Terassikalusteiden valintaopas

Terassista saa kätevästi kesäkauden ajaksi ylimääräisen viihtyisän olohuoneen tai ruokailutilan valitsemalla sinne mukavat terassikalusteet. Terassikalusteiden valintaan kannattaa panostaa hieman vaivaa, jotta tulee hankkineeksi kerralla täydellisesti omalle terassille sopivat kalusteet. Ensiksikin kannattaa huomioida se, minkä kokoiseen tilaan terassikalusteet aiotaan terassille sijoittaa. Ennen ostoksille lähtöä onkin hyvä mitata terassista se tila, joka on käytettävissä kalusteille. Näin voi välttyä siltä, että tulisi hankkineeksi liian suuren tai vastaavasti liian pienen kalusteryhmän.

Toinen tärkeä huomioon otettava seikka on se, aiotaanko terassikalusteita säilyttää talvikauden ajan ulkona vaiko sisällä varastossa. Tämä seikka vaikuttaa kalusteiden materiaalivalintaan. Kolmas terassikalusteiden valintaan vaikuttava seikka on se, jaksatko panostaa jatkossa ulkokalusteiden hoitamiseen, vai haluatko niiltä sen sijaan vaivattomuutta. Myös tässä näkökulmassa materiaalivalinta on ratkaisevassa roolissa. BAUHAUSin upeasta valikoimasta löydät vaivattomasti terassille sekä perinteiset, luonnollisella ilmeellään hurmaavat puukalusteet että helppohoitoiset rottinki- ja polyrottinkikalusteet.

Kalusteryhmät terassille

Kun olet aikeissa hankkia terassille kokonaisen kalusteryhmän, ennen valintaa on hyvä ottaa huomioon se, miten terassilla on tarkoitus viettää aikaa ja mikä on sinne sijoitettavien kalusteiden pääasiallinen käyttötarkoitus. Jos tarkoituksena on ruokailla virkistävässä ulkoilmassa, ruokailuryhmä on kannattava hankinta. Mikäli taas terassilla vietetään rentoja löhöilyhetkiä vaikkapa kirjojen lukemisen tai kahvittelun parissa, sohvaryhmä on osuvampi valinta. Suurikokoiselle terassille voi tietysti mahduttaa molemmat näistä. Terassi kalusteryhmällä tarjoaa kalusteiden tyypistä riippumatta mieluisan ajanviettopaikan virkistävässä ulkoilmassa tai lämmöllään hellivässä auringonpaisteessa.

Ennen kalusteiden hankintaa on myös hyvä huomioida, halutaanko niitä mahdollisesti siirrellä eri paikkoihin kesken kesäkautta esimerkiksi erilaisten aktiviteettien tieltä, tai onko kalusteiden tarkoitus olla sen sijaan paikoillaan koko kauden ajan. Tätä näkökulmaa on hyvä miettiä etukäteen siitä syystä, että täyspuisia ulkokalusteita on huomattavasti raskaampi siirrellä kuin kevyitä rottinkisia kalusteita. Erilaiset kalusteryhmät terassille löydät BAUHAUSin tuotevalikoimasta.

Puutarhakalusteet kruunaavat terassin.

Ruokailuryhmä terassille

Terassi ruokailuryhmällä on paikka, jossa kesäkauden ruokailuista on ilo nauttia. Olipa päiväsuunnitelmissa grillaaminen tai savustus ulkoilmassa tai vaihtoehtoisesti ruoanlaitto sisätiloissa tai kesäkeittiössä, kaikki ateriat ovat erinomaisen maittavia ulkona nautittuna. Mikäli olet aikeissa kattaa aterioita ulos kesän aikana tai suunnitelmissasi on nauttia toistuvista kahvitteluhetkistä ulkosalla, ruokailuryhmä terassille on kannattava hankinta. Ruokailun ja kahvittelun lisäksi monipuolinen ruokailuryhmä soveltuu mainiosti myös esimerkiksi kortti- ja lautapelien pelaamiseen tai drinkkien nauttimiseen illanviettojen yhteydessä.

Säänkestävän ruokailyryhmän voi jättää paikoilleen illanvieton jälkeen turvallisin mielin. Kuvassa Puutarhapöytä Anna 205 x 90 cm musta.

Kokoa näistä  Katso kaikki »

 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 8. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 9. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 10. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta

Sohvaryhmä terassille

Sohvaryhmä terassille on nappivalinta, jos haluat voida oikaista jalkasi sohvalle ansaittujen lepohetkien tai rentouttavan löhöilyn ajaksi. Sohvaryhmiin kuuluu usein sohvan ja sohvapöydän lisäksi myös erillisiä tuoleja. Tällainen kattavan kokoinen sohvaryhmä tarjoaa istumapaikat useammalle. Varusta terassi sohvaryhmällä, kun haluat nauttia yhteisestä vapaa-ajasta rennolla otteella perheen tai ystävien kanssa. Sohvaryhmä toimii hyvin niin juttelutuokioissa, kahvittelussa kuin esimerkiksi saunajuomien ja naposteltavien nautiskelussa.

Ulkosohvaryhmät houkuttelevat viettämään aikaa ulkona. Kuvassa Kulmasohvaryhmä Sunfun Megan.

Rentoihin hetkiin  Katso kaikki »

 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta

Puiset terassikalusteet

Uusien terassikalusteiden materiaalivalintaa suunnitellessa on hyvä olla tietoinen niiden ominaisuuksista. Jos pidät luonnollisen lisän terassille tuovista puupinnoista, puiset terassikalusteet ovat luonnollinen valinta, joka sulautuu upeasti pihaympäristöön. Puisilla terassikalusteilla saa terassille kätevästi tyylikkyyttä, ja rakenteeltaan tukevat puukalusteet pysyvät vakaasti paikoillaan ollen myös kestäviä käytössä. Puukalusteita hankkiessa on kuitenkin hyvä valmistautua jo etukäteen siihen, että puupinnat vaativat aika ajoin huoltoa. 

Puiset terassikalusteet on hyvä pestä joka kevät kevyesti, ja puuhassa voi käyttää apuna painepesuria. Mikäli kalusteiden pinnassa näkyy hometäpliä, ne kannattaa myös käsitellä homeenpoistoaineella. Mahdolliset irtonaiset tikut ja käytöstä syntyneet hankaumat kannattaa hioa pois hiomapaperilla. Kun puisten kalusteiden pinta alkaa vaatia käsittelyä, nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että maalatulle puulle käytetään maalia ja öljytylle pinnalle vastaavasti puuöljyä, joista molemmat löydät kätevästi BAUHAUSin tuotevalikoimasta. Puisten terassikalusteiden käsittelyyn löydät vinkkejä artikkelistamme ”Puutarha- ja terassikalusteiden ”tee se itse” -ideoita”.

Puiset terassituolit

Puiset terassituolit ovat kauniita sisustuselementtejä, jotka täydentävät ilmeellään upeasti terassin puupintaa. Puisia terassituoleja voi hankkia niin valmiina ruokailuryhminä kuin sohvaryhminä, minkä lisäksi terassille voi halutessaan sijoittaa vapaasti myös irrallisia tuoleja, kuten puiset käsinojalliset lepotuolit. Puisten tuolien rakenteissa on eroja, sillä niitä valmistetaan sekä kevyempinä että raskaampina, täyspuisina versioina. Tuoleja valitessa kannattaa siis huomioida se, tuleeko tuolien olla helposti liikuteltavia, tai onko niiden tarkoitus vaihtoehtoisesti olla paikoillaan päivästä toiseen. BAUHAUSista löydät kätevästi puiset terassituolit monina eri malleina.

Puisilla terassikalusteilla luot tunnelmallisen kokonaisuuden pihalle. Kuvassa Pöytä SunFun Meeri ja Tuoli Sunfun Meeri.

Puinen ruokailuryhmä ulos

Kun aikeissa on hankkia puinen ruokailuryhmä ulos, sen säännölliseen huoltoon on hyvä varautua. Puisen ruokailuryhmän hoitaminen on kuitenkin mukavaa puuhaa, jonka parissa saa mukavasti nauttia raikkaasta ulkoilmasta, ja huollon ansiosta kalusteet ovat jälleen kuin uudet. Puisen sohvaryhmän tavoin myös puinen ruokailuryhmä luo ilmeellään terassille ihastuttavan luonnollisen tunnun. Puisen ruokailuryhmän hankit kätevästi BAUHAUSista.

