Ladataan

Ilmalämpöpumppu tuo suuria säästöjä lämmitys- ja energiakustannuksissa


Ilmalämpöpumput kasvattavat jatkuvasti suosiotaan suomalaisten kotien lämmitystapana. Ne sopivat
 parhaiten pientaloihin, joissa on suora sähkölämmitys ja avara pohjaratkaisu. Ilmalämpöpumpun avulla sisätilan lämpötilaa säädellään siirtämällä lämpöä ulkoilmasta sisäilmaan ja tarvittaessa päinvastoin sisäilman jäähdyttämiseksi. Tämä on huomattavasti edullisempi lämmitysmuoto kuin tavanomaiseen sähkönvastukseen perustuva sähkölämmitys.

Selvää säästöä energiakustannuksissa

Ilmalämpöpumppu on nykyaikainen lämmönlähde ja se toimii varsinaisen lämmitysjärjestelmän rinnalla vähentäen lämmityskustannuksia. Kuumana kesäpäivänä ilmalämpöpumput poistavat liian kosteuden sekä viilentävät miellyttävästi ja parantavat sisäilman laatua. Ilmalämpöpumpun avulla on mahdollista vähentää kodin energiakustannukset ja hiilidioksidipäästöt jopa puoleen. Lämpöpumpulla on myös erittäin positiivinen vaikutus rakennuksen jälleenmyyntiarvoon.
COP-suorituskerroin kertoo lämpöpumpun hyötysuhteen
Ilmalämpöpumpun suorituskerroin (COP, Coefficient Of Performance) kertoo laitteen hyötysuhteen. Esim. merkintä COP 5 tarkoittaa, että 1 kW sähköä tuottaa 5 kW lämpöä. SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) kertoo koko lämmityskauden hyötysuhteen, eli vuosihyötysuhteen.

Toimintaperiaate

Ilmalämpöpumpun toimintaperiaateIlmalämpöpumppu koostuu kahdesta osasta: sisä- ja ulkoyksiköstä. Ulkoyksikössä sijaitsee kompressori ja lämmönvaihdin. Sisäyksikössä sijaitsee lämmönvaihdin sekä ohjauselektroniikka.

Ilmalämpöpumpun perustoimintaperiaate on samanlainen kuin esimerkiksi jääkaapilla. Tärkeimmät erot ovat puhaltimet, nelitieventtiili sekä ulko- ja sisäyksikön ohjauselektroniikka. Lämpöenergiaa otetaan talteen lämmönvaihtimen (höyrystimen) avulla lämpöpumpun kylmäainekiertoon. Lämpöenergiaa siirtyy kylmäaineen mukana kompressorille, joka puristaa kylmäainehöyryä suuressa paineessa, jolloin höyry palautuu nestemäiseen muotoon ja tässä yhteydessä syntyvä korkea lämpötila hyödynnetään lauhduttimessa.

Käydessään ilmalämpöpumppu myös vähentää huoneilmassa leijuvaa pölyä, erilaisia hajuja sekä bakteereja.

Helppoa ja huoletonta

Ilmalämpöpumpun käyttö on helppoa, koska koko järjestelmää voidaan ohjata varsin helppokäyttöisellä kaukosäätimellä. Ilmalämpöpumppu ei vaadi käyttäjältään mitään suurempia huoltotoimenpiteitä. Yleensä riittää, että sisäyksikön suodattimet puhdistetaan säännöllisesti ja ulkoyksikön kennon taakse mahdollisesti kertyneet roskat poistetaan pari kertaa vuodessa.

Esittelyssä Mitsubishi Heavy SRK M -sarja

Mitsubishi Heavy Industries on ollut ilmastointialan uranuurtaja jo 80 vuotta. Innovatiivisella tuotekehityksellä ja uuden teknologian hyödyntämisellä on saavutettu korkea tehokkuuden ja luotettavuuden taso kaikissa ilmastointilaitteissa.

Ilmalämpöpumppu Mitsubishi Heavy SRK20ZM-S – hiljainen, monipuolinen ja kestävä ilmalämpöpumppu kotiin tai mökille!

Paketti sisältää pienikokoisen sisäyksikön (leveys vain 79,8 cm). Ilmalämpöpumpussa on 24h- ja viikkoajastin sekä ECO-toiminto.

