Miten laminaatti asennetaan? Katso videolta ohjeet ja vinkit laminaatin asennukseen.  ovat kestävä, helppo ja parkettia edullisempi tapa päällystää lattia. Laminaattilattia on helppo asentaa myös itse ja se voidaan yleensä asentaa helposti kelluvasti jo olemassa olevan lattian päälle. Muistathan, että laminaattilattia soveltuu ainoastaan kuiviin tiloihin. Pienet roiskeet eivät haittaa ja laminaattien saumojen suojaksi on saatavilla myös asennuksessa levitettävää kosteussuojaa.

Seuraavat laminaatin asennusohjeet ovat suuntaa-antavia:

 1. Asennussuunta on mahdollisuuksien mukaan pituussuunta voimakkainta valonlähdettä kohti, esim. ikkunaa kohti.
 2. Laminaatin asennus aloitetaan huonetilan vasemmasta kulmasta. Urospontti tulee seinään päin.
 3. Lautojen ja seinän ja kaikkien muidenkin kiinteiden esteiden väliin jätetään noin 10–15 millin liikuntavara. Se varmistetaan kiiloilla.
 4. Seuraava lauta asennetaan ensimmäisen perään. Sauma suljetaan koputtelemalla lyöntikapulaa vasaralla. Pidä kapula tiukasti kiinni laudassa, sillä laminaatin reuna lohkeaa helposti.
 5. Rivin viimeinen lauta katkaistaan oikeanmittaiseksi. Aseta katkaistava lauta ensimmäisen lautarivin rinnalle. Merkitse katkaisukohta lautaan suorakulmalla. Sauma suljetaan lyöntiraudan avulla.
 6. Seuraava rivi aloitetaan edellisen rivin viimeisestä laudasta katkaistulla pätkällä, jos se on riittävän pitkä. Vierekkäisten lautarivien päätysaumojen välin tulee olla vähintään 30–40 cm. Asia tarkistetaan valmistajan ohjeista.

Tutustu verkkokaupan  valikoimaan. Lisää valikoimaa löydät myös tavarataloistamme .

Näiden avulla onnistut  Katso kaikki »
 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta