Lataa

Maalin sävytys

BAUHAUS auttaa sinua kaikissa maalausprojekteissasi – niin tavaratalossa kuin verkkokaupassa. Verkkokaupan maalin sävytys -palvelu auttaa sinua täydellisen maalisävyn löytämisessä, jotta jokainen maalauskerta sujuisi sulavasti.

Valitse palvelussa tilaukseesi mieleisesi väri sekä projektiisi sopiva purkkikoko, ja noutoilmoituksen jälkeen valmiiksi sävytetyt maalit ovat valmiita noudettavaksi valitsemassasi BAUHAUS tavaratalossa. Sitten ei muuta kuin maalaushommiin!

Maalin sävytys -palvelulla sävytettävän maalin tunnistat tästä merkistä.

Maalin sävytys – homma alkuun kun inspiraatio iskee

Haaveiletko täydellisen värisestä makuuhuoneen tehosteseinästä vai alkaako mummolta perityn kesämökin hirsipinta tuntua aikansa eläneeltä? Aloita itse maalin sävytys kotona kotikoneella tai älypuhelimella, niin maalausprojekti pääsee käyntiin heti kun inspiraatio iskee. Ohjeillamme onnistut varmasti maalin valinnassa ja maalin sävytys hoituu tuossa tuokiossa.

Mikä on maalien sävytys?

Maalien sävytys alkaa kätevästi kotona värisävyn ja purkkikoon valinnalla ja päättyy vaivattomaan sävytetyn maalin noutoon tavaratalosta. Kun kaikki projektiisi tarvitsemasi maalipurkit odottavat sinua valmiiksi sävytettyinä valitsemassasi tavaratalossa, voit turhan odottelun sijaan käyttää aikasi olennaiseen.

Vesiohenteinen uretaani-alkydipohjainen puolihimmeä Futura Aqua 20 pintamaali sopii sisä- ja ulkokäyttöön irto- ja kiintokalusteille.Vesiohenteinen uretaani-alkydipohjainen puolihimmeä Futura Aqua 20 pintamaali sopii sisä- ja ulkokäyttöön irto- ja kiintokalusteille.

Sävytettävä Teknoksen Futura Aqua 20 -pintamaali sopii sisä- ja ulkokäyttöön irto- ja kiintokalusteille.

Sävytetyt maalit saadaan aikaan sävytyskonella, kun perusmaali eli sävyttämätön maali ja maalin sävytyspasta sekoitetaan keskenään oikean sävyiseksi maaliksi. Kun väritiiviste lisätään vain siihen purkkikokoon mitä asiakas kulloinkin tarvitsee, ei valmiiksi sävytettyjä maaleja tarvitse tuottaa turhaan. Löydät meiltä myös pienet purkkikoot testimaalaukseen. Valikoimastamme löytyvät sävytettävien sisämaalien lisäksi sävytettävät ulkomaalit sekä sävytettävät terassiöljy-sävyt

Maalin sävytys ohje

Huomioithan, että näytöllä (tietokone, mobiili) esitettävät värit eivät korvaa aitoja värimalleja. Värin kokemiseen vaikuttavat myös mm. materiaalin pinta ja kiilto sekä tilan valaistus. Tällä hetkellä verkkokaupassamme maalin sävytys -palvelulla onnistuu sävytettävien Swingcolor-, Teknos- tai Tikkurila-maalien sävytys.

Neljä askelta maalinsävytykseen:

  1. Valitse projektiisi sopiva maali laajasta Maalit ja lakat -kategoriamme sävytettävien maalien valikoimasta. Sävytettävät maalit on merkitty maalin sävytys-merkillä.
  2. Valitse mieleisesi värisävy värikarttalistasta. Jos tiedät jo tarvitsemasi sävykoodin, niin voit syöttää sen suoraan sävykoodikenttään.
  3. Sävyn valinnan jälkeen valitse tarvitsemasi purkkikoko ja kappalemäärä. Purkkikoon valinta täytyy tehdä uudestaan, mikäli vaihdat sävyä.
  4. Tilaa tuote noudettavaksi sinulle sopivasta tavaratalosta. Maali on sävytetty ja valmis noudettavaksi neljän (4) tunnin sisällä tilauksestasi tavaratalon aukioloaikojen puitteissa, minkä jälkeen saat ilmoituksen tekstiviestillä tai sähköpostilla. Noutoa odottaessasi voit tehdä vaikka maalauksen esivalmistelutyöt.
  5. Nouda sävytetyt maalipurkit tavaratalon aukioloaikana noutopisteestä sinulle sopivaan aikaan. Ota huomioon, että tilaus tulee noutaa viimeistään kahden (2) päivän kuluttua saapumisilmoituksesta. Huom! Sävytetyllä tuotteella ei ole palautus- ja vaihto-oikeutta.

Teknos Ulkoväri -värikartta BAUHAUSin maalin sävytys -palvelussa. Maalisävyä ei ole vielä valittu.

Tikkurila Tunne Väri -värikartta BAUHAUSin maalin sävytys -palvelussa. Sävyksi on valittu sävy Höyry G497.

Inspiroidu sävytettävien maaliemme värikartoista ja löydä täydelliset välit jokaiseen maalaustarpeeseen. Maalin sävytys -palvelun sävykoodit auttavat sinua silloin, kun tiedät tarkkaan mitä haluat julkisivun väreiltä. Värisävylistan lisäksi voit valita haluamasi sävyn myös syöttämällä sävykoodin suoraan värisävyvalitsimen alapuoleiseen hakukenttään. Voit tallentaa sävykoodit muistiin helposti lähettämällä ostoskorisi sisällön sähköpostiisi tai tulostamalla listauksen PDF-muodossa, jotta tarkka sävykoodi pysyy tallessa esimerkiksi huoltomaalauksien varalta.

Paljonko maalin sävytys maksaa?

Maalin sävytys -palvelussamme voit lisätä valitsemaasi maalituotteeseen haluamasi sävyn sekä haluamasi purkkikoon. Se mitä maalin sävytys maksaa, vaihtelee sävyn voimakkuuden ja purkkikoon mukaan. Kaikkia sävyjä ei välttämättä ole saatavilla kaikkiin purkkikokoihin.

Esimerkkihinnasto Teknoksen ja Tikkurilan maalien sävytyksistä:

Purkkikoko

Sävytyksen esimerkkihinta

0,225 l

2,20 € - 3,20 € 

0,5 l

2,00 € - 4,80 €

0,9 l

3,00 € - 5,80 €

1 l

2,80 € - 6,80 €

2,7 l

4,00 € - 11,20 €

3 l

3,80 € - 12,50 €

5 l

4,20 € - 16,00 €

7,2 l

5,20 € - 21,00 €

9 l

6,20 € - 31,00 €

10 l

5,80 € - 31,00 €

11,7 l

7,80 € - 39 €

18 l

10,20 € - 51,00 €

20 l

9,50 € - 62,00 €

Millä värillä maalata seinät? Tästä vinkit avuksi sävyn valintaan.

Maalin värin valinnassa on tilaa luovuudelle. Ota kuitenkin huomioon nämä vinkit valitessasi maalisävyjä, niin vältyt uudelleen maalaamisen vaivalta. Pidä mielessä nämä asiat, jottei maalin todellinen väri oikeassa ympäristössään pääse yllättämään.

Testaa väriä ennen maalausta

Jos epäilet näyttävätkö esimerkiksi ihailemasi vihreän sävyt tai harmaan sävyt yhtä hyvältä näytöllä kuin suurena maalipintana, niin ripusta valittua väriä lähellä oleva lakana, verhot tai vaikkapa paita seinälle. Vaikka vihreä ei olisikaan juuri oikea, niin vihreän eri sävyt antavat kuitenkin suuntaa siitä miltä maalipinta tulisi tilassa näyttämään. Paras tapa testata maalisävyn toimivuutta on aina testimaalaus oikeassa tilassa.

Kuvassa on huone, jossa toisen seinäpinnan väri on lähellä tiilenpunaista, toisen tummaa puuteria. Taustalla näkyvät punaruskeat laskosverhot, sermi ja seinään nojaava taulu. Keskellä kuvaa on nojatuoli, kahvipöytä ja korkkinen jalkarahi.Kuvassa on huone, jossa toisen seinäpinnan väri on lähellä tiilenpunaista, toisen tummaa puuteria. Taustalla näkyvät punaruskeat laskosverhot, sermi ja seinään nojaava taulu. Keskellä kuvaa on nojatuoli, kahvipöytä ja korkkinen jalkarahi.

Sävytettävä Tikkurila Harmony -sisämaali on hienostunut, sametinhimmeä vesiohenteinen sisustusmaali, joka sopii erityisesti olo- ja makuuhuoneisiin.

