Lataa

Mökit ja piharakennukset

Onko haaveenasi oma mökki, autotalli, terassi, pihavarasto tai grillikatos pihalle? Vai kenties erillinen pergola tai oma huvimaja kesävieraita varten? Erilaisilla piharakennuksilla täydennät pihaasi ja teet siitä toimivamman kokonaisuuden. Ne soveltuvat moneen tarkoitukseen ja tarjoavat esimerkiksi majoitustilaa vieraille ja säilytystilaa tavaroille sekä laitteille. Meiltä löydät monipuolisen ja laajan valikoiman erilaisia piharakennuksia ja pihavajoja sekä kotiin että mökille. Valikoimassa niin puisia, metallisia kuin muovisia vaihtoehtoja.

Valitse kohteeseesi sopivan kokoinen ja tyylinen piharakennus. BAUHAUSilta löydät aina edullisesti parhaimmat leikkimökit, autotallit, grillikatokset, autokatokset, huvimajat ja muuta. Valikoimastamme saat myös lapsille sopivat leikkimökit. Takaamme nopeat ja luotettavat kotiinkuljetukset. Tilaaminen on helppoa, voit tilata oman mökkisi myös verkkokaupasta!

Piharakennukset - Miksi hommata piharakennus kotiisi?

Piharakennukset ovat erinomainen tapa lisätä asumismukavuutta ja käytännöllisyyttä kotipihalle. Ne tarjoavat monia mahdollisuuksia, kuten säilytystilaa, harrastetiloja tai vaikkapa vierasmajoitusta. Miksi siis hankkia piharakennus kotiisi?

 

Säilytystila

Yksi yleisimmistä syistä hankkia piharakennus on lisäsäilytystilan tarve. Piharakennus tarjoaa turvallisen ja suojaisan paikan esimerkiksi puutarhakalusteille, työkaluille ja polkupyörille. Näin ollen ne eivät vie tilaa autotallista tai varastosta.

Harrastetilat

Piharakennus voi toimia myös erinomaisena harrastetilana. Se voi olla esimerkiksi verstas, jossa voit nikkaroida tai maalata omia projektejasi ilman häiriöitä. Piharakennus sopii myös mainiosti musiikki- tai tanssitilaksi.

Vierasmajoitus

Joskus vieraat saattavat yöpyä yllättäen kotonasi ja silloin ylimääräinen makuuhuone on aina hyvä olla käytettävissä. Piharakennuksesta voidaan rakentaa viihtyisät vierashuoneet, joissa vieraasi voivat nauttia omasta rauhastaan.

Arvonlisäys kiinteistölle

Piharakennus voi myös lisätä kiinteistön arvoa. Se on käytännöllinen ja monipuolinen ratkaisu, joka tekee pihastasi entistäkin houkuttelevamman. Tämä voi olla tärkeää esimerkiksi silloin, kun haluat myydä kotisi.

Yksilöllisyys

Piharakennus tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa omia ideoita ja luoda yksilöllisen tilan juuri omien tarpeiden mukaan. Voit valita materiaalit, värit ja muodon itse ja näin rakentaa täysin uniikin piharakennuksen.

Kokonaisvaltainen elämänlaadun parannus

Kaiken kaikkiaan piharakennus on erinomainen tapa parantaa asumismukavuutta ja kokonaisvaltaista elämänlaatua. Se tuo lisää tilaa, mahdollisuuksia ja vapautta kodin arkeen.

Jos siis haaveilet lisäsäilytystilasta, harrastetiloista tai vierasmajoituksesta kotipihallesi, Bauhausista löydät laajan valikoiman erilaisia mökkejä ja piharakennuksia.

 

Piharakennus - 5 vinkkiä sopivan mallin valintaan kotiin tai mökille

Piharakennus on monelle kodin tai mökin omistajalle tärkeä osa pihaa. Se voi toimia esimerkiksi varastona, autotallina tai vaikkapa kesäkeittiönä. Oikean mallin valitseminen voi kuitenkin olla haasteellista, sillä vaihtoehtoja on paljon. Tässä artikkelissa kerromme viisi vinkkiä oikean piharakennuksen valitsemiseen.

 

1. Mieti käyttötarkoitusta

Ennen kuin lähdet valitsemaan piharakennusta, mieti tarkasti sen käyttötarkoitusta. Tarvitsetko sitä esimerkiksi auton säilytykseen vai haluatko siitä mieluummin kesämökin? Keskustele myös perheesi kanssa ja miettikää yhdessä, millaisia tarpeita teillä on.

2. Huomioi koko ja sijoituspaikka

Kun tiedät piharakennuksen käyttötarkoituksen, voit alkaa pohtia sen kokoa ja sijoituspaikkaa. Pienemmät rakennukset sopivat hyvin pienille pihoille, kun taas suuremmat rakennukset vaativat enemmän tilaa. Sijoituspaikan valinnassa kannattaa huomioida esimerkiksi aurinkoisuus ja tuulisuus.

3. Valitse materiaalit huolella

Piharakennuksia löytyy erilaisista materiaaleista, kuten puusta, metallista ja muovista. Jokaisella materiaalilla on omat hyvät ja huonot puolensa. Puurakennus sopii esimerkiksi mökin ympäristöön, kun taas metallirakennus on kestävämpi vaihtoehto muihin tarkoituksiin.

4. Harkitse valmiin tai räätälöidyn rakennuksen ostamista

Piharakennuksia voi ostaa joko valmiina tai räätälöitynä. Valmiin rakennuksen etuna on nopea toimitusaika ja edullisempi hinta. Räätälöidyn rakennuksen etuna taas on se, että voit suunnitella sen täysin omien tarpeidesi mukaan.

