Ilmainen toimitus yli 350 €:n verkkokauppaostoksille!*
*Koskee verkkokaupan varastotuotteita, ei koske suoratoimituksia tehtaalta. Kampanjakoodi: ETU350. Lue tarkemmat ehdot tästä.
Ladataan

Kuukauden kasvi

Kuukauden kasvi

Timanttituija ’Smaragd’ on kirkkaanvihreä ja hyvin tiheä, pystyoksaisesti kasvava kartiotuijan lajike. Timanttituijan kasvutapa on kartiomainen.

Timanttituija on kaunis yksittäiskasvina, vapaasti kasvavana pensasaitana, ryhmissä muiden havukasvien kanssa tai koristepensaana. Timanttituija kasvaa n. 2-3 metrin korkuiseksi havupensaaksi.

Timanttituijat pysyy alhaalta saakka lehtevinä jopa syvässä varjossa - yhtä niukassa valossa selviytyvät vain marjakuuset. Timanttituijat viihtyvät aurinkoisella kasvupaikalla, runsasravinteisessa ja tuoreessa kasvualustassa. Timanttituijia istutetaan yleensä maahan, mutta sen voi istuttaa myös ruukkuun. Talvehtiminen ruukuissa on kuitenkin hyvin epävarmaa. Tuijat ovat myrkyllisiä, mutta pienen määrän syöminen aiheuttaa harvoin oireita. Timanttituija menestyy kasvuvyöhykkeillä I-III(IV).

Istutus

Timanttituijan istutuskuoppa saa olla suurikin, noin 80-100 cm syvä ja leveä. Mullaksi sille sopii esimerkiks tuijamulta taii erikoismulta havuille ja rodoille. Lisäksi timanttituijalle voi antaa tuijalannosta, joka helpottaa kasvin juurtumista. Tuijien sstutusväli on noin 1-1,5 metriä, aitaan 40-50 cm välein.

Hoito-ohje

Timanttituija on kasteltava istutuksen jälkeen kunnolla. Kasvi viihtyy kosteassa maassa, joten sitä tulee ensimmäisenä kesänä kastella usein. Mikäli syksy on vähäsateinen, on suositeltavaa jatkaa kastelua sillä se edistää tuijan talvehtimista. 

Keväällä taimet suojataan keväthallalta varjostusverkoin. Tämä on erittäin tärkeää nuoremmille kasveille, muutaman vuoden kuluttua tuijat alkavat sietää paremmin kevätauringon vaikutusta. Suoralta kevätauringolta tuijat kannattaa suojata useamman vuoden ajan.

Kasvutapansa vuoksi timanttituija tarvitsee harvoin leikkausta. TImanttituija kestää kuitenkin leikkausta hyvin, mikäli sellainen halutaan tehdä. Havukasvien leikkaaminen on suositeltavaa tehdä talvikuukausina eli niiden lepokautena. 

 1. Multa Rodoille ja Havuille Biolan 45 l
  595
  Lue lisää
  Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Tuijalannos Greencare 1 kg
  895
  Lue lisää
  Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Tuijamulta Greencare 40 l
  395
  Lue lisää
  Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Timanttituija Thuja Smaragd 100-120 cm
  1895
  Vain tavaratalosta
  Verkkokauppa
  Saatavilla tavarataloista
Nouseva

6250+ Tyytyväistä asiakasta!

8045 arvostelua