Luovat sisustusideat viherkasveilla

Viherkasvit ovat yhä suositumpia, kun ihmiset etsivät tapoja tuoda ulkoilmaa sisälle. Ne tuovat kotiin luonnonläheisyyttä, mutta ne voivat myös puhdistaa ilmaa ja luoda rauhoittavan ilmapiirin. Vihreät kasvit ovat tärkeä osa kodin sisustusta, sillä ne tuovat väriä, rakennetta ja elämää mihin tahansa huoneeseen! Muutama huonekasvi ympäri asuintilaa ei ainoastaan näytä hyvältä, vaan auttaa myös puhdistamaan hengitysilmaa!
 
Etsitpä sitten vähän huoltoa vaativaa tai enemmän huomiota vaativaa vaihtoehtoa, on tarjolla runsaasti luovia sisustusideoita sisäkasveilla. Jokaiselle löytyy jotakin pienistä ikkunalaudalle sopivista kasveista aina suuriin saniaisiin, jotka täyttävät koko huoneen nurkan.

Yksi tapa sisällyttää kasveja kotiisi on käyttää riippuvia istutusastioita eli amppeliruukkuja. Ne voidaan ripustaa kattoon tai seinään, ja niitä on saatavana eri muotoisina ja kokoisina, joten ne sopivat täydellisesti mihin tahansa tilaan. Lisää tyylikkyyttä saat lisäämällä led-valonauhoja istutusastian ympärille tai jopa sijoittamalla pieniä mehikasveja muuripurkkeihin narun ympärille.

Altakasteluruukut helpottavat suurikokoisten huonekasvien kastelua. Kuvassa Kestokasteluruukku Orthex Pauliina betoninharmaa 25 cm.

Jos etsit jotain tukevampaa, harkitse suurempien ruukkukasvien sisällyttämistä sisustukseesi. Sijoita ne hyllyille tai pöydille ikkunalaudan lähelle, jossa ne saavat runsaasti luonnonvaloa päivän mittaan. Tai jos haluat jotain vielä suurempaa, investoi lattiasta kattoon ulottuviin viherkasveihin, kuten korkeisiin kaktuksiin tai saniaisiin - ne tekevät melkoisen vaikutuksen!

Sisusta ruukuilla  Katso kaikki »

 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 8. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 9. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 10. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 11. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 12. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 13. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta

Jos sinulla ei ole paljon tilaa, mutta haluat silti lisätä kotiisi vihreitä yksityiskohtia, harkitse sisäpuutarhaa. Niitä on monenlaisia ja erikokoisia, ja ne sopivat erinomaisesti pienten kasvien esillepanoon sisätiloissa viemättä liikaa tilaa. Lisäksi ne näyttävät upeilta sohvapöydillä tai sivupöydillä - varmista vain, että ne saavat riittävästi auringonvaloa. Samalla saat kätevästi hoidettua esikasvatuksen jos aiot siirtää kasvin myöhemmin ulos.

Älä unohda myöskään viherseiniä! Ne ovat ihanteellisia, jos sinulla ei ole paljon työtasotilaa, mutta haluat silti tuoda elämää olohuoneeseesi. Voit luoda oman viherseinän käyttämällä sammalia ja muita pienempiä kasveja yhdistettynä kiviin ja puunpaloihin, jolloin saat mielenkiintoisen asetelman, joka erottuu hyvin tavallisista seinistä.

Riippumatta siitä, minkälaista sisustustyyliä suosit, sisäkasveilla voit toteuttaa lukuisia luovia sisustusideoita, jotka sopivat sisustussuunnitelmaasi ja tuovat samalla luonnon sisätiloihin. Ne eivät ainoastaan lisää kauneutta ja elämää koteihimme, vaan ne tarjoavat myös lukuisia fyysisiä ja henkisiä terveyshyötyjä - mikä tekee niistä olennaisen osan minkä tahansa kodin sisustusta!