Kodin ja pihan pesurit

Erilaisten sähkökäyttöisten pesureiden avulla syntyy varmasti puhdasta jälkeä ja niillä säästyy vaivaa, aikaa, rahaa ja luontoa. 

Painepesurilla voidaan pestä lukemattomia eri kohteita pihalla ja puutarhassa. Autot, puutarhakoneet, terassit ja pihakivet puhdistuvat painepesurilla tehokkaasti ja nopeasti. Ikkunapesurilla puolestaan ikkunat ja peilipinnat saadaan kiiltämään uudenveroisina, ja höyrypesurilla peset kodin vaikeampipääsyiset nurkat ja pinttyneemmätkin liat sekä erilaiset tekstiilipinnat tehokkaasti höyryn voimalla. Löydät BAUHAUSin laajasta valikoimasta muun muassa Kärcherin ja Nilfiskin paine-, höyry- sekä ikkunapesurit.

Muistathan, että myönnämme kuluttaja-asiakkaille kaikkiin yksityiskäyttöön ostettuihin sähkö- ja moottorikäyttöisiin työkaluihin sekä koneisiin 5 vuoden takuun takuuehtojemme mukaisesti. Tämä lisäturva on merkittävä etu, josta ei tarvitse maksaa mitään lisämaksuja!

Painepesurit

Tehokkaalla ja helppokäyttöisellä painepesurilla peset ulkona olevia kohteita helposti. Pesuri yhdistetään vesijohtoon sekä virtalähteeseen, ja sitten käännetään hana ja pesuri päälle, minkä jälkeen pesu voi alkaa. Painepesurilla peset lukemattomia kohteita kotona ja pihalla, mm.

Autot Polkupyörät
Puutarhakoneet ja -työkalut Aidat
Kivetyt polut Terassi
Pihatiet Moottoripyörät
Ulkoportaikot Kivimuurit
Uima-altaat Talon ja julkisivujen putsaukset

 

Normaali kotitalouden käyttövesi kulkee noin 4 baarin paineella. Painepesuriin kasteluletkulla syötetty vesi kulkee apupumpun läpi, joka nostaa paineen jopa 160 baariin asti. Painepesuri pakottaa paineistetun veden pienen suuttimen läpi, jolloin syntyy suuri pesuteho korkeapaineisena, keskitettynä suihkuna. Painepesuri säästää aina vettä, koska vesipaine kohdistuu pestävään pintaan korkeapaineella.

Veden lähteenä voidaan usein käyttää myös muita kohteita, kuten sadevesitynnyriä. Esimerkiksi Kärcher K4–K7-sarjojen painepesurit voivat ottaa veden mistä tahansa saatavilla olevasta lähteestä. Näin ollen säästetään vettä ja luontokin kiittää. Laitteen toimintasäde kasvaa ja käyttömahdollisuudet monipuolistuvat. 

Painepesuri on tehokas ja ympäristöystävällinen tapa puhdistaa myös terassi käyttämällä terassipesuria. Puhdistus nopeutuu, helpottuu ja tehostuu. Pesurilla voidaan puhdistaa myös kivilaattoja tai muita vastaavia pintoja.

Painepesurilla peset myös puutarhakalusteet

Painepesureita on saatavana eri teholuokissa, ja käyttötarkoitukseen sopivalla laitteella peseminen on huomattavasti helpompaa ja nopeampaa. Pesukyky määräytyy työpaineen ja vesimäärän perusteella. Mitä laajempi ala on pestävänä, sitä enemmän pesukykyä tarvitaan. Esimerkiksi Kärcherin painepesureissa tehokkain K7-luokan laite sopii kaikkiin tarkoituksiin sopivine lisävarusteineen. Pienempiin ja ei niin vaativiin töihin soveltuvat hyvin myös pienemmän teholuokan laitteet.

Painepesurilla peset myös puutarhakalusteet.

Itseimevät painepesurit

Painepesurin käyttö onnistuu myös ilman vesijohtoa, mikäli pesurissa on imuletku, jonka kautta voi imeä pesuun käytettävää vettä. Kun etsinnässä on kätevä laite, jolla saa esimerkiksi auton kiiltämään alta aikayksikön, itseimevä painepesuri on loistava ratkaisu, joka taipuu kodin ja ulkotilojen monipuolisiin pesu- ja siivoustöihin. Itseimevän painepesurin voi halutessaan liittää letkulla vesiverkkoon, minkä lisäksi painepesuri ilman vesijohtoa toimii erinomaisesti myös imien vettä myös kaivosta, joesta, järvestä tai erillisestä säiliöstä.

Kuten muidenkin painepesurien kohdalla, myös itseimeviä painepesureita on saatavilla niin pienemmässä kuin suuremmassa kokoluokassa, ja niiden teholuokitus vaihtelee malleittain. Säännölliseen tehokäyttöön kannattaa valita itseimevä pesuri, jossa on erittäin tehokas moottori ja mahdollisesti myös kuumavesitoiminto.

Lähes kaikki Kärcher-painepesurit ovat itseimeviä. Poikkeuksena ovat K2–K3-sarjojen pesurit, joissa on hiiliharjamoottorit, joiden sitkeys ei riitä nostamaan vettä. Nekin toimivat imevänä, jos vesi tulee ylhäältä lappopaineella, esimerkiksi tynnyristä. Kun painepesuria käytetään imevänä, on ehdottomasti käytettävä syöttövesisuodatinta, joka on halpa henkivakuutus pesurille. Suodattimen ansiosta roskat ja muut epäpuhtaudet eivät pääse rikkomaan painepesuria. Sitä suositellaan käytettäväksi aina, myös vesijohtoveden kanssa.

Painepesurin valintaan vaikuttavat käyttökohteet, pesutiheys sekä haluttu teholuokka

Kärcherin vinkkien mukaan tärkeää painepesurin valinnassa on mitoittaa hankinta käyttötarpeen ja -tiheyden mukaan. Aivan satunnaiseen puutarhakalusteiden tai räsymaton pesuun riittää pienempitehoisempi malli. Aktiivikäyttäjälle, joka pesee esimerkiksi autoaan ja omakoti-/pientalonsa ”nurkkia” viikoittain, ylemmän keskisarjan kotitalousmalli tarjoaa parhaan vastineen rahalle (esim. Kärcher K5 -sarja). Kotioloissa pienellä ja isolla pesurilla pesee periaatteessa samat kohteet.

Tehokkaammalla pesurilla askareista selviää huomattavasti nopeammin ja vapaa-aikaa sekä hermoja säästyy. Aktiivisessa käytössä tehokkaampi pesuri kestää myös pidempään, kun ei jouduta toimimaan jatkuvasti laitteen toimivuuden äärirajoilla.

Muista myös painepesurien lisäosat ja -tarvikkeet, joilla kasvatat upeasti painepesurin käyttömahdollisuuksia! Tutustu BAUHAUSin laajaan painepesurien, tarvikkeiden sekä pesuaineiden valikoimaan.

Tehokkaat painepesurit  Katso kaikki »

Höyrypesurit

Höyrypesurilla poistat helposti lian ja itsepäiset rasvatahrat matoista, huonekaluista, auton istuimilta, kaappien takaa sekä monista muista tavallisesti vaikeapääsyisistä paikoista. Matot näyttävät kuin uusilta höyrypesurilla käsittelyn jälkeen, ja sohvaan, nojatuoliin sekä auton istuimiin on mukavampi istahtaa perusteellisen höyrypesun jälkeen.

Höyrypuhdistimella puhdistat myös lattialaattojen välit tehokkaasti.

Keittiössä ja kylpyhuoneessa puolestaan höyrypesurilla voidaan desinfioida pintoja sekä poistaa tehokkaasti esimerkiksi ikävän näköiset kalkkijäämät laatta- ja laminaattilattioilta. Lisäksi höyrypesuri on tehokas tahrojen ja jäämien poistaja kylpyhuoneen kaakelien saumoista ja lasipinnoilta. Keittiössä pesuria voi hyödyntää uunin ja lieden puhdistamisessa, joista tulee kiiltäviä ja uudenveroisia kuuman höyryn avustuksella. Sisätilojen ja auton pintojen lisäksi höyrypesuri toimii erinomaisesti myös terassin sekä terassikalusteiden pesussa.

Höyrypuhdistus on yksinkertaista, biologisesti puhdasta ja ympäristöystävällistä – sekä tehokasta!

Kärcherin mukaan höyrypuhdistus on luonnollisin tapa puhdistaa ja sitä kautta myös erinomainen vaihtoehto perinteisille siivoustavoille. Pelkän höyrypuhdistuksen lisäksi höyrypesurilla hoituvat mallikkaasti myös tekstiilien silitys ja hoito, sillä se soveltuu erinomaisesti myös vaatteiden ja muiden tekstiilien höyrystämiseen. Höyryn käyttäminen kodin puhdistustöissä säästää arvokasta aikaasi, jonka voit sitten käyttää johonkin muuhun.

Höyrypuhdistinta voidaan sopivien lisätarvikkeiden kanssa käyttää mm.

Laatta- ja laminaattilattioiden puhdistukseen Kypyhuoneen puhdistukseen esim. kaakelit, lasi- ja peilipinnat, hanat
Kaakelisaumojen pesuun Rasvatahrojen poistoon
Lieden ja uunin puhdistamiseen Vaatteiden höyrystämiseen

Höyrypuhdistuksen salaisuus piilee höyrysuihkun ja lämpötilan yhdistämisessä. Höyry irrottaa likaa tehokkaasti ja tunkeutuu myös paikkoihin, joihin on hankala ylettyä, mikä taas tehostaa ja monipuolistaa puhdistusta. Kaikki tämä onnistuu ilman kemikaaleja!

Höyrypuhdistaminen suojelee sinua ja perhettäsi. Toisin kuin pesuaineet, höyry ei jätä puhdistamiinsa pintoihin jäämiä, jotka saattavat laukaista allergisia reaktioita. Tämä on erityisen tärkeää pienten lasten kanssa, he kun tykkäävät laittaa asioita suuhunsa. Väärän pesuaineen käytöstä johtuvat vahingot, ihoärsytys tai muut terveyshaitat ovat historiaa höyryä käytettäessä, neuvoo Kärcher. 

Tutustu monipuoliseen höyrypesurivalikoimaamme.

Hygieeniset höyrypesurit  Katso kaikki »

Ikkunapesurit

Ikkunapesuri on fiksu ja nopea tapa pestä tehokkaasti ikkunat ja muut kodin lasipinnat. Uusimman sukupolven ikkunapesurit takaavat kirkkaan ja puhtaan lopputuloksen. Kevyt, kätevä akkukäyttöinen laite pesee ja kuivaa ikkunan siististi, eikä valuva vesi kastele ikkunan puitteita tai lattiaa. Tutustu BAUHAUSin ikkunapesureiden valikoimaan.

Ikkunapesuri on loistava vaihtoehto kodin lasipinnoille.

Ikkunapesurin käyttökohteet

Ikkunoiden pesun lisäksi ikkunapesurilla voi puhdistaa näppärästi myös peilit ja peilikaapit sekä kylpyhuoneen suihkuseinät, joista tulee tehokkaan pesurin avulla jälleen kiiltäviä ja tahrattomia. Myös lasipöydät ja lasiovet kuuluvat ikkunapesurin puhdistuskohteisiin. Ikkunapesurilla voi pestä myös keittiön keraamisen liesitason sekä keittiön ja kylpyhuoneen laattapinnat sekä kodin muut sileät ja tasaiset pinnat. Puutarhassa ikkunapesuria voi käyttää kasvihuoneen ikkunalasien pesemiseen.

Suihkuta

Suihkuta ikkunaan riittoisa annos sopivasti laimennettua pesuainetta suihkupullolla

Pyyhi

Pyyhi ikkuna mikrokuitupyyhkeellä

Imuroi

Käynnistä ikkunakuivain ja imuroi vesi ja lika pois. Kirkkaan puhdasta – ilman ikkunapuitteille ja lattialle valuvaa vettä!

Kodin ja pihan pesurit BAUHAUSista

Valikoimastamme löydät kodin ja pihan pesurit, imurit ja puhdistimet, lisäosat ja tarvikkeet sekä pesuaineet alan huippumerkeiltä. Tule tutustumaan valikoimaamme tavarataloissamme tai tilaa tuotteet verkkokaupasta nopealla ja luotettavalla toimituksella vaikkapa suoraan kotiisi.