Lataa

Työvaatteet ja työkengät

Kunnon jalkineet, suojaimet, työvaatteet ja hyvät työkäsineet ovat ehdottomat turvallisten työolojen takaamiseksi. Ei haittaa viima tai helle, pieni sadekin vain piristää, kunhan työvaatteet ja varusteet ovat kohdillaan. Kun työnteossa on käytössä oikeanlaiset työvaatteet ja työkengät, voit välttää monet pienet ja suuremmatkin tapaturmat! Työkäsineet takaavat kunnollisen otteen rakennustöissä ja suojaavat lisäksi käsien ihoa. Turvakengät ja työkengät puolestaan antavat riittävää pitoa niin öljylammikoissa kuin liukkailla teillä sekä suojaavat monilta haavereilta. Löydät BAUHAUSin valikoimasta myös laadukkaat työhaalarit, työliivit ja työhousut kovaan työntekoon.

Työvaatteet ja varusteet: Turvallisuuden takaajat työnteossa

Turvallisuus on yksi tärkeimmistä asioista työpaikoilla, oli kyse sitten teollisuudesta, rakennusalasta tai terveydenhuollosta. Työntekijät altistuvat päivittäin erilaisille riskeille, joten asianmukaiset työvaatteet ja varusteet ovat välttämättömiä turvallisen työympäristön luomiseksi.

Suojakypärä on toinen olennainen turvavaruste monilla työpaikoilla. Se suojaa päätä esimerkiksi pudotuksia tai kaatumisia aiheuttavien esineiden aiheuttamilta vaurioilta. Lisäksi kypärään voidaan kiinnittää muita tarpeellisia lisälaitteita, kuten kuulosuojaimia tai visiirejä. Jalkojen suojaaminen on myös tärkeää. Turvajalkineet estävät jalkoihin kohdistuvia vammoja, kuten iskuja tai putoavia esineitä. Ne voivat myös suojata kemikaaleilta tai sähköiskuilta. Erityisesti rakennustyömailla ja teollisuudessa käytettävät turvakengät ovat usein teräskärkisiä ja pohjastaan läpäisemättömiä. Lisäksi työvaatteisiin voi kuulua muita tarpeellisia varusteita, kuten hanskoja, suojalaseja tai kuulosuojaimia. Nämä varusteet auttavat ehkäisemään erilaisia vammoja, kuten leikkauksia, silmien vaurioitumista tai kuulovaurioita.

Työkengät ja työhousut: Pitoa ja suojaa vaativiin olosuhteisiin

Kun työskentelet vaativissa olosuhteissa, on tärkeää varustautua asianmukaisesti. Työkengät ja työhousut ovat olennainen osa turvallista ja tehokasta työskentelyä erilaisilla työpaikoilla, kuten rakennustyömailla, teollisuuslaitoksissa tai maataloudessa. Näissä ympäristöissä jalkineiden ja housujen on tarjottava riittävä pito sekä suoja vammoilta. Työkengät ovat usein valmistettu kestävästä materiaalista, kuten nahasta tai kestomuovista. Ne voivat sisältää teräs- tai komposiittikärjen suojaamaan varpaita iskuilta tai puristumiselta. Työkengissä voi myös olla naulaanastumissuoja estämään terävien esineiden tunkeutuminen kenkään alapuolelta. Pitoa vaativissa olosuhteissa hyvä ulkopohjan rakenne on ensiarvoisen tärkeää. Esimerkiksi rakennustyömaalla liukkaalla alustalla liikkuminen voi aiheuttaa vakavia tapaturmia, jos kengän pohja ei tarjoa riittävää pitoa. Monet nykyaikaiset työkengät sisältävät erityisen pitokuvioinnin tai kumipohjan, joka takaa paremman pidon erilaisilla pinnoilla.

Työhousut ovat myös tärkeä osa työvaatetusta vaativissa olosuhteissa. Ne suojaavat alaraajoja vammoilta, kuten naarmuilta tai pistoilta. Työhousut voivat olla valmistettu kestävästä materiaalista, kuten puuvillasta tai polyesteristä, ja niissä voi olla vahvikkeita polvien tai takamuksen kohdalla lisäämään kestävyyttä. Lisäksi työhousuissa voi olla erilaisia taskuja ja säilytysratkaisuja helpottamaan työskentelyä. Esimerkiksi rakennustyömaalla tarvittavat työkalut voidaan pitää kätevästi saatavilla erilaisten taskujen avulla. Työhousut voivat myös sisältää heijastinnauhoja parantamaan näkyvyyttä pimeissä tai huonosti valaistuissa ympäristöissä. Työkengät ja työhousut on suunniteltu vastaamaan eri alojen tarpeisiin ja vaatimuksiin. Esimerkiksi sähköasentajille tarkoitetuissa työkengissä voi olla sähköneristysominaisuudet estämään sähköiskun mahdollisuus. Kemikaaleja käsitteleville henkilöille suunnitellut housut voivat sisältää kemikaalisuojauksen. Työkengät ja työhousut ovat siis tärkeä osa työturvallisuutta ja mukavuutta vaativissa olosuhteissa. Niiden avulla voidaan minimoida tapaturmien riski ja tarjota suojaa erilaisilta vammoilta. On tärkeää valita oikeanlaiset kengät ja housut, jotka vastaavat työpaikan vaatimuksia sekä omia tarpeita.

Ennen kuin hankit uudet työkengät tai työhousut, kannattaa tutustua eri vaihtoehtoihin ja varmistaa niiden sopivuus omaan käyttöön. Joten muista, kun astut seuraavan kerran haastavaan työympäristöön, varusta itsesi asianmukaisesti hyvillä työkengillä ja -housuilla. Ne tarjoavat pitoa, suojaa ja mukavuutta vaativissa olosuhteissa, jotta voit keskittyä turvalliseen ja tehokkaaseen työskentelyyn.

Työvaatteiden merkitys tapaturmien ehkäisyssä

Työvaatteilla on suuri merkitys tapaturmien ehkäisyssä monilla eri työpaikoilla. Oikeanlaiset ja asianmukaiset työvaatteet voivat auttaa vähentämään riskejä, jotka liittyvät esimerkiksi palovammoihin, leikkauksiin tai muihin vahinkoihin. Työvaatteiden tulee olla valmistettu kestävästä materiaalista, joka suojaa käyttäjäänsä erilaisilta vaaroilta. Esimerkiksi rakennustyömaalla työhön kuuluu usein raskaiden esineiden nostamista ja siirtämistä, jolloin suojaavat vaatteet voivat estää vahingoittumisen mahdollisuutta. Kestomateriaali voi myös suojata ihoa kemikaaleilta tai muilta haitallisilta aineilta. Työvaatteiden tulee olla hyvin istuvia ja ergonomisia. Liian löysät tai epämukavat vaatteet voivat aiheuttaa liikkumisen vaikeutta ja lisätä kaatumis- tai kompastumisriskiä. Hyvin istuvat vaatteet sen sijaan mahdollistavat paremman liikkuvuuden ja helpottavat työn tekemistä.

Lisäksi, tietyillä aloilla tarvitaan erityisiä suojavarusteita, kuten kypärää tai turvakengät. Nämä varusteet on suunniteltu suojaamaan työntekijää vakavilta vahingoilta ja niiden käyttö voi olla pakollista tietyissä työtehtävissä. Esimerkiksi rakennustyömaalla putoavan esineen aiheuttamat vammat voivat olla vakavia, mutta asianmukaisesti käytetty kypärä voi estää vakavien pään vammojen syntymisen. Työvaatteiden merkitys tapaturmien ehkäisyssä korostuu myös näkyvyyden kannalta. Esimerkiksi liikenteessä työskentelevillä henkilöillä tulee olla heijastinliivi tai muu vastaava vaate, joka tekee heidät paremmin näkyviksi autoilijoille. Tällainen vaate voi auttaa estämään onnettomuuksia ja lisätä työturvallisuutta.

Rajaa tuotteita
Hinta 
Saatavuus 
Tuotemerkki 
Kategoria 
Kampanja 
Materiaali 
Koko 
Suojausluokka 
Tyyppi 
Naiset/Miehet 
Järjestä
273 tuotetta
Sivu
/ sivu
 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 8. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 9. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 10. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 11. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 12. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 13. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 14. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 15. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 16. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 17. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 18. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 19. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 20. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
Sivu
Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja