Ilmainen toimitus yli 350 €:n verkkokauppaostoksille!*
*Koskee vain verkkokaupan varastotuotteita. Kampanjakoodi: ETU350. Lue tarkemmat ehdot tästä.
Ladataan

Ruohonleikkurit, ajoleikkurit ja trimmerit - onnistu ruohonleikkuussa

Vinkit ruohonleikkurin valintaan

Vastaleikatun, kauniin nurmikon tuoksu ja näky luovat kesäisen mielen. Nurmikon kunnossapito vaatii kuitenkin oikeanlaiset työvälineet kohteen ja halutun lopputuloksen mukaan. Oikean ruohonleikkurin valinta tekee nurmikon leikkuusta mieluista.

Ruohonleikkurin valintaan vaikuttavat mm. nurmikentän koko, leikkuutapa ja halutut ominaisuudet. Ruohonleikkurin lisäksi tarjolla on muita nurmikonhoitoon käyttettäviä puutarhakoneita. Kohteisiin, johon ruohonleikkurilla ei päästä sekä yksityiskohtien viimeistelyyn, voidaan käytetään trimmeriä. Nurmikon hengittävyyttä ja elinvoimaa parantamaan tarjoalla on nurmikon ilmaajia, jotka poistavat mm. nurmikenttään kertynyttä sammalta.

Ruohonleikkureita on erilaisia ja erilaisilla leikkuutekniikoilla. Perinteinen bensiinikäyttöinen ruohonleikkuri tarjoaa tehoa ja ominaisuuksia, akku- ja sähkökäyttöiset ruohonleikkurit tarjoavat hiljaista ja vaivatonta työskentelyä. Kelaleikkurit ovat edullinen ja lähes äänetön valinta pienempiin töihin. Mukavampaan leikkuuseen tarjoalla on myös ajoleikkureita ja puutarhatraktoreita, joilla isojenkin nurmialueiden ruohonleikkuu onnistuu nopeasti ja vaivattomasti. Ne tarjoavat lisäksi muita erilaisia käyttökohteita puutarhassa. Mikäli ruohonleikkuu ei ole mielipuuhaasi, tarjolla on myös robottileikkureita, jotka hoitavat ruohonleikkuun automaattisesti puolestasi. 

Ruohonleikkureista löytyy myös eri hintaluokista riippuen ominaisuuksia, jotka helpottavat ruohonleikkurin käyttöä ja huoltamista.

Taitettava työntöaisa helpottaa leikkurin säilytystä ja kuljetusta. Säädettävä työntökorkeus mahdollistaa mukavan työskentelyasennon ja mahdollisimman hyvän ergonomian jokaiselle käyttäjälle.
Useista ruohonleikkureista löytyy myös etu- tai takapyöräveto, jolloin ruohonleikkuria ei tarvitse itse työntää, vaan ruohonleikkuri liikkuu itse eteenpäin moottorillaan.
Käynnistämistä helpottamaan ruohonleikkuressa voi olla myös sähköstartti. Sähkökäynnistyksen ansiosta ruohonleikkurin käynnistäminen on yhtä helppoa kuin auton käynnistäminen.
Joihinkin ruohonleikkureihin on mahdollista kiinnittää myös vesiletku leikkuukotelon puhdistamiseksi. Letku kiinnitetään paikoilleen välikappaleen avulla, tämän jälkeen avataan vesihana ja käynnistetään moottori. Muutaman minuutin kuluttua ruohonleikkuri on puhdistettu leikkuujätteestä.

Ruohonleikkureilla on erilaisia leikkuumenetelmiä, joita voidaan valita halutun lopputuloksen mukaan. Joissain ruohonleikkureissa voidaan leikkuutapaa vaihtaa eri leikkuujärjestelmien välillä helposti ja nopeasti tilanteen ja tarpeen mukaan. 

Biosilppuava

Biosilppuava leikkuutapa leikkaa nurmikon pieneksi silpuksi ja puhaltaa sen takaisin ruohon juurelle luonnolliseksi lannoitteeksi, jolloin säästyy rahaa ja aikaa. Biosilppuava sopii erinomaisesti niille, jotka leikkaavat ruohoa usein ja haluavat ensiluokkaisen leikkuutuloksen.

Sivullepuhaltava

Sivullepuhaltava ruohonleikkuri puhaltaa leikatun nurmikon nimensä mukaisesti sivulle. Sivullepuhaltava leikkuri sopii erityisesti pitkällekkin nurmelle ja se on hyvä vaihtoehto niille, joiden nurmikon leikkuuvälit ovat harvemmasssa.

Keräävä

Keräävä ruohonleikkuri kerää leikatun ruohon ruohonkeruusäkkiin tai koteloon. Leikkuujäte voidaan leikkuun jälkeen tyhjentää esim. kompostiin. Keräävää leikkuria suositellaan silloin, kun halutaan siisti, viimeistelty leikkuutulos. Keräävä leikkuri ”imuroi” ruohomaton ja samalla estää rikkaruohojen siementen leviämisen. Ruohonleikkuria voidaan myös käyttää lehtien ja pienten oksien keräämiseen.

Polttomoottorikäytöttöiset ruohonleikkurit

Polttomoottorilliset ruohonleikkurit

Polttomoottorikäyttöiset ruohonleikkurit ovat tehokas ja jämäkkä valinta suurillekin nurmialueille. Tehokas moottori takaa hyvän leikkuutuloksen leikkuutavasta huolimatta. Bensiiniruohonleikkurit jaksavat leikata korkeaksikin kasvanutta ruohoa eikä teho lopu kesken. 

Polttomoottorikäyttöisistä ruohonleikkureista löytyy usein myös veto-ominaisuus, jolloin ruohonleikkurin työntäminen helpottuu huomattavasti. Varsinkin isoilla nurmialueilla veto-ominaisuudesta on merkittävää apua. Etu-, taka- tai jopa nelivedosta on hyötyä myös mäkisillä alueilla, joilla ruohonleikkurit työntäminen voi olla raskasta.

Polttomoottorisia ruohonleikkureita on saatavilla kaikilla leikkuutavoilla ja useissa malleissa leikkuutapaa voidaan vaihtaa helposti tarpeen mukaan. Irroitettava keruukoppa tai bio-silpun mahdollistava ohjain tekevät ruohonleikkurista monipuolisen.

Polttomoottorikäyttöiset ruohonleikkurit tulee huoltaa säännöllisin väliajoin. Öljyn- ja sytytystulppien vaihto olisi suotavaa tehdä käytöstä riippuen noin vuoden välein. Myös ilmansuodatin tulee vaihtaa tai puhdistaa tarpeen mukaan. Suosittelemme myös käyttämään polttomoottorikäyttöisissä ruohonleikkureissa vähintään 98-oktaanista bensiiniä.

Polttomoottorikäyttöiset ruohonleikkurit »

 

Akku- ja sähkökäyttöiset ruohonleikkurit

Akkuruohonleikkurit

Akku- tai verkkovirtakäyttöiset ruohonleikkurit sopivat hyvin pienille tai keskisuurille nurmialueille. Yleensä sähkökäyttöiset leikkurit ovat joko kerääviä tai taaksejättäviä. Sähkökäyttöiset ruohonleikkurit ovat myös polttomoottoreita hiljaisempia ja ympäristöystävällisempiä. Sähkökäyttöisen ruohonleikkurin käynnistäminen on myös vaivatonta sähköstartin avulla. Lähes huoltovapaat sähköruohonleikkurit eivät myöskään tarvitse öljyn- tai sytytystulppien vaihtoa, jolloin säästetään vaivaa ja rahaa. 

Akkuteknologia on kehittynyt merkittävästi viimeaikoina, jolloin myös akkuruohonleikkureiden suosio ja kysyntä on kasvanut. 

Akku- tai verkkovirtakäyttöiset ruohonleikkurit »

 

Ajoleikkurit ja puutarhatraktorit

Ajoleikkuri

Ajoleikkurit sopivat suurille nurmialueille. Noin 1500 m² ja siitä isompi nurmialue vaatii jo hyvinkin paljon työtä työnnettävällä ruohonleikkurilla, jolloin ajuleikkurin valintaa kannattaa harkita. Ajettavia ruohonleikkureita on saatavilla mm. etuleikkureina sekä puutarhatraktoreina.

Etuleikkurin etu on pienempi kääntösäde sekä parempi näkyvyys leikattavalle alueelle. Etuleikkurilla voidaan myös leikata esimerkiksi pensaiden juurilta sekä kukkapenkkien läheisyydestä.

Puutarhatraktorissa leikkuri sijaitsee traktorin keskellä ja niissä voi olla mukana myös ruohonkerääjä tai niihin voidaan sellainen lisävarusteena hankkia. Puutarhatraktoreihin voidaan lisävarusteena myös kiinnittää esimerkiksi peräkärry tai lumiaura, jolloin sitä voidaan hyödyntää myös muihin pihan ja puutarhan töihin. 

Ajoleikkurit ja puutarhatraktorit »

 

Robottiruohonleikkurit

Robottiruohonleikkuri on valinta sinulle, jos ruohonleikkuu ei ole mieleesi tai haluat pitää nurmikenttäsi kunnossa huolehtimatta siitä. Robottileikkureita on saatavilla erikokoisten nurmialueiden mukaan. Leikkurilla saadaan siisti leikkuujälki ja aina viimeistelty nurmikko.

Robottileikkurit vaativat usein kuitenkin valmisteluja, kuten rajakaapeleiden asentamista ennen kuin leikkuri pääsee tositoimiin. Esivalmistelujen jälkeen robottileikkuri osaa itsenäisesti leikata nurmikentän haluttuun aikaan. Urakan hoidettuaan robottileikkuri palaa latausasemaansa valmistautumaan seuraavaa urakkaa varten. Päästötön ja hiljainen robottiruohonleikuri säästää aikasi nurmikonleikkuulta kokonaan, joten voit itse keskittyä nauttimaan aina täydellisestä nurmikosta.

Tutustu Gardena-robottiruohonleikkureiden esittelyvideoon alta.

 

Valikoimastamme robottiruohonleikkurit huippumerkeiltä, esim. Bosch, Robomow ja Gardena. 

Robottiruohonleikkurit »

 

Kelaleikkurit

Kelaleikkurit

Kelaleikkuri on lähes äänetön ja edullinen valinta ruohonleikkuuseen. Kelaleikkuri nostaa ruohonkorret ylös ja katkaisee ne. Kelaleikkurit sopivat pienemmille pihoille tai nurmialueille. Esimerkiksi rivitaloasuntoon kelaleikkuri on erinomainen valinta. Nykyään kelaleikkurit ovat hyvinkin kevyitä työntää kehittyneiden leikkuu- ja pyöräominaisuuksien ansiosta. Kelaleikkuri on myös ympäristöystävällinen ja täysin päästötön valinta.

Kelaleikkurin käyttöönotto on myös nopeaa ja se sopiikin näin ollen hyvin myös lisäleikkuriksi pienempiin leikkuutöihin. Kelaleikkureihin on saatavilla myös ruohonkeruukoppia lisätarvikkeena viimeisteltyyn lopputulokseen!

Kelaleikkurit »

 

Trimmerit ja raivurit

Ruohotrimmeri

Trimmeriä käytetään ruohokentän siisitimiseen nurkkauksilta sekä aluilla, joihin ruohonleikkurilla ei päästä. Vaativimpiin töihin käytetään raivuria. Raivuria voidaan käyttää pienten pensaiden ja aluskasvillisuuden raivaamiseen. Trimmereitä on tarjolla akku- ja sähkökäyttöisinä sekä polttomoottorilla toimivia malleja. Raivurit vaativat yleensä polttomoottorin riittävän tehon takaamiseksi. 

Trimmeri valitaan työtehtävän mukaan. Millaista kasvustoa on tarkoitus leikata, kuinka usein sekä kuinka pitkiä jaksoja kerralla. Erityyppiset nurmikot, käyttäjän pituus, puutarhan koko ja olosuhteet vaikuttavat myös trimmerin valintaan. 

Boschin neuvojen mukaan akkutrimmerit ovat verkkovirtamalleja kevyempiä ja ne sopivat erinomaisesti vaikeapääsyisten tai kauempana olevien kohtien viimeistelyyn. Ne ovat erittäin käteviä, mutta pitkäkestoisessa käytössä ne täytyy välillä ladata. Verkkovirtakäyttöisillä trimmereillä pystyt leikkaamaan tehokkaasti myös nurmikon pitkät reunat. Nurmikon viimeistely ei saa olla rasittavaa pitkäkestoisessakaan leikkauksessa. Siksi trimmerin varren korkeus kannattaa säätää käyttäjän pituuden mukaan. Oletko yli 1,80 m pituinen tai käyttääkö trimmeriä monta eripituista henkilöä? Siinä tapauksessa säädettävä teleskooppivarsi on tärkeä ominaisuus.

Trimmereistä löytyy myös mallien mukaan eri ominaisuuksia ja lisätarvikkeita. Tärinänvaimennus tuo helpotusta työskentelyyn. Kääntyvä leikkuupää tuo monipuolisuutta sekä valjaat auttavat pitkissä ja raskaisassa leikkuutöissä. Löydät meiltä trimmerit, raivurit ja tarvikkeet eri käyttökohteisiin.

Trimmerit, pensasleikkurit ja rauvaussahat »

 

Ilmaajat

Bosch ilmaaja

Ilmaajan tehtävä on poistaa kasvijätteiden, sammaleen ja rikkaruohojen muodostamaa huopakerroksta nurmikosta, jolloin nurmikolla on paremmat edellytykset hengittää, kasvaa ja kerätä ravintoa maaperästä. Maaperään tehdyt viillot mahdollistavat veden ja lannoitteiden tehokkaan imeytymisen joka edesauttaa tervettä kasvua.

Mikäli nurmikolle muodostuu esim. sateen jälkeen vesilätäköitä tai nurmikko on ohutta ja hajanaista, on se todennäköisesti ilmaamisen tarpeessa. Myös paljon kulutusta kokeva nurmikko olisi hyvä ilmata säännöllisesti. Maaperän koostumus tulee myös paranemaan sekä juurien lukumäärä kasvamaan hapensaannin kasvattua. Perussääntönä nurmikko olisi hyvä ilmata vähintään kerran vuodessa. Useamminkin, mikäli nurmikko on jatkuvassa käytössä. 

Ilmaajat »

 

Lisätarvikkeet

Ruohonleikkureihin ja trimmereihin on saatavilla erilaisia lisätarvikkeita sekä tarvikkeita koneiden huoltoon. Löydät laajasta valikoimastamme mm. akut ja laturit, jatkojohdot sähkökäyttöisiin koneisiin, trimmereiden varasiimat ja -terät sekä valjaat. Ruohonleikkureihin löydät myös ruohonkeruukopat ja öljynvaihtosarjat.

Puutarhakonetarvikkeet »

 

Ruohonleikkurit, ajoleikkurit, trimmerit ja ilmaajat Bauhausista

BAUHAUS – Kun haluat onnistua. Löydät meiltä laajan valikoiman puutarhakoneita, -työkaluja ja tarvikkeita sekä kaikkea mahdollista puutarhaan! Meiltä mm. ruohonleikkurit, trimmerit ja raivurit, ajoleikkurit ja puutarhatraktorit, robottileikkurit, ilmaajat sekä tarvikkeet. Tule tutustumaan valikoimaan tavarataloissamme tai tilaa verkkokaupasta nopealla ja luotettavalla toimituksella vaikkapa suoraan kotiisi. Katso verkkokaupan valikoima.

Huom! Muista puutarhakoneiden, varsinkin raivaussahojen ja trimmerien käytössä asianmukaiset turvavarusteet kuten suojavisiirit, kuulosuojaimet, hanskat, suojatut haalarit ja kengät sekä kypärä. Katso pihatyöasut ja suojaimet

Viiden vuoden takuu

Muistathan, että myönnämme kuluttaja-asiakkaille kaikkiin yksityiskäyttöön ostettuihin sähkö- ja moottorikäyttöisiin työkaluihin ja koneisiin 5 vuoden takuun takuuehtojemme mukaisesti. Tämä lisäturva on merkittävä etu, josta ei tarvitse maksaa mitään lisämaksuja!

5999+ Tyytyväistä asiakasta!

7609 arvostelua