Tulipalot voitaisiin useimmiten estää ennalta, sillä yleensä ihmisen oma virheellinen toiminta on edesauttanut tulipalon syttymistä. Voit suojata kotiasi parhaiten toimimalla paloturvallisesti sähkölaitteiden, tulisijojen ja kynttilöiden kanssa. Yksi yleisimmistä tulipalon syttymissyistä on viallinen sähkölaite tai varomattomuus sen käytössä. Sähkölaitteista johtuvia tulipaloja syttyy vuosittain lähes tuhat. Palovaroitin havaitsee pienenkin määrän tulipalossa syntyvää savua. Se on tultakin vaarallisempaa. Pienessäkin palonalussa savu täyttää asunnon muutamassa minuutissa, jolloin pelastautuminen voi olla jo liian myöhäistä. Tässä muutamia tuote-esimerkkejä paloturvallisuuteen liittyvistä valikoimistamme. Turvallisuudesta ei kannata säästää!

Palo- ja häkävaroittimet ovat halpa henkivakuutus

Sijoita palovaroittimet oikein ja testaa säännöllisesti!

Palovaroittimet suositellaan sijoitettavaksi kaikkiin makuuhuoneisiin ja eteiseen. Omakoti- ja rivitalojen ylemmissä kerroksissa palovaroitin sijoitetaan makuuhuoneiden lisäksi portaikon yläpuolelle. Jokaisessa kerroksessa olisi kuitenkin oltava vähintään yksi toimiva palovaroitin jokaista alkavaa 60 neliömetriä kohti. Vältä palovaroittimen asentamista ilmanvaihtoventtiilien edustalle, keittiöön ja pesutiloihin, koska niissä palovaroittimet voivat vikaantua.

Palo- ja häkävaroittimien toiminta on hyvä testata kerran kuukaudessa sekä silloin, kun olet ollut pidempään poissa kotoa tai vapaa-ajan asunnolta. Paristo kannattaa vaihtaa välittömästi, jos varoitin alkaa harvakseen piippailla. Se on merkki siitä, että pariston virta on loppumassa. Varoitin voi myös lakata toimimasta esimerkiksi pitkän käyttöiän uuvuttamana. On suositeltavaa vaihtaa varoitin välittömästi uuteen, jos hälytysääni ei kuulu testattaessa moitteettomasti. Palovaroittimen hankinnasta ja toimintakunnosta vastaa asunnon haltija eli asukas. Laki ja vakuutukset ovat aina puolellasi, jos huolehdit omasta velvollisuudestasi. Pidä huoli palo- ja häkävaroittimistasi, niin nekin pitävät huolen sinusta! Tule ja tutustu valikoimaamme tai tilaa verkkokaupastamme suoraan kotiisi!

Palosammuttimet

Palovaroitin on lakisääteinen varuste jokaisessa kodissa ja vapaa-ajan asunnossa. Se havaitsee pienenkin määrän tulipalossa syntyvää savua ja herättää sinut, jolloin saat aikaa pelastautua ja kutsua apua.

Häkävaroittimet

Häkävaroitin on hyödyllinen lisä kodin turvallisuuteen ja voi pelastaa henkesi palon alkaessa, sillä häkä on hajuton, mauton, väritön ja myrkyllinen kaasu, jota ei voi ihmisen aistein havaita.

Alkusammutusvälineet

Tulipalo on helpointa sammuttaa alkuvaiheessa. Siksi kotona on hyvä olla riittävä määrä alkusammutusvälineitä helposti saatavilla. Käsisammuttimia käytetään alkusammutukseen tilanteissa, joissa palon laajeneminen on mahdollista estää nopealla toiminnalla ennen pelastuslaitoksen saapumista. On suositeltavaa hankkia kotiin vähintään 6 kg:n sammutin. Oikea käsisammutin oikeassa paikassa voi estää katastrofin. Löydät valikoimastamme laadukkaat ja luotettavat, CE-merkityt jauhe-, vaahto- ja hiilidioksidikäsisammuttimet.

Sammutuspeite on joka kodin alkusammutusväline. Se soveltuu hyvin esimerkiksi sähkölaite- ja kattilapalojen alkusammutukseen. Sammutuspeitteitä on syytä olla vähintään yksi, ja mikäli asut omakotitalossa, on hyvä sijoittaa vähintään yksi peite jokaiseen kerrokseen.

Käsisammuttimet

Sammutuspeitteet

Tunne tie turvaan - suunnittele poistumistiet huolella

Kaikkien asukkaiden on hyvä tuntea kodin poistumisreitit tulipalotilanteessa. Ellei tulipalo ole reitin varrella, voidaan käyttää normaalia poistumistietä. Jos pelastautuminen ei ole sitä kautta mahdollista, perheenjäsenten on tiedettävä vaihtoehtoiset pelastautumisreitit. Poistumisteiden on oltava myös esteettömät, sillä aikaa pelastautumiseen on vain pari, kolme minuuttia. Sopikaa myös yhteisestä kokoontumispaikasta. Sillä tavoin näette, että kaikki ovat päässet turvaan. Löydät meiltä laajan valikoiman erilaisia huomiokylttejä mm. poistumisreittien suunnitteluun sekä kodin alkusammutusvälineiden nopeaan löytämiseen. Tule ja tutustu valikoimiimme tai tilaa verkkokaupastamme suoraan kotiisi! Alla muutamia esimerkkejä huomiokylteistämme: