Lataa

Hiomakoneet

Kun haluat varmasti siistiä jälkeä, ota avuksesi hiomakone. Hiomakoneella poistat, höyläät ja tasoitat ylimääräistä materiaalia ja puhdistat muovia, puuta ja metallia. Kärkihiomakone on erityisen näppärä apu yksityiskohtien hiomisessa ja epäkeskohiomakone auttaa sinua maalinpoistossa ja pintojen viimeistelyssä. Nauhahiomakone on tehokas materiaalien puhdistukseen ja tasohiomakone suoriutuu isompienkin pintojen hiomisesta, ja sillä käsittelet niin pöydät kuin ovetkin. Hiomapaperit voivat auttaa pineten yksityiskohtien viimeistelyssä. Tutustu BAUHAUSin valikoiman hiomakoneisiin ja osta itsellesi sopiva hiomakone, yhdistelmähiomakone, penkkihiomakone tai rullahiomakone. Meiltä saat myös akkukäyttöiset hiomakoneet, kulmahiomakoneet, höylät ja sirkkelit. Tule ostoksille BAUHAUSin verkkokauppaan tai tule tutustumaan valikoimaan tavarataloissamme!


Hiomakoneen valintaopas: Näin löydät sopivan hiomakoneen tarpeisiisi

Hiomakoneen valinta voi olla haastava tehtävä, sillä markkinoilla on lukuisia erilaisia vaihtoehtoja. Oikean hiomakoneen löytäminen omiin tarpeisiin vaatii tarkkaa harkintaa ja vertailua eri vaihtoehtojen välillä. Tämän oppaan avulla saat kattavan yleiskuvan hiomakoneiden eri tyypeistä, käyttötarkoituksista sekä hiomapaperin kiinnitysmenetelmistä. Näin voit tehdä perustellun päätöksen ja löytää juuri sinulle sopivan hiomakoneen.

 

Hiomakoneen tyyppi

Hiomakoneita on erilaisia tyyppejä, jotka soveltuvat eri käyttötarkoituksiin. Yleisimpiä hiomakonetyyppejä ovat kulmahiomakone, jossa hiomapaperi kiinnitetään kiekon avulla, sekä nauhahiomakone, jossa hiomapaperi on kiinnitetty pitkälle nauhalle.

Lisäksi on olemassa epäkeskohiomakone, joka on suunniteltu erityisesti epäsäännöllisten kuten kaarevien tai epätasaisien pintojen hiontaan. Sen hiomalevy liikkuu pyörivästi ja epäkeskosti, mikä mahdollistaa tasaisen hiontapinnan muodosta riippumatta.

Kulmahiomakoneet ovat monipuolisia ja sopivat erityisesti pienempien pintojen hiontaan ja viimeistelyyn. Nauhahiomakoneet puolestaan soveltuvat suurempien pintojen tehokkaaseen hiontaan.

 

Käyttötarkoitus ja materiaalit

Ennen hiomakoneen valintaa on tärkeää miettiä, mihin tarkoitukseen sitä tarvitaan. Hiomakoneet voivat olla suunniteltu erilaisille materiaaleille, kuten puulle, metallille tai betonille. Jokaisella materiaalilla voi olla omat vaatimuksensa hiomakoneen tehon ja ominaisuuksien suhteen.

Lisäksi on hyvä harkita, millaista työtä aikoo tehdä hiomakoneella. Tarvitaanko sitä lähinnä kevyempään viimeistelyyn vai raskaampaan hiontaan? Tämän perusteella voi valita sopivan tehokkuuden ja ominaisuudet omaavan hiomakoneen.

 

Hiomapaperin kiinnitys

Hiomapaperin kiinnitysmenetelmä vaikuttaa hiomakoneen käyttömukavuuteen ja vaihdettavuuteen. Yleisimpiä hiomapaperin kiinnitystapoja ovat tarrakiinnitys ja koukkukiinnitys.

Tarrakiinnityksessä hiomapaperi liimataan hiomakoneen tarrapohjalle, mikä mahdollistaa nopean ja helpon vaihtamisen eri karkeusasteiden välillä. Koukkukiinnityksessä puolestaan hiomapaperi kiinnittyy koukkupintaiseen alustaan, joka tarjoaa vakaamman pidon ja kestää paremmin pitkäaikaista käyttöä.

 

Pöytähiomakoneen monipuoliset käyttömahdollisuudet puuntyöstössä

Pöytähiomakone on erinomainen työkalu puuntyöstössä, sillä se tarjoaa monipuolisia käyttömahdollisuuksia eri työstövaiheissa. Tämän artikkelin avulla tutustut pöytähiomakoneen hyödyllisiin ominaisuuksiin ja saat vinkkejä sen tehokkaaseen käyttämiseen. Keskitymme erityisesti pinnan tasoitukseen ja hiontaan, reunojen viimeistelyyn sekä vanhan maalin tai lakan poistoon. Näiden taitojen hallinta auttaa sinua saavuttamaan ammattimaisia tuloksia puutyö projekteissasi.

 

Pinnan tasoitus ja hionta

Pöytähiomakoneella on helppo ja tehokas tasoittaa puupintoja sekä poistaa epätasaisuuksia. Sen tasainen hiomapinta mahdollistaa tasaisen ja sileän lopputuloksen. Voit käyttää eri karkeusasteisia hiomapapereita riippuen siitä, kuinka paljon materiaalia haluat poistaa tai kuinka hienoa pintaa haluat saavuttaa. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen esimerkiksi silloin, kun haluat tasoittaa vanhoja huonekaluja tai korjata puupintojen vaurioita. Pöytähiomakoneella voit helposti saada pinnat takaisin tasaiseksi ja valmiiksi uudelleen viimeistelyyn.

 

Reunojen viimeistely

Puutyöt vaativat usein myös reunojen huolellista viimeistelyä, jotta lopputulos olisi siisti ja ammattimainen. Pöytähiomakonetta voi käyttää tehokkaasti myös reunojen hiontaan ja viimeistelyyn.

Kulmahioman avulla voit pyöristää teräviä kulmia ja saada pehmeämmän lopputuloksen. Voit myös käyttää hiomapaperia manuaalisesti reunojen hiontaan, jolloin voit tarkasti muotoilla ja viimeistellä puutyön reunat haluamallasi tavalla.

 

Vanhan maalin tai lakan poisto

Pöytähiomakone on erinomainen työkalu vanhan maalin tai lakan poistoon puupinnoilta. Sen tehokas hiomaliike ja vaihdettavat hiomapaperit mahdollistavat maalikerrosten tai lakkojen tehokkaan poiston. Karkeampi hiomapaperi auttaa irrottamaan paksuja maalikerroksia, kun taas hienompi paperi sopii viimeistelyyn ja pintakäsittelyn valmisteluun. Pöytähiomakoneella voit siis helposti valmistella puupinnat uutta pintakäsittelyä varten.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja