D-C-Fix tarrakalvot–

helppo ja nopea tapa sisustaa kotona!

Vuodesta 1958 lähtien toiminut D-C-Fix® on jo yleinen käsite markkinoilla tarjolla oleville itsekiinnittyville sisustuskalvoille. "Design & Function" ovat olleet D-C-Fixin keskeisimpiä avainsanoja jo alusta alkaen, ja ne kuvaavatkin täydellisesti näitä kauniita ja käteviä kalvoja. Tutustu BAUHAUSin laajaan D-C-Fix-tarrakalvojen valikoimaan, ja löydä itsellesi sopivin tyyli!

D-C-Fix käyttö 

D-C-Fix-sisustustarrat, -kontaktimuovit ja -peilikalvot ovat itsekiinnittyviä tarrakalvoja, jotka sopivat sileiden pintojen päällystämiseen. D-C-Fix on auttanut tee se itse -nikkareita ja sisustajia uudistamaan kotinsa pintoja vaivattomasti ja edullisesti mitä mielikuvituksellisimmissa projekteissa. Helposti asennettavat D-C-Fix-tarrakalvot on myös helppo irrottaa, joten niiden avulla voit päivittää kotisi sisustusta mielesi mukaan kerta toisensa jälkeen. Pidäthän kuitenkin mielessä, että D-C-Fix lattian päällystämiseen ei ole toimiva ratkaisu, sillä sisustusmuovi ei kestä lattiapintoihin kohdistuvaa kulutusta. Mikäli olet aikeissa päällystää tarrakalvoilla vuokra-asunnon kiinteitä pintoja, muista kysyä ensiksi lupa vuokranantajalta.

D-C-Fix-ideoita

D-C-Fix-tarrakalvoilla on lukemattomia käyttökohteita – ne taipuvat lähestulkoon kaikkeen, mitä ikinä keksitkään päällystää! D-C-Fix-kalvo on helppo tapa esimerkiksi yhtenäistää sisustuksen värimaailmaa tai luoda eriparisista huonekaluista ikään kuin samaan sarjaan kuuluvia. Sisustuskalvo sopii myös hyvin vanhojen huonekalujen tuunaamiseksi uuteen uskoon. Yhdistämällä erilaisia D-C-Fix-pintoja voit luoda runsaan ilmeen sisustukseesi. D-C-Fix-kalvoissa on lukemattomia eri väri- ja kuosivaihtoehtoja, joiden joukosta löydät takuulla juuri omaan tyyliisi ja projektiisi sopivan ratkaisun.

Unelmien D-C-Fix-keittiö

Kaapinovet, pöytä- ja seinäpinnat tai melkein mitkä tahansa sileät pinnat saavat nopeasti ja helposti näyttävän uuden ilmeen D-C-Fix-kalvoja käyttämällä. D-C-Fix-kalvojen joukosta löytyy muun muassa useita upeita kivi-, marmori- ja puukuoseja, joilla luot luonnollisella kuvioinnilla täydennetyn unelmiesi keittiön edullisesti. Saat helposti ja nopeasti uutta ilmettä keittiöön esimerkiksi päällystämällä keittiötason ja kaapinovien väliin jäävän tilan sisustuskalvolla. Mikäli kaipaat keittiöösi hieman mittavampaa ilmeen kohotusta, voit halutessasi päällystää kauniilla tarrakalvolla kätevästi vaikkapa koko yläkaappirivin.

Kivikuosisella D-C-Fix-kalvolla saat helppohoitoiset keittiökaapinpinnat. Kuvassa Kontaktimuovi D-C-Fix Betoni Tumma 45 x 200 cm.

Yksi toimiva vinkki keittiön pintojen päällystämiseen on liitutaulupintainen D-C-Fix-kalvo, joka jättää runsaasti tilaa mielikuvitukselle – asenna se vaikkapa jääkaapin oveen, niin ostolista tulee päivitetyksi kuin itsestään. Kuosivalinnasta tai sijoituspaikasta riippumatta D-C-Fix-kalvo on huoleton materiaali keittiössä, sillä sen puhtaanapito onnistuu vaivattomasti pelkällä liinalla tai pehmeällä sienellä, kunhan kalvon pinta on ehjä. Asentaessasi D-C-Fix-kalvoa keittiöön otathan huomioon, että tuotetta ei ole testattu elintarvikekäyttöön sopivaksi, joten sillä ei tule päällystää elintarvikkeiden kanssa suoraan kosketuksissa olevia pintoja, kuten esimerkiksi leikkuulautaa tai myöskään keittiön työtasoa, mikäli elintarvikkeita käsitellään suoraan sen päällä ilman erillistä työskentelyalustaa.

Rouheat kivikuosit  Katso kaikki »

Viihtyisä D-C-Fix-makuuhuone

Oletko haaveillut uudistavasi makuuhuoneesi ilmettä seinäpintoja uusimalla, mutta seinien tapetointi tai maalaus tuntuu vaivalloiselta toteuttaa tai olet epävarma siitä, onnistutko valitsemaan kerralla oikean maalin tai tapetin? Piristä makuuhuoneen ilmettä huoneen seinien maalaamisen tai tapetoinnin sijaan vaivattomasti asentamalla kauniit D-C-Fix-tarrakalvot esimerkiksi vaatekaappien oviin. D-C-Fix-kalvojen mallivalikoimasta löytyy runsain määrin kauniita väri- ja kuosivaihtoehtoja, joiden avulla herätät hetkessä makuuhuoneen ilmeen täysin uuteen elämään. Onpa kyseessä värikkäät tai voimakkaasti kuvioidut kalvot tai vaihtoehtoisesti hillityt, luonnollisen sävyiset kalvot, kaappien päällystäminen D-C-Fix-tarrakalvoilla tuo makuuhuoneen sisustukseen hetkessä uuden, ihastuttavan ilmeen. Ja mikäli sisustustyylisi sattuisi muuttumaan, poistat asentamasi tarrakalvot tuossa tuokiossa ja asennat uuden väriset kalvot paikoilleen käden käänteessä.

Puukuosi tuo lämpöä makuuhuoneen sisustukseen. Kuvassa Kontaktimuovi D-C-Fix Sonoma Eiche Truffel 90 x 210 cm.

Lämpöä puukuoseilla  Katso kaikki »

Pirteä D-C-Fix-lastenhuone

Piristä lastenhuoneen kaapinovia tai huonekaluja ilmeeltään värikkäillä ja leikkisillä D-C-Fix-kalvoilla. Käytä kuviollisia D-C-Fix-kalvoja suurten pintojen päällystämiseen tai leikkaa sen sijaan kalvosta irti erilaisia kuvioita haluamiisi paikkoihin kiinnitettäviksi. Tai leikkaa vaihtoehtoisesti yksivärinen kontaktimuovi erilaisiin muotoihin ja koristele lastenhuone vaikkapa lapsen lempieläimen muotoisilla kuvioilla. Tarrakalvo on myös helppo tapa luoda uudistunut ilme ja väritys lastenhuoneen lelulaatikoille tai huonekaluille. Ota lapsi mukaan suunnitteluvaiheeseen ja toteuta hänelle unelmiensa makuuhuone! D-C-Fix-kontaktimuovia käyttämällä voit myös askarrella yhdessä lapsen kanssa hienoimmat koristeet esimerkiksi syntymäpäiväjuhliin tai eri vuodenaikoihin.

Lastenhuoneen hauskin sisustuselementti syntyy leikkaamalla erilaisia muotoja D-C-Fix-kalvosta.

Löydä lempikuviosi  Katso kaikki »

D-C-Fix-ikkuna luo yksityisyyttä

Asenna D-C-Fix-kalvo ikkunoihin tai parvekkeen laseihin taataksesi riittävän yksityisyyden kotonasi. Esimerkiksi D-C-Fix-poliisikalvo näkyy ulospäin peiliefektinä, vaikka sen sisäpuoli onkin läpinäkyvä. Näin saat kotiisi yksityisyyttä menettämättä kuitenkaan näkymiä katsellessasi ulos ikkunasta tai parvekkeelta. D-C-Fix-kalvojen joukossa on myös monia upeita läpikuultavia kalvoja, joiden avulla luot näyttäviä elementtejä vaikkapa ovien ikkunalaseihin. Staattinen ikkunakalvo on helppo poistaa ikkunasta yksinkertaisesti vetämällä, minkä ansiosta ikkunan ilmettä voi vaihdella erilaisten kalvojen avulla useamminkin.

Läpikuultava staattinen kalvo luo näköesteen, muttei pimennä huonetta. Kuvassa Staattinen kalvo D-C-Fix Valkoinen Sumu 67,5 x 150 cm.

Staattiset kalvot ikkunaan  Katso kaikki »

Näin sujuu onnistunut D-C-Fix-asennus

D-C-Fix-tarrakalvot on helppo asentaa niille erityisesti suunnitellulla D-C-Fix-asennussarjalla. Asennussarja sisältää katkoteräveitsen ja lastan, joiden avulla kalvojen asentaminen käy nopeasti ja helposti. 

Muistathan, että palo- ja sulamisvaaran vuoksi D-C-Fix-tarrakalvoja ei saa asentaa pinnoille, jotka kuumenevat. Huomioithan myös, että paikalleen asennettu kalvo muodostaa tiiviin ja hengittämättömän pinnan. 

Puhdista päällystettävä pinta huolellisesti ennen tarrakalvon asennusta. Tasalaatuisen lopputuloksen saamisen kannalta on tärkeää, ettei päällystettävällä pinnalla ole lainkaan pölyä tai epätasaisuuksia. Jos asennat kalvon käsittelemättömälle puupinnalle, käsittele puupinta ensiksi akryylipohjaisella pohjustusaineella.

1. Mittaa ja leikkaa tarrakalvo halutun mittaiseksi katkoteräveitsellä hyödyntäen taustapaperin ruudukkoa. Suosi suoria leikkuusaumoja. 

Vinkki! Tarpeeksi lyhyet palat ovat usein helpompia asentaa. Jos päällystät pinnan useammalla palasella, mieti pinnan saumapaikat jo mittausvaiheessa yhtenäisen ilmeen luomiseksi.

2. Irrota tarrakalvo taustapaperista n. 10 cm:n matkalta. Päätä, mistä kohtaa haluat aloittaa asennuksen.

3. Aseta irrotetun tarrakalvon reuna puhdistetun asennuspinnan ulkoreunan kanssa samaan linjaan ja painele kalvoa kevyesti reunoja kohden.

Vinkki! Jos haluat muovipinnan olevan mahdollisimman yhtenäinen, sijoita reunakohta mahdollisimman huomaamattomaan paikkaan.

4. Irrota tarrakalvo hitaasti taustapaperista samanaikaisesti painamalla kalvoa pintaan kiinni lastalla. Aloita painelu kalvon keskustasta siirtyen reunoja kohden välttääksesi ilmataskuja. Tasoita ilmataskut asennusvaiheessa siirtämällä ilma lastalla keskiosasta kohti kalvon reunaa.

Vinkki! Mikäli asennuksessa kalvoon jää pieniä ilmakuplia, voit puhkaista kuplan neulalla ja tasoittaa kohdan lastalla.

Katso myös ohjevideo D-C-Fix-kalvon asennukseen.

SD-C-Fix-kalvon poistaminen

D-C-Fix-kalvon poisto on vaivatonta, mikä selittää osaltaan tämän kuuluisan tarrakalvon suosiota. Staattinen kalvo voidaan poistaa yksinkertaisesti vetämällä muovi varovaisesti pois pinnasta, jolle se on asennettu. Liimalla kiinnitettävän D-C-Fix-kalvon irrotus puolestaan onnistuu parhaiten lämmittämällä kontaktimuovia kevyesti hiustenkuivaajalla ja vetämällä sen jälkeen lämmennyt muovi irti pinnasta, jolle se on asennettu. Mahdolliset liimajäämät voi poistaa joko pesuaineella tai liuottimella, joka ei vahingoita pintaa. Tämän jälkeen pinta on valmiina seuraavaa D-C-Fix-tuunausta varten. Hyviä, antoisia ja mielikuvitusrikkaita sisustushetkiä!

Sisusta kotisi uuteen ilmeeseen nopeasti ja kätevästi

Osta nyt haluamasi D-C-Fix BAUHAUSista ja päästä sisäinen sisustajasi vapaaksi. D-C-Fix-tarrakalvojen avulla tuot kotisi sisustukseen tervetullutta raikkautta mahdollisimman vähäisellä vaivannäöllä. Meiltä löydät samalla ostoskerralla niin keittiön ja olohuoneen ilmettä upeasti nostattavat puu-, kivi- ja marmorikuosiset tarrakalvot kuin myös makuuhuoneen sisustusta suloisesti piristävät värikkäät tai kuvioidut kalvot. D-C-Fix-kalvoilla sisustaminen on riskitöntä, sillä etenkin staattiset kalvot voidaan irrottaa nopeasti ja jälkiä jättämättä sekä vaihtaa näppärästi uusiin vaikkapa henkilökohtaisen sisustusmaun muuttuessa.

Haluatko tuoda kotisi sisustukseen uusia ulottuvuuksia kätevien tarrakalvojen lisäksi myös muilla konsteilla? Hanki kotisi toimivuutta täydentämään BAUHAUSista kätevät ja modernit älyvalaisimet, joita ohjaat mukavasti kaukosäätimellä esimerkiksi suoraan sohvalta tai sängystä käsin. BAUHAUSin artikkelista ”Älyvalaistus – Lisää kodin mukavuutta älyvalaisimilla!” löydät lisätietoja uuden sukupolven älyvalaisimista.