Lataa

Lannoitteet

Valikoimastamme löydät laadukkaat lannoitteet eri vuodenajoille, esikasvatukseen sekä kodin kasvien kasvun kiihdyttämiseen. Valitsemalla oikean lannoitteen ulko- ja sisäkasveille, tarjoat niille tasapainoisen ravinnekoostumuksen ja edesautat kasvien kasvua ja kukoistamista. Puutarhakalkki, puutarhalannoite ja kastelulannoite auttavat kaikki nämä ja monet muut löytyvät BAUHAUSin alati kasvavasta valikoimasta. Pitkäkestoisesti vaikuttava nurmikon kevätlannoite ja nurmikon syyslannoite takaavat nurmikon vihreyden sekä nopean ja tuuhean kasvun. Muista myös valita lajikohtaiset lannoitteet viherkasveille, yrttien kasvatukseen ja parvekeviljelyyn. Löydät lannoitteet puutarhaosastoltamme varmasti edulliseen BAUHAUS-hintaan. Tervetuloa ostoksille, myös verkkokaupassamme.

Lannoite vinkit aloittelijalle - Näin onnistut pihan hoidossa

Pihan hoitaminen voi olla haastavaa, mutta oikeilla lannoitevinkeillä onnistut varmasti. Lannoitteet ovat tärkeitä kasvien kasvun ja kehityksen kannalta, joten niiden käyttöä ei kannata pelätä.

Ensimmäinen askel on valita oikea lannoite. On tärkeää ottaa huomioon kasvupaikka ja kasvilajit, sillä eri kasvit tarvitsevat erilaisia ravinteita. Esimerkiksi kukkivat kasvit tarvitsevat enemmän fosforia kuin typpeä, kun taas viherkasvit tarvitsevat enemmän typpeä.

Lannoitteen levittämistapa riippuu myös kasveista ja maaperän tilasta. Yleisesti ottaen lannoite kannattaa levittää tasaisesti koko alueelle tai suoraan juuriston ympärille. Liian suuri määrä lannoitetta voi kuitenkin vahingoittaa kasveja, joten annosteluohjeisiin kannattaa tutustua huolellisesti.

Luonnonmukaiset lannoitteet ovat hyvä vaihtoehto, sillä ne eivät sisällä kemiallisia aineita eivätkä vahingoita ympäristöä. Komposti on erinomainen luonnonmukainen lannoite, joka sisältää kaikki tarvittavat ravinteet. Komposti voidaan sekoittaa maahan tai levittää suoraan kasvien juuriston ympärille.

Kasvukauden aikana on hyvä tarkkailla kasvien kuntoa ja tarpeita. Jos kasvit näyttävät huonokuntoisilta tai niiden kasvu hidastuu, ne saattavat kaivata lisälannoitusta. Toisaalta liiallinen lannoitus voi johtaa rehevöitymiseen ja altistaa kasvit tuholaisille ja taudeille.

Lannoitteiden käytön lisäksi pihan hoitoon kuuluu myös säännöllinen kastelu, rikkakasvien kitkeminen ja leikkaaminen. Huolellinen pihanhoito pitää kasvit terveinä ja kauniina.

Kaiken kaikkiaan erilaisilla lannoitteilla on suuri merkitys pihan hoidossa. Oikea lannoitus auttaa kasveja kehittymään terveinä ja vahvoina, mikä puolestaan tekee pihasta viihtyisän paikan oleskella. Muista siis valita oikea lannoite, levittää se huolellisesti annosteluohjeiden mukaan ja seurata kasvien kuntoa aktiivisesti. Näin saat varmasti upean puutarhan!

 

Kekkilä lannoite - löydä sopiva lannoite omalle pihallesi

Kekkilä on tunnettu suomalainen lannoitevalmistaja, joka tarjoaa laajan valikoiman erilaisia lannoitteita eri kasvien tarpeisiin. Oikean lannoitteen valinta on tärkeää, jotta kasvit saavat tarvitsemansa ravinteet ja voivat kasvaa terveinä ja vahvoina.

Kekkilän valikoimasta löytyy monipuolisia lannoitteita niin kukkiville kasveille kuin viherkasveillekin. Esimerkiksi Kekkilä Kukka- ja Viherkasvilannoite sopii hyvin kaikille sisä- ja ulkokasveille, joilla ei ole erityistarpeita. Se sisältää tasapainoisesti kaikkia tärkeitä ravinteita, kuten typpeä, fosforia ja kaliumia.

Jos puutarhassa on paljon kukkivia kasveja, kannattaa valita Kekkilän Kukkalannoite. Se sisältää runsaasti fosforia ja kaliumia, jotka edistävät kukinnan kehittymistä ja tekevät kukista näyttävämpiä. Lisäksi se sisältää myös muita tärkeitä ravinteita sekä hivenaineita.

Puutarhan vihannes- ja marjakasvit taas hyötyvät Kekkilän Vihannesten- ja Marjapensaiden Lannoitteesta. Se sisältää runsaasti typpeä, joka edistää lehtien kasvua sekä fosforia ja kaliumia, jotka parantavat satoa ja marjojen makua. Lannoitteessa on myös runsaasti hivenaineita, kuten rautaa ja mangaania.

Kekkilän valikoimasta löytyy myös erityislannoitteita esimerkiksi havukasveille, ruusuille ja nurmikolle. Havukasvien lannoite sisältää runsaasti rautaa ja muita hivenaineita, jotka edistävät havupuiden terveyttä ja väriä. Ruusulannoite puolestaan sisältää paljon kaliumia ja muita ravinteita, jotka tekevät ruusuista kauniimpia ja kestävämpiä.

Nurmikon lannoittamiseen sopii hyvin Kekkilän Nurmikkolannoite, joka sisältää tasapainoisesti typpeä, fosforia ja kaliumia sekä muita tärkeitä ravinteita. Se auttaa nurmikkoa kasvamaan nopeammin ja pysymään vihreänä pidempään.

Lopuksi on hyvä muistaa, että lannoitetta kannattaa käyttää kohtuudella eikä yliannostella sitä. Liika lannoitus voi aiheuttaa kasveille haittaa eikä lisälannoitus välttämättä aina ole tarpeellista. Kekkilän tuotteet ovat turvallisia käyttää ohjeiden mukaan.

 

Ravinteikkaat lannoitteet viherkasveille - vinkit sisäkasvien hoitoon

Viherkasvit ovat erinomainen tapa tuoda luontoa sisätiloihin ja parantaa ilmanlaatua. Mutta jotta kasvit voivat kukoistaa, ne tarvitsevat ravinteikasta maaperää. Tämä onkin syytä huomioida, kun hankit lannoitteita viherkasveillesi.

Ravitsevat lannoitteet ovat tärkeitä viherkasvien kasvulle ja terveydelle. Ne sisältävät tärkeitä ravinteita, kuten typpeä, fosforia ja kaliumia, jotka auttavat kasvia kehittymään vahvaksi ja terveeksi. Lannoitteiden avulla kasvi saa myös tarpeeksi energiaa kukkiakseen tai tuottaakseen hedelmiä.

Kun valitset lannoitetta viherkasveillesi, kannattaa kiinnittää huomiota sen koostumukseen. Hyvä lannoite sisältää oikeassa suhteessa typpeä, fosforia ja kaliumia sekä muita tarpeellisia hivenaineita. Lue aina pakkauksen ohjeet ennen käyttöä.

Lisälannoituksen tarve riippuu kasvin lajista sekä sen kasvuolosuhteista. Yleensä viherkasvit kaipaavat lisälannoitusta noin kerran kuussa keväällä ja kesällä aktiivisen kasvukauden aikana. Talvella lannoitus voidaan jättää väliin tai tehdään hyvin kevyesti.

Lannoitetta voi käyttää joko nestemäisenä tai rakeisena. Nestemäinen lannoite sekoitetaan veteen ja kaadetaan kasvin juurille. Rakeinen lannoite ripotellaan maan pinnalle ja se kastuu sitten kastelun yhteydessä.

Muista myös, että liika lannoitus voi olla haitallista kasville. Jos huomaat lehtien kellastuvan tai kuivuvan, saattaa kyseessä olla ylilannoitus. Tällöin kannattaa vähentää lannoitteen määrää tai jättää se kokonaan pois muutamaksi viikoksi.

Viherkasvien hoitoon kuuluu myös säännöllinen kastelu ja tarvittaessa kasvin siirtäminen isompaan ruukkuun. Kastele kasvi aina kun mullan pinta tuntuu kuivalta ja varmista, että ylimääräinen vesi valuu pois astiasta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että ravitsevat lannoitteet ovat tärkeitä viherkasvien terveydelle ja kasvulle. Valitse laadukas lannoite, noudata ohjeita ja anna kasveillesi parhaat mahdolliset edellytykset menestykselliseen sisustamiseen!

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja