Näin hoidat lumityöt vaivattomasti kunnon välineillä!

Suomessa asumiseen kuuluu yleensä lumenluonti useita kertoja vuodessa. Siispä varastosta tulee löytyä oikeat välineet, joiden avulla urakka sujuu käden käänteessä erityisesti silloin, kun maanantaiaamuna tulisi lapioida reitti autolle. Mikäli kaipaat apua taistelussa kasvavia lumikinoksia vastaan, olet tullut oikeaan paikkaan. Meiltä BAUHAUSista löydät laadukkaat sekä tehokkaat lumentekovälineet joka tarpeeseen.

Kuten muissakin kodin töissä, kannattaa aina valita sopivat välineet kuhunkin tilanteeseen. Pienille pihoille riittää usein lumikola tai -lapio, mutta myös lumentyöntimellä on paikkansa lumityökalujen joukossa – varsinkin silloin, jos asut hieman pohjoisemmassa ja runsaslumiset talvet ovat lähinnä sääntö kuin poikkeus.

Joskus lumityöt vaativat lapiota ja kolaa järeämpiä työkaluja. Tällöin pihojen ja kulkuväylien pitäminen lumettomina sujuu joutuisasti lumilingolla. Se on erityisesti isojen pihojen lumenluonnissa verraton apuri varsinkin silloin, kun aikaa eikä oikein jaksamista ole tuntikausien kolaamiseen.

Olemme koonneet tähän artikkeliin vinkkejä onnistuneeseen lumenluontiin oikean tekniikan sekä oikeiden välineiden avulla. Niiden avulla et tule jumittaneeksi tuntikausia hangessa lunta lapioiden selkä vääränä, vaan voit kunnolla nauttia talven ihmemaasta.

Vinkkimme tehokkaaseen ja naapurisopua ylläpitävään lumenluontiin

Lapio tai kola kouraan ja lumitöihin, eikä siinä muuta vaadita? Ei kannata kuitenkaan hoppuilla, sillä lumenluonnissakin kannattaa kiinnittää huomiota muutamaan perusseikkaan.

Lumet on hyvä kolata mahdollisimman kauas kulkureiteiltä, mutta ei aivan rakennusten viereen, sillä kinokset kastelevat sulaessaan talon perustukset ja seinät, aiheuttaen kosteusvaurioita. Lumet kannattaakin kasata esimerkiksi lähelle ojaa, jotta sulamisvedet valuvat sinne.

Pihalta täytyy luoda lunta säännöllisesti, jotta pihalla on turvallista liikkua ja lumen sulaessa vältytään kiinteistön kosteusvaurioilta. Kiinnitä erityisesti huomiota pihaa reunustaviin kinoksiin. Pystythän varmasti näkemään autolla liikkuessasi esimerkiksi pihasi ohi kävelevät pienet lapset kinosten takaa?

Katolle ei välttämättä tarvitse kiivetä, ellei lunta ole satanut todella runsaasti tai esimerkiksi mökin katto on hieman huonossa kunnossa. Mikäli pihallasi on kasvihuone, sen katolta on kuitenkin poistettava lumi välittömästi.

Lumilapiot ja lumikolat sekä -harjat – Lumenluonnin superkolmikko

Lähes jokaisesta suomalaisesta varastosta löytynee lumikola tai vähintään lumilapio. Eikä suotta, sillä näillä kahdella perustuotteella pääsee jo pitkälle taistelussa hankia vastaan. Myös harja on hyvä löytyä ovenpielestä. Jokainen näistä kolmesta tuotteesta sopii erilaisiin lumenluontitarpeisiin ja niille jokaiselle on paikkansa varastossa.

Lumilapio on perustyöväline, jonka avulla putsaat kapeat pihaosuudet sekä nostelet pois raskaan nuoskalumen. Lumiharjan avulla taas lakaiset pois kevyen lumen kuistilta sekä pihakiveyksiltä. Lumikolat puolestaan soveltuvat erinomaisesti laajempien alueiden lumenpoistoon ja silloin, kun lumi on kevyttä. Raskaan nuoskalumen kolaamisessa kannattaa käyttää lapiota apuna eikä kasata kolaan liikaa lunta, jotta siitä ei tule liian raskasta liikutella.

BAUHAUSin laajasta lumikolien ja -lapioiden valikoimasta sekä harjojemme joukosta löydät varmasti sopivat välineet lumenluontiin. Paino on sanalla sopivat, sillä vääränlaiset lumenluontivälineet voivat nimittäin vain kuormittaa kehoa turhaan. Myös lumilapiota ja -kolaa hankkiessa kannattaa perehtyä alta löytyviin vinkkeihimme, joiden avulla löydät varmasti juuri sinulle sopivat tuotteet.

Valitse välineet mittojesi mukaan

Ensi alkuun kannattaa tarkistaa, onko varastostasi löytyvä lumikola tai -lapio varmasti toimintakunnossa. Vanhojen ja raskaiden lumikolien ja -lapioiden tilalle saattaa olla tarvetta hankkia uusi ja modernimpi tuote. Nykyaikaiset lumilapiot ja -kolat ovat nimittäin ergonomisia, pakkasenkestäviä ja erittäin kevyitä, joten vanhat ja raskaat tuotteet kannattaa ehdottomasti korvata niillä. Uudet tuotteet ovat keveydestään huolimatta silti tukevia käyttää, mahdollistaen isompienkin lumikuormien poistamisen pihoilta, käytäviltä ja autojen ympäriltä.

Lapiota hankkiessa tulee ehdottomasti kiinnittää huomiota ergonomiaan ja hyvään työskentelyasentoon. Ostopäätöstä tehdessä on hyvä muistaa seuraava nyrkkisääntö: sopiva lapio ulottuu työskentelijää kainaloon. Liian pitkä lapion varsi vie taakan kauas vartalosta ja tekee lumitöistä tarpeettoman raskaat käsille ja keskivartalolle. Toisaalta liian lyhyt varsi pakottaa kumaraan asentoon, mikä rasittaa selkää.

Myös lumikola kannattaa hankkia sopivan pitkällä työntöaisassa, jotta sinun ei tarvitse kyyristellä liikaa. Liian pitkä työntöaisa tosin vastaavasti vaikeuttaa sopivan kulman ja työntövoiman löytymistä.

Lumilapiot ja lumikolat  Katso kaikki »

 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta

Lumilinko helpottaa suuritöistä lumenluontia

Lumilinko saattaa kuulostaa hurjalta välineeltä, mutta se ei todellakaan ole sitä. Joskus talven lumityöt vain vaativat lapiota ja kolaa järeämpiä välineitä. Varsinkin isojen tonttien ja kokonaisten taloyhtiön pihojen lumenluonnissa on usein hyvä käyttää urakkaa helpottavaa työvälinettä.

Miksi hikoilla tuntikausia lapion varressa tai lumikolaa työntäen, kun lumilingon avulla saman homman saa tehtyä huomattavasti nopeammin sekä vähäisellä vaivalla? Lumenluonnin ei tarvitse olla välineurheilua, mutta tietyissä tapauksissa kannattaa satsata työntekoa helpottaviin välineisiin.

Suo itsellesi helpotusta talven pihatöihin lumilingon avulla!

Lumilingon käyttökohteita ovat alueet, joilta poistettava lumi on saatava syrjään siten, että sitä ei kasata puhdistetun alueen reunoille. Lumilinko on suuri apu etenkin silloin, jos puhtaana pidettävää alaa on paljon, mutta aikaa vähän. Myös hieman huonokuntoinen suuren pihan omistaja hyötyy lumilingosta. Näin lumityöt tulee varmasti tehtyä ja pihalla on turvallista liikkua, mutta tontin omistaja ei pääse liiaksi rasittumaan. 

Sinun ei myöskään tarvitse ostaa markkinoiden suurinta lumilinkoa pihasi puhdistamiseen. Pienimmät lingot soveltuvat aivan hyvin kulkuteiden puhtaanapitoon, kun taas tehokkaammilla lingoilla lumet voi puhdistaa vaivattomasti teiltä, ajoluiskilta ja pihoilta. Tehokkaat lumilingot puhdistavat myös tiukkaan pakkautuneenkin lumen.

Hanki lumilinko vaikkapa yhdessä koko rivitaloyhtiösi kanssa, niin eipähän tule enää riitaa siitä, kenen vuoro se onkaan tällä kertaa luoda lumet! Muista tietenkin varmistua siitä, mihin lumi lumilingosta sinkoaa. Se ei saa päätyä naapuritontille eikä minkään toisen kulkuväylän tukkeeksi. Meiltä löydät laadukkaat, eritehoiset lumilingot tunnetuilta valmistajilta, varmasti aina edulliseen BAUHAUS-hintaan!

Lumilingot  Katso kaikki »

 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 8. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 9. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 10. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta

Hiekoitus ja jäänpoisto

Kun lumet on saatu luotua pihalta, urakka ei kuitenkaan pääty vielä siihen. Luotu lumi saattaa olla yhtä liukasta kuin jää, joten on tärkeää huolehtia myös pihan hiekoittamisesta. Varmista, että pihaltasi löytyy aina tarvittava määrä hiekkaa tai sepeliä koko pihalle. Erityisesti alkutalvesta kunnon hiekoitus on tärkeää, joten varastojen riittävyys kannattaa varmistaa hyvissä ajoin. Liukkaisiin rakenteisiin, kuten portaisin ja muille kulkureiteille, kannattaa myös hankkia erityisiä jäänpoistotuotteita varmuuden varalta.

Minimoi liukastumisen riski oikeanlaisilla tuotteilla!

Vaikka lunta ei tulisikaan paljon, talvet voivat olla silti jäisiä ja liukkaita. Liukastumisen riski on hyvä minimoida hiekoittamalla kulkuväylät tasaisin väliajoin. Seuraa sääennustetta. Mikäli yöksi on luvassa pakkasta, kannattaa loskainen ja märkä piha hiekoittaa jo edellisiltana. Jään päälle levitetty hiekkahan ei hirveästi auta, vaan saattaa jopa pahentaa tilannetta.

Jäätä saa myös onneksi poistettua erilaisten jäänpoistotuotteiden avulla. Se sulattaa tehokkaasti liukkaan jään, mutta toimii myös ennaltaehkäisevänä tuotteena. Levitä sitä portaille tai muualle pihalla, jos yöllä on luvattu pakkasta, jotta märkä maa ei pääse jäätymään.

Varastosta on hyvä myös löytyä jäärauta (tai petkele) käytettäväksi silloin, kun jäätä on päässyt muodostumaan paksu kerros esimerkiksi portaille. Hakkaa ensin paksuin jää pois ja levitä sitten jäänpoistotuote viimeistelemään työt.

Meiltä BAUHAUSista saat kaiken tarpeellisen pihapolkujesi hiekoitukseen sekä jäänpoistoon. Tutustu hiekoitussepeli- ja liukkaudenestoainevalikoimaamme alta ja varmista turvalliset pihaolosuhteet koko talven ajan!

Hiekoitus- ja jäänpoistotuotteet  Katso kaikki »

 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta