Lataa

Lämmittimet, lämpöpatterit ja lämpöpuhaltimet

Lämpöpatterit lämmittävät tehokkaasti ja nopeasti tilan kuin tilan. Sähköpatterit lämmittävät kätevästi ja vaivatta vaikkapa kylmän mökin, toimiston tai asunnon. Valikoimastamme löydät käytännölliset sekä laadukkaat lämmityspatterit, sähköpatterit, radiaattorit ja öljylämmittimet sekä vesikiertoiset patterit, patterinsuojat ja patteritermostaatit kaikkiin lämmitystarpeisiisi. Valikoimamme lämpöpatterit ovat turvallisia ja huomaamattomia, ja ne sopivat lämmittämään kaikenlaiset huoneet ja isommatkin tilat, kuten hallit. Kylpyhuoneeseen voi patterin lisäksi asentaa myös pyyhekuivaimet, joissa pyyhkeet pysyvät aina lämpiminä. Onpa tarpeenasi sitten vapaasti seisova tai seinälle kiinnitettävä lämpöpatteri tai öljylämmitin, löydät sen meiltä. BAUHAUSin valikoiman sähköpatterit ja lämpöpatterit ovat turvallisia sekä sisältävät säädettävän termostaatin. Tutustu myös lattialämmitykseen, jotta saat kaiken irti tilan lämmityksestä!

Lämpöpatterit: Miten valita oikea vaihtoehto kotiin?

Lämpöpatterit ovat tärkeä osa kodin lämmitysjärjestelmää, ja niiden valinta voi vaikuttaa merkittävästi asumismukavuuteen sekä energiankulutukseen. Oikeanlaisen lämpöpatterin valitseminen kotiin ei kuitenkaan aina ole helppoa, sillä markkinoilla on tarjolla lukuisia erilaisia vaihtoehtoja.

Tämän artikkelin tarkoituksena onkin auttaa sinua löytämään juuri sopiva lämpöpatteri kotiisi. Keskitymme erityisesti lämpöpatterien tyyppeihin sekä tehontarpeeseen ja kokoon, jotta voit tehdä harkitun päätöksen lämmitysjärjestelmääsi liittyvissä valinnoissa.

Lämpöpatterien tyypit

On olemassa useita erilaisia lämpöpatterityyppejä, joista valita kotiin. Yleisimpiä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi perinteiset vesikiertoiset patterit, sähköpatterit ja infrapunapaneelit. 

Vesikiertoiset patterit toimivat lämmönvaihtimen avulla, joka liitetään keskuslämmitysjärjestelmään.

Sähköpattereissa puolestaan käytetään sähkövirtaa lämmön tuottamiseen.

Infrapunapaneelit taas hyödyntävät infrapunasäteilyä lämmön levittämiseen tilaan.

Tehontarve ja koko

Lämpöpatterin tehontarve ja koko ovat tärkeitä tekijöitä valittaessa sopivaa vaihtoehtoa kotiin. Tehontarve riippuu tilan koosta, eristyksestä ja lämmitystarpeesta. Suurempi huone vaatii yleensä suuremman tehon lämpöpatterilta, kun taas hyvin eristetyssä talossa pienempi teho voi riittää. On tärkeää ottaa huomioon myös patterin koko ja sijoituspaikka. Patterin on mahduttava tilaan sopivasti eikä saa estää esimerkiksi huonekalujen tai ikkunoiden käyttöä.

Sähköpatterit vs. muut lämmitysmuodot: miksi sähköpatteri voi olla hyvä vaihtoehto?

Sähköpatterit ovat yksi vaihtoehto kodin lämmitykseen, ja niiden suosio on kasvanut viime vuosina. Vaikka perinteiset lämmitysmuodot, kuten öljy- tai kaasulämmitys, ovat edelleen yleisiä, sähköpatterit tarjoavat useita etuja, jotka tekevät niistä houkuttelevan vaihtoehdon monille kotitalouksille.

Tämän artikkelin tarkoituksena onkin tarkastella sähköpattereiden etuja muihin lämmitysmuotoihin verrattuna. Keskitymme erityisesti energiatehokkuuteen ja ympäristöystävällisyyteen sekä pienempään huoltotarpeeseen, jotta voit arvioida paremmin sähköpatterien sopivuutta omaan kotiisi.

Energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys

Kun pohditaan lämmitysmuodon valintaa, energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys ovat tärkeitä tekijöitä. Sähköpatterit ovat tunnettuja siitä, että ne tarjoavat erinomaisen energiatehokkuuden.

Ne muuttavat sähköenergian suoraan lämmöksi ilman välivaiheita tai hävikkiä. Tämän ansiosta sähköpatterit voivat olla erittäin tehokkaita ja auttaa vähentämään energiakustannuksia.

Pieni huoltotarve

Toinen merkittävä etu sähköpattereissa on niiden pieni huoltotarve. Perinteiset lämmitysjärjestelmät, kuten öljy- tai kaasulämmitys, saattavat vaatia säännöllistä huoltoa ja puhdistusta toimiakseen optimaalisesti.

Sähköpatterit sen sijaan eivät tarvitse polttoaineen vaihtoa tai savupiipun puhdistusta. Ne ovat käytännössä huoltovapaita, mikä tekee niistä helppokäyttöisiä ja vaivattomia valintoja kotitalouksille.

Uusimmat innovaatiot lämpöpattereissa - miten teknologia vaikuttaa lämmitysratkaisuihin?

Lämpöpatterit ovat kehittyneet huomattavasti viime vuosina uusien teknologisten innovaatioiden myötä. Perinteisten lämmitysjärjestelmien rinnalle on tullut älykkäitä ohjausjärjestelmiä ja uusiutuvia energialähteitä hyödyntäviä ratkaisuja, jotka tarjoavat entistä paremman tehokkuuden ja mukautuvuuden kotitalouksille.

Tämän artikkelin tarkoituksena on tutkia näitä uusimpia innovaatioita lämpöpattereissa ja selvittää, miten ne vaikuttavat lämmitysratkaisuihin. Keskitymme erityisesti älykkäisiin ohjausjärjestelmiin sekä uusiutuviin energialähteisiin, jotta voit saada kattavan käsityksen siitä, miten teknologia muuttaa tapaa, jolla kodit lämmitetään.

Älykkäät ohjausjärjestelmät

Yksi merkittävä innovaatio lämpöpattereissa on älykkäiden ohjausjärjestelmien käyttöönotto. Nämä järjestelmät mahdollistavat patterien etäohjauksen ja älykkään lämmityksen säädön. Älykkäiden termostaattien avulla voit esimerkiksi säätää lämpötilaa eri huoneissa tai ajastaa patterin toiminnan tiettyihin aikoihin.

Lisäksi älykkäät ohjausjärjestelmät voivat oppia kotitalouden lämmitystarpeista ja mukautua automaattisesti optimaaliseen lämmitystilaan, mikä voi säästää energiaa ja kustannuksia pitkällä aikavälillä.

Uusiutuvat energialähteet

Toinen tärkeä innovaatio lämpöpattereissa on niiden kyky hyödyntää uusiutuvia energialähteitä. Perinteisesti lämmitysjärjestelmissä on käytetty fossiilisia polttoaineita, kuten öljyä tai kaasua.

Uusimmat lämpöpatterit voivat kuitenkin toimia yhdessä uusiutuvien energiamuotojen kanssa, kuten aurinkoenergian tai maalämmön kanssa. Tämä mahdollistaa ympäristöystävällisen ja kestävän lämmityksen, samalla kun vähennetään hiilidioksidipäästöjä ja riippuvuutta perinteisistä polttoaineista.

Uusiutuvien energialähteiden hyödyntämisen ansiosta lämpöpatterit voivat olla osa kokonaisvaltaista vihreää energiajärjestelmää kotitalouksissa.

Katso myös lattialämmityksen tarjonta.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja