Miten asennetaan parkettilattia? Parketin asentaminen onnistuu myös käsistään kätevältä itse. Perinteinen  parketti  on varma ja kestävä valinta kotisi lattiapäällysteeksi. Puinen parkettilattia nostaa asuntosi arvoa ja tarjoaa yksilöllisen, pitkäikäisen ja käyttöä kestävän pinnan lattioillesi.

Seuraavat parkettilattian asennusohjeet ovat suuntaa-antavia

  1. Asennussuunta on mahdollisuuksien mukaan pituussuunta voimakkainta valonlähdettä kohti, esim. ikkunaa kohti.
  2. Parketin asennus aloitetaan huonetilan vasemmasta kulmasta. Urospontti tulee seinään päin.
  3. Lautojen ja seinän ja kaikkien muidenkin kiinteiden esteiden väliin jätetään noin 10–15 millin liikuntavara. Se varmistetaan kiiloilla.
  4. Seuraava lauta asennetaan ensimmäisen perään. Sauma suljetaan koputtelemalla lyöntikapulaa vasaralla. Pidä kapula tiukasti kiinni laudassa, sillä laminaatin reuna lohkeaa helposti.
  5. Rivin viimeinen lauta katkaistaan oikeanmittaiseksi. Aseta katkaistava lauta ensimmäisen lautarivin rinnalle. Merkitse katkaisukohta lautaan suorakulmalla. Sauma suljetaan lyöntiraudan avulla.
  6. Seuraava rivi aloitetaan edellisen rivin viimeisestä laudasta katkaistulla pätkällä, jos se on riittävän pitkä. Vierekkäisten lautarivien päätysaumojen välin tulee olla vähintään 30–40 cm. Asia tarkistetaan valmistajan ohjeista.

Katso videolta ohjeet ja vinkit parkettilattian asennukseen. Löydät laajasta valikoimastamme löydät varmasti sinulle sopivan  parkettivaihtoehdon  eri puulajeina, väreinä ja mitoituksilla.