Vuodesta 1958 toiminut D-C-Fix® on jo yleinen käsite itsekiinnittyville sisustuskalvoille. "Design & Function" ovat olleet D-C-Fixin avainsanoja jo alusta alkaen. Tutustu laajaan D-C-Fix valikoimaamme ja löydä oma tyylisi!

D-C-Fix käyttö 

D-C-Fix sisustustarrat, kontaktimuovit ja peilikalvot ovat itsekiinnittyviä tarrakalvoja, jotka sopivat sileiden pintojen päällystämiseen. D-C-Fix on auttanut tee-se-itse-nikkareita ja sisustajia uudistamaan kotinsa pintoja vaivattomasti ja edullisesti mitä mielikuvituksellisimmissa projekteissa. Helposti asennettavat D-C-Fix tarrakalvot on myös helppo irrottaa, joten voit päivittää kotisi sisustusta aina mielesi mukaan. Sisustusmuovi ei kuitenkaan sovellu lattioiden päällystykseen, sillä kalvo ei kestä lattiapintoihin kohdistuvaa kulutusta. Jos päällystät vuokra-asunnon kiinteitä pintoja, muista kysyä lupaa ensin vuokranantajalta.

D-C-Fix tarrakalvoilla on lukemattomia käyttökohteita – mitä ikinä keksitkään päällystää! D-C-Fix-kalvo on helppo tapa esimerkiksi yhtenäistää sisustuksen värimaailmaa tai luoda eri pariisista huonekaluista kuin sarjaan kuuluvia. Sisustuskalvo sopii myös hyvin vanhojen huonekalujen tuunaamiseen. Yhdistämällä erilaisia D-C-Fix-pintoja voit luoda runsaan ilmeen sisustukseesi. D-C-Fix kalvoissa on lukemattomia eri väri- ja kuosivaihtoehtoja, joista löydät takuulla omaan tyyliisi ja projektiisi sopivan ratkaisun.

 

Unelmien D-C-Fix keittiö

Kaapinovet, pöytä-, seinäpinnat tai melkein mitkä tahansa sileät pinnat saavat nopeasti ja helposti näyttävän uuden päällysteen D-C-Fix kalvoilla. D-C-Fix kalvoista löytyy useita upeita

kivi-, marmori- ja puukuoseja, joilla luot unelmiesi keittiön edullisesti. Saat helposti uutta ilmettä keittiöön päällystämällä keittiötason ja kaapinovien väliin jäävän tilan sisustuskalvolla. Tuotetta ei ole testattu elintarvikekäyttöön. Asenna liitutaulupintainen D-C-Fix-kalvo vaikka jääkaapin oveen, niin ostolista tulee päivitettyä kuin itsestään. D-C-Fix-kalvon puhtaana pito onnistuu vaivattomasti liinalla tai pehmeällä sienellä, kunhan pinta on ehjä. 

 

Pirteä D-C-Fix lastenhuone

Piristä lasteenhuoneen kaapinovia tai huonekaluja D-C-Fix-kalvoilla. Käytä kuviollisia D-C-Fix-kalvoja suurien pintojen päällystämiseen tai leikkaa kalvosta erilaisia kuvioita. Leikkaa yksivärinen kontaktimuovi erilaisiin muotoihin ja koristele lastenhuone lapsen lempieläimen kuvilla. Tarrakalvo on myös helppo tapa luoda uudistuneet ilmeet lelulaatikoille. Ota lapsi mukaan suunnitteluvaiheeseen ja toteuta hänelle unelmien makuuhuone! D-C-Fix kontaktimuovi auttaa sinua luomaan myös hienoimmat koristeet esimerkiksi syntymäpäiväjuhliin tai eri vuodenaikoihin.

 

D-C-Fix ikkuna luo yksityisyyttä

Asenna D-C-Fix kalvo ikkunoihin tai parvekkeen laseihin taataksesi yksityisyyden. Esimerkiksi D-C-Fix-poliisikalvo näkyy ulospäin peilipintana, vaikka sisäpuoli onkin läpinäkyvä. Näin saat kotiisi yksityisyyttä menettämättä kuitenkaan maisemaa. D-C-Fix-kalvoissa on myös monia upeita läpikuultavia kalvoja, joilla luot näyttäviä elementtejä vaikkapa oven ikkunalasiin. Staattinen ikkunakalvo on helppo poistaa ikkunasta yksinkertaisesti vetämällä.

Näin sujuu onnistunut D-C-Fix-asennus

D-C-Fix tarrakalvot on helppo asentaa D-C-Fix:n omalla asennussarjalla. Asennussarja sisältää katkoteräveitsen ja lastan, jolla kalvojen asentaminen käy helposti. 

Muistathan, että D-C-Fix tarrakalvoja ei saa asentaa pinnoille, jotka kuumenevat palo- ja sulamisvaaran takia. Huomioithan myös, että kalvo muodostaa tiiviin ja hengittämättömän pinnan. 

Puhdista päällystettävä pinta huolellisesti ennen asennusta. Tasalaatuisen lopputuloksen kannalta on tärkeää, ettei pinnalla ole lainkaan pölyä tai epätasaisuuksia. Jos asennat kalvon käsittelemättömälle puupinnalle, käsittele pinta ensin akryylipohjaisella pohjustusaineella.

Mittaa ja leikkaa tarrakalvo haluttuun mittaan katkoteräveitsellä hyödyntäen taustapaperin ruudukkoa. Suosi suoria leikkuusaumoja.  

2. Irroita tarrakalvo taustapaperista n. 10 cm matkalta. Päätä mistä kohtaa haluat aloittaa asennuksen. 

3. Aseta irrotetun tarrakalvon reuna puhdistetun pinnan ulkoreunan kanssa samaan linjaan ja painele kevyesti reunoja kohden. 

4. Irrota tarrakalvo hitaasti taustapaperista samanaikaisesti painamalla kalvoa pintaan kiinni lastalla. Aloita painelu keskustasta siirtyen reunoja kohden välttääksesi ilmataskuja. Tasoita ilmataskut asennusvaiheessa siirtämällä ilma lastalla keskiosasta kohti kalvon reunaa.

Vinkki! Tarpeeksi lyhyet palat ovat usein helpompia asentaa. Jos päällystät pinnan useammalla palasella, mieti pinnan saumapaikat jo mittausvaiheessa yhtenäisen ilmeen luomiseksi.

Vinkki! Jos haluat muovipinnan olevan mahdollisimman yhtenäinen, sijoita reunakohta mahdollisimman huomaamattomaan paikkaan.

Vinkki! Mikäli asennuksessa kalvoon jää pieniä ilmakuplia, voit puhkaista kuplan neulalla ja tasoittaa kohdan lastalla.

D-C-Fix-kalvon poistaminen

D-C-Fix-kalvon poisto on vaivatonta, mikä selittää osaltaan tarrakalvon suosiota. Staattinen kalvo voidaan poistaa yksinkertaisesti vetämällä muovi varovaisesti pinnasta. Liimalla kiinnitettävän D-C-Fix-kalvon irrotus onnistuu parhaiten lämmittämällä kontaktimuovia kevyesti hiustenkuivaajalla ja vetämällä lämmenneen muovin irti pinnasta. Mahdolliset liimajäämät voi poistaa pesuaineella tai liuottimella, joka ei vahingoita pintaa. Nyt pinta on vapaa seuraavalle D-C-Fix-tuunaukselle. Hyviä sisustushetkiä!