Huippuominaisuudet:

 • COP jopa 4,35
 • äänitaso vain 21 dB
 • max. heittopituus jopa 10,5 - 15 metriä
 • takkatoiminto & sisäilmankosteudenpoisto
 • back-up käynnistys, käynnistyy automaattisesti sähkökatkon jälkeen
 • 10 asteen ylläpitolämpötila
 • laaja 3D-puhallus
 • aukeava etukansi parantamaan ilmansaantia
 • täydellinen viikko- / päiväajastin, jopa 28 ohjelmaa
 • tehokkaat ja patentoidut allergeenisuodattimet
 • mikrobivapaa puhallinrumpu ja sisäyksikkö
 • automaattinen sisäyksikön puhdistus
 • erittäin hiljainen & värinätön ulkoyksikkö
 • moottorinsuojaus & tuplaeristys ulkoyksikössä
 • kosteudelta suojatut piirilevyt
 • A+ /A++ energialuokka

Katso Mitsubishi Heavy SRK M -sarjan esittelyvideo

  

GSM-etäohjain

Nyt voit hallita ilmalämpöpumppuasi helposti älypuhelimella mistä ja milloin vain! CTSmall -etähallintalitteen avulla voit esimerkiksi käynnistää ja sammuttaa ilmalämpöpumpun sisäyksikön sekä säädellä lämpötilaa CTSmall-sovelluksen kautta tai tekstiviestitse. Sovellus on ilmainen ja ladattavissa iPhonelle, Androidille sekä Windows -puhelimiin.

 • Pieni koko, sopii kaikkialle (P70 x L40 x K20)
 • Helppokäyttöinen
 • Varmatoiminen
 • Ilmainen hallinnointisovellus
 • Sisäänrakennettu antenni
 • Sisäänrakennettu lämpötila-anturi
 • Tilan lämpötilavaroitukset
 • Sähkökatkosvaroitukset
 • Kuittausviestit annetuista komennoista


Ilmalämpöpumpun sijoittaminen

Missään kohteessa ei ole vain yhtä oikeaa ratkaisua, vaan mahdollisuuksia on useita.  Alle on listattu asioita, joita kannattaa ottaa huomioon kun etsitään paras mahdollinen paikka ilmalämpöpumpulle.

 1. Sisäyksiköltä pitäisi olla mahdollisimman vapaa ilmankulku mahdollisimman laajalle osalle huoneistoa.
 2. Keittiön ja ruokailutilan yhteydessä sisäyksikkö likaantuu yleensä helpommin johtuen ruuankäryistä ja rasvasta. Liian lähellä keittiötä oleva pumppu myös kuljettaa ruuan tuoksut ympäri huoneistoa.
 3. Vaikka Mitsubishi Heavy -ilmalämpöpumput ovat markkinoiden hiljaisimpia, voivat silti ulkoyksikön käynnistymiset ja sulatukset häiritä yöllä, mikäli ulkoyksikkö on sijoitettu makuuhuoneen seinän taakse. Samasta syystä kylmäaineputkia ja sisäyksikköäkään ei suositella makuuhuoneen lähettyville.
 4. Jos huoneistossa on muita lämmönlähteitä kuten takka, kannattaa pumppu sijoittaa niin että se kierrättää mahdollisimman hyvin myös takan tuottamaa lämpöenergiaa.
 5. Parhaan hyödyn ilmalämpöpumpusta saa pitämällä puhallustehon suhteellisen korkealla. Tällöin kuitenkin esim. suoraan sohvan yläpuolelle sijoitettu pumppu voi häiritä ilmavirran takia sohvalla oleskelua.
 6. Ilmalämpöpumppu kierrättää todella tehokkaasti ilmaa. Sijoittamalla pumppu lähelle kylpyhuonetta / saunaa voidaan osa kosteudesta poistaa ilmalämpöpumpun avulla. Kesäkaudella kosteus tulee pääosin ulkoilmasta, joten ulko-ovien läheisyydessä oleva pumppu toimii silloin hyvin kosteudenpoistajana.
 7. Lämmityskaudella yhdellä sisäyksiköllä saa lämmitettyä osittain myös yläkerran. Viileä ilma (jäähdytyskäyttö) ei kuitenkaan siirry helposti yläkertaan, joten silloin kannattaa miettiä kahden sisäyksikön asentamista.  

  Muistathan, että ilmalämpöpumpun asennus tulee aina jättää ammattilaisten tehtäväksi, sillä se vaatii erikoisosaamista. Siihen liittyviä sähkötöitä saa tehdä vain Turvatekniikan keskuksen rekisteröimät sähköurakoitsijat. Ilmalämpöpumpun asennus pitää sisällään yksiköiden sijoittelun, kondenssivaaran välttämisen ja laitteen käyttöönoton.

 Yksinoikeudella vain Bauhausista!

Bauhaus on enemmän kuin rautakauppa! Yksinoikeudella vain meiltä saat ilmastointialan uranuurtajan, Mitsubishi Heavy Industriesin laadukkaat ilmälämpöpumput perusasennettuna varmasti edulliseen Bauhaus-hintaan! Tervetuloa tutustumaan!

 Löydä lähin tavaratalo »

Bauhaus