltä. Tule tutustumaan valikoimaan tavarataloissa tai tilaa verkkokaupasta nopealla ja luotettavalla toimituksella vaikkapa suoraan kotiisi. 

Verkkokaupan valikoima » | Löydä lähin tavaratalo »

 

Weber

Meiltä löydät möys Weberin sähkö- ja kaasugrillit, savustimet ja brikettigrillit sekä monipuolisen valikoiman grillaustarvikkeita.

Weber-grilli ja tarvikkeet takaavat, että onnistut grillijuhlissasi! 

Tutustu verkkokaupan Weber-valikoimaan »