Näin vietät ympäristöystävällisemmän joulun, tunnelmasta tinkimättä! Haaveiletko perinteisestä joulusta, mutta joulunvieton vaikutukset ympäristöön ja kulutukseen askarruttavat?

Tässä 4 vinkkiä kestävään jouluun, joilla pidät joulutunnelman korkealla luontoa säästäen:

1. Valitse kestokuusi

Kuusen koristelu kuuluu joulun odotukseen ja aattona joulukuusi kätkee alleen kauniit lahjapaketit. Joulukuusi on siis kiistämättä tärkeä osa joulua, mutta mikä kuusi on ekologisin ja kestävin vaihtoehto, jotta luonto ei kuormitu vuosi vuodelta enemmän?

Kestokuusi on ympäristöystävällinen valinta joulun viettoon, sillä samalla kuusella pärjää vuodesta toiseen. On tärkeä kuitenkin muistaa, että tekokuusi on aitoa joulukuusta ekologisempi ainoastaan, jos samaa joulukuusta käytetään vuosi toisensa jälkeen. Jos et kuitenkaan halua sitoutua samaan kuuseen useammaksi vuodeksi, suosittelemme tutustumaan aitojen joulukuusten valikoimaamme.

PVC vai PE tekokuusi? Tai kenties eko-puukuitu kuusi?

Tekokuuset valmistetaan useimmiten joko PE tai PVC muovista tai näiden sekoituksesta. PVC muovista valmistetut joulukuuset ovat kauniita ja yleisesti ottaen edullisempi vaihtoehto. PE muovikuuset puolestaan jäljittelevät aitoa joulukuusta melkein täydellisesti, jolloin lopputulos on erittäin näyttävä ja aidonnäköinen.

Useat tekokuuset ovat valmistettu nykyään PVC ja PE muovien sekoituksesta, mistä syntyy erittäin kestävä ja näyttävä kestokuusi. BAUHAUSin valikoimasta löydät  myös laadukkaat eko-puukuitu kuuset, jotka ovat valmistettu puusta sekä paperista. Eko-puukuitu kuuset ovat siis taatusti ekologinen vaihtoehto. 

Miksi valita tekokuusi?

  • Ekologinen uudelleen käytettynä
  • Sopii myös allergisille
  • Ei varise - vähemmän siivottavaa
  • Laaja valikoima erivärisiä ja -kokoisia joulukuusia
  • Näyttävä, tekokuusi on aina yhtä kaunis ja symmetrinen
  • Helppo - säästät aikaa, kun kuusi odottaa valmiina kellarissa

Tekokuuset  Katso kaikki »

2. Somista ekologisilla koristeilla - WEISTE

Joulutunnelma on helppo saavuttaa näyttävillä joulukoristeilla, jotka ilahduttavat ja luovat lämminhenkisen tunnelman kotiin kuin kotiin. WEISTEn kauniilla eko-joulukoristeilla voit luoda ihanan joulutunnelman ympäristöä kuormittamatta. WEISTE on suomalainen yritys, joka valmistaa ensiluokkaisia mm. puukuidusta tehtyjä joulukoristeita Suomessa. Kaikki tuotteet ovat suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Valikoimastamme löydät WEISTE joulukuusenkoristeet, kranssit, tontut ja pöytäkoristeet, joissa korostuvat kauniit yksityiskohdat ja jotka sopivat skandinaaviseen tyyliin. Puukuitu on uusiutuva luonnonvara, joten nämä joulukoristeet ovat täydellisiä kestävään jouluun. Luo ihana joulusisustus kotiisi WEISTEn joulukoristeilla hyvällä omallatunnolla suomalaista tukien ja luontoa säästäen!

WEISTE joulukoristeet  Katso kaikki »

  1. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  2. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  3. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta

3. Panosta kestävään jouluvalaistukseen

Mitä olisikaan joulukuusi ilman valoja tai jouluaatto ilman kynttilöitä? Jouluvalaistus tuo lämminhenkistä tunnelmaa ja iloa joulun odotukseen ja jouluaattoon ja miksei myös uuteen vuoteen! Jouluvaloilla on toki vaikutus myös kulutukseen ja ympäristöön - onko mahdollista iloita jouluvaloista ilman ilmastoahdistusta? On!

Vaikka koko talon ja pihan valaistus amerikkalaisten elokuvien tyyliin ei ehkä ole se ekologisin vaihtoehto, se ei tarkoita ettei jouluvaloista voisi iloita ympäristöystävälliseen malliin. LED-valosarjat ovat kestävä valinta pitkän käyttöikänsä sekä energiatehokkuutensa takia.

Valikoimastamme löydät LED-valosarjat ulos ja sisälle, LED-kyntteliköt ja -tähdet sekä LED-lipputankovalosarjat, joilla luot hetkessä juhlallisen joulutunnelman. LED-kynttilät ja -lyhdyt ovat ennen kaikkea turvallinen valinta, mutta myös kestävä ja ekologinen vaihtoehto normaaleille kynttilöille.

Valaise kotisi jouluiseksi ekologisesti!

LED-valot  Katso kaikki »

4. Anna lahjaksi kotimaista ja kestävää

Joulu on antamisen aikaa, mikä on mahdollista tehdä myös ympäristöystävällisesti! Suosi kotimaisia tuotteita ja käytännöllisiä lahjoja, kun haluat ilahduttaa joululahjalla osallistumatta turhaan kulutuskulttuuriin. Antamalla kotimaisia tuotteita joululahjaksi minimoit lahjan ilmastopäästöt ja tuet samalla kotimaisia yrityksiä! Käytännölliset ja tarpeelliset lahjat puolestaan takaavat, että tuote tulee käyttöön eikä jää kaapin pohjalle lojumaan. Kestävä joululahja on ilo antaa sekä saada!

BAUHAUSin valikoimasta löydät monet eri kotimaiset tuotemerkit, joiden joukosta löydät varmasti laadukkaat lahjat jokaiselle joululahjalistallasi.

  • Saunojalle: Tutustu suomalaisen Saunian tyylikkäisiin saunatarvikkeisiin ja anna lahjaksi esimerkiksi tyylikäs saunakiulu, rentouttava saunatyyny tai himalajan kylpysuola, jotka sopivat täydellisesti hemmotteluun.
  • Sisustajalle: Havi on Suomen suurin kynttilätehdas, jonka valikoimasta löydät kynttilät joka makuun ja tilanteeseen. Kynttilät ovat iki-ihana ja varmasti käytännöllinen lahja sisustajille.
  • Ruuanlaittajalle: Muurikka on suomalainen yritys, joka valmistaa laadukkaita keittiövälineitä. Valikoimastamme löydät täydelliset lahjat lahjalistan henkilöille, ketkä rakastavat ruuanlaittoa.

Tutustu tuotemerkkeihin ja löydä täydelliset kestävät joululahjat jokaiselle lahjalistallasi BAUHAUSista.

Kestävät joululahjaideat 

  1. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  2. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  3. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  4. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  5. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  6. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  7. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  8. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta