Valmistaudu pimeään

Pimeys yllättää joka ilta yhä aikaisemmin. Miten sitä selviäisi kaamosajasta tänä vuonna? Työkaverit puhuivat innoissaan hyggeilystä... Selittivät kynttilöistä, tunnelmavalaistuksesta, kotoisasta ja lämpimästä tunnelmasta. Hygge: "mukavuuden ja kodikkuuden tunne", sanoo kännykän ruutu hyggen määritelmää etsiessä. Mitenköhän sitä voisi itse lisätä omaan syksyiseen arkeen kotona?

Nyt on korkea aika loihtia kotiin miellyttävän lämmin ja kotoisa tunnelma. Valmistaudu syys- ja talvikauden pimeyteen kunnon valaistuksella ja panosta valaistuksen lisäksi kodin mukavuuteen myös muilla keinoin, jotta kaamosaikana kotisi on täynnä lämmintä ja valoisaa tunnelmaa. Huolehdi kodin joka nurkka idylliseksi ja tee kodista keidas, jonka mukavuuteen on ilo paeta kylmää ja pimeää ulkoilmaa kerta toisensa jälkeen. Näillä 10 vinkillä luot lämpöä, rauhaa ja tunnelmaa kotiisi koko pimeän talvikauden ajaksi:

Valoista apua kaamosajasta nauttimiseen

1. Ulkovalot ovat kaiken a ja o pimeään talvikauteen valmistautumisessa. Kun piha on riittävän valaistu, ulkona liikkuminen on huomattavasti turvallisempaa ilman esteiden törmäämisen vaaraa. Lisäksi riittävä ulkovalaistus pitää myös ei-toivotut vieraat huomattavasti tehokkaammin loitolla pihamaalta pimeään pihaan verrattuna. Turvallisuuden lisäksi huolella suunniteltu ulkovalaistus myös valaisee pihan kauniisti, toivottaen tervetulleeksi kotiin.

 

Ulkovalaisimiin lukeutuvat niin ulkokäyttöön sopimaan luokitellut seinä- ja kattovalaisimet, pihalle pystytettävät pylväsvalaisimet kuin energiatehokkaat aurinkokennovalaisimet. Tunnistinvalaisimet säästävät sähköä ja syttyvät vain silloin, kun niitä lähestytään tietyn etäisyyden päähän. Yllättäen syttyvä tunnistinvalaisin on tehokas keino häätää varkaat pois kotipihalta. Myös modernit älyvalaisimet sisältävät ulkokäyttöön sopivia malleja. Tutustu esimerkiksi kätevään älyvalaistukseen, jonka saat ajastettua päälle toivottamaan sinut tervetulleeksi kotiin juuri sillä hetkellä, kun saavut kotipihalle. BAUHAUSista löydät kaikki edellä mainitut ulkovalot upeasta ja monipuolisesta valikoimasta.

Valoa pihalle  Katso kaikki »

 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 8. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 9. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 10. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta

Älyvalaistuksen avulla nautit valaisun vaivattomasta säädöstä joko kaukosäädintä tai mobiililaitetta käyttäen, josta muutat valaistusta sitä himmentäen tai valon väriä vaihtaen pelkällä hipaisulla. Samalla säätimellä voit ohjata näppärästi sekä sisätiloihin että ulos asennettuja älyvaloja.

2. Seinä- tai lattiavalaisin on sisätiloihin sijoitettava perustavanlaatuinen lisävalo, joka on tervetullut valaisija talvikauden pimeyttä selättämään. Seinä- tai lattiavalaisimen voi napsauttaa kätevästi päälle aina, kun lisävalolle on tarvetta esimerkiksi kirjan lukemisen tai kodin erilaisten askareiden parissa, ja mikään ei ole mukavampaa kuin sopivasti kohdistettu valo rentouttaviin lukuhetkiin nojatuolissa viltin alla, kaakaomuki kädessä. Lisäksi lattiavalaisinta voi näppärästi siirrellä paikasta toiseen aina, kun siltä tuntuu. BAUHAUSin seinä- ja lattiavalaisinten joukosta löydät omaan kotiisi ja sisustustyyliisi parhaiten sopivat valaisimet monina eri malleina, väreissä ja muotoiluina.

Kodin valaisuun  Katso kaikki »

 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 8. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 9. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 10. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta

3. LED-valonauhat sopivat mainiosti niin olohuoneeseen, keittiöön, käytävälle, kirjahyllyyn kuin katonrajaan – oikeastaan ihan minne tahansa niitä haluat sijoittaa! LED-valonauhan epäsuora valo luo ympärilleen erittäin tunnelmallisen ja ylellisen valaistuksen, ja valonauha toimii upeasti tilan kuin tilan tehokkaana ja näyttävänä sisustuselementtinä. LED-valonauhan voi hankkia vaikkapa omassa lempivärissä tai huoneen sisustukseen sopivassa värisävyssä. Tutustu BAUHAUSin kattavaan LED-valonauhojen valikoimaan ja hanki oma valaiseva nauhasi kotisi ilmettä piristämään.

4. Kynttilät ovat ehdoton hankinta jokaiseen kotiin syksyn ja talven pimeyden kukistamiseen. Luo tunnelmaa kaikkialle kotiin eri värisillä ja tuoksuisilla kynttilöillä, ja nauti niiden luonnollisesti lepattavasta liekistä. Voit myös nauttia vaikkapa virkistävästä suihku- tai kylpyhetkestä aidossa kynttilänvalossa. Tavallisten kynttilöiden sijaan LED-kynttilät ovat paloturvallinen valinta lapsi- tai lemmikkitalouksiin. BAUHAUSilta hankit sekä perinteiset kynttilät että paloturvalliset LED-kynttilät upeasta valikoimasta.

5. Koristevalot lisäävät ihastuttavaa tunnelmaa pimeään vuodenaikaan sekä sisätiloihin että ulos. Lisää koristevalot esimerkiksi lukunurkkaan tai sängyn ylle, jotta voit lukea tai katsoa lempisarjojasi tunnelmallisessa valaistuksessa. Tai ripusta koristevalot terassille tai parvekkeelle, josta ne loistavat kauniisti sekä ikkunan läpi sisätiloihin että ulkona kulkevia iloisesti tervehtien. Ulkokäyttöön soveltuvat koristevalot näyttävät upealta myös puihin tai pensaisiin ripustettuna. BAUHAUSista hankit kauniit ja tunnelmalliset koristevalot sekä sisälle että ulos.

Koristevaloihin lukeutuvat kauniit valosarjat, joita voit ripustaa niin seinille, ikkunan ympärille, pöydille kuin esimerkiksi läpinäkyviin ruukkuihin näyttäviksi sisustuselementeiksi. Valitsemalla itsellesi mieluisimman lamppujen värisävyn täydennät kotisi sisustusta kauniisti koristevalosarjan avulla. Hanki myös ulkotiloihin sopivia valosarjoja, joiden avulla tuot upeasti valoa pimeälle pihamaalle.

6. Kirkasvalolamput antavat nopean pelastuksen sekä mielelle että keholle, kun kaamos yllättää. Pidä vireyttäsi ja energiatasoasi yllä kirkasvalolampun tarjoaman kirkkaan valon avulla jopa syksyn synkimpinä ja pimeimpinä aikoina. BAUHAUS tarjoaa valikoimassaan laadukkaat kirkasvalolamput eri malleina ja muotoiluina.

7. Kasvilamput ovat ehdoton hankinta talvikauteen jokaiselle kasvien ystävälle. Kasvit tekevät kodista viihtyisän paikan myös kaamosaikaan, joten muista pitää niistä erityisen hyvää huolta syksyllä ja pimeinä talvikuukausina, jolloin kasvit tarvitsevat keinotekoista valoa voidakseen kukoistaa kauniisti. BAUHAUSista löydät erilaiset kasvilamput varmistamaan riittävän valaistuksen kasveillesi pimeinä vuodenaikoina.

Avuksi kasvuun  Katso kaikki »

8. Lyhdyt luovat hämyistä valoa ja tunnelmaa sisälle kotiin tai pihamaalle. Aseta kaunis lyhty kynttilöineen esimerkiksi tv-tasolle tai keittiön pöydälle, sammuta kattovalo ja nauti hämyisestä tunnelmasta sohvalla tv:tä katsoessasi. Lyhdyt sopivat erinomaisesti myös terassin tai parvekkeen pöydälle tai hyllylle tuomaan kaunista valoa ohikulkijoille. Hanki lyhdyt BAUHAUSista ja pääset valitsemaan omasi kauniiden mallien joukosta, useasta eri väristä.

9. Sisustuskorit toimivat loistavana vilttien ja täkkien säilöntäpaikkana sekä myös osana kodikasta sisustusta. Kätevien sisustuskorien sisään voit laittaa myös esimerkiksi keskeneräisen kudelman tai vaikkapa vierastossuja vieraiden jalkoja lämmittämään. Vain mielikuvitus asettaa rajat sille, mitä kätevissä sisustuskoreissa voi säilöä. Kaupan päälle saat kauniin korin, jota kelpaa ihastella päivästä toiseen. Kaunis kori on myös kiva antaa lahjaksi täyttämällä se saajalleen sopivalla sisällöllä. BAUHAUSista löydät sekä punotut että puiset sisustuskorit, kuten myös lastenhuoneen sisustusta upeasti täydentävät korit.

10. Taljat tuovat ihastuttavaa lämpöä ja viihtyisyyttä kotiin. Viimeistele koti mukavaksi ja lämpimäksi pehmeällä taljalla, joka sopii yhtä hyvin niin tuolin pehmusteeksi kuin lattialle matoksi. Pehmoinen talja sopii mainiosti myös lasten pulkkaan, johon sen voi nostaa lämpimistä sisätiloista lasta lämmittämään. BAUHAUSista hankit taljan kauniista värimaailmasta.

Tunnelmaa syksyyn  Katso kaikki »

 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 8. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 9. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 10. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta

Hyödyllisiä vinkkejä sisätilojen valaistukseen

Kodin toimivaa valaistusta suunnitellessa on tärkeää kiinnittää huomiota muutamaan seikkaan. Ensinnäkin kannattaa perehtyä siihen, mitkä kodin tiloista kaipaavat muutosta valaistukseen, kuten onko jossakin huoneista liian hämärää tai sokaiseeko valo puolestaan toisessa huoneessa. Toiseksi on hyvä päättää haluttu valon väri sen mukaan, halutaanko tilaan lämmin, kirkas tai erittäin kirkas valaistus, joka ilmoitetaan valaisimissa Kelvin-asteikolla. Lukseina valaisimiin asennettavissa lampuissa ilmaistava valon määrä puolestaan kertoo siitä, mikä on valon voimakkuus. Kun edellä mainitut seikat on päätetty ja valaisin lamppuineen hankittu, on aika sommitella valon suunta, mikäli kyseessä on kohdevalaisin. Tarkempaa tietoa näistä hyödyllisistä valaistusvinkeistä saat artikkelistamme:

Oletko aikeissa päivittää kotisi valaistuksen kuntoon kertaheitolla? Erilaisten ulkovalaisinten sekä ulos ja sisälle tunnelmaa tuovien valaisinten lisäksi tärkeässä roolissa ovat myös kodin kattovalaisimet, pöytävalaisimet sekä kätevästi eri suuntiin valaisemaan kohdistettavat spottivalaisimet. Kaikki näistä valaisintyypeistä hankit kätevimmin BAUHAUSista, kuten myös laadukkaat kylpyhuonevalaisimet ja saunavalaisimet, jotka on suunniteltu kestämään käyttöä kodin kosteissa tiloissa.