Jos et löydä mieleistäsi ruokailuryhmää, voit koota mieleisesi kokonaisuuden yhdistelemällä erilaisia puutarhatuoleja ja -pöytiä. Kuvassa Pöytä SunFun Cascais ja Penkki SunFun Cascais.

Puiset puutarhakalusteet  Katso kaikki »

 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 8. Verkkokauppa
  Tavaratalojen saatavuus
 9. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 10. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta

Rottinkiset terassikalusteet

Rottinkiset terassikalusteet ovat puisia kalusteita huomattavasti kevyempiä, mistä johtuen niitä on helpompi liikutella paikasta toiseen. Lisäksi rottinki on puuta helppohoitoisempi materiaali. Rottinkiset terassikalusteet kannattaa pyyhkiä aika ajoin pölystä ja liasta hellävaraisesti nihkeällä liinalla tai pehmeällä harjalla. Rottinkisten kalusteiden puhdistamiseen ei suositella käytettäväksi kemikaaleja, jotta materiaali pysyy hyvänä. Kalusteita ei myöskään kannata jättää toistuvasti sateeseen tai suoraan auringonpaisteeseen, sillä ne voivat haalistua tai vaurioitua. Tästä johtuen rottinkikalusteet ovat toimivin valinta katetulle terassille, jossa ne pysyvät suojassa säävaihteluilta. Talven ajan kalusteet kannattaa säilyttää kuivassa tilassa.

Polyrottinkiset terassikalusteet ovat viime vuosina nostaneet suosiotaan niiden erityisen helppohoitoisuuden ansiosta. Polyrottinki materiaalina kestää hyvin erilaisia sääolosuhteita, ja polyrottinkisille kalusteille riittää aika ajoin kevyt puhdistus kostealla liinalla. Vaikka polyrottinkisia kalusteita voidaankin säilyttää talven ajan ulkona, ne kannattaa suojata lumelta esimerkiksi pressulla peittämällä. Polyrottinkisia kalusteita ei myöskään kannata käyttää talvella, sillä pakkasen kovettama polyrottinki ei kestä rasitusta.

Rottinkikalusteet ulos

Kun aikeissa on hankkia rottinkikalusteet ulos tai polyrottinkikalusteet ulos, joko terassille tai pihamaalle, sekä rottinkiset että polyrottinkiset terassikalusteet hankit näppärästi BAUHAUSin tuotevalikoimasta. Kun pidät mielessä edellä mainitut hoito-ohjeet, nautit rottinkisista tai polyrottinkisista kalusteista pitkään.

Rottinkikalusteilla luot viehkeitä oleskelualueita ulos. Kuvassa Rottinkituoli Sunfun ruskea.

Rottinkikalusteet parvekkeelle

Terassin tai pihamaan sijaan voit myös tietysti sijoittaa rottinkikalusteet parvekkeelle. Etenkin lasitetulla parvekkeella kalusteet pysyvät hyvin suojassa sateelta, ja jo parvekkeen kattokin estää hyvin sateen pääsyn kalusteisiin. Rottinkikalusteet toimivat parvekkeella kauniina yksityiskohtina, ja niiden ääressä on mukava nauttia kiireettömistä hetkistä vaikkapa aamukahvin tai lempikirjan parissa.

Polyrottinkikalusteet voivat olla fiksu vaihtoehto lasittamattomalle parvekkeelle. Kuvassa Divaanisohva Sunfun All-in-one ruskea.

Rottingin lumoa  Katso kaikki »

 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 8. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta

Rottinkikalusteiden pehmusteet

Riippumatta siitä, sijoitetaanko rottinkiset tai polyrottinkiset kalusteet terassille, parvekkeelle tai pihamaalle, rottinkikalusteiden pehmusteet tuovat tervetullutta lisämukavuutta kalusteiden käyttöön. Pehmusteita on saatavilla useissa eri väreissä ja kuoseissa, joten niiden avulla rottinkikalusteille saa loihdittua vaivatta halutunlaisen ilmeen. BAUHAUsista hankit rottinkikalusteiden pehmusteet kätevästi upeasta valikoimasta.

Pehmusteet antavat pientä luksusta ulkona oleskeluun.