“Pihalla olisi paljun mentävä aukko tai ainakin näin olen kuullut. Olisi mukava päästä pulahtamaan aamu-uinnille, rentoutua poreiden keskellä pitkän päivän jälkeen tai katsella pakkasella tähtitaivasta veden lämmössä – vihjailut ovat sadelleet tämän tyyppisinä jo pidemmän aikaa. Varmasti olisikin, mutta miten ihmeessä tämä kaikki toteutetaan? Tai sijoitetaan? Toisaalta terassilla olisi hyvä nurkka, jota ei käytetä mihinkään...”

ME AUTAMME

Sinua luomaan unelmiesi kesäkeitaan

Jokaisen ulkoporealtaan tai kylpytynnyrin asennusprojekti on uniikki, sillä asennustyö määräytyy kiinteistön tontilla olevan asennuskohdan, tarvittavan sähköistyksen ja putkitöiden osalta.

Parhaimmillaan voit luoda kokonaisen kesäkeitaan altaasi ympärille. Jos haaveissasi on poreallas tai palju, mieti nämä seikat valmiiksi:

  1. Käyttötarkoitus
  2. Sijoitus
  3. Huolto

1. Käyttötarkoitus

Käyttäjät

Altaan koko määräytyy käyttäjämäärän mukaan. Ota huomioon myös ketkä käyttävät allasta; esimerkiksi lapsia ei saa jättää koskaan vahtimatta altaaseen ja kamiina voi tuoda varomattomalle palovammoja. Osassa ulkoporealtaista on sisäänrakennettu valaistus, wifi ja kaiuttimet jotka tuovat altaalle lisää viihdearvoa. Jos haluat taas nauttia mökillä hiljaisuudesta, on palju oikea ratkaisu.

Käyttömäärä

Varaa paljun lämmittäseen ja täyttöön parisen tuntia. Ulkoporeallas on on aina heti valmis ja wifillisen altaan voi säätää lämpeämään sopivaksi vaikka työpaikalta. Ulkoporeallas kuluttaa koko ajan sähköä, kun taas kylpytynnyri lämpiää omilla mökkipuilla ja vesi nousee vaikka järvestä.

 Ulkoporeallas Camargue Emotion tarjoaa arjen luksusta

PWA-SPA kylpytynnyrit kutsuvat rentoutumaan

Valitse näistä  Katso kaikki »

  1. Verkkokauppa
    Tavaratalojen saatavuus
  2. Verkkokauppa
    Tavaratalojen saatavuus
  3. Verkkokauppa
    Tavaratalojen saatavuus
  4. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  5. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta

2. Sijoitus

Paljun tai ulkoporealtaan voi sijoittaa liki minne vain, kunhan alusta on sekä kiinteä että tasainen ja kestää altaan, veden ja kylpijöiden yhteispainon. Paljun kamiinan savu voi kuitenkin taajamassa kiristää naapurisuhteita ja ulkoporealtaan lämmitys vaatii sähköverkon ja sähkömiehen mukaan asennustöihin. Ammattimainen sähkömies arvioi myös erillisen vikavirtasuojauksen tarpeen.

Pihalle

Alusta voi olla itse rakennettu kehikko, laatoitettu pohja tai vettä läpäisevä sorapeti, muttei koskaan suoraan maanvaraiseksi altaan uppoamisen ehkäisemiseksi.

Huomioithan myös poistoveden ohjaamisen viemäriin tai ulkotiloissa muutoihin sopiviin kohtiin.

VINKKI

Muistathan, että verkkokaupan kotiinkuljetus tarkoittaa tuotteen toimitusta tontillesi kuljetusauton viereen. Tuote pitää kantaa tästä vielä varsinaiseen asennuspaikkaansa.

Tasaushiekka Fescon TH 25 kg on oiva valinta paloturvalliseksi asennushiekaksi

Pihabetoni Weber 20 kg auttaa valamaan taatusti kestävän pohjan

Laatat tyylikkääseen pohjaan 

Terassille tai parvekkeelle

Terassin on kestettävä noin 3000 kg paino ja puulla lämmitettävä kylpytynnyri on oltava paloturvallisella alueella, jossa kaminan alustakin on palamatonta materiaalia kuten esimerkiksi hiekkaa. Altaan upotus laudoitukseen voi vaatia timpurin vierailua, jotta altaan huoltoseinämään ja poistoventtiiliin olisi mahdollista päästä käsiksi myös asennuksen jälkeen.

Jatkoputkisarja auttaa sijoittamaan kamiinan kauemmas paljusta paloturvalliselle alueelle.

Sisätiloissa poreallas on sijoitettava niin, että lattia on vedeneristetty roiskeveden aiheuttaman kosteuden varalle.

VINKKI

Ulkoporealtaan tai paljun voi yleensä asentaa ilman rakennus- tai toimenpidelupaa, mutta tästä on hyvä ilmoittaa taloyhtiölle kerros- ja rivitaloissa sekä konsultoida alueen rakennusviranomaisten kanssa.

Kyllästetty mänty A 48 x 123 mm SPH MIT Ruskea - rakenna terassi kylpytynnyrin ympärille

Puutavaraa rakentamiseen  Katso kaikki »


3. Huolto

Palju tyhjennetään ja puhdistetaan miedolla pesuaineella yleensä aina kylpemisen jälkeen. Kemikaalit pidentävät veden puhtautta ja jolloin suodattimellisessä paljussa samaa vettä voi käyttää jopa muutaman kuukauden. Paljun kamiina vaati aika ajoin puhdistusta ja piippu nuohoamista.

Ulkoporealtaan vesi pysyy puhtaana kloorilla. Vesi ja suodattimet vaihdetaan noin 2-3 kertaa vuodessa, suodattimet puhdistetaan muutaman kuukauden välein. Ulkoporeallas on suositeltavaa pitää aina kytkettynä ja vedellä täytettynä, jottei levä pääse kertymään veteen tai pakkanen runtelemaan allasta.

Lämpökansi ja kansimekanismi helpottavat altaan käyttöä, pitävät veden lämpimänä ja estävät lehtiä pääsemästä veteen

Ota huomioon altaan sijoittelussa minne johdat altaan tyhjennysveden.

VINKKI

Tutustu myös BAUHAUS-verkkokaupan Camarque-ulkoporeammeiden kattavaan ohjekirjaan!

Ulkoporealtaan hoitoainesetti Aqua Kristal (All-in-One) ulkoporealtaan vaivattomaan huoltoon
 

Lisätarvikkeet huoltoon 

  1. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  2. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  3. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  4. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  5. Verkkokauppa
    Tavaratalojen saatavuus
  6. Verkkokauppa
    Tavaratalojen saatavuus
  7. Verkkokauppa
    Tavaratalojen saatavuus

Oli valintasi sitten kylpytynnyri tai ulkoporeallas, on hyvä konsultoida sen asennukseen liittyen ammattilaisen kanssa. BAUHAUSin 360° -remonttipalvelu auttaa sinua suunnittelemaan altaalle parhaan paikan  ja hoitaa asennustyön, jolloin vastuullesi jää ainoastaan pulahtaa veden lämpöön ja nauttia uudesta kesäkeitaastasi.