Kodin suuri turvaopas: Omaisuuden turva

Suomi on tunnetusti turvallinen maa, mutta ikävä kyllä meilläkin riittää murtovarkaita, jotka ovat valmiita tunkeutumaan vieraiden ihmisten asuntoihin. He vain odottavat oikeaa hetkeä omistajien ollessa poissa voidakseen kantaa arvokkaimmat tavarat mukanaan.

Koti on ihmisen turvasatama, joten murto rikkoo yleensä perin pohjin turvallisuuden tunnettamme. Ajatus vieraasta ihmisestä omassa kodissamme, henkilökohtaisia tavaroitamme tonkimassa, on hyvin vastenmielinen. Puhumattakaan arvokkaasta omaisuudesta, kuten tekniikasta ja tai perintökoruista, jotka katoavat pitkäkyntisen mukaan. Vaikkei omasta mielestään omistaisi mitään kovin arvokasta, kannattaa oma koti ja omaisuus silti suojata varmuuden vuoksi. Murtohälyttimet, kassakaapit ja valvontakamerat estävät tehokkaasti murtoja tai ainakin auttava murtovarkaan kiinnisaamisessa.

Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä sinun kannattaa huomioida, kun olet miettimässä kodin hälytysjärjestelmän hankkimista.

Kodin hälytysjärjestelmä: Murtohälyttimen ja valvontakameran valinta

Kodin hälytysjärjestelmän keskiössä ovat usein kaksi asiaa: murtohälytin sekä valvontakamera ulos ja mahdollisesti myös sisätiloihin sijoitettuna.

Murtohälytin karkottaa kutsumattomat vieraat tehokkaasti

Murtohälytin on varmasti kaikille tuttu numerosarjalla varustettu laite, joka päästää sisuksistaan mahdottoman metelin, ellei siihen näppäillä tietyssä ajassa oikeaa koodia. Murtohälytin saattaa myös hälyttää täysin äänettömästi, jolloin voro ei pelästy ja lähde karkuun, mutta hälytyskeskus saa asiasta tiedon. Näin rosvo jää helpommin rysän päältä kiinni.

Mikäli perheessä on pieniä koululaisia, voi huolena olla se, etteivät he aina muista näppäillä koodia ajoissa ja näin hälytys laukeaa turhaan. Onneksi murtohälyttimiä saa nykyään helposti myös ohjattua älypuhelimen välityksellä etänä. Jos esimerkiksi tiedät, että lapset saapuvat tiettyyn aikaan koulusta kotiin, voit töistä käsin kätevästi napsauttaa hälyttimen etukäteen pois päältä. Näin lapset eivät vahingossa pääse laukaisemaan hälytystä, vaikka koodi unohtuisikin.

Myös lemmikkien kanssa täytyy olla tarkkana, mikäli kotiin ollaan hankkimassa murtohälytin. Tässä tapauksessa lemmikit tulisi päiväksi tai yöksi pystyä pitämään poissa hälyttimen kantomatkan ulottuvilta, etteivät ne vahingossa laukaise sitä. Vaihtoehtoisesti voit valita liiketunnistimella toimivan valvontakameran, joka ei anna virhehälytyksiä alle tuotekohtaisesti määritetyn painorajan alittavista lemmikeistä.

Turvaa älykkäästi Katso kaikki »

 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 8. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 9. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 10. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta

Videokameran avulla valvot tehokkaasti kiinteistöäsi

Murtohälytin riittää jo vallan mainiosti kotia turvaamaan, mutta yleensä turvaksi halutaan vielä hankkia valvontakamera. Se, millainen valvontakamera kotiin kannattaa ostaa, riippuu siitä, halutaanko valvoa sisä- vai ulkotiloja ja pitääkö kameralla myös pystyä ottamaan videokuvaa. Ulos sijoitettavan kameran tulee olla säänkestävä.

Mobiiliyhteydellä varustetulla valvontakameroilla olet selvillä kotisi tapahtumista myös poissa ollessasi. Kuvassa Valvontakamera Yale Smart Home Wifi Sisäkäyttöön 360°.

Riistakamera sopii esimerkiksi hyvin ulko-ovelle niin kaupunkiin kuin kesämökillekin, sillä se aktivoituu liiketunnistimen avulla. Näin kaikki kutsumattomat hiippailijat tallentuvat kameran muistitikulle tai halutessa jopa suoraan pilvipalvelimelle. Yleensä murtomiehet käyvät usein tarkkailemassa valittua kohdetta, joten samannäköinen tyyppi pihalla usean päivän ajan voi olla varoitus pian tapahtuvasta murron yrityksestä. Sisälle sijoitettu kamera toimii samalla periaatteella eli sen tehtävä on näyttää, millainen kutsumaton vieras kotiisi oikein pääsikään livahtamaan. Kamera tosin soveltuu hyvin myös yksin kotona olevien lemmikkien vahtimiseen.

Mikäli kameran tulee pystyä ottamaan videokuvaa, tulee huolehtia, että resoluutio on tarpeeksi tarkka. Ei ole mitään turhauttavampaa kuin murtovaras suttuisella videolla, josta ei pysty erottamaan minkäänlaisia tuntomerkkejä. Useat kamerat saa myös Wi-Fin kautta lähettämään reaaliaikaista tietoa suoraan älypuhelimeen. Tämä on kätevää erityisesti silloin, kun kameran liiketunnistin aktivoituu, mutta itse on lomalla. Näin voit esimerkiksi hälyttää naapurin tarkkailemaan tilannetta ja tarvittaessa myös olemaan yhteydessä poliisiin.

Mikäli tuntee, että videoiva valvontakamera on hieman liioittelua, markkinoilta löytyy myös erilaisia hämäysvalvontakameroita. Ne eivät nauhoita videota ympäristön tapahtumista eikä niissä ole liiketunnistinta, mutta niiden vilkkuva punainen valo riittää yleensä hätistämään varkaat pihapiiristä.

Kodin oviin, aitaan ja ikkunoihin kannattaa myös hankkia tarroja ja kylttejä varoittamaan nauhoittavasta videovalvonnasta sekä murtohälyttimestä. Vaikka käytössä olisi pelkkä hämäyskamera, yleensä jo pelkkä uhka riittää hyvin pitämään pitkäkyntiset poissa ainakin omalta pihalta.

Valvontakamerat kodin turvaksi  Katso kaikki »

Millainen kassakaappi kotiin kannattaa hankkia?

Mikäli kotoasi löytyy erityisen kalliita ja myös tunnearvoltaan mittaamattoman arvokkaita esineitä, kannattaa niiden turvaksi hankkia kassakaappi tai turvakaappi. Näin varmistut, että esimerkiksi murtovarkauden sattuessa ainakin kaikkein tärkeimmät esineet, kuten arvokellot ja -korut sekä arvokkaat paperit ja asiakirjat, ovat tallessa.

Vaikka pahimman sattuessa murtovaras pääsisikin sisään, turvakaapit ja kassakaapit pitävät arvotavarat turvassa.

Kassakaappi ja turvakaappi sopivat tietenkin hyvin myös toimistolle tai vaikka järjestön tiloihin tärkeiden papereiden sekä rahojen yöllistä säilytystä varten. Kassakaapista saattaa ensimmäisenä tulla mieleen usean sadan kilon möhkäle, mutta sellaista sinun ei sentään tarvitse hankkia. Modernit kassakaapit ovat pieniä ja mahtuvat esimerkiksi hyllyn päälle. Silti ne suojaavat arvoesineesi ja tärkeät asiakirjat yhtä hyvin kuin elokuvista tutut isommat turvakaapit. Niiden sisällä arkaluonteiset materiaalit sekä päivän voitot pysyvät varmasti tallessa, vaikka ulkopuolinen pääsisikin sisään tiloihin. Tärkeitä asiakirjoja varten kannattaa myös miettiä paloturvakaapin hankintaa. Paloturvakaappi nimensä mukaisesti kestää vaikkapa tulipalon, ja tärkeät materiaalit pysyvät sen sisässä varmasti tuhoutumattomina.

Järeällä lukolla ja avaimella varustettu kassakaappi riittää jo vallan hyvin, mutta parhaimman suojan saat avainkoodilla varustetusta turvakaapista. Kunhan vain muistat koodin etkä jätä sitä lojumaan minnekään näkyville! Äläkä valitse koodiksi tuttuja numerosarjoja, kuten 12345 tai 00000 tai 99999. Myöskään oma, lasten tai edes vaimon syntymäaika eivät ole hyviä valintoja koodiksi. Tai noh, murron yhteydessä on kenties helpompi selvittää syyllistä, kun tarvitsee vai miettiä, ketkä kaikki tietävät tuon syntymäajan.

Kevyemmäksi suojaksi esimerkiksi myyjäisiin sopii pieni avaimella varustettu kassalipas. Se toimii esimerkiksi säästöpossuna, mikäli epäilyttää, että huonetoverit saattavat innostua ”lainaamaan” omia säästettyjä varoja. Ja käyhän se lapsiperheessä herkkukätköstäkin. Joskus herkkujenkin kanssa tulee turvautua järeisiin suojakeinoihin.

Kassakaapit ja turvakaapit Katso kaikki »

 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 8. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 9. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 10. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 11. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 12. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta

Varaston ja muiden ulkorakennusten suojaaminen

Ei kannata aliarvioida sitä, mitkä kaikki kodintavarat murtovarkaita saattavat kiinnostaa. Myös varastot ja muut kodin ulkorakennukset kannattaa suojata huolellisesti, vaikkei niissä säilyttäisi kuin ruohonleikkureita ja muita työkaluja. Nekin ovat rahanarvoista tavaraa.

Polkupyörät ovat tietenkin varkaille erityisen mieluisia, joten niiden suojaamisessa tulee olla erityisen huolellinen. Varmistu, että polkupyörävaraston lukko on kestävää laatua. Tavallinen oven lukko on tosin melko helppo murtaa, mikäli varkaalla sattuu olemaan mukana jotain kättä pidempää. Järeä munalukko tai riippulukko ovessa pistää varkaan varmasti miettimään kaksi kertaa, yrittääkö tästä läpi. Tutustu näihin turvatuotteisiin BAUHAUSin valikoimassa.

Pyörät ja muut arvokkaat työkalut voi vaikka vielä erikseen kiinnittää riippulukolla varaston sisällä niin, ettei niitä aivan heti saa kannettua ulos. Myös mökin ulkovarastojen ovet kannattaa suojata huolellisesti, varsinkin, jos ne sijaitsevat hieman syrjässä. Mitä syrjäisempi sijainti, sitä enemmän varkaalla on aikaa operoida. Säänkestävä riistakamera soveltuu myös hyvin mökin ulkorakennusten suojaamiseen, sillä se nappaa tiedot pihapiirissä hiippailevista kutsumattomista vieraista. Se tallentaa myös pihapiirissä käyskentelevät eläimet. Esimerkiksi karhun tallentuminen useasti valvontakameralle kannattaa jo ilmoittaa kunnalle, sillä ihmisten ilmoilla liikuskeleva karhu on jo iso turvallisuusriski. Mikäli mökillä tai ulkorakennuksissa ei säilytä mitään kovin arvokasta, saattaa niillekin aivan hyvin riittää hämäysvalvontakamera varkaiden poishätistelyyn.

Kodin turvajärjestelmien ja valvontakameroiden avulla pidät omaisuutesi ja tietenkin myös sen tärkeimmän eli perheesi turvassa. Mikäli sinulla on kysyttävää hälytysjärjestelmistä, ota rohkeasti yhteyttä BAUHAUSin asiantuntijoihin. Autamme sinua mielellämme turvaamaan kotisi ja arvokkaimmat tavarasi.

Jos pyörää ei saa kiinnitettyä seinäpintaan, jo pyörän pyörälukolla kiinnittäminen polkupyörätelineeseen hidastaa varasta. Kuvassa Polkupyöräteline Varax Sinkitty 3-paikkainen.

Pyörät ja muut arvokkaat työkalut voi vaikka vielä erikseen kiinnittää riippulukolla varaston sisällä niin, ettei niitä aivan heti saa kannettua ulos. Myös mökin ulkovarastojen ovet kannattaa suojata huolellisesti, varsinkin, jos ne sijaitsevat hieman syrjässä. Mitä syrjäisempi sijainti, sitä enemmän varkaalla on aikaa operoida. Säänkestävä riistakamera soveltuu myös hyvin mökin ulkorakennusten suojaamiseen, sillä se nappaa tiedot pihapiirissä hiippailevista kutsumattomista vieraista. Se tallentaa myös pihapiirissä käyskentelevät eläimet. Esimerkiksi karhun tallentuminen useasti valvontakameralle kannattaa jo ilmoittaa kunnalle, sillä ihmisten ilmoilla liikuskeleva karhu on jo iso turvallisuusriski. Mikäli mökillä tai ulkorakennuksissa ei säilytä mitään kovin arvokasta, saattaa niillekin aivan hyvin riittää hämäysvalvontakamera varkaiden poishätistelyyn.

Kodin turvajärjestelmien ja valvontakameroiden avulla pidät omaisuutesi ja tietenkin myös sen tärkeimmän eli perheesi turvassa. Mikäli sinulla on kysyttävää hälytysjärjestelmistä, ota rohkeasti yhteyttä BAUHAUSin asiantuntijoihin. Autamme sinua mielellämme turvaamaan kotisi ja arvokkaimmat tavarasi.

Riippulukot Katso kaikki »

 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 8. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 9. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 10. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta