Tavaratalomme palvelevat sinua torstaina 20.6. klo 8–20. Juhannuksena 21.–22.6. tavaratalomme ovat suljettuna. Verkkokauppamme palvelee 24/7.

Lataa

Saunan lauteet ja saunajakkarat

Saunan lauteet ovat paikka rentoutumiselle, hiljaisuudelle ja jaetuille tarinoille. Lauteilla saattaa tulla vietettyä aikaa jopa kerran päivässä, joten lauteiden on tärkeää olla laadukkaat ja mukavat. Hyvät saunan lauteet tekevät saunastasi houkuttelevamman ja viihtyisämmän. Valikoimasta löydät laudepaketit, alalauteet, ylälauteet, kulmalauteet, saunapenkit, saunajakkarat, laudelaudat sekä selkänojat saunaan. Saunajakkara soveltuu niin saunaan, kylpyhuoneeseen kuin vilvoittelupaikaksi terassille. Saunan sisustus on hyvä ottaa huomioon jotta tila on mahdollisimman kotoisa, joten kurkkaa myös puukorit ja muut tuotteet. Löydät myös saunanovet ja puukiukaat. Tutustu myös lauteiden asennupalveluumme! Muista myös lauteiden säännöllinen huolto ja käsittely lauteiden kunnon takaamiseksi. Saunan lauteet ja saunajakkarat ovat paljon enemmän kuin vain istuimia – ne ovat saunakokemuksen sydän. Valitsemalla laadukkaat tuotteet varmistat, että jokainen hetki saunassa on nautinnollinen.

Saunan lauteet ja saunajakkarat – Rentoutumisen kulmakivet

Saunominen on yksi syvimmistä suomalaisista perinteistä. Tämä perinne ei ainoastaan luo mahdollisuutta rentoutua ja puhdistaa kehoa, vaan myös jaetaan tarinoita, mietiskellään ja nautitaan yhdessäolon hetkistä. Ja mikä olisi keskeisempi osa tätä kokemusta kuin saunan lauteet ja saunajakkarat?

Miksi laadukkaat saunan lauteet ovat tärkeitä

Sauna ei ole pelkästään tila, vaan kokonaisvaltainen kokemus. Lauteiden laatu vaikuttaa suoraan tähän kokemukseen. Kun vietetään aikaa lauteilla jopa päivittäin, on tärkeää, että ne ovat mukavat ja kestävät. Hyvin suunnitellut ja laadukkaat lauteet tekevät saunasta houkuttelevamman ja viihtyisämmän.

BAUHAUSin laudevalikoima

BAUHAUS tarjoaa laajan valikoiman lauteita ja saunajakkarat jokaiseen makuun. Valikoima kattaa:

 • Laudepaketit: Helppo ja kätevä tapa saada koko laudekokonaisuus kerralla.
 • Alalauteet ja ylälauteet: Määrittele saunasi tyyli ja toiminnallisuus valitsemalla lauteet, jotka sopivat parhaiten tilaasi.
 • Kulmalauteet: Ihanteellinen ratkaisu pieniin tai epäsäännöllisiin saunatiloihin.
 • Saunapenkit ja saunajakkarat: Lisämukavuutta ja istuinvaihtoehtoja niille, jotka haluavat nauttia saunasta hieman eri korkeudelta.
 • Laudelaudat ja selkänojat: Lisää mukavuutta ja tukea saunakokemuksellesi.

Saunajakkara – monikäyttöinen valinta

Saunajakkara ei ole pelkkä saunan lisävaruste. Se soveltuu erinomaisesti myös kylpyhuoneeseen tai jopa vilvoittelualueelle terassilla. BAUHAUSin saunajakkarat ovat paitsi toiminnallisia, myös tyylikkäitä, mikä tekee niistä loistavan lisän mihin tahansa kotiin.

Tyylikäs saunan sisustus

Saunan sisustus ei rajoitu vain lauteisiin. Puukorit, saunanovet, puukiukaat ja muut sisustustuotteet antavat saunallesi viimeistellyn ja kotoisan ilmeen. BAUHAUSin valikoimassa on kaikki, mitä tarvitset saunasi personointiin.

Lauteiden asennus ja huolto

Hyvin asennetut lauteet kestävät vuosia. BAUHAUSin lauteiden asennuspalvelu takaa, että saunalautteesi ovat paitsi turvallisia, myös maksimaalisen mukavia. Säännöllinen huolto ja käsittely pitävät lauteesi hyvässä kunnossa ja pidentävät niiden käyttöikää.

 

Saunan lauteiden huolto ja puhdistus: Vinkkejä pitkäikäisyyden varmistamiseksi

Sauna on suomalaisille pyhä paikka, jossa rentoudutaan ja puhdistaudutaan sekä kehon että mielen osalta. Saunan lauteet ovat keskeinen osa saunakokemusta, ja niiden kunto vaikuttaa suoraan saunan viihtyisyyteen ja käyttömukavuuteen. 

Ensimmäinen askel sauna lauteiden huollossa on säännöllinen puhdistus. 

Lauteet altistuvat kosteudelle ja hikoilulle, mikä voi aiheuttaa likaa ja bakteereja niiden pintaan. Puhdista lauteet siis aina jokaisen saunomiskerran jälkeen. Voit käyttää pehmeää harjaa tai kosteaa liinaa poistaaksesi lian ja hien pinttyneestä puupinnasta.

Joskus pelkkä puhdistus ei riitä, vaan lauteisiin voi muodostua myös tahrakohtia tai kovettumia esimerkiksi rasvasta tai öljystä. Näihin tapauksiin voit käyttää mietoa pesuainetta tai etikkavettä. Levitä pesuaine tai etikkavesi tahralle ja anna sen vaikuttaa hetken ennen kuin pyyhit sen pois kostealla liinalla.

Lauteita ei tule koskaan pestä voimakkailla pesuaineilla tai hankaavilla harjoilla, sillä ne voivat vahingoittaa puupintaa. Vältä myös liiallista kosteutta lauteiden puhdistuksessa, sillä se voi aiheuttaa puun turpoamista ja halkeilua.

Toinen tärkeä huoltotoimenpide on lauteiden suojaaminen kosteudelta ja kulumiselta. 

Kosteus voi vaurioittaa puuta pitkällä aikavälillä, joten suosittelemme käsittelemään lauteet säännöllisesti saunasuoja-aineella. Saunasuoja-aine muodostaa suojakerroksen lauteiden pintaan, joka estää kosteuden imeytymisen puuhun.

Ennen suoja-aineen levitystä varmista, että lauteet ovat täysin kuivat ja puhtaat. Levitä suoja-ainetta tasaisesti koko laudepinnalle ja anna sen kuivua hyvin ennen saunan käyttöönottoa. Suoja-ainetta kannattaa levittää uudelleen noin kerran vuodessa tai tarpeen mukaan.

Lisäksi on hyvä muistaa, että saunaan ei tulisi tuoda likaisia tai teräviä esineitä, jotka voivat naarmuttaa tai vahingoittaa lauteita. Huolehdi myös siitä, että istut lauteille aina pyyhkeen päälle estämään hien ja öljyn imeytymistä puuhun.

Saunan lauteiden huolto ja puhdistus ovat tärkeitä toimenpiteitä niiden pitkäikäisyyden varmistamiseksi. Pidä lauteet puhtaina ja kuivina jokaisen saunomiskerran jälkeen, käsittele ne säännöllisesti saunasuoja-aineella ja vältä likaisten tai terävien esineiden tuomista saunaan. Näillä vinkeillä voit nauttia kauniista ja kestävistä lauteista pitkään.

Ergonomiset saunan lauteet: Miten valita juuri sinulle sopivat istuimet?

Saunan lauteet ovat tärkeä osa saunaelämystä, ja niiden ergonomisuus vaikuttaa suuresti saunomisen mukavuuteen. Ergonomiset lauteet tarjoavat oikeanlaisen tuen keholle ja auttavat rentoutumaan saunan lämmössä. Mutta miten valita juuri sinulle sopivat istuimet?

 1. On tärkeää ottaa huomioon oma kehonkoko ja -rakenne. Lauteiden tulisi tarjota riittävästi tilaa istua mukavasti ja mahdollistaa erilaiset istuma-asennot. Jos olet pitkä tai leveäharteinen, kannattaa valita tilavammat lauteet, jotta voit venytellä jalat suorina tai levittää hartiat rennosti.
 2. Kiinnitä huomiota selkätukeen. Hyvät saunan lauteet tarjoavat tukea selälle ja auttavat ylläpitämään hyvää ryhtiä. Selkätuen tulisi olla riittävän korkea ja muotoiltu ergonomisesti taipumaan kehon luonnollisia käyriä vastaan.
 3. Materiaalivalinta vaikuttaa sekä ulkonäköön että mukavuuteen. Perinteiset puulauteet ovat suosittuja niiden luonnollisen kauneuden vuoksi, mutta myös esimerkiksi lämpökäsittelyllä käsitellyt puulajit voivat olla hyvä vaihtoehto. Lisäksi on olemassa myös muita materiaaleja, kuten kivi tai komposiitti, jotka voivat tarjota erilaisen tuntuman ja ulkonäön.
 4. Harkitse myös lämpötilankestoa. Saunan lauteet altistuvat korkeille lämpötiloille, joten niiden tulisi kestää kuumuutta ilman vaurioita tai muodonmuutoksia. Valitse siis materiaali, joka on suunniteltu kestämään saunan lämpötiloja pitkällä aikavälillä.
 5. Mieti myös helppohoitoisuutta. Sauna on paikka rentoutumiseen eikä sen pitäisi vaatia liikaa huoltoa ja puhdistusta. Valitse siis lauteet, jotka ovat helppoja pitää puhtaana ja kestävät kosteutta hyvin.
 6. Lopuksi, älä unohda ulkonäköä! Saunan lauteet ovat näkyvä osa saunaa ja voivat luoda tunnelmaa tilaan. Valitse siis istuimet, jotka sopivat omaan sisustustyyliisi ja mieltymyksiisi.

Ergonomiset saunan lauteet ovat tärkeä osa mukavaa saunomiskokemusta. Valitsemalla oikeanlaiset istuimet omaan kehonkokoosi ja -rakenteeseesi sopiviksi, voit nauttia saunasta täysin siemauksin. Kiinnitä huomiota selkätukeen, materiaalivalintaan, lämpötilankestoon, helppohoitoisuuteen ja ulkonäköön. Näiden vinkkien avulla löydät varmasti juuri sinulle sopivat ergonomiset saunan lauteet.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja