Joulua kohti - koti kuntoon jouluksi

Jouluinen koti on vain kahden simppelin askeleen päässä! Ensimmäisenä on tiedossa nopea ja tehokas joulusiivous, joka on perusta viihtyisän joulun aikaansaamiseksi. Siivousta seuraa kodin sisustus joulukoristeilla, joka viimeistelee jouluisen tunnelman. Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla voit selvitä joulusiivouksesta jouhevasti, sekä kätevät konstit kotoisan ja tunnelmallisen joulusisustuksen toteuttamiseen.

Joulusiivouksen ABC

Joulusiivouksesta voi selvitä nopeastikin, kun käytössä ovat oikeat välineet ja siivoussuunnitelma on tehty jo ennakkoon. Ennen siivouspuuhiin ryhtymistä on myös hyvä muistaa, että joulussa kaikkein tärkeintä on yhdessäolo, eivät suinkaan vierashuoneen putipuhtaat ikkunat. Joulusiivoukseen kannattaa siis ottaa tervejärkinen lähestymistapa. Jos haaveilet tehokkaasta ja nopeasta joulusiivouksesta, painota suurin osa siivouksesta joulun ajan tärkeimpiin huoneisiin: keittiöön, olohuoneeseen ja saunaan.

Keittiö ja ruokailuhuone ovat luonnollisesti isossa roolissa joulun aikaan, niin jouluaterioiden valmistuksessa kuin niiden nauttimisessa.

1. Aloita siivous keittiön pinnoista, kuten työtasoista ja kaappien ovista, joiden pesu onnistuu kätevästi esimerkiksi tehokkailla yleispesuaineilla.

2. Myös uunin pesu on hyvä tehdä ennen jouluaattoa, jotta kinkun ja laatikot pääsee paistamaan puhtaassa uunissa. Uunin pesu onnistuu vaivattomasti askareeseen sopimaan kehitetyillä uuninpesuaineilla, joita käyttämällä uunista tulee putipuhdas ongelmitta.

3. Viimeistele keittiön siivous näppärästi lattiapintojen pesulla ja lakaisulla. Lattiaharja on kätevä väline sekä keittiön siivouksen viimeistelyyn että jouluaterioiden jälkeiseen siistimiseen.

4. Hyvät siivousvälineet ja -tarvikkeet voivat olla tarpeen myös jouluaattona, kun joulutohina on kaikkein korkeimmillaan. Jouluaterioinnilta yli jäävät jätteet ei ole huolenaihe, kun keittiön kaapista löytyvät asianmukaiset lajitteluastiat, joihin roskien lajittelu onnistuu kätevästi ja joiden ansiosta loppusiivous helpottuu huomattavasti.

Myös olohuone on usein yksi joulun käytetyimpiä huoneita, sillä siellä avataan joululahjat, katsotaan Joulupukin Kuumaa linjaa sekä rentoudutaan yhdessä jouluelokuvia katsellen.

1. Aloita olohuoneen siivoaminen pyyhkimällä pölyt kaikkein korkeimmalla sijaitsevilta pinnoilta, kuten lampunvarjostimista ja hyllyiltä. Etene korkealle sijoitetuista kohteista alaspäin siten, että pyyhit pölyt viimeiseksi kaikkein matalimmalla sijaitsevista paikoista. Säännönmukaisesti ylhäältä alaspäin etenemällä vältyt siltä, että pöly pääsisi leijailemaan korkeammalta huoneesta alaspäin, jo puhdistetuille pinnoille.

2. Olohuoneen huonekalujen puhdistus on helppo tapa siivota olohuone hieman normaalia perusteellisemmin. Imuroimalla sohvan ja nojatuolit sekä pesemällä tyynynpäälliset luot olohuoneeseen välittömästi puhtaamman ja raikkaamman tunnun.

3. Joulusiivouksen yhteydessä matot kannattaa viedä tuulettumaan raikkaaseen ulkoilmaan tuuletustelineeseen, sillä ulkona puhtaiksi tampatuilla matoilla on huomattavasti mukavampi astella, minkä lisäksi raittiissa ilmassa tuuletetut matot tuovat tullessaan raikkaan henkäyksen huoneen sisäilmaan. Kun matot on viety pihalle, olohuoneen lattian siivoaminen onnistuu muitta mutkitta laadukkaalla imurilla sekä kätevällä monitoimimopilla. Aloita lattian siivoaminen imuroinnilla, jonka jälkeen saat loputkin pölyt sekä tahrat tehokkaasti pois lattiasta moppaamalla.

Saunan pesu on tärkeä tehdä muutaman kerran vuodessa ja mikäs sen parempi aika siivota sauna kuin juuri ennen perinteistä joulusaunaa, josta on mukavampi nauttia yhdessä perheenjäsenten kanssa, kun lauteet ja seinät ovat putipuhtaat.

1. Aloita saunan pesupuuhat kastelemalla sauna kauttaaltaan lämpimällä vedellä, sillä lämmin vesi avaa puun syyt ja sitä kautta helpottaa lian irtoamista. Kastele ensiksi sekä seinät että lauteet esimerkiksi suihkuttamalla ja odota noin 10 minuuttia, ennen kuin aloitat pesemisen.

2. Sekä saunan seinät että lauteet voi pestä saunan pesuun erityisesti tarkoitetuilla puhdistusaineilla. Pesuainetta ei kannata laittaa suoraan puupinnoille, vaan sen sijaan ämpäriin, jossa on lämmintä vettä. Seinät voi pestä siivousliinalla ja pinttyneempiin tahroihin voi ottaa avuksi juuriharjan, kun taas lauteiden pesu onnistuu näppärästi asianmukaisella laudeharjalla,  jota kannattaa käyttää aina puun syiden suuntaisesti.

3. Pesuaineella pesun jälkeen lauteet ja seinät on kätevintä huuhdella joko suihkuttamalla tai kasteluletkun avulla, ja huuhtelu kannattaa tehdä kylmällä vedellä, joka sulkee puun syyt, minkä ansiosta lika ei tartu niihin jatkossa yhtä helposti.

4. Pesun jälkeen voit lisäksi halutessasi suojata lauteet parafiiniöljykäsittelyllä, joka sekä suojaa lauteiden pintaa että parantaa samalla lauteiden väriä puupinnan luonnollista sävyä syventäen. Ennen lauteiden käsittelyä on kuitenkin tärkeää odottaa, että ne ovat kuivuneet hyvin pesun jälkeen.

5. Kiukaan kalkkitahrojen puhdistus käy kätevästi sitruunahappoliuoksella, jonka voit sekoittaa helposti itse – tarvitset vain 2 ruokalusikallista sitruunahappoa ja puoli litraa vettä. Kostuta siivousliinaa liuoksessa ja pyyhi sillä kalkkitahrat pois kiukaasta.

6. Vaikka saunan katon pesua ei tarvitsekaan sisällyttää joka kerta saunan pesuun, katto on kuitenkin hyvä pestä aika ajoin, ja sen voi tehdä esimerkiksi joulusiivouksen yhteydessä. Helpoimmin katon pesu onnistuu pitkään varteen liitettävällä pesuharjalla. Lopuksi saunan lattia pestään yleispuhdistusaineella, ja myös lattian pesussa on apua pitkävartisesta pesuharjasta, jolla ylettyy helpommin lauteiden alle, ja jolla voi myös pestä lauteiden alla sijaitsevat, vaikeasti saavutettavat runkorakenteet. Huuhtelun jälkeen lattia kannattaa kuivata lattialastalla.

Tarvikkeet joulusiivoukseen  Katso kaikki »

 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta

Joulusisustuksen 3 elementtiä

Joulusisustaminen on toinen askel, jolla saat viimeisteltyä kotisi kauniin jouluiseksi. Ota ilo irti joulukoristeiden ripustamisesta ja joulukuusen koristamisesta, sillä pääset tekemään sen vain kerran vuodessa! Tässä luettelemme  joulusisustuksen 3 olennaisinta elementtiä, joiden avulla joulu saapuu varmasti jokaiseen kotiin:

Joulukukat

Joulutähti, amaryllis, hyasintti ja muut joulukukat ovat perinteinen osa joulusisustusta ja kukista huokuu sekä joulun tunnelmaa että jouluista tuoksua. Mikä voisikaan enää olla helpompi tapa tuoda joulun tuntua kotiin – valitse vain mieleisesi joulukukka BAUHAUSin valikoimasta ja aseta se ansaitsemalleen paikalle osaksi kotisi tunnelmallista joulusisustusta!

Joulukoristeet

Joulukoristeet ovat helppo ja vaivaton tapa luoda joulusisustus kotiin ilman koko kodin sisustuksen uusimista. Pöytäkoristeet, kuusenkoristeet sekä jouluvalot ovat tehokas oikotie joulusisustukseen – lisää vain joulukoristeet nykyisen sisustuksesi joukkoon ja kotisi muuttuu jouluiseksi silmänräpäyksessä. Kynttilät luovat ympärilleen rauhallista tunnelmaa, ja niitä kannattaa hankkia niin joulukattauksiin kuin olohuoneeseen tunnelman luojiksi. Viimeistele kodin joulutunnelma ripustamalla ulko-oveen kaunis kranssi, joka toivottaa tervetulleeksi niin vieraat kuin talon väen. Nämä kaikki joulukoristeet löydät BAUHAUSista.

Joulukuusi

Joulukuusi on joulusisustuksen keskipiste. Vaikka kyseessä onkin hyvin perinteinen jouluinen sisustuselementti, joulukuusi on myös erittäin ainutlaatuinen osa sisustusta – milloin muulloin tuot sisälle suuren kuusen viherkasvien sijaan? Joulukuusi tuo tullessaan oitis tupaan joulutunnelman ja sen koristelu on tärkeä osa sekä jouluperinteitä että joulun sisustusta. Kun kuusi pystytetään vankkaan kuusenjalkaan, se pysyy tukevasti pystyssä läpi joulun pyhien. Onpa kyseessä aito joulukuusi tai tekokuusi, kuusenkoristeiden lisäksi myös kuusenkynttilät ovat ratkaisevassa osassa tunnelmallisen kokonaisuuden aikaansaamisessa. Hanki joulukuusi, kuusenkoristeet ja kuusenkynttilät kätevästi BAUHAUSista.

BAUHAUSin vinkkejä joululahjahankintoihin ja kestävämpään jouluun

BAUHAUSista löydät kattavan valikoiman siivousvälineitä, joiden avulla kodin joulukuntoon saaminen käy vaivatta ja käden käänteessä. Laadukkaat siivousvälineet palvelevat käytössä pitkään, niin joulusta toiseen kuin joulujen välilläkin. Kun olet klikannut tarvitsemasi siivoustuotteet ostoskoriisi, katso myös läpi valikoimamme joulukukat, joulukoristeet ja joulukuuset sekä joulun muut sisustustuotteet.

Ovatko joululahjat vielä hankkimatta? BAUHAUSin artikkelista ”Joululahjalista” löydät erilaisia joululahjaideoita, joiden joukosta löydät sopivia lahjoja niin ystäville kuin sukulaisille. Ja mikäli olet kiinnostunut tekemään joulunvietostasi jatkossa entistä ekologisemman, suosittelemme lukemaan artikkelimme ”Kestävä joulu –  4 vinkkiä ympäristöystävällisempään jouluun”.

Tuotteet joulusisustukseen  Katso kaikki »

 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 8. Verkkokauppa
  Saatavilla tavarataloista
 9. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 10. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 11. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 12. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta