Suihkuseinän valinta ja mitoitus

Suihkuseinä on tärkeä osa kylpyhuoneen kalustusta, sillä sen tehtävänä on pitää suihkusta tulevat vesiroiskeet loitolla kylppäristä sekä suojata kylpyhuoneen kalusteita kastumasta. Perusmallinen, suora ja kätevästi yhdellä kädenliikkeellä kääntyvä tai taittuva suihkuseinä on helppo vetää esiin suihkunurkkauksesta suihkuun mennessä ja vastaavasti työntää takaisin nurkkaa vasten, kun suihkua ei käytetä. Kaareva suihkuseinä, toiselta nimeltään suihkukulma, puolestaan on kiinteä ratkaisu, joka muodostaa suljetun suihkunurkkauksen kahdella ovellaan. Kiinteitä suihkuseiniä valmistetaan myös suorina malleina. Sekä kiinteillä että kääntyvillä ja taittuvilla suihkuseinillä on omat etunsa, ja valinnassa kyse on lähinnä siitä, mikä miellyttää enemmän omaa silmää ja vastaa parhaiten omaa käyttötarkoitusta, sekä siitä, millainen tila suihkuseinälle on käytettävissä.

Tarjoamiensa käytännön hyötyjen lisäksi suihkuseinä toimii myös kauniina lisänä kylppärin sisustuksessa. Oman suihkuseinän voi valita joko ilmeeltään muuhun sisustukseen saumattomasti sulautuvan mallisena tai vaihtoehtoisesti ulkonäöllään kylpyhuoneen muuta sisustusta jännittävästi rikkovana mallina. Kysynnän ja tarjonnan jatkuvasti kasvaessa tänä päivänä valittavissa on myös musta suihkuseinä, jonka lasit ovat kirkkaat kuten muissakin suihkuseinissä, mutta sen karmit ovat väriltään mustat perinteisten krominväristen sijaan.

Lorem IpsumLorem Ipsum

Suihkuseinä suojaa suihkun vieressä olevaa tilaa ja kalusteita vesiroiskeilta. Kuvassa Suihkuseinä Hietakari Bläk Tokyo 734 Kiinteä.

Musta suihkuseinä tuo kylpyhuoneen sisustukseen tyylikkään ja särmikkään lisän, ja se toimii koko olemuksellaan upeana katseenvangitsijana tilan koosta riippumatta. Krominvärisillä karmeilla varustettu suihkuseinä puolestaan on ilmeeltään kevyt ja ajaton, ja se sulautuu kylppärin sisustukseen varsin huomaamattomalla otteella. Onpa etsinnässä joko mustilla karmeilla varustettu tai perinteisempään ulkoasuun muotoiltu suihkuseinä krominvärisillä karmeilla, edullinen suihkuseinä löytyy vaivattomasti BAUHAUSista kummalla tahansa näistä ilmeistä.

Miten valita suihkuseinä?

Vaikka suihkussa käyminen kuuluukin perustavanlaatuisiin päivittäisiin hygieniatoimiin, parhaimmillaan suihkuhetket voivat olla myös miellyttäviä ja rentouttavia hetkiä kiireisen arjen keskellä. Suihkuhetkien viihtyisyyteen vaikuttavat niin kylpyhuoneen sisustus, suihkun toimivuus kuin koko suihkukokemuksen sujuvuus. Laadukas suihkuseinä tarjoaa sekä tervetulleen suojan suihkun ja kylpyhuoneen välille, esteettömän näkyvyyden seinän lasin läpi muualle kylpyhuoneeseen että myös rauhallisen tilan rentouttaviin suihkuhetkiin. Näistä syistä suihkuseinän valintaan kannattaa todella panostaa.

Lorem IpsumLorem Ipsum

Suihkuovi on helppo kääntää syrjään pois siivouksen tieltä. Kuvassa Suihkuovi Camargue Vario Hopea.

Omiin tarpeisiin sopivinta suihkuseinää etsiessä ensimmäinen mieleen tuleva valintakriteeri on tietysti malli. Koska kylpyhuoneet eroavat toisistaan suurestikin niin kokojensa kuin pohjaratkaisujensa puolesta, tänä päivänä tarjolla on runsain määrin erimallisia suihkuseiniä. Yksisivuisen, pelkistetyn suihkuseinän sijaan valinta voi myös osua kaksioviseen suihkukulmaan. Aikaisemmin asunnoissa näkyi paljon myös lattioilla varustettuja suihkukaappeja, mutta suihkuseinät ovat tätä nykyä suositumpia valintoja moderneihin kylpyhuoneisiin. Suihkukaappien lattiat ovat suhteellisen työläitä puhdistaa, mikä tekee suihkuseinästä niitä huomattavasti toimivamman valinnan.

Toinen valintakriteeri suihkuseinälle on tietysti väri, ja kuten edellä mainittiin, karmien värin voi valita vapaasti oman maun mukaan. Kolmantena, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, kriteerinä suihkuseinän valinnalle ovat suihkuseinän mitat. Jotta suihkuseinä saadaan varmasti mahtumaan sille suunniteltuun tilaan, tila on tärkeä mitata mahdollisimman tarkkaan ennen ostopäätöksen tekemistä. Näin voi varmistua siitä, että tulee hankkineeksi kerralla sopivan suihkuseinän, ja seinän asennuspuuhiin pääsee saman tien.

Suihkuseinän mittaaminen

Suihkuseinälle varatun paikan mittaamisessa kannattaa noudattaa erityistä huolellisuutta. Suihkuseinän koon valinnassa huomioon otettavia mittoja ovat korkeus ja leveys. Korkeudeltaan suihkuseinät harvoin ulottuvat kattoon, eikä niiden tarvitsekaan, sillä seinien tarkoituksena on suojata suihkunurkkauksen ympäristöä itse suihkun korkeudesta alaspäin eli aluetta, jolla vesi roiskuu suihkua käyttäessä. Valikoituvan suihkuseinän korkeuden suhteen tarvitsee siis olla erityisen tarkkana vain siinä tapauksessa, että kylpyhuoneen katto on tavallista matalammalla.

Lorem IpsumLorem Ipsum

Taittuva suihkuseinä mahtuu kompaktiinkin tilaan. Kuvassa Taittuva suihkuseinä Vihtan Puro 5 nuppivedin kirkas musta.

Suihkuseinän leveys puolestaan on seikka, jossa on aina syytä olla tarkkana. Lähinnä siksi, että ei tule hankkineeksi muotoilultaan liian leveää kääntyvää tai taittuvaa seinää, joka ei mahdu avautumaan riittävästi esimerkiksi liian lähelle seinää sijoittuvien kylpyhuoneen kalusteiden vuoksi. Liiallinen leveys voi olla haittana myös suihkuseinää suihkunurkkausta kohti takaisin kääntäessä, jolloin se voi jäädä kiinni vastakkaiseen seinään siten, ettei seinää saa riittävästi pois tieltä silloin, kun suihkua ei käytetä.

Suihkuseinälle suunniteltu tila kannattaa aina mitata millimetrin tarkkuudella – oletpa sitten aikeissa hankkia kylpyhuoneeseen perusmallisen, kapean suihkuseinän, tai sen sijaan erikoisleveän suihkuseinän, jonka taakse mahtuu vaivatta kaksikin suihkua vierekkäin. BAUHAUSista löydät erilaiset suihkuseinät upeasta, kattavasta valikoimasta niin alle kuin yli kahden metrin korkuisina malleina. Joissakin suihkuseinistämme on vakioleveys, kun taas toisista malleista voit valita useamman leveyden väliltä juuri itsellesi, omaan kylpyhuoneeseesi ja omiin tarkkoihin tarpeisiisi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Kirkasta suihkuseinät  Katso kaikki »

 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 8. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 9. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 10. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 11. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 12. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta

Taittuva, kääntyvä vai kiinteä suihkuseinä?

BAUHAUSissa pääset valitsemaan suihkuseinäsi useiden eri kokojen lisäksi myös monista erilaisista malleista. Ennen lopullista ostopäätöstä on siis hyvä kartoittaa mittojen lisäksi myös se, palveleeko omia tarpeitasi parhaiten kääntyvä, taittuva vaiko kenties kiinteä suihkuseinä. Jokaisella niistä on tarjottavanaan omat etunsa, joista kerromme seuraavaksi enemmän.

Kääntyvä suihkuseinä

Kääntyvä suihkuseinä on nimensä mukaisesti käännettävissä kohti suihkunurkkausta aina, kun suihkua ei käytetä. Näin ollen se vapauttaa mukavasti tilaa kylpyhuoneeseen, jättäen mahdollisuuden muille kylpyhuoneessa tapahtuville toimille ja askareille. Kääntyvä suihkuseinä on loistava valinta kylpyhuoneisiin, joissa seinän ei tarvitse olla välttämättä aina pois tieltä käännettynä, vaan sen voi joustavasti kääntää kohti suihkunurkkausta silloin, kun tarve niin vaatii, ja pitää muulloin paikallaan.

Kääntyvät suihkuseinät  Katso kaikki »

 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Tavaratalojen saatavuus
 7. Verkkokauppa
  Tavaratalojen saatavuus
 8. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 9. Verkkokauppa
  Tavaratalojen saatavuus
 10. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta

Taittuva suihkuseinä

Taittuva suihkuseinä eroaa kääntyvästä seinästä siten, että osittaisen kääntymisen sijaan se taittuu lähes täysin seinää vasten, jättäen pelkän suihkun itsensä ja kylpyhuoneen seinän väliin. Kyseessä on siis seinämalli, joka sopii mainiosti jopa äärimmäisen ahtaisiin suihkutiloihin. Taittuvan seinän voi tietysti valita myös tilavampaan kylpyhuoneeseen, mikäli se halutaan pois tieltä tarpeen vaatiessa.

Suihkuseinä taittuvalla muotoilulla on useimmiten ilmeeltään melkoisen vähäeleinen, sillä se on tarkoitettu taitettavaksi pois näkyviltä aina, kun suihku ei ole käytössä. Sanalla sanoen kokoontaitettava suihkuseinä on varsinainen tilaihme, joka mahdollistaa suojaavan suihkuseinän hankkimisen kaikkein pienimpiinkin kylppäreihin. Taittuvan suihkuseinän ansiosta voit sanoa hyvästit ihon pintaan ikävällä tavalla liimautuvalle suihkuverholle, ja valita ahtaaseen kylpyhuoneeseen sen sijaan kompaktin kokoisen ja kätevästi seinää vasten taitettavan suihkuseinän.

Taittuvat suihkuseinät  Katso kaikki »

Kiinteä suihkuseinä

Kiinteä suihkuseinä puolestaan voi olla hyvä valinta silloin, kun kylpyhuoneessa on riittävästi tilaa muiden askareiden suorittamiseen, eikä seinää näin ollen tarvitse kääntää tai taittaa pois tieltä, kun suihku ei ole käytössä. Koska kiinteä suihkuseinä on aina paikallaan, on hyvä muistaa, että se myös toimii pysyvänä sisustuselementtinä ja yhtenä kylpyhuoneen merkittävimmistä yksityiskohdista. Tästä johtuen kiinteän suihkuseinän valikoituessa omaksi suihkuseinäksi huomiota kannattaa kiinnittää sen ilmeeseen ja muotoiluun se tärkeä seikka huomioon ottaen, että seinä tulee olemaan aina paikallaan.

Onpa valintasi taittuva, kääntyvä tai kiinteä suihkuseinä, kaikki niistä löydät näppärästi BAUHAUSista. Tarjoamme valikoimassamme runsaasti eri malleja ja kokoja kaikista näistä kolmesta suihkuseinien kategoriasta. Voit vapaasti loihtia BAUHAUSin suihkuseinien avulla kylpyhuoneeseesi joko raikkaan tuulahduksen modernia ilmettä tai ajatonta, klassista kauneutta sen mukaan, mikä tarjoamistamme seinistä tuntuu tarpeisiisi ja omaan kylppäriisi sopivimmalta vaihtoehdolta.

Haluatko kenties uudistaa kylpyhuonettasi muutenkin kuin pelkän suihkuseinän hankkimalla tai uusimalla? Jos suunnitelmissasi on tehdä remonttia kylpyhuoneeseesi, suosittelemme lukemaan artikkelimme ”Kylpyhuoneremontin ABC”. Artikkelissa pureudutaan moneen kylpyhuoneen remontointiin liittyvään seikkaan remonttikartoituksesta lähtien aina tilan purkuun, vedeneristykseen ja kalustukseen.

Kiinteät suihkuseinät  Katso kaikki »

 1. Verkkokauppa
  Tavaratalojen saatavuus
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Tavaratalojen saatavuus
 4. Verkkokauppa
  Tavaratalojen saatavuus
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Tavaratalojen saatavuus
 8. Verkkokauppa
  Tavaratalojen saatavuus