Vain LA-SU! Ilmainen toimitus yli 600 € verkkokauppaostoksille*

*Lue ehdot tästä.

Lataa

Kompostorit ja kompostit

Kompostori vie sinut kohti ekologisempaa elämää! Tee vihreä valinta ja hanki tarpeeseesi sopiva puutarhakompostori tai lehtikompostori ympärivuotiseen kompostointiin. Monipuolisesta valikoimastamme löytyy erilaisia kompostoreita kuten mm. pikakompostori, metallikompostori, lämpökompostori tai vaikka suuremmat kompostorit taloyhtiölle. BAUHAUSin valikoimasta löydät kotikompostorit ja mökkikompostorit, jotka on suunniteltu toimimaan Suomen vaativissa olosuhteissa. Hajuton bokashi keittiökompostori muuntaa biojätteet esikompostimateriaaliksi vaikka olohuoneen nurkassa. Keittiökompostori on oiva valinta kaikkiin niihin talouksiin, joissa ulkokompostori ei ole toimiva vaihtoehto. Esteettinen biojäteastia on tyylikäs ja hyödyllinen ratkaisu keittiöön ruuantähteille, sillä se on hajuton kantensa ansiosta. Tarvittavat tarvikkeet, herätteet ja kuivikkeet kompostoreita varten löydät kätevästi myös verkkokaupastamme tai tule liikkeeseemme tutustumaan tarjontaan. Lue myös vinkkimme kompostointiin ja kompostorin valintaan. Valikoimastamme löydät myös suositut Bioproffa tuotteet!

Kompostori - ympäristöystävällinen tapa käsitellä biojätteitä

Kompostori on ympäristöystävällinen tapa käsitellä biojätettä. Se on erityisen hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat vähentää jätteen määrää ja samalla luoda ravinteikasta multaa puutarhaan tai kasvimaille.

Kompostorin toimintaperiaate on yksinkertainen: se on suljettu säiliö, jossa biojätteet hajoavat mikrobien avulla. Tämän prosessin aikana syntyy lämpöä, joka tappaa mahdolliset haitalliset bakteerit ja tuhoaa siemenet. Lopputuloksena syntyy ravinteikasta multaa, jota voi käyttää esimerkiksi kasvimaan lannoittamiseen.

Kompostorin käyttö on helppoa ja vaivatonta. Biojätteet laitetaan säiliöön ja annetaan niiden hajota rauhassa. Säiliön sisältö sekoitetaan ajoittain, jotta ilmankierto paranee ja kompostointiprosessi nopeutuu.

Kompostorin etuna on myös sen monipuolisuus. Siihen voi laittaa kaikenlaisia biojätteitä kuten hedelmien ja vihannesten kuoria, kahvinporoja, teepusseja sekä kananmunankuoria. Myös lehtiä ja ruohosilppua voi laittaa kompostiin.

Kompostorin käyttö vähentää merkittävästi jätteen määrää ja siten myös jätehuollon kustannuksia. Lisäksi se on ympäristöystävällinen vaihtoehto, sillä kompostointi vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ja säästää luonnonvaroja.

Kompostorin hankkiminen ei ole kallista, ja sen käyttö on helppoa ja vaivatonta. Se sopii erityisesti niille, jotka haluavat olla ympäristötietoisia ja samalla hyödyntää biojätteet omassa puutarhassaan.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kompostori on erinomainen tapa käsitellä biojätettä ympäristöystävällisesti. Sen avulla voi luoda ravinteikasta multaa omalle puutarhalle tai kasvimaille samalla kun vähentää jätteen määrää ja säästää luonnonvaroja.

 

Pikakompostori - nopeampi ja tehokkaampi vaihtoehto perinteiselle kompostoinnille

Pikakompostori on nopeampi ja tehokkaampi vaihtoehto perinteiselle kompostoinnille. Se on erityisen hyvä ratkaisu niille, jotka haluavat vähentää jätteen määrää ja saada käyttöön ravinteikasta multaa mahdollisimman nopeasti.

Pikakompostorin toimintaperiaate perustuu siihen, että se lisää kompostointiprosessin ilmankiertoa ja kosteutta. Tämä johtaa siihen, että orgaaninen aines hajoaa nopeammin ja muuttuu ravinteekkaaksi mullaksi lyhyemmässä ajassa kuin perinteisessä kompostissa.

Pikakompostoria on myös helppo käyttää. Sen avulla voit kompostoida kaikenlaisia ​​orgaanisia jätteitä, kuten ruoka-aine jätteitä, lehtiä, oksia ja muita puutarhajätteitä. Laitat ne vain pikakompostoriin ja odotat muutama viikon ennen kuin saat ravinteikkaan mullan käyttöösi.

Pikakompostorilla on myös muita etuja verrattuna perinteiseen kompostointiin. Se vie vähemmän tilaa kuin suuri kompostikehikko tai -säiliö, mikä tekee siitä ihanteellisen pienempien pihojen omistajille. Lisäksi sen ilmankiertosysteemi estää epämiellyttävien hajujen muodostumisen, mikä tekee siitä erittäin kätevän ratkaisun kaupunkiympäristöissä.

Pikakompostorin avulla voit myös säästää rahaa. Sen sijaan, että ostaisit hintavia lannoitteita ja multaa puutarhaasi, voit käyttää pikakompostorissa tuotettua ravinteikasta multaa. Tämä on paitsi taloudellisesti järkevää myös ympäristöystävällistä.

Kaiken kaikkiaan pikakompostori on nopeampi, tehokkaampi ja helpompi tapa kompostoida orgaanisia jätteitä ja saada käyttöön ravinteikasta multaa. Se on ihanteellinen ratkaisu niille, jotka haluavat vähentää jätteen määrää ja samalla parantaa puutarhansa kasvien kasvua.

 

Kotikompostori - helppo tapa aloittaa oman puutarhan lannoittaminen

Kotikompostori on helppo ja ympäristöystävällinen tapa aloittaa oman puutarhan lannoitus. Se on myös hyvä keino vähentää kotitalouden jätteiden määrää, sillä kompostoriin voi laittaa esimerkiksi ruoantähteitä, kahvinporoja ja lehtiä.

Kompostointi on luonnollinen prosessi, jossa mikrobit hajottavat orgaanista ainesta ravinteikkaaksi maaperäksi. Kotikompostorissa tämä prosessi tapahtuu suljetussa astiassa, joka estää hajujen leviämisen ja eläinten pääsyn kompostiin.

Kotikompostoreita voi ostaa valmiina tai rakentaa itse esimerkiksi vanhoista puulaatikoista tai muovisangosta. Kompostorin tulee olla riittävän suuri ja ilmava, jotta mikrobit saavat tarpeeksi ilmaa ja kosteutta toimiakseen tehokkaasti.

Kompostointiin sopivat kaikki orgaaniset ainekset, kuten hedelmien ja vihannesten kuoret, kananmunankuoret, kahvinporot ja teepussit sekä puhdistamattomat paperit. Sen sijaan liha- ja kalajätteet sekä rasvaiset ruoantähteet eivät sovellu kotikompostointiin.

Kompostia kannattaa sekoittaa säännöllisesti, jotta ilmankierto paranee ja komposti hajoaa tasaisesti. Valmista multaa voi käyttää puutarhan lannoitukseen, kasvimaan kastelemiseen tai ruukkukasvien ravinteiden lähteenä.

Kotikompostori on helppo tapa aloittaa oman puutarhan lannoitus ja samalla vähentää kotitalouden jätteiden määrää. Se on myös ympäristöystävällinen vaihtoehto kaupallisiin lannoitteisiin verrattuna.

 

Biolan kompostori - suomalainen keksintö, joka on valloittanut maailman

Biolan kompostori on suomalainen keksintö, joka on valloittanut maailmaa jo tovin. Se on ympäristöystävällinen ja helppokäyttöinen kompostori, jonka avulla voit käsitellä orgaanista jätettä kotipihalla.

Biolan kompostorin idea syntyi 1970-luvulla, kun Biolanin perustaja Reino Uusitalo halusi kehittää ekologisemman tavan käsitellä orgaanisia jätteitä. Hän halusi tarjota ihmisille mahdollisuuden hyödyntää biojätteensä lannoitteena omassa pihassa.

Biolan kompostori koostuu kahdesta osasta: yläosasta, jossa biojätettä laitetaan sisään, ja alaosasta, jossa se muuttuu lannoitteeksi. Kompostointi tapahtuu luonnollisesti ilman lisättyjä kemikaaleja tai energiaa.

Kompostointiprosessi kestää noin 6-12 kuukautta riippuen siitä, miten aktiivisesti sitä käytetään. Kompostoriin voi laittaa kaikenlaisia ruokajätteitä kuten hedelmiä, vihanneksia ja leipää sekä puutarhajätteitä kuten lehtiä ja ruohoa.

Biolan kompostorin etuja ovat sen helppokäyttöisyys ja ympäristöystävällisyys. Sen avulla vähennetään jätemääriä ja samalla tuotetaan lannoitetta omalle pihalle. Biolan kompostori on myös kestävä ja pitkäikäinen, joten se on hyvä investointi tulevaisuuteen.

Biolan kompostorin suosio on kasvanut maailmanlaajuisesti, ja sitä käytetään yli 30 maassa. Se on voittanut useita kansainvälisiä palkintoja ympäristöystävällisyydestään ja innovatiivisuudestaan.

Biolan kompostori on osoitus siitä, että pienillä teoilla voi olla suuri vaikutus ympäristön hyvinvointiin. Se tarjoaa helpon tavan vähentää omaa hiilijalanjälkeään ja samalla tuottaa arvokasta lannoitetta omalle pihalle.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja