Joulukuusen valinta (miksi valita tekokuusi)

Joulun lähestyessä on mukava alkaa koristaa kotia jouluiseen asuun. Erilaiset joulukoristeet ja kynttilät luovat ympärilleen viihtyisää ja rauhallista joulun tunnelmaa, ja jo pienellä panostuksella kotiin saa loihdittua jouluisen tunnun. Joulun koristelussa keskeisimmässä roolissa on tietysti joulukuusi, jonka voi koristaa haluttuun ilmeeseen erivärisillä ja eri tavoin muotoilluilla koristeilla ja valoilla. Kun joulu on ovella, tulee ajankohtaiseksi päättää, haetaanko aito joulukuusi metsästä tai kuusimyyjältä, vai hankitaanko kotia koristamaan sen sijaan tekokuusi. Molemmilla näistä on toki omat etunsa – jatka lukemista tullaksesi tietoiseksi siitä, miksi tekokuusi kuitenkin pystyy tarjoamaan huomattavasti useampia etuja aitoon kuuseen verrattuna.

Miksi tekokuusi on parempi valinta kuin aito joulukuusi?

Aidon joulukuusen etuina ovat sen tarjoamat havupuun tuoksu ja aito ilme. Mutta siihen aidon kuusen hyötypuolet jäävätkin. Metsästä kaadettu kuusi ei nimittäin ole ympäristön kannalta kestävä ratkaisu. Vaikka aito kuusi ilahduttaa luonnollisella tunnullaan läpi joulun pyhien, sen jälkeen siitä tulee kuitenkin käyttökelvoton, ja se on hävitettävä. Tekokuusi puolestaan palvelee omistajaansa käytössä huomattavan pitkään, joulusta toiseen. Lisäksi tekokuuset ovat tänä päivänä hyvin luonnollisia ilmeeltään, eikä monia tekokuusimalleja edes kovin helposti erota aidoista kuusista kuin ainoastaan läheltä tarkasteltuna.

Tekokuusi sopii hyvin myös perinteiseen joulusisustukseen. Kuvassa Kuusenalusmatto 100 cm sydänkuvio.

Tekokuusien ehdottomiin etuihin kuuluu myös niiden taloudellisuus. Kun kuusta ei tarvitse hankkia erikseen jokaista joulua varten, tulee pitkässä juoksussa säästäneeksi varsin sievoisia summia rahaa. Panostamalla kerralla laadukkaaseen ja näyttävään tekokuuseen saa vastineeksi ilmeellään aitoa kuusta upeasti jäljittelevän ratkaisun, joka ilahduttaa olemuksellaan vielä monia jouluja eteenpäin. Kaiken kukkuraksi tekokuusi on vaivaton ottaa esille varastosta juuri sillä hetkellä, kun mieli halajaa sisustaa koti jouluiseksi. Tekokuusen hankkimalla säästää siis rahan lisäksi arvokasta aikaa, kun välttyy lähtemästä kuusikaupoille tai vaihtoehtoisesti metsään kuusen kaatopuuhiin.

Lisäksi moni haluaa pystyttää kuusen kotiinsa jo reilusti ennen joulua – tekokuusen ansiosta se on mahdollista, kun taas aito joulukuusi voidaan tuoda kotia koristamaan vasta lähellä joulun pyhiä, jotta sen ilme pysyy kauniina koko joulun ajan. Aitoon kuuseen verrattuna tekokuusi on myös huomattavasti huolettomampi ja vaivattomampi ratkaisu, sillä se ei varise, minkä ansiosta vältyt jatkuvalta neulasten siivoamiselta. Pisteenä i:n päälle tekokuusi sopii erinomaisesti myös allergikoille, jotka saavat allergisia reaktioita sisätiloihin tuodusta aidosta kuusesta.

Mistä hyvä tekokuusi?

Tekokuusi on siis sanalla sanoen ratkaisu, joka on kannattava hankinta monestakin eri syystä. Mikäli vanha tekokuusi on jo palvellut pitkään ja tullut käyttöikänsä päähän, tai haluat siirtyä aitojen kuusien jokavuotisesta hankinnasta ekologisempaan vaihtoehtoon hankkimalla kotiin ensimmäisen tekokuusen, se kannattaa ostaa jo hyvissä ajoin ennen joulua. Näin vältyt siltä, että kuusen pystyttäminen ja koristelu jäisi viime tinkaan, minkä lisäksi pääset myös nauttimaan tekokuusen tarjoamasta tunnelmasta jo jouluaskareiden lomassa. Joulukuu osuu pimeimpään vuodenaikaamme, joten kaunis tekokuusi tunnelmallisella valaistuksella tuo tervetullutta valoa jokaiseen kotiin.

Mutta mistä tekokuusi kannattaa sitten hankkia? Liikkeelle tekokuusen hankinnassa kannattaa lähteä siitä, että tulee valinneeksi kerralla laadukkaan kuusen, joka palvelee varmemmin mahdollisimman pitkään. Kun valintasi on BAUHAUS tekokuusien toimittajaksi, pääset valitsemaan oman kuusesi näyttävien ja laadukkaiden mallien joukosta. Onpa aikeissa hankkia tekokuusi ulos tai sisälle, BAUHAUSista löydät useita eri vaihtoehtoja niin kokojen kuin mallien puolesta. Esimerkiksi tekokuusi 120 cm:n tai tekokuusi 150 cm:n korkeudella ovat sopivia valintoja pienempiin tiloihin. Ja kun tekokuuselle on käytettävissä suurempi tila, BAUHAUSista löydät myös monia suurempia kokoja aina 300 cm:n korkuisiin malleihin saakka.

Tekokuuset ja muovikuuset Katso kaikki »

Aidon näköinen tekokuusi

Tähän päivään mennessä on tultu pitkälle niistä ajoista, kun tekokuuset näyttivät epäaidoilta ja muovisilta. Tänään aidon näköisiä tekokuusia on saatavilla monissa erilaisissa ilmeissä. Aidon kuusen tuntua halutessasi voit valita oman tekokuusesi joko tuuheammilla tai harvemmilla oksilla – aivan kuten metsässä kasvavien kuusien kohdalla. Joissakin kuusimalleissa on myös oksia koristava, keinotekoisesti valmistettu kuurapeite, mikäli mielit saada omaan tekokuuseesi aitoa pakkasaamun tuntua. Onpa kyseessä suurikokoinen tai pieni tekokuusi, BAUHAUSista löydät molempia niitä hyvin aidonnäköisellä ilmeellä – niin valoilla varustettuna kuin aidontuntuisen lumipeitteen koristamina malleina.

Tekokuusi valoilla

Tekokuusi valoilla on vaivaton ratkaisu, sillä hankkimalla kuusen valmiiksi paikalleen integroidulla valosarjalla vältyt ostamasta valoja erikseen, kuten myös ripustamasta niitä kuusen oksille ja ottamasta pois paikoiltaan kerta toisensa jälkeen. Tekokuusiin valmiiksi integroidut LED-valosarjat luovat ympärilleen tunnelmallista valoa, ja kuusimallista riippuen valot voivat olla joko lämpimän tai viileämmän sävyiset. Näin ollen voit valita sellaisen valosarjalla varustetun tekokuusen, joka sopii valaistuksellaan parhaiten juuri omaa kotiasi koristamaan ja sisustustasi täydentämään.

Tekokuuset ja tekokuusikranssit toimivat myös kauniina jouluasetelmana. Kuvassa Tekokuusi 2 kpl 90 cm ja kranssi 45 cm LED-valoilla.

Tekokuusi lumella

Tekokuusi lumella on nappivalinta, jos haluat tekokuusesi oksille ripauksen talven taikamaailmaa. Valittavanasi on hennon kuurapeitteen ylleen saanut kuusi, jonka vihreä väri erottuu kauniisti kuuran alta, tai vaihtoehtoisesti väritykseltään täysin valkoinen tekokuusi, joka tuo kodin sisustukseen täyteen lumipeitteeseen verhoutuneen kuusen tuntua. Valkoinen tekokuusi on tänä päivänä monen valinta etenkin modernisti sisustettuun kotiin.

Kuurainen tekokuusi tuo talven tuntua lumettomaankin jouluun.

Paras tekokuusi

Paras tekokuusi on kaiken kaikkiaan sellainen, joka miellyttää omaa silmää. Voit valita tekokuusesi joko sillä periaatteella, että se istuu ilmeeltään täydellisesti huoneen muuhun sisustukseen, tai sen sijaan rikkomalla muuta sisustuskokonaisuutta kuusella, joka erottuu sisustuksesta näyttävällä tavalla. Lisäksi voit halutessasi lähteä liikkeelle siitä, palveleeko kenties kapea tekokuusi tarpeitasi parhaiten, tai haluatko vaihtoehtoisesti hankkia muotoilultaan leveämmän ja tuuheamman kuusen. Kuusivalinnastasi riippumatta kaunis tekokuusi on aina kannattava ratkaisu joulun koristeluun, sillä kaikista joulun koristeluun liittyvistä elementeistä juuri se tuo aidon joulun tunnun tupaan kuin tupaan.

Korista kuusi valoin Katso kaikki »

Joulukuusen koristeet, valot ja muut joulukoristeet

Kun olet valinnut omiin tarpeisiisi ja mieltymyksiisi parhaiten sopivan tekokuusen, on hyvä pohtia sitä, miten haluat uuden kuusesi koristella. Onko suunnitelmissasi kenties käyttää edelleen vanhoja koristeita, tai haluatko mahdollisesti päivittää koristevalikoimaasi uusilla koristeilla, jotka tarjoavat kotiisi uudenlaista tuntua joulun pyhien ajaksi? Tietysti voit myös käyttää edelleen sinulle rakkaimpia kuusenkoristeita ja yhdistää niihin muutamia uusia. Myös koristevalinnassa voit lähteä halutessasi liikkeelle muusta sisustuksesta huoneessa, johon uusi tekokuusi tullaan sijoittamaan. Koristeita on tänä päivänä saatavilla monissa eri väreissä ja malleina, joten tarjolla on aivan jokaiseen sisustyyliin upeasti sulautuvia ratkaisuja.

Aidon näköinen havuköynnös ilahduttaa niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Kuvassa Havuköynnös Airam 40-os 5 m.

BAUHAUSista löydät kattavan valikoiman joulukoristeita niin kuuseen ripustettaviksi kuin muuta kotia kaunistamaan. Kauniiden joulukoristeidemme avulla saat kotiisi lämpöistä joulun tuntua huomattavan vähäisellä vaivalla. Joulukoristeiden lisäksi löydät valikoimastamme myös erittäin tunnelmallisia jouluvaloja, onpa etsinnässä sitten kuusenkynttilät, muut valosarjat sisälle tai ulos, tai vaikkapa ihastuttavat, paloturvalliset LED-kynttilät luomaan ympärilleen ihastuttavaa joulutunnelmaa.

Jouluiset askareet ovat jokaisen joulua odottavan mieleen. Muun muassa kodin jouluiseksi koristelemiseen voi osallistua koko perhe. Myös muut joulunalusajan askareet sujuvat mukavasti yhdessä tekemällä. BAUHAUSin artikkelista ”Joulua kohti – Koti kuntoon jouluksi” löydät käteviä vinkkejä perusteelliseen joulusiivoukseen. Ja kun tavoitteenasi on ottaa luonto huomioon muutenkin kuin tekokuusen aidon kuusen sijaan valitsemalla, artikkelistamme ”Kestävä joulu – 4 vinkkiä ympäristöystävälliseen jouluun” saat vinkkejä ekologisten koristeiden ja kestävän jouluvalaistuksen valintaan.

Kauneimmat joulukoristeet Katso kaikki »