Ladataan

Mukavuuksia mökille Bauhausista

Mökkielämä on osa suomalaista sielunmaisemaa ja monien suomalaisten lempipuuhaa etenkin kesäisin. Kiireisestä työstä johtuen monet suuntaavat mökille tavoitteenaan päästä eroon arjen rutiineista ja rauhoittua luonnon keskellä. Monet mökit ovat nykyään myös talviasuttavia, joten niissä voi viettää aikaa ympäri vuoden. Osan mökeistä haluamme edelleenkin pitää perinteisinä ja varsin vaatimattomia mitä tulee niiden varusteluun. Tässä muutamia tuote-esimerkkejä ja ideoita, joilla voit tuoda lisämukavuutta, ekologisuutta ja helppoutta mökkiasumiseen – perinteitä kunnioittaen.

Minikeittiöt – kesämökin tilaihmeet 

Minikeittiö Mebatraum
Minikeittiö on erinomainen ratkaisu saada keittiötoiminnot mahtumaan pieneenkin tilaan. Minikeittiö sopii esimerkiksi mökille, vierasaittaan, toimiston taukohuoneeseen tai pieniin yksiöihin, joissa tilan käyttö on ratkaisevaa keittiön suunnittelussa. Minikeittiö on varmasti mieluisa lisä aittaan mökkivieraille, jotka saavat nauttia mökkimaiseman lisäksi oman pienen jääkaapin antimista.

Pesuallashana Oras Safira 1003F vedenlämmittimelläJatkuvasti kasvavasta valikoimastamme löydät erilaiset minikeittiöt moneen eri tarpeeseen, tilaan ja sisustukseen. Meiltä myös Oras-mökkihanat vedenlämmittimillä, joilla saat minikeittiösi vesiasiat kerralla kuntoon.

Tule ja tutustu!

 

 
 

Vesiautomaatit - käyttövettä suoraan järvestä tai kaivosta

Tutustu kattavaan vesiautomaatti-valikoimaamme!Jos kesämökki ei kuulu kunnalliseen vesijohtoverkostoon, voidaan veden pumppaamiseen hankkia vesiautomaatti ja mökkikeittiöönkin saadaan juoksevaa vettä. Hiljainen vesiautomaatti on kätevä ratkaisu pumppaamaan käyttövettä tehokkaasti mökkiin tai viljelysten kasteluun suoraan kaivosta tai läheisestä järvestä.

Laadukas automaatti pumppaa vettä tehokkaasti syvemmästäkin kaivosta. Katso vesiautomaatin tiedoista sen maksimituotto, teho, nostokorkeus, liitäntä ja maksimi-imukorkeus, ja löydät varmasti omiin tarkoituksiisi sopivan automaatin. Edistyksellisen tekniikan ansiosta vesiautomaateissamme on erittäin hyvä paineenkesto, ja niistä riittää iloa ja hyötyä pitkään moniin eri tarkoituksiin.

"Laadukas Neptun-vesiautomaatti pumppaa vettä tehokkaasti
syvemmästäkin kaivosta!"

- BAUHAUS Vantaa

 

Lämminvesivaraajat - lämmintä käyttövettä vaivattomasti

Opal lämminvesivaraaja 100 L
Opal-lämminvesivaraajat 
ovat pystyyn seinälle asennettavia ja ne soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi kesämökeille. Seinäasennus mahdollistaa sijoituksen keittiökaappiin tiskialtaan päälle tai saunaan lauteiden alle jolloin lattiapinta-alaa ei mene hukkaan. Merkkivalo ilmoittaa, milloin vesivaraajan vastus on päällä ja pohjassa olevasta termostaatista voidaan helposti säätää sopiva käyttöveden lämpötila ja myös muuttaa sitä tarvittaessa.

Opal-varaajat ovat valkoiseksi epoksimaalattua terästä ja päätyosat muovia. Myös niiden kestävyyteen on kiinnitetty huomiota. Säiliö on terästä, jonka sisäpuoli on emaloitu. Magnesium-anodi suojaa säiliötä ja erikseen oleva ohminen vastus estää vastuksen kulumisen. Dielektrinen putkien korroosiosuojaus pidentää tuotteen elinikää. 
Tule ja tutustu edulliseen valikoimaamme, tilavuuksia löytyy 30, 50, 80 ja 100 L.

 


 Opal lämminvesivaraaja 100 L

Kuivakäymälät ja kompostorit - ympäristötietoisen mökkeilijän valinta

Biolan erotteleva kuivikekäymäläKuivakäymälät

Erilaisia kuivakäymälöitä on viime vuosina tullut markkinoille lukuisia eri malleja ja niiden käyttö niin kotona kuin mökeilläkin on selkeästi yleistymässä. Kuivakäymälä ei tuhlaa vettä huuhteluun vaan polttaa, jäähdyttää, kompostoi tai kerää kiintoaineen sekä haihduttaa tai kerää nesteen. Hyvän tiivispohjaisen kuivakäymälän asentaminen vanhaan ulkohuussiin parantaa huomattavasti käymälän käyttömukavuutta ja estää ravinnepitoisen kuormituksen maaperään. Vanhakin huussi voidaan useimmiten uudistaa käyttömukavaksi ja ympäristöystävälliseksi käymäläksi.  

"Vanhakin huussi voidaan uudistaa
ympäristöystävälliseksi kuivakäymäläksi."

- BAUHAUS Vantaa, puutarhamaailma

 

Biolan erotteleva kuivikekäymälä

Biolan pihakompostori Eco220Puutarhakompostorit

Puutarhakompostorin avulla voidaan kompostoida helposti ja tehokkaasti kaikki puutarha- ja pihajätteet. Se sopii hyvin niin koti- kuin mökkikäyttöön ja sillä voidaan jälkikompostoida puutarhan jätteiden lisäksi käymäläjätteet. Kompostointi auttaa säästämään luontoa sekä rahaa. Kodin ja puutarhan jätteitä ei tarvitse kuljettaa ja saat kompostijätteestä lopputulemana ilmaista ja puhdasta maanparannusainetta. 

Lehtikompostori Plus
Puutarhassa voidaan käyttää myös lehtikompostoria, joka on helppo ja edullinen tapa kompostoida lehtiä ja muuta puutarhajätettä. Lehtikompostorin paikka kannattaa valita huolella, kompostin tulee olla aina yhteydessä maahan ja paikan tulisi olla lämmin ja varjoisa. Lehtikompostorissa on myös pidettävä huoli riittävästä hapensaannista. Pohja voidaan esim. täyttää risuilla tai puuhakkeella.

Biolan pihakompostori Eco220

TALOUSJÄTEKOMPOSTORI

Talousjätekompostori soveltuu nimensä mukaisesti talousjätteen kompostointiin. Kauttaaltaan lämpöeristettyä kompostoria voidaan käyttää ympäri vuoden. Talousjätekompostorin tulee olla myös tuhoeläintiivis. Hyvässä talousjätekompostorissa jäte kompostoituu hyvinkin nopeasti, esimerkiksi Biolan Pikakompostorista voi tyhjentää valmista kompostia jopa jo noin 6 – 8 viikon kuluttua.

Talousjätekompostorin kannen tulee olla myös tiivis ja eristetty, sillä suurin osa lämmöstä haihtuu kannen kautta. Kompostorin kokoon tulee myös kiinnittää huomiota, sillä liian pieni kompostori ei pysty käsittelemään taloudessa syntyviä jätteitä ja liian iso ei pysty toimimaan liian vähäisellä jätteen määrällä. Biolanin mukaan n. 200 litran komposti riittää nelihenkiselle perheellä, mikäli kompostoidaan vain talousjätteitä.

Tule ja tutustu laajaan kuivakäymälä- ja kompostorivalikoimaamme ja ota askel kohti ekologisempaa elämää!

Aurinkopuhaltimet - poistaa kosteuden mökistä ilman käyttökustannuksia

Biolan SolarVenti poistaa kosteuden mökistä ilman käyttökustannuksia!
Tämä lienee mökillä tuttu tilanne: Sisäilma tuntuu ummehtuneelta ja kostealta talven tai pidemmän poissaolon jälkeen. Sisään astuessa tuoksahtaa tunkkaiselta ja ikkunat huurtuvat. Nämä ovat esimerkkejä liian korkeasta kosteudesta ja olemattomasta ilmanvaihdosta. Kosteus ja homevauriot uhkaavat rakenteita aina, kun tilat jätetään ilman lämmitystä tai alhaiselle peruslämmölle ja jos ei ole tuuletusta.

"Aurinko puhaltaa mökkisi raikkaaksi
ja kuivaksi ilman sähköä!"

- BAUHAUS Vantaa

SolarVenti-aurinkopuhallin on nerokas tapa parantaa kesämökkien, varastojen, autotallien, kellareiden ja muiden rakennusten ummehtuneen sisäilman laatua, poistaa kosteutta ja samalla lämmittää tiloja ilmaiseksi pelkän auringonvalon avulla – sähköliitäntää ei tarvita!

SolarVentin toiminta perustuu siihen, että auringon säteily lämmittää aurinkovaraajan mustan lämmönkeruupinnan. Laitteeseen asennettu aurinkokenno tuottaa sähköä ja käynnistää automaattisesti puhaltimen, joka puhaltaa raikasta, kuivaa ja lämmintä ilmaa rakennuksen sisälle. Laite käynnistyy ja pysähtyy automaattisesti täysin auringonvalon ohjaamana – aina kun aurinko paistaa ja ilman käyttökustannuksia! Tule ja tutustu varmasti edulliseen  valikoimaamme.Biolan SolarVenti SV3 

Terassilämmittimet - nauti kesäpäivästäsi vielä illan pimetessäkin

Tutustu terassilämmitin- ja lämpöpuhallinvalikoimaamme!Terassilämmitin tuo mukavuutta viileille ja kylmeneville päiville pidentäen ulkoilmassa nautittua aikaa. Infrapunalämmitin tarjoaa mukavaa lisälämpöä esim. parvekkeelle, kuistille tai viherhuoneeseen.

Terassilämmittimen avulla saat nauttia terassillasi t-paitakeleistä jopa pitkälle syksyyn. Niiden avulla lasitetusta parvekkeesta on mahdollista nauttia jopa vuoden ympäri. Terassilämmittimet siis mahdollistavat erilaisten pienten ulkotilojen lämmittämisen ja toimivat myös sisustuksellisina elementteinä.

Valikoimastamme myös lämpöpuhaltimet lisälämmön tarpeeseen. Meiltä löydät myös tehokkaat kaasulämmittimet terassille tai pihalle - varmasti edulliseen Bauhaus-hintaan.

 

 Mökki ja sauna kuuluvat yhteen

Tutustu monipuoliseen sauna- ja takkavalikoimaamme!Olipa kesämökki varustelultaan minkälainen tahansa, niin mitä todennäköisemmin sauna sieltä löytyy! Sauna ja etenkin mökkisauna on suomalaiselle lähes pyhä asia. Saunominen ei tarkoita pelkästään peseytymistä, vaan myös rentoutumista, rauhoittumista sekä murheiden ja kiireiden poispesemistä harteilta. 

Myös me Bauhausissa haluamme vaalia kulttuuriperintöämme ja tarjota jokaiselle saunojalle miellyttävän kokemuksen sellaisissa löylyissä ja sellaisessa ympäristössä, joka sinulle parhaiten sopii ja jossa parhaiten viihdyt. Meiltä löydät kaikenlaiset kiukaat, puutavaran kuten muutkin tarvikkeet toimivasta ja tyylikkäästä valaistuksesta aina saunahattuun asti. Siis varmasti toimivan sauna- ja kylpyhuonekokonaisuuden – ja vieläpä edullisesti.

Tervetuloa tutustumaan monipuoliseen ja varmasti edulliseen valikoimaamme!

Lue myös vinkkimme oikeanlaisen saunakiukaan hankintaan!


BAUHAUS on enemmän kuin rautakauppa! Laajasta valikoimastamme löydät kaikkea mahdollista mökkiasumiseen sekä puutarhaan, varmasti edulliseen Bauhaus-hintaan! Tule tutustumaan valikoimaan tavarataloissa tai tilaa verkkokaupasta suoraan kotiisi tai mökillesi. 

Verkkokaupan valikoima » Löydä lähin tavaratalo »