Lataa

Kasvit

Kasvit luovat viihtyisyyttä kotiin ja parantavat sisäilman laatua. Erityisesti keväällä pimeän talven jälkeen ihminen kaipaa raikasta vihreyttä ja uutta kasvua kotiin. Kasveilla on huomattava vaikutus ihmisten hyvinvointiin ja ne lisäävät kaikenlaisten tilojen viihtyisyyttä merkittävästi. Lisäksi huonekasvit rauhoittavat mieltä, parantavat keskittymistä ja lisäävät tehokkuutta, minkä vuoksi viherkasvit ovat oivallinen hankinta kodin lisäksi myös työpaikoille. Kasvilamput, lannoitteet ja säleiköt auttavat kasvia kasvamaan paremmin. 
Me BAUHAUSissa tarjoamme kattavan valikoiman viherkasveja ja tarvikkeita niiden hoitamiseen. Saat meiltä kukkasipulit, istukkasipulit, yrtit, mehikasvit ja kesäkukat parvekkeelle tai tilaa ulkokasvit, pensaat, marjapensaat ja hedelmäpuut pihallesi valikoimastamme. Meiltä löydät kestosuosikkien lisäksi paljon uutuuksia ja erikoisuuksia – tervetuloa ostoksille ja inspiroitumaan! Tutustu myös multavalikoimaamme ja lannoitteisiimme, sekä laajaan kukkaruukkutarjontaamme verkkokaupassamme.

Viherkasvien hyödyt kotiin ja pihalle

Kasvien on jo pitkään tiedetty tarjoavan kodille lukuisia etuja, jotka ulottuvat ilmanlaadun parantamisesta rauhallisuuden tunteen luomiseen. Mutta entä nimenomaan viherkasvit? Vaikka kaikki kasvit tarjoavat monia etuja, erityisesti viherkasvit ovat erityisen hyödyllisiä kodillesi.

Viherkasveja on kaikenmuotoisia, -kokoisia, -värisiä ja -rakenteisia, joten voit muokata tilasi sellaisilla kasveilla, jotka kuvastavat parhaiten henkilökohtaista tyyliäsi. 

Vihreät kasvit auttavat parantamaan ilmanlaatua imemällä itseensä epäpuhtauksia, kuten formaldehydiä, bentseeniä ja hiilimonoksidia. Tutkimuksissa on havaittu, että tietyt huonekasvit voivat vähentää sisäilman saastepitoisuuksia jopa 60 prosenttia. Lisäksi ne vapauttavat happea, mikä auttaa pitämään kotisi ilman raikkaana ja puhtaana. 

Vihreät kasvit tuovat myös kauneutta ja väriä mihin tahansa huoneeseen tai pihaan. Rehevä vehreys voi luoda rauhoittavan ilmapiirin, joka on sekä visuaalisesti miellyttävä että rentouttava. Lisäksi ruukkukasvien lisääminen kotiin ja kodin ympärille antaa sille kutsuvan ilmeen, jota vierailijat arvostavat.

Esteettisen arvonsa lisäksi viherkasvit voivat myös toimia luonnollisina ilmankostuttajina luovuttamalla kosteutta ilmaan lehtiensä kautta. Tämä auttaa vähentämään keskuslämmitys- tai -jäähdytysjärjestelmien aiheuttamaa ilman kuivuutta talvikuukausina tai kesäpäivinä, jolloin lämpötila on korkea. Sisäilman kosteustason nousu voi auttaa lievittämään kuivasta ihosta tai allergioista johtuvia oireita. 

Vihreät kasvit eivät ainoastaan ole hyödyllisiä fyysiselle terveydellemme, vaan ne voivat myös parantaa henkistä hyvinvointiamme. Vihreillä kasveilla on rauhoittava vaikutus mieleemme. Tutkimukset ovat osoittaneet, että kasvien läheisyydessä oleskelu voi vähentää stressitasoa jopa 50 prosenttia. Ne voivat myös parantaa keskittymistä ja tuottavuutta sekä lisätä luovuutta. Jos etsit luonnollista tapaa kohottaa mielialaa, tutkimuksissa on todettu, että pelkkä kasvien läheisyydessä oleminen voi tehdä meistä onnellisempia ja rentoutuneempia.

Viherkasvien hoitaminen on myös erinomainen tapa harjoittaa tarkkaavaisuutta ja kehittää kärsivällisyyttä. Kun lisääntyvä älylaitteiden käyttö jatkuvasti muokkaa ihmisen keskittymiskykyä, viherkasvien kasvun ja kukoistuksen seuraaminen ajan myötä opettaa meille pitkäjänteisyyttä ja auttaa hahmottamaan asioita pitemmällä perspektiivillä. Erilaisten tarkkaavaisuushäiriöiden jatkuvasti lisääntyessä etenkin lapsilla, voi kasveilla olla rauhoittava vaikutus koko perheeseen.

Viherkasvit ovat myös erinomaisia lahjoja erityisiin tilaisuuksiin, kuten syntymäpäiviin tai vuosipäiviin, koska ne kestävät pidempään kuin leikkokukat ja vaativat ajan mittaan vain vähän huoltoa. Ne ovat myös helppohoitoisia, sillä useimmat vaativat vain satunnaista kastelua ja auringonvaloa lajityypistä riippuen.

Kaiken kaikkiaan viherkasvit ovat loistava lisä mihin tahansa kotiin, koska ne parantavat ilmanlaatua ja lisäävät samalla kauneutta ja väriä. Ne eivät ole vain ihania lahjoja, vaan ne toimivat myös luonnollisina ilmankostuttimina, jotka auttavat vähentämään ilman kuivuutta äärimmäisissä sääolosuhteissa, kuten talvikuukausina tai kuumina kesäpäivinä. Kun näihin ihaniin viherihmeisiin liittyy niin monia etuja, miksi et harkitsisi vihreän lisäämistä kotiisi jo tänään?

Me BAUHAUSissa tarjoamme kattavan valikoiman viherkasveja ja tarvikkeita niiden hoitamiseen. Saat meiltä kukkasipulit, istukkasipulit, yrtit, mehikasvit ja kesäkukat parvekkeelle tai tilaa ulkokasvit, pensaat, marjapensaat ja hedelmäpuut pihallesi valikoimastamme. Kasvilamput, lannoitteet ja säleiköt auttavat kasvia kasvamaan paremmin. Meiltä löydät kestosuosikkien lisäksi paljon uutuuksia ja erikoisuuksia – tervetuloa ostoksille ja inspiroitumaan! Tutustu myös multavalikoimaamme ja lannoitteisiimme, sekä laajaan kukkaruukkutarjontaamme verkkokaupassamme.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja