Ladataan

Kodin ja pihan valaistus - suunnitteluopas

Löydät ratkaisut kodin ja pihan valaistukseen Bauhausista

Iltojen hämärtyessä sähkölamput syttyvät suomalaisissa kodeissa ja elämä keinovalossa alkaa. Täällä Pohjolassa tarvitaan etenkin syksyllä ja talvella paljon keinovaloa. Siksi ei ole ihan sama, millaisessa valaistuksessa vietämme suurimman osan vuodesta. Jokainen kodin tila tarvitsee erilaista valaistusta: keittiö hyvää yleisvaloa, olohuone tunnelmavalaistusta ja makuuhuone riittävää lukuvaloa. Valaistus on myös tärkeä osa tunnelmallista ja käytännöllistä pihasuunnitelmaa. Lue vinkkimme kodin ja pihamaan valaistukseen sekä tutustu tuotevalikoimiimme!

Olohuoneen valaistus

Olohuone on kodin tärkeimpiä tiloja ja ”toipumispaikka” päivän rutiineista. Siellä seurustelemme ja viihdytämme vieraita, luemme, kuuntelemme musiikkia, katsomme televisiota ja loikoilemme sohvalla. Olohuoneen valaistuksen onkin siksi hyvä olla rauhallista ja tasapainoista, mutta myös sisältää näkemisen kannalta laadukasta valoa esim. lukemiseen tai siivoukseen.

Yksittäinen kattovalaisin ei anna tarpeeksi valoa koko huoneeseen, mutta toimii keskeisenä sisustuselementtinä. Tasainen yleisvalaistus luodaan useilla, ympäri huonetta sijoitelluilla valaisimilla. Yleisvalaistuksen olohuoneessa olisi hyvä olla vähintään kaksiportainen. Porrastus saadaan aikaan valaisimien sopivalla ryhmityksellä tai himmentimellä

Tunnelma- ja tehostevaloilla viimeistelet olohuoneesi valaistuksen elegantisti. Käytä esimerkiksi spottivaloja korostaaksesi tauluja ja kuvia, taide-esineitä tai muita itsellesi tärkeitä asioita. 

Muista myös epäsuora valo TV:n taustalle, sillä television katselu pimeässä rasittaa silmiä. Epäsuora valo syntyy, kun valoa heijastetaan joko seinien tai katon kautta tilaan. Tule ja tutustu laajaan valaisinvalikoimaamme, tai katso verkkokauppatuotteemme.»

Plafondit ja muut kattovalaisimet

Plafondit ja muut kattovalaisimet

Spottivalaisimet

Spottivalaisimet

Lukuvalot

Lukuvalot

Plafondi on tyylikäs ja käytännöllinen valaisin kattoon – tai mallista riippuen myös seinälle. Valikoimastamme eri tyyliset, kokoiset ja väriset perinteiset plafondit, kristalliplafondit ja led-plafondit monipuolisesti kodin eri tiloihin – olipa tyylisi perinteinen, moderni, klassinen tai skandinaavinen. Spottivaisimet ovat monipuolisia säädettäviä kohdevalaisimia tilaan kuin tilaan. Helposti suunnattavilla spottivalaisimilla voidaan valaista haluttu kohde vaivattomasti. Spottivalaisin on myös oiva lukuvalo. Valikoimastamme spottivalot seinille ja kattoon – myös upotettavat mallit.  Suora ja riittävän kirkas lukuvalo kannattaa sijoittaa lukijaan nähden takaviistoon, jotta se ei häikäise. Jos huonekalujen järjestys pysyy samana, lukuvalon voi kiinnittää seinään.

 

"Käytännöllisintä on ottaa valaistussuunnittelun pohjaksi
tilan kalustus ja huonekalujen sijainti."

- BAUHAUS Vantaa

Makuuhuoneen valaistus

Makuuhuoneen valaisimet Bauhausista.Vietämme makuuhuoneessa melkein kolmanneksen elämästämme. Se on levolle ja unelle pyhitetty paikka, joten hyvin suunnitellun valaistuksen pitäisi olla itsestäänselvyys.

Jos makuuhuone on pieni ja sitä käytetään vain nukkumiseen, yleisvalaistusta ei välttämättä tarvita, etenkin jos luonnonvaloa on riittävästi. Joillekin makuuhuone toimii myös TV:n katselutilana, pukeutumis- ja meikkaushuoneena tai jopa työtilana. Tällaisessa makuukammarissa onkin hyvä voida vähentää tai lisätä valaistuksen voimakkuutta tarpeen mukaan.

Yksittäinen alaspäin suunnattu valaisin keskellä kattoa ei välttämättä ole makuuhuoneen valaistuksen kannalta hyvä, vaan yleisvalaistus kannattaa suunnitella epäsuoralla katosta, seinistä ja vaikkapa sängyn päädystä tai hyllyistä heijastuvalla valaistuksella – nämä kaikki yhdessä antavat makuuhuoneeseen hillittyä, rauhallista ja silmiä häikäisemätöntä valoa.

Löydät valikoimistamme varmasti mieluisat ja sisustukseesi sopivat katto-, seinä,- ja yöpöytävalaisimet makuuhuoneeseesi. Tule ja tutustu tai tilaa verkkokaupastamme suoraan kotiisi! 

Seinävalaisimet

Seinävalaisimet

Pöytävalaisimet

Pöytävalaisimet

Kirkasvalolaitteet

Kirkasvalolaitteet

Seinävalaisimet tarjoavat monipuolisesti valoa sinne missä sitä kaivataan – muun muassa lukuvaloksi, kohdevaloksi tai tauluvaloksi. Ne toimivat myös hyvin pienempien tilojen yleisvalaisimina. Valikoimastamme seinävalaisimet eri tyylissä, väreissä ja lamppukannoilla. Pöytävalaisimesta on moneen eri käyttötarkoitukseen – erinomainen työskentelyvalo, tyylikäs yleisvalo tai näppärä lukuvalo. Kätevä ja siirrettävä pöytävalaisin tuo valoa sinne missä sitä tarvitset. Laajasta valikoimastamme pöytävalaisimet eri tyyleissä, tehoissa, koossa ja väreissä. Kirkasvalolamppu tuo hyvinvointia keholle ja mielelle! Kirkasvalolaitteilla tuot valoa pimeyteen ja uutta puhtia päivään. Lampun kirkas valo lisää energiaa ja ylläpitää vireystasoa pitkin päivää sekä helpottaa heräämistä aamuisin – varsinkin talvella päivänvalon ollessa rajallista. 

Keittiön valaistus

Tyylikkäät ja tehokkaat valaisimet keittiöön löydät Bauhausista.Keittiö on yksi kodin tärkeimmistä paikoista ja valaistuskohteista. Se on ruuanlaitto- ja ruokailutilan lisäksi yhä enemmän myös oleskelutila, jossa vaihdetaan kuulumisia, viihdytetään vieraita ja luetaan päivän lehtiä. Keittiössä tarvitaan hyvän yleisvalaistuksen lisäksi riittävästi valoa työskentelyyn. Perinteisiä loistelamppuvalaisimia käyttämällä saadaan aikaan kustannustehokas yleisvalaistus. Muita vaihtoehtoja ovat kohdevalaistus tai epäsuora valaistus.

Viime aikoina suosiotaan kasvattanut epäsuora valaistus saadaan keittiössä aikaan piilottamalla valonlähde esimerkiksi kaapistojen päälle tai rakentamalla tasaisesti valaisevan valokaton, joka antaa häikäisemätöntä valoa kaikkialle. Energiatehokas LED-valaistus onkin hyvä ja moderni valinta tiloihin, joissa valoa tarvitaan paljon ja pitkiä aikoja.

Valikoimistamme löydät tyylikkäät riippuvalaisimet ruokapöytäsi ylle, tehokkaat ja kirkkaat yleisvalaisimet työskentelyyn sekä LED-valonauhat tuomaan lisävaloa ja tunnelmaa keittiösi työtasoille. Tervetuloa tutustumaan tai tilaa verkkokaupastamme suoraan kotiisi!

Yleisvalaisimet

Yleisvalaisimet

Riippuvalaisimet

Riippuvalaisimet

LED-valonauhat

LED-valonauhat

Yleisvalaisimet tarjoavat valoa tiloihin, joissa sitä kaivataan. Yleisvalaisin sopii mm. paljon valoa vaativiin työskentelytiloihin – keittiöön, kodinhoitohuoneeseen, ullakoille, kellareihin tai teknisiin tiloihin. Monia yleisvalaisimia voidaan myös liittää toisiinsa valotehon maksimoinniksi. Valikoimastamme yleisvalaisimet eri tehoissa ja malleissa – kuiviin ja kosteisiin tiloihin. Riippuvalaisimet tarjoavat valoa ja tyyliä tilaan kuin tilaan – ripusta valaisin vaikkapa eteiseen, olohuoneeseen tai ruokapöydän ylle. Riippuvalaisin valaisee koko huoneen tai sillä voidaan luoda tunnelmavaloa haluttuun kohteeseen. Monipuoliset riippuvalaisimet sointuvat myös kauniisti kotisi sisustukseen. Valikoimastamme tyylikkäät ja kauniit riippuvalaisimet huippumerkeiltä eri väreissä ja lamppukannoilla – myös ledeillä. LED-nauha soveltuu erinomaisesti erilaisiin kodin työtaso-, korostus- ja erikoisvalaistustarpeisiin. Kirkas ja kätevä LED-valonauha on helppo asentaa ja sen joustava nauha taipuu asennettavaan tilaan helposti. 

 

"Keittiön valaisimien on hyvä olla helposti puhdistettavia,
sillä kokatessa rasva ja muut raaka-aineet saattavat roiskua."

- BAUHAUS Vantaa

Kylpyhuoneen ja saunan valaistus

Tyylikkäät ja käytännölliset valaisimet kodin märkätiloihin Bauhausista.Kylpyhuoneen valontarve riippuu vuorokauden ajankohdasta ja käyttötarpeesta. Aamulla herätessämme tarvitsemme virkistävää valkoista valoa ja iltaisin lämmintä valoa rentoutuaksemme. Kylpyhuoneen kaakeleiden sävy kertoo, miten vahvan valon sinne tarvitset – mitä tummempi kaakeli, sitä enemmän se imee valoa. Kun käytetään katto- ja seinävalaisimia, kannattaa kiinnittää huomioita varjojen muodostumiseen. Epäsuoralla spottivalaistuksella saadaan aikaan miellyttävä ilmapiiri. Mikäli kylpyhuoneessa on ikkuna, kannattaa käyttää luonnonvaloa mahdollisimman paljon hyväksi – keinovalo ei koskaan päihitä luonnonvaloa parranajossa ja meikkauksessa. Ja koska kyseessä on märkätila, on valaisimien hyvä olla myös siihen soveltuvia alasvaloja tai uppospottejaJärkevintä on siis sijoittaa yleisvalaisimet kattoon vedeltä suojaan.

Sauna ja saunominen kuuluvat olennaisena osana suomalaiseen kulttuuriperintöön. Sauna on monelle suomalaiselle lähes pyhä paikka. Saunominen ei tarkoita pelkästään peseytymistä, vaan myös rentoutumista, rauhoittumista sekä murheiden ja kiireiden poispesemistä harteilta. Sauna ei tarvitse paljoa valoa, siellä on perinteisesti totuttu matalaan ja himmeään valaistustasoon. Valonlähteeksi saunaan sopivat parhaiten kuituvalot, joiden sijoittelulla voidaan korostaa lauteiden ja paneloinnin yksityiskohtia, tai luoda uniikki tähtitaivas saunan kattoon. Vaikka saunassa olisi vain kuituvalaistus, kannattaa lauteen alle sijoittaa erillinen halogeenivalaisin siivousvaloksi.

Laajasta valikoimastamme löydät kosteutta ja kuumuutta kestävät valaisimet kylpyhuoneesi sekä saunasi käytännölliseen ja tyylikkääseen valaistukseen. Tule ja tutustu tai katso verkkokauppatuotteemme!

 Kylpyhuonevalaisimet

Kylpyhuonevalaisimet

Saunavalaisimet

Saunavalaisimet

Kylpyhuonevalaisimet kodin kaikkiin kosteisiin tiloihin – kattoon, seinään vai peilin päälle ja ehkäpä kristalleilla – kaikkea löytyy. Oikea ja mieleinen valaisin kylpyhuoneeseen tekee merkittävän eron tunnelmaan ja viihtyvyyteen. Valikoimastamme led valaisimet, halogeeni- ja perinteiset valaisimet kaikkiin kylpyhuoneisiin. Valinnan varaa riittää tyyleissä, merkeissä ja lamppukannoissa.

Kaipaatko tunnelmavalaistusta saunaasi? Saunan valaistus tarjoaa tyylikkään ratkaisun saunasi sisustukseen. Valikoimastamme kattovalaisimet, laudevalaisimet, valokuitukalusteet ja muut valaisinratkaisut saunaan. Laajasta valikoimastamme löydät mieleisesi saunavalaisimet tunnelmaa luomaan.

Pihamaan valaistus

Kaikenlaiset valaisimet ja liiketunnistimet kotipihaasi löydät Bauhausista.

Valaistus on iso osa tunnelmallista ja käytännöllistä pihasuunnitelmaa. Etenkin meillä Pohjolassa on ulkovalaistuksella suuri merkitys toisistaan hyvin poikkeavina vuodenaikoina. Pihavalaistus koostuu monesta eri osasta, kuten rakennuksen julkisivuvalaistuksesta, terassin ja/tai parvekkeen valaistuksesta, kulkureittien ja oleskelualueiden sekä puutarhavalaistuksesta. 

Pihavalaistuksen suunnittelu on hyvä aloittaa alkusyksyn hämärtyvinä iltoina, jolloin erottaa, mitkä alueet kaipaavat valoa. Talven aikana käydään ideoita läpi sekä tehdään yksityiskohtainen suunnitelma ja työn toteutus aloitetaan keväällä. Huolellinen suunnittelu on tärkeää, jotta pihavalaistus miellyttäisi silmää vielä vuosienkin päästä. Valonlähteinä kannattaa suosia mahdollisimman pitkäikäisiä lamppuja valon laadullisia ominaisuuksia unohtamatta. Valon on hyvä olla sävyltään sellaista ettei se vääristä ympäristön aitoja värejä.

Pylväsvalaisimilla valaiset kätevästi ja näyttävästi pihamaan kulkureitit.Yleisvalaistus 

Pihamaan yleisvalaistukseen sisältyy perusasiat kuten kulkureitit, ulko-ovi sekä oleskelualueet. Valaistuksella luodaan pihamaalle tunnelman lisäksi turvallisuuden tunnetta. Varsinkin kulkureiteillä olevat portaat kannattaa valaista erityisen huolellisesti. Valaistuksen portaikossa on tärkeää olla sellainen, että askelmat erottuvat selvästi. Siksi portaiden valaistuksessa erityistä huomiota on hyvä kiinnittää varjonmuodostukseen. Varjonmuodostuksella tarkoitetaan sitä, että askelmia ottaessa portaikkoon syntyy tapeeksi suuria kontrasteja ja siten liikkuminen portaikossa on myös pimeän aikaan turvallisempaa.
Tunnistinvalaisimet luovat turvallisuuden tunnetta pimeän aikaan.
Erityisesti omakotitalojen pihoille sopivat liiketunnistimilla toimivat valaisimet, jotka helpottavat pihamaalla liikkumista pimeän aikaan ilman, että tarvitsee etsiä valokatkaisijaa. Ne voivat myös tilanteen sattuessa varoittaa alueella liikkuvista kutsumattomista vieraista. Tunnistinvalaisin luo sekä turvallisuutta että säästää sähköä, sillä se sammuu aina itsestään tietyn ajan kuluessa. Laadukkaasta valaisinvalikoimastamme löydät myös hämäräkytkimelliset valaisimet, jotka syttyvät aina pimeän tullen ja sammuvat aamun sarastaessa.

Terassien ja parvekkeiden valaistuksessa kannattaa ensisijaisesti ottaa huomioon viihtyisyys. Erityisesti terasseille sopivat terassilautoihin upotettavat LED-valosarjat ja maavalot. 

Julkisivuvalaistuksella voidaan korostaa haluttuja rakennuksen kohtia ja muotoja.Julkisivu- ja kohdevalaistus

Julkisivuvalaistusta suunnittelussa ja toteutuksessa kannattaa kunnioittaa rakennuksen tyyliä ja arkkitehtuuria. Rakennuksen mielenkiintoisimpia kohtia ja muotoja voidaan korostaa kohdevaloilla ja vastavuoroisesti myös häivyttää vähemmän mielenkiintoisia kohtia. Julkisivuvalaistuksen perimmäinen tarkoitus on saada rakennus näyttämään kutsuvalta ja tyylikkäältä myös pimeän aikaan. Esteettisyyden tavoittelusta huolimattta on kuitenkin järkevää valaista sisäänkäynnit riittävän hyvin, jotta pimeän aikaan ovien avaaminen onnistuisi vaivattomasti.

LED-valosarjoilla voidaan korostaa esimerkiksi pihamaan eri istutuksia.Kohdevalaistuksella voidaan korostaa esimerkiksi puutarhan tai pihamaan puita ja kasveja sekä muita istutuksia. Halutut näkymät kannattaa valita huolella. Hyvänä lähtökohtana suunnittelussa voidaan pohtia, minkä halutaan näkyvän kun katsotaan ulos ikkunasta, tai minkä halutaan näkyvän kun oleskellaan esimerkiksi terassilla tai parvekkeella. Hyvällä ja huolellisesti suunnitellulla valaistuksella lisätään puutarhaan viihtyisyyttä ja tunnelmaa, ja kauniista yksityiskohdista päästään nauttimaan myös pimeän aikaan. Näyttävä ulkovalaistus voi myös tukea kodin muuta sisustusta.


Kausivalaistus

Kausivalaistus on paikoillaan viikkoja tai joitakin kuukausia. Monet haluavat koristella pihaansa talvella ja joulunaikaan erilaisilla koriste- ja jouluvalosarjoilla. Kesällä terassille tai pihalle käyvät helposti asennettavat ja liikuteltavat aurinkokennovalaisimet, jotka siirretään säiden kylmetessä sisälle. Erilaisiin vuodenaikoihin sopiva valaistus kannattaa huomioida jo suunnitteluvaiheessa.


Kaikenlaiset ulkovalaisimet – pylväs-, seinä- tai kattomallisena, liiketunnistimella, hämäräkytkimellä, halogeeneillä tai ledeillä, meiltä löydät valaisimia joka lähtöön. Myös terassi- ja maavalot saat meiltä. Materiaaleissa, muodoissa ja mitoissa on luonnollisesti valinnanvaraa. Vai etsitkö mahdollisesti valaisinperhettä, kaikkea löytyy. Muista, että hyvä ulkovalot lisäävät myös turvallisuutta ja luovat viihtyvyyttä. Tule ja tutustu tai katso verkkokauppatuotteemme! »

Kattovalaisimet

Kattovalaisimet

Pylväsvalaisimet

Pylväsvalaisimet

Solarvalaisimet

Solarvalaisimet

Terassi- ja maavalot

Terassi- ja maavalot

Tunnistivalaisimet ja tarvikkeet

Tunnistinvalaisimet ja tarvikkeet

Ulkoseinävalaisimet

Ulkoseinävalaisimet

Katso Euli OY:n ohjeistusvideo pihapiirivalaisimien asennukseen

  

Valoa elämään Bauhausista!

Meiltä myös hauskat ja veikeät valaisimet lastenhuoneisiin.Bauhaus on enemmän kuin rautakauppa! Laadukkaat ja näyttävät ulko- ja sisävalaisimet, lamput ja polttimot sekä sähkötarvikkeet - niin kuiviin kuin kosteisiin tiloihin - saat meiltä ja varmasti edulliseen hintaan! Meiltä myös hauskat ja veikeät valaisimet lastenhuoneisiin erilaisilla teemoilla. Tervetuloa huolettomille ostoksille Bauhausiin ja valaistumaan valikoimistamme!

Verkkokaupan valikoima » | Löydä lähin tavaratalo » 


Bauhaus