Lataa

Uppopumput, puutarhapumput ja tarvikkeet

Varmista tehokkaalla kastelulla pihasi hyvinvointi sekä nurmikon ja kasvien kukoistus. Puutarhan kastelupumppu sopii monenlaisiin tarkoituksiin. Puutarhapumppu toimii myös käyttöveden siirrossa, kuten WC:n huuhtelussa tai pyykinpesukoneen vedensyötössä. Puutarhapumppu sopii jopa uima-altaan veden siirtämiseen. Likavesipumppu tai uppopumppu on paras ratkaisu piha-altaan tai rakennusmontun tyhjentämiseen. Puhtaalle vedelle on hankittava oma uppopumppu. Kaivonomistajien kannattaa hankkia varalta uppopumppu kaivoon. Pieni uppopumppu sopii myös ahtaisiin paikkoihin. Meiltä saat tehokkaat puutarhapumput, puutarhaletkut, paineruiskut ja sadevesitynnyrit pihasi hoitoon ja kasteluun.

Uppopumpun toimintaperiaate ja käyttökohteet

Uppopumppu on tehokas työkalu, joka tarjoaa monipuolisen ratkaisun erilaisiin vedenpoistotarpeisiin. Sen avulla voidaan poistaa vettä esimerkiksi tulvista, kellareista, kaivoista tai rakennustyömaiden kuopista. Uppopumpun toimintaperiaate perustuu yksinkertaiseen mutta tehokkaaseen mekanismiin, joka mahdollistaa veden siirtämisen pois halutusta paikasta.

Uppopumppuja voidaan käyttää monissa eri tilanteissa, joissa tarvitaan tehokasta vedenpoistoa. Niitä hyödynnetään laajasti niin kotitalouksissa kuin teollisuudessa ja rakennustyömailla. Esimerkkejä tilanteista, joissa uppopumppu on tarpeellinen ovat esimerkiksi tulvatilanne, kellarin kuivatus, rakennustyömaa tai kaivojen, säiliöiden ja allastilojen tyhjennys.

Uppopumpun toimintaperiaate perustuu sen sijoittamiseen veden alle ja sen avulla veden siirtämiseen pois halutusta paikasta. Uppopumppu koostuu moottorista, joka pyörittää roottoria tai impelleriä. Impellerin lapojen liikkeestä syntyy imuteho, joka vetää vettä pumpun sisään. Kun vesi pääsee pumpun sisälle, se kulkee läpi pumpun rungon ja purkautuu ulos putken kautta. Tämä tapahtuu paineen avulla, jonka moottori luo impellerin pyöriessä. Vesi siirtyy tehokkaasti pois halutusta paikasta ja voidaan esimerkiksi johtaa viemäriin tai muuhun sopivaan paikkaan. Uppopumput voivat olla automaattisia tai manuaalisesti ohjattavia. Automaattiset uppopumput käynnistyvät automaattisesti tietyn vedenkorkeuden saavuttaessaan ja pysähtyvät kun vedenpinta laskee riittävästi. Manuaalisesti ohjattavat uppopumput taas käynnistetään ja sammutetaan käyttäjän toimesta tarpeen mukaan. Yhteenvetona voidaan todeta, että uppopumpun toimintaperiaate perustuu tehokkaaseen mekanismiin, joka mahdollistaa veden siirtämisen pois halutusta paikasta. Tämä tekee uppopumpuista erinomaisen työkalun erilaisiin vedenpoistotarpeisiin.

Millaisia erilaisia uppopumppuja on saatavilla?

On tärkeää ymmärtää, että uppopumppuja on useita erilaisia, joista jokainen soveltuu erityyppisiin käyttötarkoituksiin. Perus-uppopumput ovat yksinkertaisimpia ja edullisimpia vaihtoehtoja. Ne soveltuvat hyvin esimerkiksi pienten vesimäärien pumppaamiseen. Viemäröintipumput puolestaan on suunniteltu käsittelemään jätevettä ja likavettä. Ne ovat tehokkaita ja kestäviä, ja niitä käytetään usein esimerkiksi kellareiden tai kellarikerrosten tyhjentämiseen. Painepumput tarjoavat korkean paineen, mikä tekee niistä sopivia esimerkiksi puutarhan kasteluun tai sprinklerijärjestelmien käyttöön. Sukelluspumput asennetaan veden alle ja ne soveltuvat erityisesti syvien vesien pumppaamiseen, kuten kaivoista tai järvestä.

Kuinka valita oikea uppopumppu?

Oikean uppopumpun valinta omiin tarpeisiin vaatii huolellista harkintaa. On tärkeää ottaa huomioon seuraavat tekijät. 

 1. Mieti, kuinka suuri vedenpoistotarve sinulla on. Tarvitsetko pienen ja kevyen pumpun vai suuremman ja tehokkaamman mallin? 
 2. Jos käyttökohteessa esiintyy vaihtelevia vedenkorkeuksia, kannattaa valita uppopumppu, jossa on säädettävä uimurikytkin. Tämä mahdollistaa automaattisen käynnistyksen ja sammutuksen halutulla vedenkorkeudella. 
 3. Tarkista pumpun nostokorkeus eli se etäisyys, jonka avulla pumppu voi siirtää vettä ylöspäin. Lisäksi kiinnitä huomiota pumpun kapasiteettiin eli siihen, kuinka paljon vettä se voi siirtää tietyssä ajassa. 
 4. Joissain tilanteissa saattaa olla tarvetta erityisille ominaisuuksille, kuten hienosuodatukselle tai automaattiselle hälytysjärjestelmälle. Tarkista, mitä lisäominaisuuksia tarvitset ja valitse pumppu sen mukaan. 
 5. Tutki huolellisesti eri valmistajien tuotteita ja lue asiakasarvosteluja varmistaaksesi pumpun laadun ja luotettavuuden. Kokonaisuudessaan on tärkeää valita uppopumppu, joka vastaa omia tarpeitasi sekä takaa tehokkaan ja luotettavan vedenpoiston halutussa tilassa.
 6. Jokaisella uppopumpulla on oma suurin sallittu asennussyvyys, joka määrittelee sen toimintakyvyn. Asennussyvyys kuvaa sitä, kuinka syvälle pumppu voidaan upottaa veteen tai muuhun nestemäiseen aineeseen. On tärkeää varmistaa, että valitsemasi pumppu kykenee käsittelemään tarvitsemasi asennussyvyyden. 

Uppopumpun huolto-ohjeet

Uppopumpun säännöllinen huolto on tärkeää sen toiminnan ja pitkäikäisyyden kannalta. Seuraavassa on muutamia ohjeita uppopumpun huoltamiseen: 

 1. Tarkista pumpun imuilma-aukko ja poista sieltä mahdolliset roskat tai lika. Puhdista myös pumppu ulkopuolelta tarvittaessa. 
 2. Jos uppopumpussa on säädettävä uimurikytkin, varmista sen toimivuus ja vapaus esteistä. Uimurin tulisi liikkua vapaasti ylös ja alas.
 3. Tarkasta säännöllisesti pumpun letkut ja liitokset mahdollisten vuotojen tai vaurioiden varalta. Tarvittaessa korjaa tai vaihda osat. 
 4. Jos käytät uppopumppua ulkotiloissa talvella, varmista että se ei jäädy. Irrota pumppu vedestä ja säilytä sitä lämpimässä paikassa. 
 5. Tutustu tarkasti uppopumpun mukana tuleviin ohjeisiin ja noudata valmistajan suosituksia huollon ja kunnossapidon osalta. Huolellinen huolto ja säännöllinen tarkastus auttavat pitämään uppopumpun kunnossa ja varmistamaan sen pitkäikäisyyden. Muista myös turvallisuusnäkökulmat, kuten irrota pumppu sähköverkosta ennen huoltotoimenpiteitä.

Säännöllinen huolto ja ylläpito auttavat varmistamaan uppopumpun toimintakyvyn ja luotettavuuden. Muista myös tehdä tarvittavat huoltotoimenpiteet turvallisesti ja tarvittaessa hankkia apua ammattilaiselta.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja