Lataa

Siirtonurmet ja -varvikot

Finnurmi siirtonurmikon avulla saat kauniin ja luonnollisen valmisnurmikon pihallesi jopa kahdessa päivässä. Siirtonurmi on helppo asentaa sekä hoitaa ja siirtonurmikko voidaan asentaa myös kylvönurmikolle mahdottomiin rinteisiin ja luiskiin. Suositun Finnurmen siirtonurmet kestävät hyvin Suomen vaihtelevia oloja.
Vaihtoehto nurmikolle on siirtovarvikko, mustikka- ja puolukkavarpuista metsänpohjamatto, joka on täydellinen valinta mökki- ja omakotipihojen sekä julkisten alueiden kattamiseen. Kauniin nurmikon lisäksi pihakivet ja ulkovalot ovat hyvä lisäys pihan viimeistelyyn. Tutustu ja tilaa nopealla toimituksella, äläkä unohda tutustua valikoimamme nurmikkolannoitteisiin ja ruohonleikkureihinja -trimmereihin, löydät meiltä myös Suomen liput! Muista myös määräalennukset.

Siirtonurmi ja tekonurmi – kauniin vihreä piha helposti

Moni haaveilee vehreästä nurmikosta omalla pihallaan, mutta perinteinen nurmikko voi olla työläs ja aikaa vievä ratkaisu. On kuitenkin olemassa ratkaisuja, jotka mahdollistavat kauniista pihasta nauttimisen ilman perinteistä nurmikon kasvatusprosessia. Siirtonurmi tai tekonurmi on helppo ja nopea tapa luoda kaunis ja vihreä piha.

Siirtonurmi on valmis nurmikko, joka on kasvatettu etukäteen sopivissa olosuhteissa ja voidaan siirtää suoraan paikoilleen. Siirtonurmella saavutetaan nopeasti tasainen ja vihreä lopputulos ilman pitkää odottelua tai vaivalloista kylvämistä. Tekonurmimatto on toinen hyvä vaihtoehto, joka tarjoaa helpon tavan ylläpitää kaunista vihreää pihaa ilman perinteisen nurmikon vaatimaa työtä. Tekonurmi koostuu keinokuiduista valmistetusta matosta, joka asennetaan suoraan maahan tai alustalle. Se on kestävä ja pitkäikäinen vaihtoehto, joka säilyttää vihreytensä vuodenajasta riippumatta ja onkin siitä hyvästä varma valinta Suomen sääolosuhteisiin.

Siirtonurmikko vai tekonurmi?

Siirtonurmikko ja tekonurmi tarjoavat molemmat helpon mahdollisuuden vihreän pihan luomiseen, mutta niiden välillä on myös erilaisuuksia. Nämä erilaisuuden on hyvä ottaa huomioon valintaa tehdessä. Lue vaihtoehtojen eroista ja löydä juuri omalle pihallesi sopiva ratkaisu. Sen jälkeen voitkin vain keskittyä nauttimaan kauniin vihreästä nurmesta!

Siirtonurmikko

Siirtonurmikko on valmis nurmialue, joka kasvatetaan etukäteen ja siirretään paikoilleen. Se koostuu elinvoimaisista ruohokasveista, jotka on kasvatettu optimaalisissa olosuhteissa. Siirtonurmi tarjoaa nopean ja helpon tavan saada vihreä ja tasainen nurmikko ilman pitkää odottelua tai vaivalloista kylvämistä. Se sopii erinomaisesti niille, jotka haluavat saada kauniin nurmikon heti käyttövalmiina.

Tekonurmi

Tekonurmi on keinokuiduista valmistettu matto, joka tarjoaa helpon ratkaisun nurmikon luomiseen. Se koostuu synteettisistä materiaaleista, kuten polyeteenistä tai polypropeenista, jotka muistuttavat aitoa ruohoa sekä kestävät erilaisia sääolosuhteita. Tekonurmi säilyttää vihreytensä ympäri vuoden ja vaatii vähemmän hoitoa verrattuna perinteiseen nurmikkoon. Se soveltuu erityisesti alueille, joilla luonnollisen nurmikon kasvattaminen voi olla haastavaa, kuten varjoisiin tai kuiviin paikkoihin.

Kustannukset vaihtelevat riippuen valitusta keinonurmesta, pihan koosta ja asennustyöstä. Siirtonurmen hinta voi olla korkeampi johtuen sen valmiista tilasta ja vaadittavasta ammattimaisesta asennuksesta. Tekonurmen hinta taas voi vaihdella laadun, materiaalien ja pinta-alan perusteella. On myös tärkeää ottaa huomioon vaihtoehtojen kustannukset – sekä hankintakustannukset että pitkän aikavälin säästöt hoito- ja ylläpitokulut ja valita vaihtoehto, joka tuntuu itselle sopivalta.

Siirtonurmen asennus ja hoito

Siirtonurmi asennetaan siirtämällä valmiiksi kasvatettu nurmialue haluttuun paikkaan. Asennus vaatii tarkkuutta ja huolellisuutta, jotta nurmikko juurtuu hyvin uuteen ympäristöön. On tärkeää valmistella maaperä poistamalla rikkakasvit ja kivet alueelta sekä tarvittaessa tasoittaaa maanpintaa. Siirrä siirtonurmi mahdollisimman pian sen saapumisen jälkeen, jotta se säilyttää sen tuoreuden. Kun olet asentanut koko alueen, voit käyttää saatavilla olevaa apuvälinettä ja painaa siirtonurmea tiiviisti maahan.

Kun olet asentanut siirtonurmen pihallesi, on tärkeää huolehtia sen asianmukaisesta hoidosta. Tutustu muutamiin ohjeisiin, joilla pidät siirtonurmesi kauniina ja terveenä pidempään.

Siirtonurmen hoitaminen on tärkeää sen kauniin ja terveen ulkonäön säilyttämiseksi. Ensimmäiset viikot, jolloin nurmi juurtuu uuteen ympäristöön, ovat erityisen tärkeitä.

Kastele siirtonurmea säännöllisesti ja pidä huoli siitä, että se saa riittävästi vettä. Vältä kuitenkin liiallista kastelua, sillä se voi aiheuttaa juuriston mätänemistä. Lisää myös lannoitetta tarpeen mukaan, jotta nurmi saa tarvittavat ravinteet kasvuunsa.

Lisäksi siirtonurmea on tärkeää leikata oikeaan pituuteen säännöllisesti. Pidä ruohonleikkuri terässään ja aseta leikkuukorkeus sopivaksi. Varmista myös, että poistat rikkakasvit ja kuolleet alueet ajoissa, jotta ne eivät pääse levittymään tai vaikuttamaan nurmen kasvuun.

Voit lukea lisää siirtonurmen asennuksesta ja hoidosta myös täältä.

Rajaa tuotteita
Saatavuus 
Järjestä
Hups! Valituilla rajauksilla ei löytynyt yhtään tuotetta. Muokkaa valintoja tai poista rajaukset kokonaan.
Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja