Ladataan

Puutarhakalusteiden valinta ja hoito

Puutarhakalusteet

Puutarhapöytä Sunfun Diana

Puutarhakalusteet tuovat kotiisi lisätilaa oleskeluun tai ruokailuun - ja vielä raikkaaseen ulkoilmaan. Mikäs on sen mukavampaa kuin nauttia perheen tai ystävien kesken päivällinen lämpimässä auringon paisteessa, viettää iltaa ulkosalla tai unohtaa arjen kiireet lepotuolissa aurinkoa ottaen.

Kesäkalusteet tekevät puutarhastasi, pihastasi tai parvekkeestasi mainion lisätilan, jossa myös vieraat viihtyvät. Kalusteita valitessa kannattaa kuitenkin huomioida eri asioita, kuten materiaali ja hoidon tarve. Puutarhakalusteiden oikeanlainen hoito on tärkeää, jotta kalusteet pysyisivät kunnossa ja pitkäikäisinä.

Puutarhakalusteiden valinta ja materiaalit 

Valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota kalusteiden materiaalien kestävyyteen sekä hoidon tarpeeseen. Kaluston vaatima tila ja se, että sijoitetaanko kalusteet taivasalle vai suojaan esim. katoksen alle on myös otettava huomioon. Varsinkin puukalusteissa sijoituspaikalla on väliä, sillä vaihtelevat sääolosuhteet kuluttavat puukalusteiden pintaa.

Polyrottinki ja muovikalusteet

Polyrottinki on muovista valmistettua rottinkipunosjäljitelmää. Lähes huoltovapaa polyrottinki sopii hyvin niin pihalle, terassille kuin parvekkeellekkin. Se on huoleton, tyylikäs ja kestävä valinta kohteesta riippumatta. 

Polyrottinkinen sohvaryhmä

Polyrottinkinen Silja sohvaryhmä

Polyrottinkiset kalusteet ovat helppohoitoisia ja kestäviä ja niiden hoitoon riittää yleensä pelkkä pyyhkiminen tai pesu miedolla pesuaineella. Polyrottinki kestää myös säätä ja kulutusta eikä elä kosteusvaihteluiden mukaan.

 

"Polyrottinkiset kalusteet ovat suosittu ja helppohoitoinen valinta"

- BAUHAUS Vantaa, puutarhamaailma

 

Polyrottinkiset kalusteet ovat monien suosiossa, eikä turhaan. Ne sopivat lähes mihin vain ja niiden käyttö ja hoitaminen on helppoa. Ja valinnan varaa on, meiltä saat monenlaiset kesäkalusteet ja sohvaryhmät - löydä omasi!

Katso verkkokauppamme kalustevalikoima »

Meiltä myös muut muoviset puutarhan kalusteet, kompostorit ja säilytyslaatikot. Helppohoitoiset ja kestävät muovikalusteet sopivat lähes mihin vaan. Muovikalusteina ne kestävät hyvin vaihtelevaa säätä ja kulutusta, mutta myös ne kannattaa suojata silloin, kun niitä ei käytetä. Vältä myös naarmuttamasta muovikalusteita, sillä lika tarttuu helpommin kuluneeseen muoviin. 

Muoviseoksista Nonwood-puujäljitelmää käytetään usein pöydänkansissa. Se on kulutusta ja säänkestävää materiaalia, joka on oiva valinta puutarhakalusteiden pinnoille. Nonwood on myös huoltovapaata, mutta puhdistuksessa tulee välttää syövyttäviä puhdistusaineita. Puhdista Nonwood vedellä ja miedolla pesuaineella.

Muovinen Keter säilytyslaatikko

Muovinen Keter Sherwood säilytyslaatikko pehmusteiden tai puutarhatarvikkeiden säilytykseen.

Puiset puutarhakalusteet

Puiset puutarhakalusteet ovat perinteiset, tyylikkäät ja monen ensimmäinen valinta. Materiaalina puu on lämmin ja jämäkkä. Puu vaatii kuitenkin hoitoa ja huolenpitoa enemmän kuin muut vaihtoehdot. Puukalusteissa on myös otettava huomioon puun jatkuva eläminen kosteusvaihtelun vuoksi. Etuna puukalusteissa on myös se, että ne sopivat yleensä hyvin myös sisäkäyttöön.

Varax puutarhapöytä

Varax Julia pöytä

Laajassa valikoimassamme puiset ruokailyryhmät, tuolit ja pöydät sekä muut puutarhakalusteet. Katso verkkokaupan valikoima »

Metalliset puutarhakalusteet

Metalliset puutarhakalusteet ovat ajattomia, kestäviä ja tyylikkäitä. Ne sopivat hyvin niin puutarhaan kuin vaikka parvekkeelle.

Varax Tuuli

Varax Tuuli - pöytä ja tuolit

Metalliset kalusteet ovat tukevia, vankkoja ja erittäin kestäviä. Hyvin käsitelty teräsrunko sekä alumiini kestää hyvin myös säätä. Esimerkiksi Varaxin teräksiset puutarhakalusteet ovat esikäsitelty Bonderite® NT:llä, joka antaa paremman korroosiosuojan kuin normaali rautafosfatointi.

Katso verkkokaupan Varax-puutarhakalustevalikoimamme »

Kestävyydestä huolimatta myös metalliset kalusteet on hyvä suojata kun niitä ei käytetä, sekä varastoida talven ajaksi kuivaan tilaan.

Muista myös puutarhakeinut

Puutarha- tai pihakeinu on perinteinen ja mukava tapa viettää kesäpäivää pihalla. Löydät valikoimastamme puutarhakeinut eri tyyleissä ja väreissä. Kolmen, kahden ja jopa yhden hengen puutarhakeinut löydät myös verkkokauppamme valikoimasta »

 

"Perinteinen puutarhakeinu tarjoaa leppoisia hetkiä kesäpäiviin"

- BAUHAUS Espoo, puutarhamaailma

 

Pehmusteet, pesuaineet ja lisätarvikkeet

Puutarhakalusteisiin on saatavilla erilaisia pehmusteita, jotka tarjoavat mukavaa ja pehmeää istumista sekä makoilua. Pehmusteet ovat usein valmistettu polyesterista, joka kestää kulutusta sekä hylkii paremmin kosteutta ja likaa kuin perinteiset tekstiilit. Puutarhakalusteiden pehmusteet on kuitenkin hyvä laittaa suojaan silloin, kun niitä ei käytetä ja esimerkiksi sateen yllättäessä.

Muista myös koristetyynyt, jotka tuovat piristävää ilmettä puutarhakalusteisiin!

Löydät valikoimastamme myös katokset, markiisit sekä väliseinät suojaamaan auringolta ja tarjoamaan yksityisyyttä. Myös eri kokoiset ja väriset aurinkovarjot tarjoavat helpotusta ja suojaa kuumina kesäpäivinä.

Tutustu verkkokaupan pehmuste ja -lisätarvikevalikoimaamme »

Puutarhakalusteiden hoito

Monet puutarhakalusteet ovat hyvinkin helppohoitoisia, jolloin ainoa hoitotoimenpide on kalusteiden pyyhkiminen kostealla pyyhkeellä tai pesu miedolla pesuaineella. Puiset kalusteet vaativat kuitenkin omat huoltotoimenpiteensä pysyäkseen hyvässä kunnossa.

Puutarhakalusteille löytyy omat pesuaineet sekä esikäsittelyaineet öljyämistä varten. Pitämällä puutarhakalusteet puhtaana ja huollettuina niistä nauttii enemmän sekä ne säilyvät hyväkuntoisina pidempään.

Katso verkkokaupan pesu- ja hoitoaineiden valikoimaamme »

Puisten kalusteiden pintakäsittelyä tulee tarkkailla aika ajoin.  Ajoissa tehty hoitokäsittely lisää kalusteen ikää huomattavasti ja helpottaa työtä käsittelyaineen levittämisessä. Puuöljy suojaa kalusteita kosteudelta, lialta ja kulutukselta.

Öljyäminen olisi hyvä tehdä noin vuoden välein käytöstä riippuen. Ennen öljyämistä kalusteet tulee pestä ja kuivata huolella. Tarkemmat hoito-ohjeet löydät kuitenkin tuotteiden mukana. 

Löydät laajasta valikoimastamme puu- ja kalusteöljyt, maalit ja vahat. Tutustu verkkokauppamme valikoimaan »

Puutarhakalusteiden säilytys ja varastointi

Suojapeitteet

Puutarhakalusteet kannattaa peittää suojapeitteellä niiden ollessa käyttämättöminä. Suojapeite suojaa kalusteita mm. sateelta, lialta ja auringonvalolta, jolloin puutarhakalusteet säilyvät kunnossa pidempään. Puutarhakalusteiden suojaaminen kalustesuojalla on helppo ja edullinen tapa pidentää puutarhakalusteiden käyttöikää ja säilyttää ne käyttövalmiina seuraavaa käyttökertaa varten. Tutustu verkkokaupan valikoimaan »

Kalustesuoja

 

"Suojapeitteet pidentävät puutarhakalusteiden käyttöikää"

- BAUHAUS Vantaa, puutarhamaailma

 

Säilytyskalusteet ja -laatikot

Puutarhakaluseteiden pehmusteita varten on saatavilla erilaisia säilytyslaatikoita, joissa voidaan säilöä myös muita puutarhan tarvikkeita, kuten puutarhatyökaluja tai vaikka kasteluletkuja. Pehmusteiden pidempiaikasempaan säilytykseen, kuten talvisäilytykseen, ne on hyvä viedä sisälle tai kuivaan varastoon.

Talvivarastointi

Puutarhakalusteet, pehmusteet ja tarvikket on hyvä varastoida talveksi kuivaan tilaan, kuten varastoon tai halliin. Lumen paino, pakkanen sekä kosteus voivat vahingoittaa puutarhakalusteita talvella, joten oikeanlainen talvisäilytys on suotavaa.

Muita vinkkejä

Varax tuolit
Varax Tuuli pinottavat tuolit

Kokoontaittuvien tuolien ominaisuutta kannattaa hyödyntää, jos kalustosi on taivasalla. Taita tuolit kokoon nojaamaan pöytään aina silloin, kun ne eivät ole käytössä, näin mahdollinen sadevesi liukuu tuoleista pois, eikä vesi jää kuluttamaan puun pintaa. 

Mikäli kalusteiden säilytystilaa on vain vähän, pinottavat tuolit auttavat tilansäästämisessä.

Puutarhakalusteet, suojat ja tarvikkeet Bauhausista

BAUHAUSin valikoimasta löydät laajan valikoiman puutarhakalusteita ja tarvikkeita. Tule tutustumaan valikoimaan tavarataloissa tai tilaa verkkokaupasta nopealla ja luotettavalla toimituksella vaikkapa suoraan kotiisi. 

  • Sohvarymät, kulmasohvat, yksittäiset sohvat, nojatuolit
  • Pöydät ja pöytäryhmät pihalle ja parvekkeelle
  • Tuolit, penkit ja lepotuolit, ja -sohvat
  • Puutarhakeinut ja pehmusteet
  • Varjot, katokset, teltat ja paviljongit
  • Näkösuojat, markiisit
  • Pehmusteet ja koristetyynyt
  • Säilytyskalusteet pehmusteille ja muille puutarhan tarvikkeille
  • Hoitotuotteet: öljyt, pesuaineet, jne.

Verkkokaupan valikoima » | Löydä lähin tavaratalo »