5. Muista huoltaa piharakennus säännöllisesti

Kun olet löytänyt sopivan piharakennuksen ja asentanut sen paikoilleen, muista huoltaa sitä säännöllisesti. Puhdista esimerkiksi katto lumesta talvella ja tarkasta rakenteiden kunto vuosittain.

 

Oikean piharakennuksen valitseminen vaatii siis hieman harkintaa ja suunnittelua. Kun löydät juuri sinun tarpeisiisi sopivan mallin, saat nauttia uudesta lisäyksestä pihassasi pitkän aikaan.

 

Ulkovarastot - Näin sisustat ulkovaraston tai piharakennuksen

Ulkovarasto tai piharakennus on erinomainen lisä kodin piha-alueelle. Se tarjoaa kätevän säilytyspaikan puutarhakalusteille, työkaluille ja muulle tavaralle. Ulkovaraston sisustaminen voi kuitenkin olla haastavaa, sillä tilaa on usein rajatusti.

Ennen kuin aloitat ulkovaraston sisustamisen, mieti tarkkaan mitä tavaroita haluat varastoida sinne. Tämän jälkeen voit suunnitella varaston sisustuksen siten, että se vastaa tarpeitasi mahdollisimman hyvin.

Yksi tärkeimmistä asioista ulkovaraston sisustamisessa on valita oikeat materiaalit. Koska varasto altistuu sääolosuhteille ympäri vuoden, on tärkeää valita kosteutta kestäviä materiaaleja. Esimerkiksi metalliset hyllyt ovat hyvä vaihtoehto, sillä ne eivät ruostu eivätkä homehdu.

Toinen tärkeä asia on varmistaa riittävä ilmanvaihto. Ilmanvaihdon avulla estetään kosteuden kerääntyminen varastoon ja samalla pidetään ilma raikkaana. Ilmanvaihtoa voidaan parantaa esimerkiksi asentamalla tuuletusikkunoita tai -aukkoja.

Kun olet valinnut oikeat materiaalit ja huolehtinut ilmanvaihdosta, voit aloittaa varaston sisustamisen. Hyvä tapa hyödyntää tilaa on asentaa hyllyjä tai kaappeja seinille. Näin saat lisää säilytystilaa lattialle jäävän tilan sijaan.

Jos käytät varastoa myös työtilana, kannattaa harkita esimerkiksi työtasojen asentamista seinille tai pöydän hankkimista. Työtason alle voi asentaa esimerkiksi laatikoita tai koreja, joissa säilytetään tarvikkeita.

Lopuksi voit sisustaa ulkovaraston viihtyisäksi paikaksi esimerkiksi kasveilla ja valaistuksella. Ripusta seinälle kasveja tai aseta niitä hyllyille tuomaan raikkautta ja väriä tilaan. Valaisimilla taas voit luoda tunnelmaa ja tehdä varastosta miellyttävämmän paikan viettää aikaa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että ulkovaraston sisustaminen vaatii huolellista suunnittelua ja oikeiden materiaalien valintaa. Kun nämä asiat ovat kunnossa, voit luoda toimivan ja viihtyisän tilan kodin piha-alueelle.

 

Useimmiten kysytyt kysymykset piharakennuksista ja ulkovarastoista

Miksi hommaisin piharakennuksen tai ulkovaraston?

Piharakennus tai ulkovarasto voi olla hyödyllinen lisä pihalle monesta syystä. Ne tarjoavat ylimääräistä säilytystilaa esimerkiksi puutarhatyökaluille, polkupyörille, lasten leluille ja muille tavaroille, jotka eivät mahdu sisälle taloon. Piharakennus voi myös toimia työtilana tai harrastehuoneena.

Millainen piharakennus sopii minun pihaani?

Piharakennusten valikoima on laaja, joten löydät varmasti juuri sinun pihaasi sopivan vaihtoehdon. Valitse materiaali (puu, metalli tai muovi), koko sekä tarkoitukseen sopiva malli (esimerkiksi perinteinen aittamalli tai moderni design). Muista myös ottaa huomioon rakentamismääräykset ennen kuin aloitat rakentamisen.

Tarvitsenko luvan piharakennuksen rakentamiseen?

Piharakennuksen rakentaminen voi vaatia rakennusluvan. Tarkista kaupungin tai kunnan rakennusvalvontaviranomaisilta, mitä lupia tarvitset ennen kuin aloitat projektin. Useimmiten pienemmät ulkovarastot eivät vaadi lupaa, mutta suuremmat ja monimutkaisemmat piharakennukset saattavat vaatia erilaisia lupa-asiakirjoja.

Miten valmistaudun piharakennuksen rakentamiseen?

Ennen kuin aloitat piharakennuksen tai ulkovaraston rakentamisen, varmista että sinulla on tarvittavat työkalut ja materiaalit. Suunnittele tarkkaan mitä haluat tehdä ja hanki tarvittavat materiaalit etukäteen. Muista myös ottaa huomioon maaperän laatu sekä sijainti, johon aiot asettaa piharakennuksesi.

Kauanko piharakennuksen tai ulkovaraston rakentaminen kestää?

Rakentamisaika riippuu monesta tekijästä, kuten valitusta mallista, materiaaleista sekä omasta kokemuksesta. Pienemmät projektit voivat kestää vain muutaman päivän kun taas suuremmat hankkeet voivat viedä useita viikkoja.

Mitkä ovat piharakennusten ja ulkovarastojen ylläpitotarpeet?

Piharakennukset ja ulkovarastot vaativat säännöllistä huoltoa pitääkseen ne hyvässä kunnossa. Tarkista rakenteiden kunto säännöllisesti, korjaa mahdolliset vauriot ja maalaa tai käsittele puupinnat tarvittaessa. Huolehdi myös siitä, että rakennus pysyy kuivana ja ilmavana.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja