Kuvassa Leikkimökki Parvella Palmako Tom 3,8 m² (kuvan hiekkalaatikko ei sisälly toimitukseen).

Leikkimökit tarjoavat lapsille mukavan paikan leikkiä ja viihtyä pihalla – siellä lapsi keksii kesän hauskimmat leikit ja kestitsee vieraitansa. Pihalla seisovan idyllisen lasten leikkimökin viehätys piilee sen miniatyyrimaisuudessa ­­­– mökki on juuri sopivan kokoinen lapsille ja luo heille kokonaan oman maailmansa. Leikkimökit ovat jo vuosikymmenten ajan olleet niitä paikkoja, joissa pienten kokkien, kahvilan- ja kaupanpitäjien mielikuvitus pääsee valloilleen. Kun käsittelet leikkimökin huolella jo rakennusvaiheessa ja huollat sitä vuosittain, kestää lasten leikkimökki vuodesta toiseen ja mukautuu uusien elämäntilanteiden tarpeita vastaavaksi.

Monikäyttöinen lasten leikkimökki – mitä teen leikkimökillä lasten kasvettua?

Leikkimökillä tarjoat lapsellesi tai lapsenlapsellesi lukuisia ikimuistoista leikkihetkiä, joissa lapsi pääsee käyttämään mielikuvitustaan. Leikkimaja tarjoaa lapsille mukavan paikan leikkiä ja viihtyä pihalla.  Me Bauhausissa tarjoamme helposti rakennettavat ja pohjoismaisiin olosuhteisiin sopivat leikkimökit, mutta leikin suunnan pääsevät lapset luomaan itse.

Lapset ihastuvat varmasti hauskoihin ja monipuolisiin leikkipaikkoihin, joissa tekemistä riittää. Täydennä leikkimökkiä myös esimerkiksi hiekkalaatikolla, uima-altaalla, leikkitelineellä, keinulla tai liukumäellä ja luo paras leikkipaikka kesäpäivien iloksi! Luo kokonaisuus, josta omat ja naapurin lapset nauttivat koko kesän!

Kun lapset kasvavat ulos leikkimökin käytöstä, jatkokäytön kehittely on seuraava ilon aihe. Esimerkiksi parvella varustettu Palmakon Tom -leikkimökki toimii myös hauskana kanalana. Ota kuitenkin huomioon mökkikohtaiset painorajoitukset, kun mökki siirtyy aikuisten käyttöön.

Valmis leikkimökki rakentuu kätevästi elementtipaloista

Elementti leikkimökin toimituspaketti sisältää kokoamisvalmiit osat mökin pystytykseen: painekyllästetyt alimman hirsikerran hirret, höylätyt täyspontatut lattia- ja kattolaudat, salvotut seinäosat, orret, lasitetut ovet ja ikkunat, katto- ja jalkalistat, kiinnitystarvikkeet, kuten ruuvit ja naulat jne. Jokaisen meillä myytävän leikkimökin ikkunat ovat pleksilasisia normaalin ikkunalasin sijaan turvallisuussyistä.

Tutustu erikseen leikkimökin tuotekohtaiseen tuoteselosteeseen nähdäksesi, mitkä tuotteet kuuluvat toimitussarjaan, ja mitä sinun on ostettava erikseen. Huopakaton asennus leikkimökkiin sujuu kädenkäänteessä, kun hankit samalla kertaa leikkimökin kanssa mökkiin sopivat katemateriaalit ja kattotarvikkeet valikoimastamme. Kun leikkimökin katto on katettu, eivät rajummatkaan ukkoskuurot pääse keskeyttämään leikkituokiota.

Säännöllinen leikkimökin maalaus lisää käyttöikää

Laadukkaat, puiset leikkimökit myydään käsittelemättöminä ja puupintaisina, joten nappaa myös matkaasi puunkäsittelyaine. Mökin maalaamisessa perheen pienimmätkin voivat olla mukana. Tuleeko leikkimajasta kotitalon peilikuva? Mikseipä jokainen seinä voisi olla eri värinen. Tärkeintä on valita käsittelemättömille pinnoille maaleja ja kyllästeitä, jotka estävät puupinnan värimuutokset ja suojaavat sään vaikutuksilta.

Toimituspaketti painaa rakennuksen koosta riippuen 225–470 kg. Leikkimökit toimitetaan noin kuukauden kuluessa suoraan tehtaalta ja jokainen pystyy asentamaan rakennuksen itse pakettiin kuuluvien tarvikkeiden ja ohjeiden avulla. 

Kuinka lähelle rajaa saa rakentaa leikkimökin

Alle 20 m² kokoista leikkimökkiä rakennettaessa pientaloalueelle ei rakennuslupaa leikkimökille yleensä tarvitse hankkia. Tarkista kuitenkin aina ennen rakentamista vaatiiko leikkimökki rakennuslupaa kuntakohtaisista rakennusjärjestyksistä. Rakennelmien ja rakennusten rakentamisessa kannattaa aina ylläpitää naapurisopua – parempi kysyä ensin kuin riidellä jälkikäteen. Miettiessäsi kuinka lähelle naapurin tonttia saat rakentaa leikkimökin, pidä mielessäsi 45 asteen sääntö: leikkimökin etäisyys toisen tontin rajalta pitää olla vähintään leikkimökin räystäskorkeus (45 asteen valokulma). Voit kuitenkin sopia naapurisi kanssa leikkimökin rakentamisesta lähemmäs tontin rajaa.

Suosituimpia tuotteitamme

 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta

Leikkimökin rakentaminen ja perustus – 4 vinkkiä

 1. Lapset voivat olla monessa mukana mallin valinnasta leikkimökin sisustamiseen, mutta toinen aikuinen on hyvä olla apuna leikkimökkiä rakentaessa.
 2. Rakennusurakka aloitetaan tekemällä leikkimökin perustukset. Betoniperustuksen valu ei kuitenkaan ole välttämätöntä – alustaksi sopivat myös kevytharkot, betonilaatat tai -paalut, jotka tulee ennen rakennuksen asentamista vajoamisen välttämiseksi upottaa ja vaaita.
 3. Leikkimökit rakennetaan elementeistä, joten niiden asentaminen on helppoa. Leikkimökin mukana tulevat asennusohjeet, joissa on eritelty kaikki keskeiset kokoamisvaiheet ja havainnollistettu ne yksityiskohtaisin piirustuksin. Muista tarkistaa, mitkä osat on ostettava erikseen.
 4. Leikkimökit toimitetaan maalaamattomina. Jotta leikkimökki kestäisi säävaihteluja, suojaa leikkimökki kokoamisen jälkeen heti pintakäsittelemällä tai maalaamalla se juuri oman pihapiirin ilmeeseen sopivaksi.

Palmako Otto -leikkimökin rakennusvideo näyttää, kuinka sujuvasti leikkimökin rakennus sujuu ammattilaisilta. Jos leikkimökin rakennus itse tuntuu kaikesta huolimatta liian vaivalloiselta ja kiireet puskevat päälle, jospa kokeilisit luotettavaa ja edullista asennuspalveluamme?

Leikkimökin huolto ja kunnostus lisää käyttöikää

Jotta mökkileikit jatkuisivat vuodesta toiseen onnistuneina ja turvallisesti, tee leikkimökille vuosittaisia kuntotarkastuksia.

 1. Tarkista leikkimökin alustan materiaalin kunto ja pidä silmälle mahdollista osien ruostumista ja puuosien lahoamista. Kiinnitä erityisesti huomiota mökin kaiteisiin ja oven heloihin.
 2. Öljyä liikkuvat osat ja vaihda vioittuneet tai kuluneet osat uusiin. Muista käyttää korjaamiseen vain samanlaisia osia, jotka kuuluivat mökkipakettiin!
 3. Säännöllinen leikkimökin maalaus pidentää mökin käyttöikää huomattavasti.
 4. Tarkasta katon kunto, jotta saat paikattua mahdolliset vuotokohdat mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
 5. Kiristä ruuvit ja pultit aina tarvittaessa sekä noin kuuden kuukauden välein.