Lataa

Kompostorit ja kompostit

Kompostori vie sinut kohti ekologisempaa elämää! Tee vihreä valinta ja hanki tarpeeseesi sopiva puutarhakompostori tai lehtikompostori ympärivuotiseen kompostointiin. Monipuolisesta valikoimastamme löytyy erilaisia kompostoreita kuten mm. pikakompostori, metallikompostori, lämpökompostori tai vaikka suuremmat kompostorit taloyhtiölle. BAUHAUSin valikoimasta löydät kotikompostorit ja mökkikompostorit, jotka on suunniteltu toimimaan Suomen vaativissa olosuhteissa. Hajuton bokashi keittiökompostori muuntaa biojätteet esikompostimateriaaliksi vaikka olohuoneen nurkassa. Keittiökompostori on oiva valinta kaikkiin niihin talouksiin, joissa ulkokompostori ei ole toimiva vaihtoehto. Esteettinen biojäteastia on tyylikäs ja hyödyllinen ratkaisu keittiöön ruuantähteille, sillä se on hajuton kantensa ansiosta. Tarvittavat tarvikkeet, herätteet ja kuivikkeet kompostoreita varten löydät kätevästi myös verkkokaupastamme tai tule liikkeeseemme tutustumaan tarjontaan. Lue myös vinkkimme kompostointiin ja kompostorin valintaan. Valikoimastamme löydät myös suositut Bioproffa tuotteet!

Ympäristöystävällinen ratkaisu jätteen vähentämiseen: Kompostointi

Jätteen vähentämisessä kompostointi on yksi ympäristöystävällisimmistä ratkaisuista. Kompostointi on luonnollinen prosessi, jossa orgaaniset aineet, kuten ruoka- ja pihajätteet, hajoavat mikro-organismien toimesta ravinnerikkaaksi maaperäksi. Tätä maaperää voidaan sitten käyttää puutarhojen ja kasvimaiden lannoittamiseen.

Kompostointi on helppo tapa vähentää kaatopaikalle päätyvän jätteen määrää. Ruokajätteet ja muut orgaaniset materiaalit muodostavat suuren osan roskista, jotka heitämme pois joka päivä. Kompostoimalla nämä esineet pois heittämisen sijaan voit vähentää osuuttasi kaatopaikoille ja samalla luoda arvokasta resurssia puutarhaasi tai maisemaasi.

Jätteen vähentämisen lisäksi kompostoinnista on monia ympäristöhyötyjä. Se auttaa säästämään vettä antamalla kasvien imeä enemmän kosteutta maaperästä sen lisääntyneen ravinnepitoisuuden vuoksi. Komposti auttaa myös ehkäisemään maaperän eroosiota ja parantamaan ilmanlaatua sitomalla hiilidioksidia ja vapauttamalla happea ilmakehään. Lopuksi se vähentää kasvihuonekaasupäästöjä pitämällä orgaanista ainesta poissa kaatopaikoista, joissa se hajoaisi anaerobisesti (ilman happea) ja vapauttaisi metaanikaasua ilmakehään.

Kompostointi voidaan tehdä kotona pienellä vaivalla tai kustannuksilla käyttämällä yksinkertaisia menetelmiä, kuten kasakompostointia tai roskakompostointia. Bauhausilta saat valmiita kompostoreita, jotka tekevät kompostoinnin aloittamisesta vaivatonta. Biokeruuastioilla keräät biojätettä ja Bokashi -kompostoreilla kompostoit sitä sisätiloissa. Ulos valikoimasta löytyy puutarhakompostereita ja lämpökompostoreita.

Riippumatta siitä, miten valitset sen, kompostointi on helppo tapa vähentää ympäristövaikutuksiasi ja luoda samalla arvokas resurssi puutarha- tai maisemaprojektillesi!

Ota kaikki irti orgaanisesta jätteestä pikakompostorin avulla

Orgaaninen jäte on merkittävä tekijä maailmanlaajuisessa ilmastokriisissä, mutta sen ei tarvitse olla. Pikakompostorin avulla saat kaiken irti orgaanisesta jätteestäsi ja pienennät hiilijalanjälkeäsi.

Pikakompostori eli lämpökompostori on helppokäyttöinen työkalu, joka auttaa hajottamaan orgaanista jätettä nopeasti ja tehokkaasti. Se toimii hajottamalla ruokajätteet kompostiksi vain päivissä tai viikoissa kuukausien tai vuosien sijaan, kuten perinteiset kompostointimenetelmät. Tämä tarkoittaa, että voit muuttaa keittiöjätteet nopeasti ravinteikkaaksi maaperäksi puutarhaasi varten!

Pikakompostorin käyttö on yksinkertaista: lisää vain ruokajätteet, sulje kansi tiiviisti ja anna sen tehdä työnsä. Ilmatiivis säiliö vangitsee kosteuden sisälle ja luo ympäristön, jossa bakteerit voivat kukoistaa ja hajottaa orgaanisen aineksen nopeasti. Kun materiaali hajoaa, lämpöä vapautuu, mikä nopeuttaa prosessia entisestään. Joissakin malleissa vapautuva ylimääräinen neste kerätään erikseen, jolloin sen voi käyttää lannoitteena.

Pikakompostorin käyttö ei ainoastaan auta vähentämään ympäristövaikutuksiasi vähentämällä kaatopaikkajätteen määrää, vaan se tarjoaa myös ravinnepitoista maaperää puutarhallesi tai ruukkukasveille. Komposti sisältää tärkeitä ravintoaineita, kuten typpeä, fosforia, kaliumia, magnesiumia ja kalsiumia, jotka ovat välttämättömiä kasvien terveelle kasvulle.

Pikakompostorin käyttö on helppo tapa saada enemmän irti orgaanisesta jätteestäsi ja samalla pienentää globaalia hiilijalanjälkeämme. Joten jos etsit tehokasta tapaa kompostoida ilman, että sinun tarvitsee odottaa kuukausia tai vuosia tuloksia – kokeile pikakompostoria jo tänään!

Puutarhakompostorin täyttäminen

Aloita kerrostelemalla vihreitä (typpipitoisia) materiaaleja, kuten ruohoa, ruskeisiin (hiilipitoisiin) materiaaleihin, kuten kuivattuihin lehtiin. Lisää tarvittaessa vettä ja sekoita sitten kaikki talikolla tai vastaavalla työkalulla, ennen kuin peität sen toisella kerroksella kuivaa materiaalia, kuten olkia, heinää tai silputtua sanomalehteä (tämä auttaa pitämään kosteuden tasapainossa). Toista prosessia, kunnes kompostori on täynnä, ja anna luonnon tehdä työnsä – ajan myötä orgaaninen aines hajoaa ravinteikkaaksi humukseksi, jota voidaan käyttää erinomaisena lannoitteena puutarhaan ja nurmikolle!

Kompostointi ei ole vaikeaa, mutta muutama tärkeä asia on muistettava: käytä aina puhtaita materiaaleja, joissa ei ole tauteja; vältä ruokajätteiden lisäämistä kasvikompostiin, koska ne houkuttelevat tuholaisia - laita ruokajätteet suljettuun lämpökompostiin; älä lisää rikkaruohoja, jotka ovat siemenneet; älä koskaan käytä käsiteltyä haketta/sahanpurua; Vältä lemmikkieläinten jätteiden käyttöä, koska se voi sisältää loisia; ja varo kastelemasta kasaa liikaa, jotta se ei muutu limaiseksi. Pienellä vaivalla voit helposti luoda ravinnepitoista kompostia, joka hyödyttää sekä kasveja että maaperää – joten lähde mukaan jo tänään ja ala hyödyntämään tätä arvokasta resurssia!

Vähennä ruokahävikkiä ja luo orgaanista maaperää lämpökompostorin avulla

Ruokahävikki on kasvava ongelma nykymaailmassa. On arvioitu, että noin kolmasosa kaikesta ihmisravinnoksi tuotetusta ruoasta menee hukkaan joka vuosi, millä on vakavia ympäristö- ja taloudellisia vaikutuksia. Ruokahävikin vähentäminen on tärkeä askel kestävämmän tulevaisuuden luomisessa. Yksi tapa tehdä tämä on käyttää lämpökompostoria luomaan orgaanista maaperää ruokajätteistä.

Lämpökompostori käyttää lämpöä orgaanisen materiaalin hajottamiseen ravinnerikkaaksi kompostiksi. Tätä kompostia voidaan sitten käyttää kasvien lannoitteena tai lisätä maaperään sen laadun ja hedelmällisyyden parantamiseksi. Lämpökompostorit ovat helppokäyttöisiä ja vaativat vain vähän huoltoa, joten ne ovat ihanteellisia kotitalouksille, jotka haluavat vähentää ruokahävikkiä ja samalla parantaa puutarhansa tai kukkapenkkiensä maan laatua.

Lämpökompostorit lämmittävät orgaanista ainetta, kuten keittiöjätteitä ja muita biohajoavia materiaaleja, kunnes ne hajoavat pienemmiksi paloiksi. Tuloksena oleva komposti sisältää hyödyllisiä bakteereja ja sieniä, jotka edistävät tervettä kasvien kasvua, kun niitä lisätään maaperään tai ruukkuseokseen. Kompostointi lämpökompostorilla auttaa myös vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä, koska se vähentää kaatopaikoilta vapautuvan metaanin määrää, kun orgaaniset aineet hajoavat ilman happea (anaerobinen hajoaminen).

Lämpökompostorin käyttö ei ainoastaan vähennä ruokahävikkiä, vaan se voi myös tarjota arvokkaita ravinteita puutarhallesi tai huonekasveille. Lisäämällä tätä ravinteikasta kompostia takaisin maaperään, voit parantaa sen hedelmällisyyttä ja auttaa kasvejasi kasvamaan terveempiä ja vahvempia kuin koskaan ennen! Joten jos etsit helppoa tapaa vähentää kotitaloutesi ympäristövaikutuksia ja luoda samalla runsaasti ravinteita puutarhaasi, harkitse lämpökompostoriin sijoittamista.

Usein kysyttyjä kysymyksiä lämpökompostorista

1. Mitä ovat lämpökompostorit ja miten ne toimivat?

Lämpökompostori on kompostointilaite, joka käyttää korkeaa lämpötilaa nopeuttaakseen orgaanisen jätteen hajoamista. Se toimii aerobisesti, eli ilman hapen saatavuutta kompostointi ei onnistu. Ne sopivat erinomaisesti keittiöjätteen kompostointiin.

2. Mitkä ovat lämpökompostorin hyödyt verrattuna perinteiseen kompostointiin?

Lämpökompostointi on nopeampi prosessi, se tappaa rikkakasvit ja siemenet sekä tuottaa ravinteikkaampaa multaa kuin perinteinen kompostointi. Lämpökompostori on tiivis, joten sinne voi laittaa keittiöjätteet ilman pelkoa tuholaisten pääsystä niiden kimppuun.

3. Mitkä ovat lämpökompostorin koot ja hintaluokat?

Lämpökompostoreita on eri kokoisia, pienimmät kotitalouksille sopivat maksavat noin 200 eurosta ylöspäin, kun taas suuremmat voivat maksaa useita tuhansia euroja.

4. Tarvitseeko lämpökompostori sähköä toimiakseen?

Lämpökompostori ei välttämättä tarvitse sähköä toimiakseen, sillä se tuottaa oman energiansa hajoamisprosessin aikana.

5. Miten kauan lämpökompostointi kestää?

Lämpökompostoinnin kesto vaihtelee jätteiden tyypin ja kompostorin koon mukaan, mutta se kestää yleensä 2-4 viikkoa.

6. Mitkä ovat lämpökompostoinnin optimaaliset olosuhteet?

Lämpökompostoinnin optimaaliset olosuhteet ovat noin 60-70 asteen lämpötila, ilman riittävä happipitoisuus, sopiva kosteus ja oikeanlainen suhde typpeä ja hiiltä.

7. Miten käytän kompostia pihanhoitoon tai puutarhanhoitoon?

Komposti voidaan käyttää lannoitteena pihanhoitoon tai puutarhanhoitoon sekoittamalla sitä maahan tai käyttää sitä kasvualustana kasveille.

Sinua saattaisi kiinnostaa nämä
  Rajaa tuotteita
  40 tuotetta
  Sivu
  / sivu
  1. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  2. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  3. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  4. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  5. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  6. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  7. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  8. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  9. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  10. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  11. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  12. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  13. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  14. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  15. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  16. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  17. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  18. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  19. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  20. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  Sivu
  Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
  Espoo Valitse Valittu
  Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 07:00 - 21:00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.espoo@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja
  Lahti Valitse Valittu
  Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 7.00 - 21.00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.lahti@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja
  Oulu Valitse Valittu
  Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 7.00 - 21.00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.oulu@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja
  Tampere Valitse Valittu
  Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 7.00 - 21.00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.tampere@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja
  Turku Valitse Valittu
  Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 7.00 - 21.00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.turku@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja
  Vantaa Valitse Valittu
  Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 7.00 - 21.00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.vantaa@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja