Takaa kylpyhuonekalusteellesi pitkä ja onnellinen elämä

Kylpyhuone on kodin vaativin ympäristö, sillä sekä itse huoneen että sinne asennettujen kalusteiden on kestettävä sekä kosteutta että päivittäistä käyttöä ja kulutusta. Samalla kylpyhuoneen puhtaana pitäminen vaatii huomattavasti enemmän aikaa ja vaivaa kodin muihin huoneisiin verrattuna. Kylpyhuoneeseen myydään useita erilaisia kylpyhuonekalusteita, jotka vaihtelevat niin värien, niihin käytettyjen materiaalien kuin materiaalien pinnoitusten osalta. Ostaessasi kylpyhuonekalusteita suihkulliseen, ammeelliseen tai saunalliseen kylpyhuoneeseen pidä mielessäsi veden taito luikerrella tiensä kalusteisiin mitä kummallisimpia reittejä. Kun haluat taata ihanille, uusille kylpyhuonekalusteillesi mahdollisimman pitkän käyttöiän, pidä mielessäsi nämä BAUHAUSin ohjeet kylpyhuoneen kalusteita valitessasi, suojatessasi ja hoitaessasi.

BAUHAUSin vinkit

1. Tutustu kylpyhuonekalusteesi valmistajan käyttö- ja huolto-ohjeisiin

Ota huomioon, mihin käyttötarkoitukseen hankkimasi kaluste on tarkoitettu. Tutustu myös kalusteen valmistajan huolto-ohjeisiin varmistuaksesi siitä, kuinka kalustetta tulee huoltaa. Yksi kalusteen huoltoon vaikuttava tärkeä huomioon otettava seikka on myös se, mitä aineita voit käyttää kalusteen puhdistamiseen, jotta kaluste ei pääse rasittumaan ennen aikojaan.

Allaskaappi Temal Trend 62,5 x 40 cm kestää hyvinhuollettuna pitkään, mutta on tärkeää sijoittaa se riittävän kauas jatkuvasta roiskevedestä tai erottaa suihkusta suihkuseinällä.

2. Suojaa kylpyhuonekalusteet roiskevedeltä

Vaikka kylpyhuone onkin kodin kostea tila, liiallinen vesimäärä voi vahingoittaa huoneeseen asennettuja kalusteita. Jos esimerkiksi sivukaapin vieressä on suihku tai amme, on tärkeää suojata kaappi siihen kohdistuvilta vesiroiskeilta joko suihku- tai ammeseinällä. Uutta kalustetta paikalleen asentaessasi huolehdi myös asianmukaisesta tiivistämisestä. Kunnollisella tiivistyksellä, kuten esimerkiksi tiivistemassalla tai silikoninauhalla, varmistat kylpyhuonekalusteellesi pidemmän käyttöiän.

Vinkki!

Jos tila on tiukassa, valikoimastamme löytyy kalusteiden suojaksi esimerkiksi käteviä kääntyviä suihkuseiniä, jotka on helppo kääntää pois tieltä syrjään seinän viereen.

Suihkuseinät ja -kaapit  Katso kaikki »

 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 8. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 9. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 10. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 11. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta

3. Ota huomioon kalusteen materiaalin vaatimukset

Kylpyhuoneen kalusteiden materiaalit vaihtelevat kalusteesta toiseen, joten kunkin kalusteen materiaalin vaatimukset kannattaa ottaa huomioon. WC- ja kylpyhuonetiloissa usein käytetyt on monesti valmistettu joko puusta, lastulevystä tai MDF-levystä, jotka ovat herkkiä kosteudelle ja saattavat puukuidun luonnollisista ominaisuuksista johtuen turvota kosteudesta.

Kylpyhuoneen kalusteiden materiaalit vaihtelevat kalusteesta toiseen, joten kunkin kalusteen materiaalin vaatimukset kannattaa ottaa huomioon. WC- ja kylpyhuonetiloissa usein käytetyt allaskaapit on monesti valmistettu joko puusta, lastulevystä tai MDF-levystä, jotka ovat herkkiä kosteudelle ja saattavat puukuidun luonnollisista ominaisuuksista johtuen turvota kosteudesta.

Suosi avonaisessa kylpyhuoneessa joko suoja- tai lakkakerroksen omaavia kosteudenkestäviä kalusteita, posliinikantisia allaskaappeja tai kokonaan metallisia, pinnoitettuja ja vedenkestäviä kylpyhuonekalusteita, joiden avulla vältyt turhilta murheilta. BAUHAUSin laajasta valikoimasta löydät erilaisten allaskaappien lisäksi niin kodin märkätilaan sopivat peilikaapit, valopeilit ja kalusteryhmät kuin myös märät pyyhkeet tehokkaasti kuivattavat pyyhekuivaimet ja rättipatterit.

Svedbergs Intro 45x35 metallia -allaskaapin alaosa kestää jopa vesihuuhtelun. Kaluste kuivataan kastelun jälkeen pehmeällä kankaalla.

Allaskaappi Tammiholma PV-40 on valmistettu 100% vedenkestävästä PVC-muovista.

Kestävät kylpyhuonekalusteet  Katso kaikki »

 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 8. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 9. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 10. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 11. Verkkokauppa
  Tavaratalojen saatavuus
 12. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 13. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 14. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 15. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta

5. Kuivaa kalusteet

Hankkiessasi kylpyhuoneeseen uusia kalusteita tai suunnitellessasi kokonaan uutta kylpyhuonetta tai vanhan kylppärin remontointia, on tärkeää sijoittaa kalusteet mahdollisimman kauaksi suihkunurkkauksesta tai kylpyammeesta, mikäli huoneen neliöt vain tekevät sen mahdolliseksi. Näin vältyt sekä vesiroiskeiden liialliselta pääsyltä kalusteisiin että sitä kautta myös ylimääräiseltä hoidolta ja kuivaukselta. Joskus esimerkiksi allaskaapin tai kylpyhuoneen muun kalusteen kastumista ei voi mitenkään estää tilan puutteen vuoksi. Tässä tapauksessa kaluste kannattaa kuivata pyyhkeellä heti sen kastuttua, etenkin jos kaluste on valmistettu puusta tai melamiinilevystä.

Vaikka puukaluste olisi pintakäsitelty kosteutta hylkivällä suojakerroksella, päivittäin kosteudelle altistuessaan siihen voi muodostua ajan mittaan pieniä säröjä, joista kosteus pääsee tunkeutumaan läpi, mikä saa pintakäsittelyn halkeilemaan ja puun turpoamaan. Jos kaluste on tilan puutteen vuoksi sijoitettava esimerkiksi suihkualueen läheisyyteen ja sitä ei voi suojata suihkuseinällä, kalusteen kuivaaminen on siis ensisijaisen tärkeää. Tarkista myös, ettei kosteus pääse pesiytymään kylpyhuonekalusteen alle ja että kylpyhuoneessa on asianmukainen lattiakaivo ylimääräisen veden ohjaamiseksi pois lattialta.

Huolehdi myös kylpyhuoneen ilmanvaihdon toimivuudesta erityisesti siltä osin, että kostea ilma pääsee poistumaan kylpyhuoneesta ulos eikä jää kylpyhuoneen sisälle tai siirtymään muihin huonetiloihin. Huonosti toimiva ilmanvaihto tiivistää ilmankosteutta erityisesti kylmille pinnoille ja rasittaa näin myös kylpyhuonekalusteita, vähentäen sitä kautta niiden käyttöikää.

Pidä kosteus poissa  Katso kaikki »

 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta

5. Kylpyhuonekalusteiden hoito-ohjeet

Suoja- tai lakkakerroksella varustetut, erilaisista puumateriaaleista valmistetut kylpyhuonekalusteet ovat kannattava valinta jokaiseen kylpyhuoneeseen, sillä suojakerros tekee niistä paremmin vettä ja kosteutta kestävät. Myös lakatut tai muulla tavoin suojakäsitellyt puupinnat kannattaa hoitaa asianmukaisesti mahdollisimman pitkän käyttöiän varmistamiseksi. Kaappien ovet ja rungot voi puhdistaa kevyesti kostutetulla liinalla ja miedolla puhdistusaineella. Kalusteiden puhdistamiseen ei kannata käyttää hiovia puhdistusaineita, huonekalujen kiillotusaineita, voimakkaita liuotinaineita tai hankaavia sieniä, jotta niiden suojakerros pysyy kunnossa.

BAUHAUSista löydät kauniit, laadukkaat allas- ja peilikaapit kylpyhuonettasi täydentämään. Valikoimamme sisältää myös muut kylpyhuoneen kaapit, kuten seinäkaapit ja sivukaapit sekä monet muut kylpyhuonekalusteet. Meiltä voit valita juuri oman kylpyhuoneesi sisustukseen ja värimaailmaan sopivat kaapit, jotka tulevat ilahduttamaan kylppärissäsi pitkään upealla ilmeellään.

6. Pesualtaan hoito-ohjeet

Posliinista valmistettu pesuallas puhdistetaan kevyesti kostutetulla liinalla ja miedolla puhdistusaineella, ja hiovia pesuaineita että pesuvälineitä tulee välttää sen puhdistamisessa, jotta posliinialtaan lasitettu pinta ei pääse vaurioitumaan. Mikäli pesualtaaseen muodostuu tummia viiruja esimerkiksi metalliesineiden kosketuksen seurauksena, nämä jäljet voi poistaa kätevästi altaan pinnalta keraamisella silikaattikumilla, joka toimii pyyhekumin tavoin.

Tyylikäs Malja-allas Infinity pyöreä 36 cm on valmistettu saniteettiposliinista.

Kivikomposiitista valmistettu pesuallas puhdistetaan sekin kevyesti kostutetulla liinalla sekä miedolla pesuaineella, kuten saippualla tai astianpesuaineella. Jos kivikomposiitista valmistettuun altaaseen tulee naarmuja, ne kannattaa poistaa hangaten altaan pintaa valkoisella sienellä varovasti, pienin ja pyörivin liikkein. Allasta ei saa altistaa hapoille, kloriitille, ammoniakille tai muille voimakkaasti syövyttäville aineille.

Pesualtaan materiaalista riippumatta altaan vesilukko kannattaa aina puhdistaa säännöllisesti, jotta esimerkiksi ei-toivotut hiukset ja saippuajäämät eivät pääse tukkimaan allasta. Viemäripumpun tai viemärinpuhdistusaineen käyttö ei ole suositeltavaa, sillä ne voivat vahingoittaa pesuallasta. Eikä niiden käyttö ole tarpeen, jos vesilukon muistaa puhdistaa aika ajoin.

BAUHAUSin kattavasta allasvalikoimasta löydät sekä posliinista että kivikomposiitista valmistettuja pesualtaita.

7. Suihkuseinän hoito-ohjeet

Suihkuseinä kannattaa pyyhkiä kuivaksi säännöllisesti, jotta sen pintaan ei pääse muodostumaan pinttyneitä kalkki- ja likakerroksia sekä mikroskooppisen pienistä hiukkasista koostuvia saostumia. Lisäksi säännöllinen pyyhkiminen auttaa myös pitämään lasin kirkkaampana. Tästä johtuen suihkuseinän lasi on hyvä ottaa tavaksi pyyhkiä kuivaksi jokaisen suihkukerran jälkeen etenkin, mikäli veden kalkkipitoisuus on korkea asuinalueellasi. Kuivaaminen onnistuu näppärästi joko kätevän kumilastan tai pehmeän liinan avulla.

Elegantti suihkuseinä tuo luksuksen tuntua kylpyhuoneeseen – etenkin ollessaan puhdas. Kuvassa Suihkuseinä Camargue Frame 200 cm mattamusta.

Pinttyneen lian poistamiseksi suihkuseinästä kannattaa käyttää tarkoitukseen sopivaa puhdistusainetta. Tuotteen sopivuus lasipinnalle kannattaa aina tarkistaa pakkauksesta ennen sen käyttöä. Hiovia aineita sisältävät puhdistusaineet tai sienet eivät sovi lasiseinän puhdistukseen, sillä ne helposti naarmuttavat lasia. Ota myös huomioon, että suihkuseinän tiivistelistat ovat kuluvia osia, ja ne vaativat vaihtoa aika ajoin.

BAUHAUSista löydät niin pieneen kylpyhuoneeseen sopivat kompaktit suihkuseinät kuin myös erillisen suihkunurkkauksen muodostavat suihkukulmat kylppäreihin, joista löytyy riittävästi tilaa. Meiltä löydät sekä kromatuilla että mustilla karmeilla varustetut suihkuseinät ja -kulmat.

Remontoi tai varusta kylpyhuoneesi laadukkaasti

Varusta kotisi kylpyhuone laadukkailla kalusteilla valitsemalla ne BAUHAUSin upeasta valikoimasta. Meiltä löydät myös siivoustarvikkeet kylpyhuoneesi puhtaana pitämiseen. Mikäli olet aikeissa remontoida kylpyhuoneesi, artikkelistamme ”Kylpyhuoneremontin ABC” saat käteviä vinkkejä remontointiin remonttikartoituksesta lähtien aina purkuun ja kalustukseen asti.