Kesäisin ulkotiloissa vietetään runsaasti aikaa esimerkiksi kirjan parissa rentoutuen, ruokaillen ja yhdessä oleskellen. Sopivat puutarhakalusteet tuovat kotiin tai mökille lisätilaa ja toiminnallisuutta. Nauti lounas perheen tai ystävien kesken paviljongin alla, rentoudu aurinkotuolissa tai lue kirjaa aurinkovarjon alla.

Pihakalusteet tekevät puutarhastasi, pihastasi tai parvekkeestasi mainion lisätilan, jossa myös vieraat viihtyvät. Puutarhakalusteita valitessa kannattaa panostaa laadukkaisiin ja pitkäikäisiin tuotteisiin sekä huomioida eri asioita, kuten käyttötarve, materiaali ja muunneltavuus. Löydä mieleisesi lepotuolit, ruokailuryhmät sekä markiisit ja tutustu niiden hoito-ohjeisiin.

Puutarhakalusteiden valinta ja materiaalit

Tilan koko määrittää kuinka suuria kalusteryhmiä kannattaa hankkia. Pieneen tilaan sopivat kompaktit ja tilaa säästävät ratkaisut, kuten pinottavat tuolit. Suurempiin tiloihin kalusteita voidaan asettaa ilmavammin ja samaan tilaan voidaan sommitella niin oleskeluun kuin ruokailuun soveltuvat ruokailuryhmät. Mieti, millaiseen käyttötarkoitukseen kalusteet tulevat? Järjestätkö paljon pihajuhlia tai tarvitseeko kalusteita siirreellä pihapelien tieltä? Haluatko kalusteet joissa löhöillä auringossa vai istua ryhdikkäästi ruokapöydän ääressä? 

Valinnassa kannattaa myös kiinnittää huomiota kalusteiden materiaalien kestävyyteen sekä hoidon tarpeeseen. Puutarhakalusteiden oikeanlainen hoito on tärkeää, jotta kalusteet pysyisivät kunnossa Suomen suurista säätilanvaihteluista huolimatta. Ilmansuunnat, pintojen kaltevuus ja se, että sijoitetaanko kalusteet taivasalle vai suojaan esim. katoksen alle on myös otettava huomioon. Varsinkin puukalusteiden sijoituspaikalla on väliä, sillä vaihtelevat sääolosuhteet kuluttavat niiden pintaa. 

Hankintavaiheessa on tärkeää miettiä myös talvisäilytyksen mahdollisuutta. Säilytystilojen puuttuessa kannattaa muistaa, että polyrottinkiset- ja aintwoodkalusteet voidaan pitää ulkona kesät ja talvet. 

VINKKI! Kokoontaittuvien tuolien ominaisuutta kannattaa hyödyntää, jos kalustosi on taivasalla. Taita tuolit kokoon nojaamaan pöytään aina silloin, kun ne eivät ole käytössä, näin mahdollinen sadevesi liukuu tuoleista pois, eikä vesi jää kuluttamaan pintaa.

Puiset puutarhakalusteet

Puiset puutarhakalusteet ovat perinteiset, tyylikkäät ja monen ensimmäinen valinta. Materiaalina puu on lämmin, kestävä ja jämäkkä. Puiset puutarhakalusteet kestävät hyvin melko hyvin vaihtelevia sääolosuhteita, mutta täydestä kosteudesta tai auringonpaahteesta ne eivät pidä. Puu vaatii säännöllistä hoitoa ja huolenpitoa enemmän kuin muut vaihtoehdot. Puukalusteissa on myös otettava huomioon puun jatkuva eläminen kosteusvaihteluiden vuoksi. Puukalusteet kannattaakin öljytä puuöljyllä tai käsitellä vähintään kerran vuodessa, jotta ne säilyvät hyvässä kunnossa. Puukalusteiden etuna on myös se, että ne sopivat yleensä hyvin myös sisäkäyttöön.

 

Puiset puutarhakalusteet  Katso kaikki »
 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta

Polyrottinkiset puutarhakalusteet

Polyrottinki on muovista valmistettua rottinkipunosjäljitelmää. Lähes huoltovapaa polyrottinki sopii hyvin niin pihalle, terassille kuin parvekkeellekkin. Se on huoleton, tyylikäs ja kestävä valinta kohteesta riippumatta. Polyrottinkiset kalusteet ovat helppohoitoisia ja kestäviä ja niiden hoitoon riittää yleensä pelkkä pyyhkiminen tai pesu miedolla pesuaineella. Polyrottinki kestää myös säätä ja kulutusta eikä elä kosteusvaihteluiden mukaan. Polyrottinkiset kalusteet ovat monien suosiossa, eikä turhaan. Ne sopivat lähes mihin vain ja niiden käyttö ja hoitaminen on helppoa. Ja valinnan varaa löytyy reilusti.

 

Polyrottinkiset puutarhakalusteet  Katso kaikki »
 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta

Muoviset puutarhakalusteet

Muoviset puutarhan kalusteet ovat helppohoitoisia ja kevyesti liikuteltavia. Hyvin erilaisia sääolosuhteita kestävät muovikalusteet sopivat lähes mihin vaan. Muovista valmistetut puutarhakalusteet kestävät kulutusta, mutta myös ne kannattaa suojata silloin, kun niitä ei käytetä. Vältä myös naarmuttamasta muovikalusteita, sillä lika tarttuu helpommin kuluneeseen tai naarmuuntuneeseen muoviin.

Muoviseoksista Nonwood-puujäljitelmää käytetään usein pöydän kansissa. Se on kulutusta ja säänkestävää materiaalia, joka on oiva valinta puutarhakalusteiden pinnoille. Nonwood on myös huoltovapaata, mutta puhdistuksessa tulee välttää syövyttäviä puhdistusaineita. Puhdista Nonwood vedellä ja miedolla pesuaineella.

 

Muoviset puutarhakalusteet  Katso kaikki »
 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta

Metalliset puutarhakalusteet

Metalliset ja alumiiniset puutarhakalusteet ovat ajaton ja tyylikäs valinta. Ne soveltuvat hyvin käytettäväksi niin puutarhassa kuin parvekkeella. Metalliset kalusteet ovat tukevia, helppohoitoisia ja erittäin kestäviä. Alumiinista valmistetut puutarhakalusteet ovat lisäksi myös kevyitä, joten niiden siirtäminen on erityisen helppoa. Hyvin käsitelty teräsrunko sekä alumiini hylkivät likaa ja kestävät hyvin myös säätilanvaihteluita. Kestävyydestä huolimatta myös metalliset kalusteet on hyvä suojata, kun niitä ei käytetä sekä varastoida talven ajaksi kuivaan tilaan. Metallisten puutarhakalusteiden kanssa kannattaa myös varoa kolhiintumista, sillä kolhukohdat ruostuvat helposti. 

Esimerkiksi Varaxin teräksiset puutarhakeinut ja kalusteet ovat esikäsitelty Bonderite® NT:llä, joka antaa paremman korroosiosuojan kuin normaali rautafosfatointi.

Katso Varax-puutarhakeinut ja kalusteet tästä »

 

Metalliset puutarhakalusteet  Katso kaikki »
 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta

Puutarhakalusteiden hoito ja lisätarvikkeet

Kalusteiden hoitotarvikkeet

Monet puutarhakalusteet ovat hyvinkin helppohoitoisia, jolloin ainoa hoitotoimenpide on kalusteiden pyyhkiminen kostealla pyyhkeellä tai pesu miedolla pesuaineella. Valikoimastamme löydät pesuaineet sekä hoitoaineet erilaisille puutarhakalusteille. Pitämällä puutarhakalusteet puhtaana ja huollettuina nautit niistä enemmän sekä takaat niiden pitkäikäisyyden. 

Puiset kalusteet kuitenkin vaativat omat huoltotoimenpiteensä, öljyämisen tai käsittelyn vähintään kerran vuodessa, pysyäkseen hyvässä kunnossa. Ennen öljyämistä kalusteet tulee pestä ja kuivata huolella. Tarkemmat hoito-ohjeet löydät kuitenkin tuotteiden mukana. Puisten kalusteiden pintakäsittelyä tulee tarkkailla aika ajoin. Säännöllisesti tehty hoitokäsittely lisää kalusteen ikää huomattavasti ja helpottaa työtä käsittelyaineen levittämisessä. Puuöljy suojaa kalusteita kuivumiselta, kosteudelta, lialta ja kulutukselta.

Pehmusteet, pesuaineet ja muut lisätarvikkeet

Puutarhakalusteisiin on saatavilla erilaisia pehmusteita, jotka tarjoavat mukavaa ja pehmeää istumista sekä makoilua. Pehmusteet ovat usein valmistettu polyesterista, joka kestää kulutusta sekä hylkii paremmin kosteutta ja likaa kuin perinteiset tekstiilit. Puutarhakalusteiden pehmusteet on kuitenkin hyvä laittaa suojaan silloin, kun niitä ei käytetä tai esimerkiksi sateen yllättäessä.

Muista hankkia myös koristetyynyt, jotka tuovat piristävää ilmettä puutarhakalusteisiin!

 

Puutarhakeinut, pergolat tai markiisit

Täydennä puutarhakalusteitasi esimerkiksi markiisilla, katoksella tai väliseinällä, jotka suojaavat auringolta ja tarjoavat yksityisyyttä. Myös eri kokoiset ja väriset aurinkovarjot tarjoavat helpotusta ja suojaa kuumina kesäpäivinä. Lisää pihalle tai terallisselle puutarha- tai pihakeinu, jossa voit mukavasti viettää kesäpäivää rentoutuen. Löydät valikoimastamme puutarhakeinut eri väreissä sekä kolmen, kahden ja jopa yhden hengen istuttavina.

Puutarhakalusteiden säilytys ja varastointi

Puutarhakalusteet kannattaa peittää suojapeitteellä niiden ollessa käyttämättöminä. Suojapeite suojaa kalusteita mm. sateelta, lialta ja auringonvalolta, jolloin puutarhakalusteet säilyvät kunnossa pidempään. Puutarhakalusteiden suojaaminen kalustesuojalla on helppo ja edullinen tapa pidentää puutarhakalusteiden käyttöikää ja säilyttää ne käyttövalmiina seuraavaa käyttökertaa varten. Talveksi puutarhakalusteet, pehmusteet ja tarvikket on hyvä varastoida talveksi kuivaan tilaan, kuten varastoon tai halliin. Lumen paino, pakkanen sekä kosteus voivat vahingoittaa puutarhakalusteita talvella, joten oikeanlainen talvisäilytys on suotavaa.

Puutarhakalusteiden pehmusteita varten on saatavilla erilaisia säilytyslaatikoita, joissa voidaan säilöä myös muita puutarhan tarvikkeita, kuten puutarhatyökaluja tai vaikka kasteluletkuja. Pehmusteiden pidempiaikasempaan säilytykseen, kuten talvisäilytykseen, ne on hyvä viedä sisälle tai kuivaan varastoon.

Puutarhakalusteet  Katso kaikki »
 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Tavaratalojen saatavuus
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta