Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon markiisin valinnassa?

Markiisit ovat erinomainen ratkaisu aurinkosuojaukseen ja niiden suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Markiisien valinnassa on kuitenkin tärkeää ottaa huomioon monia eri asioita, jotta valittu markiisi sopii tarpeisiin mahdollisimman hyvin. Tässä artikkelissa käydään läpi joitain tärkeitä asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon markiisin valinnassa.

10 kohdan muistilista markiisin valintaan

Terassilla ja parvekkeelle oleskelu on etenkin kesäaikana laatuaikaa parhaimmillaan. Joskus kuitenkin uteliaat katseet ja vaihtelevat sääolosuhteet voivat painaa liikaa vaakakupissa ja ulkona oleskelu jää helposti välistä. Onneksi markiiseilla voi luoda näkösuojaa sekä suojata oleskelutilaa auringolta ja sateelta. Ota huomioon nämä 10 neuvoa ja onnistu markiisin valinnassa.

1. Mieti sijaintia kun valitset markiisia

Markiisin valinnassa on tärkeää ottaa huomioon sijainti, sillä erilaisilla sijainneilla voi olla vaikutusta markiisin toimivuuteen ja kestävyyteen. Esimerkiksi merenrannalla sijaitsevassa kohteessa markiisin kestävyys voi olla haastavampaa, sillä meren suola voi vaurioittaa markiisin materiaaleja. Alueilla, joilla sataa paljon tai joihin voimakas tuuli pääsee puhaltamaan säännöllisesti, on tärkeää valita markiisi, joka kestää haastavat sääolosuhteet.

2. Mieti markiisin käyttötarkoitusta

Markiisien käyttötarkoitus vaihtelee suuresti. Jotkut haluavat markiisin pihalle, jotta terassilla voi nauttia auringosta ilman haitallisia UV-säteitä. Toiset haluavat markiisin ikkunoiden suojaksi, jolloin sisätiloissa on viileämpää eikä auringonpaiste pääse häikäisemään. Erilaiset käyttötarkoitukset vaativat erilaisia markiiseja, joten käyttötarkoitus kannattaa ottaa huomioon markiisin valinnassa.

Näkösuoja antrasiitti 1 x 5 m

HDPE-kankaasta valmistettua Näkösuoja antrasiitti 1 x 5 m käyttää niin parvekkeella, terassilla ja tenniskentillä. Kuvassa .

3. Mieti, minkä kokoisen markiisin tarvitset

Markiisin koko on tärkeä valintakriteeri, sillä sen täytyy sopia kohteen mittoihin. Markiisin tulee olla tarpeeksi suuri, jotta se suojaa kohteen halutulla alueella auringolta. Toisaalta markiisin ei kannata olla liian suuri, sillä se voi olla hankala asentaa ja liian massiivinen ilmeeltään.

4. Valitse oikea materiaali markiisille

Markiisin materiaalit vaikuttavat sen kestävyyteen ja ulkonäköön. Yleisimmät markiisien kangasmateriaalit ovat akryyli ja polyesteri. Kangasmateriaalit ovat yleensä kestäviä ja hengittäviä, mutta ne saattavat haalistua ajan myötä. Runko voi olla joko metallinen tai alumiininen - jälkimmäinen on kevyempi, mutta ei yhtä kestävä kuin metallirunkoinen.

5. Valitse markiisin rakenne

Markiisin rakenne tarkoittaa tapaa millä tavoin markiisikangas levittäytyy auki.

Esimerkiksi nivelmarkiisissa markiisi kangas levittyy auki nivelletyn rakenteen varaan. Täyskasettimarkiisi ja puolikasettimarkiisi toimivat mekaanisesti käsin veivaamalla tai sähkömoottorilla, ja markiisikangas kerääntyy suljettaessa kotelon sisään suojaan. Puolikasettimarkiisi eroaa täyskasettimarkiisista siitä, että puolikasettimarkiisin suojakotelo on alhaalta avoin.

Tuotteiden välillä voi olla valmistajakohtaisia eroavaisuuksia rakenteissa, joten tarkista tarkemmat rakenneominaisuudet tuotteelta tai valmistajan sivuilta.

6. Sähköllä vai ilman

Täyskasettimarkiisi ja puolikasettimarkiisi ovat saatavilla myös sähköisinä versioina, jolloin markiisia ei tarvitse veivata auki tai kiinni.

Täyskasettimarkiisi SunFun 4 x 3,5 m

Kaukosäätimellä ohjattava moottoroitu markiisi on vaivaton valinta terassille. Kuvassa Täyskasettimarkiisi SunFun 4 x 3,5 m.

7. Valitse ympäristöön sopiva väri markiisille

Markiisin väri on yksi tärkeä valintakriteeri. Valitun värin tulisi sopia kohteen yleiseen ilmeeseen ja ympäristöön. Esimerkiksi tummempi väri voi imeä enemmän lämpöä ja heijastaa vähemmän auringonsäteitä, mutta se voi myös olla hankalampi yhdistää kohteen yleiseen ilmeeseen. Vaaleampi väri taas heijastaa enemmän auringonsäteitä ja on yleensä helpompi yhdistää kohteen ilmeeseen. Raidalliset markiisikankaat luovat taas rannikkotunnelmaa.

8. Mieti, miten markiisi asennetaan

Markiisin asennus on tärkeä osa markiisin valintaa. On tärkeää valita markiisi, joka on helppo asentaa ja joka sopii kohteen rakenteisiin. Lisäksi markiisin asennuksessa on tärkeää noudattaa valmistajan antamia asennusohjeita, jotta markiisi toimii turvallisesti ja kestävästi.

Parvekemarkiisi Sunfun Pystysuora Beige 1,4 x 2,5 m

Parvekemarkiisi Sunfun Pystysuora Beige 1,4 x 2,5 m on kiinnitettävissä sekä kattoon että seinään.

9. Ota huomioon myös markiisin kestävyys

Markiisin kestävyys on tärkeä valintakriteeri, sillä se vaikuttaa markiisin käyttöikään ja turvallisuuteen. Markiisin tulisi kestää erilaiset sääolosuhteet ja se tulisi huoltaa säännöllisesti. Lisäksi markiisin kestävyyteen vaikuttaa sen materiaalit ja asennus, joten nämä asiat kannattaa ottaa huomioon markiisin valinnassa.

10. Älä unohda miettiä markiisin hintaa

Markiisin hinta vaihtelee suuresti eri markiisityyppien ja valmistajien välillä. On tärkeää valita markiisi, joka sopii omaan budjettiin, mutta samalla tulee muistaa, että halvempi markiisi ei välttämättä kestä yhtä pitkään kuin kalliimpi markiisi.

Yhteenveto juuri sinulle sopivan markiisin valinnasta

Markiisin valinnassa on tärkeää ottaa huomioon sijainti, käyttötarkoitus, koko, materiaalit, markiisin tyyppi, väri, asennus, kestävyys ja hinta. Markiisin valintaan kannattaa käyttää aikaa ja tutustua eri markiisityyppeihin ja valmistajiin, jotta valittu markiisi sopii tarpeisiin mahdollisimman hyvin. Hyvin valittu markiisi ei ainoastaan suojaa auringolta, vaan se voi myös parantaa kohteen ilmettä ja lisätä asumismukavuutta. Markiisin valinnassa kannattaa ottaa huomioon myös sen käyttöikä ja huolto, jotta markiisi toimii turvallisesti ja kestävästi.

BAUHAUSin asiantuntevat myyjät auttavat mielellään sinua valitsemaan juuri omaan kohteeseesi ja omiin mieltymyksiisi sopivan markiisin - tervetuloa käymään liikkeessämme!

Markiisit ja näkösuojat  Katso kaikki »