Työvälineet sisäremontointiin

Sisäremppa sujuu mutkitta, kun omistat työhön sopivat työvälineet. Monet sisäremontointiprojektit ovat varsin helppo hoitaa itse oikeilla työkaluilla. Listasimme tarvittavat työvälineet sisäremppaan oli kyseessä sitten seinäpintojen piristäminen, laattojen päivitys, uuden lattian asennus, sisustuslistojen kiinnittäminen tai muu työvälineitä vaativa sisustusprojekti. Jos suurempien työvälineiden osto tai säilytys askarruttaa – ei huolta: BAUHAUS tarjoaa myös mahdollisuuden vuokrata työvälineitä, joilla sisäremontti hoituu ammattilaisen elkein!

Työvälineet seinäpintojen piristämiseen

Maalausvälineet

 • Paikkauskitti – kolojen, halkeamien ja kuoppien täyttämiseen seinä- ja kattopinnoilla. Paikkauskitti on kätevä hioa tasaiseksi sekä maalata päälle joko seinä- tai kattomaalilla.
 • Hiomapaperit – seinän tasaamiseen hionnalla ennen maalausta. Hiomapaperin avulla maalipinnasta tulee tasainen ja ilmeeltään kaunis.
 • Maalaustelat, jatkovarret ja kaukalot – seinien vaivattomaan maalaamiseen. Telaan kiinnitettävä jatkovarsi helpottaa sekä korkealla sijaitsevien seinäpintojen että kattojen maalausta. Helposti puhdistettavan maalikaukalon kuviointi puolestaan irrottaa tehokkaasti ylimääräisen maalin telasta, minkä ansiosta maalattavaan seinäpintaan ei kulkeudu liikaa maalia.
 • Rajaaja – seinän ala- ja yläosien sekä kulmien tarkempaan maalaamiseen. Maali levitetään siveltimen avulla rajaajan tyynyosaan, josta se levittyy tasaisesti haluttuihin maalauskohteisiin. Rajaajaa on kätevä ja vaivaton rullata eteenpäin esimerkiksi katonrajassa sen sisältämien näppärien rullien avulla.
 • Pensselit ja siveltimet – sekä suurempien pintojen maalaamiseen että pienempien yksityiskohtien korjaamiseen jokaisella maalattavalla pinnalla. Pensseleitä ja siveltimiä kannattaa hankkia useammassa koossa, jotta maalatessa voi valita käyttöön kullekin maalattavalle alueelle parhaiten sopivan välineen.
 • Suojapahvi, kuplamuovi ja maalarinteippi – kodin pintojen kätevään suojaamiseen maaliroiskeilta. Muovit ja pahvit suojaavat suurempia pintoja, kuten lattiaa ja huonekaluja, kun taas maalarinteipillä voit rajata ja suojata pienemmät kohteet, kuten esimerkiksi pistorasiat.

Tapetointivälineet

 • Leikkuuviivain – toiselta nimeltään tapettiviivain. Käytetään tapetin leikkaamiseen yhdessä tapettiveitsen kanssa, jotta leikkauspinnasta saadaan tasainen ja siisti.
 • Tapetointipöytä – kätevä apuväline tapetoinnissa. Pahvinen tapetointipöytä on muotoiltu tarjoamaan optimaalinen työskentelytaso sekä tapettivuotien leikkaukseen että esiliisteröintiin.
 • Tapetinirrottaja / Teräslasta / Tapettitiikeri – vanhan tapetin onnistuneeseen poistoon. Näillä välineillä saat vanhan tapetin irti seinästä kätevästi ja tehokkaasti.
 • Tapettilasta ja saumarulla – hyödylliset apuvälineet tapetointiin. Tapettilasta sopii tapetin kiinnittämiseen sekä ilmakuplien poistoon, kun taas saumarullalla varmistat tapetin saumojen optimaalisen kiinnittymisen.
 • Tapettiharja – tapetin pinnan tasoittamiseen sekä tapetin seinään kiinnittämiseen.
 • Tapettiveitsi – ylimääräisen tapetin pois leikkaamiseen esimerkiksi tapetin ylä- ja alareunoista. Käytetään yhdessä tapettiviivaimen kanssa siistin ja tasaisen leikkauspinnan aikaansaamiseksi.
Maalausvälineet ja tapetointivälineet  Katso kaikki »
 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 8. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 9. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta

Työvälineet lattian ja laattojen asennukseen

Laattojen asennustarvikkeet

 • Saumakaavin – vanhojen saumausaineiden poistoon lattia- ja seinälaatoista. Kaavin ylettyy hankalampiinkin paikkoihin poistaen saumausaineet kätevästi ja tehokkaasti.
 • Patruunapuristin – erittäin vahva patruunapuristin kaikille liimamassoille. Patruunapuristimen avulla massat on helppo ja vaivaton levittää halutuille pinnoille.
 • Laastikampa – laastin levittämiseen. Hammastettu laastikampa levittää laastin kätevästi, ja sen reilun kokoista kahvaa voi käyttää halutessaan kahdella kädellä.
 • Saumauslatta ergonomisella kahvalla varustettu työväline, joka soveltuu hyvin laastin ja epoksihartsin käyttämiseen saumauksessa.
 • Laattaleikkuri ja laattasaha – erilaisten laattojen tarkkaan, kätevään ja tehokkaaseen leikkaukseen.
 • Laattavasara – loistava työkalu laattojen ja posliinin työstämiseen. Toiseen päähän suippenevaa vasaraa on miellyttävää sekä käsitellä että käyttää.

Lattian asennustarvikkeet

 • Laminaattileikkuri – laminaatin pölyttömään ja meluttomaan leikkaamiseen. Leikkurin avulla leikkaus käy helposti yhdellä painalluksella, ja sen hammastettu leikkauslista mahdollistaa monipuoliset leikkaukset.
 • Kiila – laminaatin tai parketin asennuksessa käytettävä asennusvälike, joka auttaa liikkumavaraan sekä lattian suorassa pysymiseen asennuksen aikana.
 • Lyöntikapula - käytetään laminaatin kohdistamiseen ja päätyjen yhdistämiseen
Laattojen ja lattian asennustarvikkeet  Katso kaikki »
 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 8. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 9. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta

Työvälineet sisustusremontointiin

Sisustuslistojen asennustarvikkeet

 • Jalkalistan kiinnitysklipsit – mahdollistavat sisustuslistojen kiinnittämisen nopeasti, helposti ja ammattimaisesti. Listan takaa kulkevat kaapelit saadaan ohjautumaan näppärästi kätevien klipsien kautta.
 • Jalkalistan sisä- ja ulkonurkat – jalkalistojen viimeistelyyn. Sisä- ja ulkonurkat tekevät listojen kulmiin asentamisesta helpompaa ja luovat viimeistellyn jäljen.
 • Listojen paikkamaali – viimeistelee valkoisten listojen asennusjäljet sekä peittää ruuvin tai naulan kannat, tarjoten aina siistin lopputuloksen.
 • Listatarrat – antavat mahdollisuuden asentaa listat kätevästi siten, ettei pintaan jää näkyviin ruuvin kantoja tai naulan päitä.

Työvälineet muihin sisustusprojekteihin

 • Apuaskelma/tikkaat – kodin moniin projekteihin. Helpottavat muun muassa taulujen ripustamista ja lamppujen vaihtoa.
 • Ruuvimeisselisetit – muun muassa kalusteiden ruuvien kiristämiseen sekä uusien kalusteiden kokoamiseen.
 • Siveltimet – useassa koossa saatavat siveltimet sopivat esimerkiksi kalusteiden maalaamiseen, öljyämiseen tai lakkaamiseen.
 • Yleisvasara ja naulat – muun muassa taulujen ja muiden sisustuselementtien ripustamiseen.
 • Vatupassi – suorien linjojen nopeaan ja luotettavaan pysty- ja vaakasuuntaiseen mittaamiseen.
 • Mittanauhat – joka kodin käytännölliset apuvälineet niin sisustuspuuhissa kuin remontoinnissa.
Työvälineet sisustusremontointiin  Katso kaikki »

Milloin kannattaa hankkia työväline omaksi ja milloin vuokrata BAUHAUSilta?

Moni kotiaan tai mökkiään remontoiva pohtii, kannattaisiko kooltaan suurempia työvälineitä ostaa omaksi vai sen sijaan vain vuokrata niitä omaan käyttöön projektin keston ajaksi. Yleispätevänä suuntaviivana voidaan pitää sitä, että pohdinnassa liikkeelle kannattaa lähteä siitä, minkä verran kyseiselle työvälineelle tulisi olemaan käyttöä tulevaisuudessa. Mikäli kyseessä on vain kertaluonteinen tarve, laadukkaan koneen tai muun työvälineen ostaminen tuntuu kukkarossa ja nostaa huomattavasti remonttikuluja. Tästä syystä vuokraaminen on aina kannattavaa ja järkevää, mikäli työvälineelle ei ole tiedossa tarvetta jatkossa.

Mikäli on tarpeen vuokrata työvälineitä kodin erilaisiin remonttipuuhiin, BAUHAUSista vuokraamalla saat käyttöösi laadukkaat, jopa ammattikäyttöön sopivat välineet, jotka ovat huollettuja ja käyttövalmiita. Näin ollen saat käyttöösi toimivat koneet tai muut työvälineet edulliseen hintaan ja täsmälleen tarvittavaksi ajaksi ilman, että joutuisit investoimaan uuden työvälineen täyden hinnan ja kasvattamaan siten remonttikulujasi. Onpa kyseessä sitten peräkärryt, tikkaat ja rakennustelineet, asentamiseen tai poraamiseen ja purkamiseen tarvittavat koneet, puun tai kiven ja betonin työstämiseen sopivat työvälineet tai maalaukseen ja tapetointiin, kodin puhdistustöihin tai puutarhanhoitoon tarkoitetut välineet, BAUHAUSista voit vuokrata kaikkia näistä käyttöösi turvallisesti ja aina edulliseen hintaan.

Tee kodistasi entistä mukavampi paikka BAUHAUsin vinkkien avulla

Oletko aikeissa tehdä kodistasi entistä mukavamman paikan viettää laatuaikaa? Jo pienempikin remontti kohottaa mukavasti tilan kuin tilan ilmettä, ja täsmälleen halutunlaisen lopputuloksen lisäksi itse remontoimalla vapaa-ajan saa kulumaan mukavan ajanvietteen parissa. Jos suunnitteilla on loihtia kodin sisätiloihin uutta ilmettä mahdollisimman pienellä vaivalla, seinien maalaaminen käy suhteellisen näppärästi, ollen tehokas apu uudenlaisen tunnelman luomisessa. BAUHAUSin artikkelista ”Sisämaalausvinkit ankean seinän selätykseen” löydät sisämaalaukseen liittyviä vinkkejä muun muassa maalin valinnan suhteen. Jos taas haluat nostaa keittiön tai kylpyhuoneen sisustuksen ilmeen kokonaan uudelle tasolle, seinä- ja lattialaatat uusimalla voit saada ihmeitä aikaan. Artikkelistamme ”5 vinkkiä laattojen valintaan – Näin luot aikaa ja käyttöä kestävän tilan” saat hyödyllisiä vinkkejä muun muassa oikeanlaisten laattojen valintaan.