Ladataan

Venemaalit ja tarvikkeet – kaikkea veneilyyn Bauhausista

Venemaalit, -kemikaalit sekä veneilytarvikkeet

Kaipaako veneesi huoltoa, pesua tai uutta väriä pintaan? Entä kulkuvaloa tai kompassia? Mitä pitää ottaa huomioon veneen maalauksessa?

Meiltä maalit, pesuaineet ja muut kemikaalit veneen huoltoon ja ehostukseen. Löydät meiltä myös purjehdusvaatteet ja pelastusliivit, perämoottorit, akut ja kaapelit, navigointilaitteet, lepuuttajat, kalastustarvikkeet sekä kaikkea mahdollista veneisiin ja veneilyyn. Tutustu valikoimaan ja katso vinkkejä veneen maalaukseen, hoitoon ja varustukseen. Paljon lisää venemaaleja sekä veneilytarvikkeita löydät tavarataloistamme.

Veneen maalaus ja hoito

Veneen maalaaminen on tarpeen monista syistä.  Ulkonäön lisäksi se suojaa venettä, helpottaa sen puhdistamista sekä parantaa turvallisuutta. Maalaus muodostaa kalvon alustan ja ympäristön väliin, jolloin maali suojaa mm. terästä ja alumiinia korroosiolta, lasikuitua osmoosilta, puuta lahoamiselta, vedenalaisia osia pohjakasvustolta sekä veneen kantta kulumiselta. 

Veneen maalaus

Veneen kunnossapito on tärkeää  oikeilla maaleilla ja hoitotuotteilla veneesi pysyy kunnossa ympäri vuoden

Venemaalit ja veneenhoitotuotteet

Hempel venemaalitValikoimastamme Hempel venemaalit ja veneenhoitotuotteet. Vuonna 1915 perustettu Tanskalainen Hempel on yksi maailman johtavista venemaalien ja -päällysteiden valmistajista. Laajasta Hempel-valikoimastamme mm. pesuaineet, vahat, pohjamaalit, primerit, antifouling-maalit, tasoitteet sekä ohenteet.

Veneenhoitotuotteilla ylläpidetään veneen ulkonäköä, ominaisuuksia sekä varmistetaan pinnoitteen laatu ja suorityskyvyn pysyminen. Valikoimastamme löydät pesuaineet, vahat sekä kiillotusaineet veneen hoitamiseen.

Primereilla, pohjamaaleilla ja pohjusteilla suojataan veneen runkomateriaalia ja estetään maalipinnan irtoaminen. Ne virtaviivaistavat veneen pintaa, saavat rungon halkomaan vettä tehokkaammin sekä tekevät vesilinjasta siistin ja tasaisen.

Antifouling-maaleja käytetään veneen vedenalaisten osien maalaamiseen. Ne suojaavat veneen runkoa ja sen pintaa sekä tekevät rungosta sileän, jotta vauhti kasvaa ja polttoainetta kuluu vähemmän. Antifouling-maaleista vapautuu bioaktiivisia yhdisteitä, jotka suojaavat pohjaa kasvustolta. Antifouling maaleja löytyy kovina, pehmeinä ja kiillottuvina. Tutustu Hempelin Antifouling-maaleihin ja niiden soveltuvuuksiin sekä ominaisuuksiin tarkemmin Hempelin antifouling-oppaasta.

Esimerkkejä Hempel-tuotevalikoimastamme:

Hempel Pre Clean pesuaine Hempel pohjamaali Hempel Mille Xtra antifouling-maali

Hempel Pre Clean pesuaine

 • Tehokas pesuaine gelcoat- ja maalipintojen esipesuun
 • Käytetään ennen maalausta ja syväpuhdistukseen
 • Poistaa tehokkaasti öljyn, rasvan, vahan, silikonin ja polttoaineen

Hempel Underwater Primer pohjustusmaali

 • 1-komponenttinen vettä eristävä, alumiinipigmenttejä sisältävä pohjustusmaali puu- ja teräspinnoille, sekä pilssiin
 • Voidaan käyttää eriste-/tartuntamaalina ennen antfouling-maalia tai vanhan ja uuden antifouling-maalin välissä
 • Peittävyys n. 7,8 m²/l

Hempel Mille Xtra antifouling-maali

 • Itsekiillottuva, hiontavapaa kuparipohjainen antifouling-maali
 • Suojaa runkoa ja pintaa ja estää veneen pohjaan tarttuvaa eliöstä
 • Sopii kaikille pinnoille, paitsi alumiini
 • Peittävyys n. 12,8 m²/l

BauhausMeiltä laaja valikoima venemaaleja ja veneenhoitotuotteita erityyppisiin veneisiin, tutustu laajaan valikoimaamme tavarataloissa tai katso verkkokauppa-tuotteemme.

Muista myös maalaustarvikkeet ja suojavarusteet. Hyvä lopputulos edellyttää kunnollisia työvälineitä, jolloin myös työskentely sujuu vaivattomammin ja paremmin. Tutustu verkkokaupamme tuotteisiin:

Maalaustela

Maalaustelat ja tarvikkeet

Sivellinsarja

Siveltimet ja sivellinsarjat

Maalikaukalo

Maalikaukalot ja -sankot

Maaliruisku Ryobi
Maaliruiskut

Maalarinteippi

Maalarinteipit

Suojahaalari

Suojaimet ja työasut

 

Vinkit veneen hoitoon ja maalaukseen

Käytä aina tarkoitukseen sopivia suojavarusteita. Hengityssuojain, suojalasit, käsineet sekä muut suojavarusteet varmistavat oikean työturvallisuuden maalauksessa. 

Venemaalaus telalla
Primerin levittämistä maalaustelalla

Huolellinen esikäsittely on onnistuneen maalaustyön edellytys. Maalattavan pinnan pitää olla puhdas ja rasvaton. Vanha maali ja antifouling-maali voidaan poistaa mm. maalinpoistaja-aineella tai märkähiomalla. Muiden kuin antifouling-maalien ja lakkojen poistamiseen voidaan käyttää myös kuivahiontaa, kuumailmapuhallinta ja kaapimia.

Älä koskaan kuivahio antifouling-maalia!


Antifouling-maalin poistamisessa käytetään märkähiontaa, jotta myrkyllisiä hiukkasia ei pääsisi hengitysteihin. Märkähionnassa vesi myös voitelee hiottavaa pintaa, jolloin hiomapaperin huokoset eivät tukkeudu helposti ja hionta on tehokasta.

Maalin levittämisessä voidaan käyttää sivellintä, telaa, tyynyä ja ruiskua.

 • Sivellin on monikäytötinen ja epätasaisilla pinnoilla sillä saavutetaan parempi lopputulos kuin muilla menetelmillä.
 • Telat soveltuvat hyvin laajojen ja tasaisten pintojen maalaamiseen.
 • Tyynyä käyttäessä tehoikkainta on käyttää sitä siveltimellä tai telalla levitetyn pinnan viimeistelyyn.
 • Ruiskumaalauksella saavutetaan paras lopputulos. Ruiskumaalauksessa tulee käyttää aina asianmukaista kokonaamaria.

Muista sekoittaa maalia huolellisesti myös käytön aikana, jotta sen koostumus olisi yhdenmukainen. Kaada työskentelyyn tarvittava määrä maalia purkista sopivaan astiaan. Lue aina tuotteen merkinnät ja käyttöohjeet huolellisesti ennen työn aloittamista.

Antifouling-maalit ovat usein keskenään yhteensopivia ja niitä voidaan helposti ylimaalata. Pinnan pitää kuitenkin olla puhdas ja hyvässä kunnossa. Antifouling-tuotteet tulee sekoittaa erittäin huolellisesti ennen käyttöä, sillä niiden sisältämät painavat pigmentit laskeutuvat helposti purkin pohjalle.

Veneenhoito-opas Hempel

 

Lue lisää vinkkejä veneen hoitoon Hempelin veneenhoito-oppaasta.

Oppaassa tutustutaan mm. esivalmisteluihin, eri venetyyppien maalaukseen ja maalien valintaan sekä työn turvallisuuteen.

Lataa opas pdf-muodossa tästä »

Katso Hempelin vinkit antifouling-maalaamiseen alla olevalta videolta.

 

Tutusu myös muihin veneen hoitamiseen liittyviin opetusvideoihin Hempelin Youtube-kanavalla

 

Venetarvikkeet

Venetarvikkeet

Veneisiin löytyy paljon erilaisia tarvikkeita, joita tarvitaan mm. vesillä liikkumiseen sekä veneen säilytykseen. Löydät laajasta valikoimastamme tarvikkeet ja turvavarusteet veneilyyn. Tutustu esimerkkeihin. Paljon lisää veneilytarvikkeita löydät tavarataloistamme.

Veneköydet ja lepuuttajat

Erilaiset veneilyköydet ja -narut kuuluvat veneen perusvarusteisiin. Karbiinihaalla varustetulla köydellä vene on helppo kiinnittää laituriin. Kumijousimet vaimentavat köysiin kohdistuvaa vetoa, joita esim. aallokko tai äkkinäiset liikehdinnät voi aiheuttaa. Katsastattavan veneen keulaköydet tuleekin olla varustettu joustimilla.

Kumijoustin vaimentaa köysiin kohdistuvaa vetoa


Veneilynaruja tarvitaan moniin eri käyttökohteisiin veneessä, kuten esimerkiksi lepuuttajien kiinnitykseen. Veneessä on aina hyvä olla varalla narua ja köysiä yllättäviä käyttökohteita varten.

Lepuuttajat ja erilaiset laiturinsuojat estävät venettä hankaamasta laituriin ja ne suojaavat veneen lisäksi myös laituria. Valikoimastamme mm. laadukkaat Dan-Fender laiturinsuojat ja lepuuttajat. Lepuuttajiin on saatavilla myös suojia ja sukkia, jotka poistavat häiritsevät hankausäänet. Valikoimastamme myös pilssipumput.

Dan-Fender fenderstep lepuuttaja askelma Pilssipumppu

Lisää turvallisuutta veneeseen astumiseen tarjoaa FenderStep, jota voidaan lepuuttajan lisäksi käyttää myös askelmana helpottamaan veneeseen pääsyä.

Pilssipumppu veden tyhjennykseen.

Navigointitarvikkeet

Veneen ylläpito ja huolto on tärkeää myös turvallisuuden takia. Turvalliseen ja vaivattomaan vesilläliikkumiseen kuuluvat myös hyvät navigointitaidot, johon kunnon navigointivälineet ovat avuksi. Paljon lisää tarvikkeita navigointiin löydät tavarataloistamme.

Ritchie veneilykompassi Kulkuvalo veneeseen Nasa lokijärjestelmä veneeseen

Löydät valikoimastamme varusteet ja tarvikkeet navigointiin. Valikoimassamme mm. kulku- ja navigointivalot, Ritchie-veneilykompassit, äänitorvet, VHF-radiot sekä erilaiset luotaimet ja -ilmaisimet, tutustu verkkokaupan valikoimaamme

Kelluntaliivit

 

Pelastusliivit ja purjehdusvaatteet

Pelastusliivit ovat veneilijän tärkeimmät turvavälineet. Veneilijälle pelastusliivit ovat pakollinen varuste. Varsinkin lapset on syytä opettaa pitämään pelastusliivejä päällä aina vesillä liikuttaessa. Kelluntavarusteita kannattaa aina säilyttää kuivassa ja ilmavassa tilassa. Paukkuliiveissä on tarkistettava myös painepatruuna sekä laukuisumekanismi, joka kannattaa jättää ammattilaisen tehtäväksi. Hyvin hoidettujen ja laadukkaiden pelastusliivien avulla vesillä liikkuminen on turvallista ja hauskaa. Muista pelastus- tai kelluntaliivejä hankkiessasi tarkistaa oikea painoluokka. 

Meiltä löydät varmasti edulliseen hintaan tukevat ja hyvinvarustellut pelastusliivit sekä kelluntaliivit ja -takit hätätilanteisiin vesillä. Valikoimassamme myös kätevät paukkuliivit, jotka tarjoavat kevyen ja huomaamattoman turvan veden varaan joutuessa. Katso verkkokaupan valikoima.

Meiltä myös vedenkestävät ja hengittävät purjehdustakit ja -housut mukavaan ja turvalliseen veneilyyn säällä kuin säällä, katso verkkokaupan valikoima.

 

Veneet, perämoottorit ja venetrailerit

Valikoimastamme löytyvät kumiveneet tarjoavat kevyen ja kätevän kulkuneuvon vesille. Kumiveneestä nauttivat myös lapset ja voit käyttää sitä vaikkapa varaveneenä. Meiltä myös sähkö- ja bensiinikäyttöiset perämoottorit eri malleissa ja tehoissa.

Löydät meiltä myös mm. venetrailerit, airot, melat sekä kaikkea muuta hyödyllistä veneisiin ja veneilyyn. Tutustu valikoimaan!

Kalastusvälineet ja -tarvikkeet

Kalastuvälineet

Veneilytarvikkeiden lisäksi löydät meiltä myös välineet kalastukseen

Laajasta valikoimastamme virvelit, kalastussetit, vavat, vieheet, kohot, perukkeet, laukut, pakit, vaa'at, pihdit, veitset ja kaikkea muuta kalastukseen. Tutustu valikoimaan ja nappaa elämäsi saalis! Paljon lisää kalastusvälineitä löydät tavarataloistamme. Tutustu verkkokaupan valikoimaan:

 Vieheet  Kalastuspakki  Virvelisetti
 Vieheet »  Pakit ja laukut »  Vavat, kelat ja setit
Siimat Kalastustarvikkeet
Siimat » Veitset, pihdit, perukkeet ja tarvikkeet »

Maalit ja tarvikkeet veneilyyn Bauhausista

Venetarvikkeet Bauhausista

BAUHAUS on enemmän kuin rautakauppa! Löydät valikoimastamme myös laajan valikoiman venemaaleja, hoitoaineita, pesuaineita, köysiä, kompasseja sekä kaikkea muuta veneisiin ja veneilyyn. Valikoimassamme myös mm. perämoottorit, trailerit, pelastusliivit, purjehdusvaatteet sekä kalastustarvikkeet. Tule tutustumaan valikoimaan tavarataloissa tai tilaa verkkokaupasta vaikkapa suoraan kotiisi.

 

 Bauhaus

Verkkokaupan valikoima » | Löydä lähin tavaratalo »