Ilmansuunta ja vuodenaika vaikuttaa värilämpötilaan

Riippuen siitä minkä vuorokauden valo huoneeseesi lankeaa vaikuttaa siihen kuinka lämpimältä tai kylmältä väri näyttää. Tätä on oleellista miettiä silloinkin, kun mietit mikä harmaan sävy seiniin sopii parhaiten. Esimerkiksi siniseen taittuvat harmaat sävyt näyttävät aina pohjoisen puolen huoneissa sinisemmiltä. Etenkin Suomessa aurinko paistaa todella vaihtelevilta korkeuksilta riippuen vuodenajasta. Kesällä valo on keltaisempaa ja talvella taas sinisempää, joten myös valkoisen sävyt voivat muuttua raikkaasta tunkkaiseen valon värin mukaan. Myös huoneen valaistus vaikuttaa maalipinnan väriin, joten lopullinen värivalinta on hyvä tehdä siinä tilassa joka aiotaan maalata.

Kuvan olohuoneen seinät on maalattu eri sinivihreän sävyillä. Ikkunasta lankeaa kirkas valo oranssien verhojen takaa. Huonekalut ovat modernin rustiikkiset.Kuvan olohuoneen seinät on maalattu eri sinivihreän sävyillä. Ikkunasta lankeaa kirkas valo oranssien verhojen takaa. Huonekalut ovat modernin rustiikkiset.

Vesiohenteinen, liuotteeton kuivien sisätilojen sävytettävä Swing Color 7 -seinämaali sopii esimerkiksi olo- ja makuuhuoneisiin.

Valitse väri, josta todella pidät

Sisustusvärit eivät paljon ilahduta seinällä, jos ne eivät sovi makuusi tai kotisi tyyliin. Unohdat säännöt kun mietit minkä väriset seinät olohuoneeseen tulisi maalata tai sopiiko makuuhuoneen seiniin kylmät sävyt vai lämpimät sävyt. Koti on paikka jossa viihdytään, joten valitse rohkeasti värejä joista todella pidät. Maalin valinnassa on hyvä myös tehdä kompromisseja. Jos esimerkiksi pastellisävyt eivät sovi koko perheen makuun, niin väriä kaipaaville voisivat sopia sen sijaan erilaiset murretut sävyt. Jos värisävy ei ensimmäisellä kerralla osu aivan kohdalleen, niin ei hätää – voit aina maalata pinnat uudelleen.

Huoneen seinät on maalattu lämpimän ruskeaksi Luonnonkivipinnoite Tikkurila Tunto-maalilla. Lattialla on tummanpunainen nukkamatto ja sen päällä moderni, puupöytä, jonka toisella puolella on kolme puu tuolia ja toisella pitkä puupenkki.Huoneen seinät on maalattu lämpimän ruskeaksi Luonnonkivipinnoite Tikkurila Tunto-maalilla. Lattialla on tummanpunainen nukkamatto ja sen päällä moderni, puupöytä, jonka toisella puolella on kolme puu tuolia ja toisella pitkä puupenkki.

Sävytettävä Luonnonkivipinnoite Tikkurila Tunto on eläväpintainen efektituote sisäseiniin, jossa on aitoa kivirouhetta.

Inspiraatiota maalaamiseen

Kun inspiraatio on hukassa, on ajatus hetkeksi hyvä suunnata pois kehää kiertävistä ajatuksista. Jos mieli kiinnittyy liikaa siihen mielikuvaan mitä sisustukseen sopivat tai trendikkäät värit näyttävät, voi helposti jättää huomiotta väriyhdistelmät jotka miellyttävät todellisuudessa eniten. Inspiraatiota erilaisiin väriyhdistelmiin ja sisustukseen löydät esimerkiksi sosiaalisesta mediasta, vaikkapa BAUHAUSin Instagramista.

Leikittele väreillä

Monesti konkreettisin tapa hahmottaa värejä on katsella niitä. Ota eteesi vaikka läjä vanhoja aikakausilehtiä ja leikkaa talteen silmääsi miellyttäviä väripalasia. Kun olet löytänyt mieleisesi värit niin mieti miltä värit näyttäisivät yhdessä. Entä miltä värit näyttävät liimattuna valkoiselle paperille? Yhdistele väripaloja kollaasiksi ja löydä uudet lempiväriyhdistelmäsi.

Epäsymmetrisistä pinnoista koostuva seinä on maalattu murretun valkoisen, vaaleanpunaisen, ruskean ja harmaan sävyillä. Seinällä on punainen seinälamppu ja punainen kukka maljakossa. Seinän vierustalla on vaaleanpunainen tuoli puujaloilla.Epäsymmetrisistä pinnoista koostuva seinä on maalattu murretun valkoisen, vaaleanpunaisen, ruskean ja harmaan sävyillä. Seinällä on punainen seinälamppu ja punainen kukka maljakossa. Seinän vierustalla on vaaleanpunainen tuoli puujaloilla.

Sävytettävä, liuotteeton kuivien sisätilojen vesiohenteinen Swing Color 7 seinä- ja kattomaali sopii esimerkiksi olo- ja makuuhuoneisiin.

Tehosteseinä piristää sisustusta ja päivittää kodin ilmeen

Jos kaipaat väriä seinäpintoihin mutta epäröit kaikkien pintojen maalausta, niin tehosteseinä voisi olla sinun juttusi. Valitse maalattava tehosteseinä käyttötarkoituksen mukaan. Jos haluat luoda taidegalleriaseinän tauluille ja taide-esineille, valitse ikkunan valaisema seinäpinta. Halutessasi taas korostaa huoneen pituutta kannattaa valita tehosteseinäksi yksi huoneen lyhyemmistä sivuista. Monet epäröivät maalaamista tehosteseinää makuhuoneeseen, koska pelkäävät voimakkaiden värien häiritsevän yöunta. Kuitenkin tyypillisesti tehosteseinä maalataan sängyn taakse, jolloin tehosteseinä kehystää sängyn kauniisti sekä inspiroi huoneeseen tullessa. Makuuhuone on myös tyypillisesti yöaikaan pimennetty valolta, jolloin kirkkaatkaan värit eivät häiritse nukkujaa.

Makuuhuoneessa mustan sänkyrungon taakse on maalattu oranssi neliö seinään tehoste-elentiksi. Sängyssä on valkoiset lakanat ja oransseja koristetekstiilejä. Mustilla yöpöydillä on yölamput ja sänynpäädyssä musta pöytä jolla on mustia vaaseja.Makuuhuoneessa mustan sänkyrungon taakse on maalattu oranssi neliö seinään tehoste-elentiksi. Sängyssä on valkoiset lakanat ja oransseja koristetekstiilejä. Mustilla yöpöydillä on yölamput ja sänynpäädyssä musta pöytä jolla on mustia vaaseja.

Löydät valikoimastamme myös erilaiset maalaus- ja tapetointivälineet katseenvangitsijoiden luomiseen.

Vaivattomat valmissävyt

Onko sävykartoissa liikaa vaihtoehtoja, etkä osaa päättää parasta värisävyä? Ei hätää, löydät valikoimastamme myös laajan kirjon herkullisen värisiä valmiiksi sävytettyjä maaleja useilta eri brändeiltä kuten Laura Ashely ja Rust Olemium. Muista myös valikoimamme testiväripurkit, jotka ovat täydellisiä maalauskokeiluihin sekä pieniin projekteihin.

Laura Ashleyn seinämaalilla pistaasin väriseksi maalatussa olohuoneessa on beige sohva ja beiget verhot. Vaalean vihreällä jalkarahilla on matala kori, jossa on kuivakukkia lasivaasissa.Laura Ashleyn seinämaalilla pistaasin väriseksi maalatussa olohuoneessa on beige sohva ja beiget verhot. Vaalean vihreällä jalkarahilla on matala kori, jossa on kuivakukkia lasivaasissa.

Laura Ashleyn maalisarja sisältää ajattomia sävyjä, jotka saa talon kaikki huoneet tuntumaan lämpimiltä ja viihtyisiltä. Kuvassa Laura Asheyn seinämaali Pistachio.

Lisää inspiraatiota pintojen maalaukseen löydät Ideat ja vinkit -osiostamme. Esimerkiksi Sisämaalausvinkit ankean seinän selätykseen -artikkeli antaa inspiraatiota maalin valintaan sekä ohjeistaa maalauksen esivalmistelussa. Työvälineet sisäremontointiin -artikkeli vinkkaa parhaat välineet maalausprojektiin ja ideat ulkokalusteiden tuunaukseen löytyvät artikkelista Puutarha- ja terassikalusteiden ”tee se itse” -ideoita. Lue myös ohjeet terassin käsittelyyn.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja