Lataa

Puutarhakalusteet

BAUHAUSin valikoimasta löydät puutarhakalusteet ja terassikalusteet tuomaan ylellisyyttä takapihallesi tai terassille. Luo viihtyisiä oleskelupaikkoja pihallesi pihakalusteiden kuten ulkosohvaryhmän avulla paviljonkien sekä aurinkovarjojen alle ja vietä kesän parhaimpia hetkiä pihamaalla. Pihakalusteiden avulla luot aivan uuden kesäolohuoneen! Löydät BAUHAUSin laajasta valikoimasta myös parvekekalusteet niin isoille kuin pienemmillekin parvekkeille. Ei tarvita kuin parit puutarhatuolit ja puutarhapöytä, niin pääset nauttimaan aamuauringosta aamiaista omalta pihaltasi tai parvekkeeltasi. Istuintyynyt tekevät oleskelusta vielä mukavampaa! Meiltä saat lisäksi erilaiset aurinkotuolit, aurinkovarjot, ruokaryhmät, puutarhapenkit, ulkosohvat ja pihakeinut, jotta voit nauttia kesästä rauhassa perheesi ja ystäviesi kanssa. Terassikalusteet uudistavat terassin aivan omaan loistoonsa. Kokoa mieluisa kokonaisuus omalle pihalle, parvekkeelle tai terassille jo nyt! Lue vinkit puutarhakalusteiden valintaan ja hoitoon artikkelistamme.

Puutarhakalusteet – Miten valita sopivat kalusteet omalle pihalle?

Puutarhakalusteet ovat tärkeä osa ulkotilaa. Oikeiden puutarhakalusteiden valinta voi kuitenkin olla haastava tehtävä, sillä vaihtoehtoja on monenlaisia aina materiaaleista tyyleihin.

1. Materiaali

Puutarhakalusteita on saatavilla erilaisissa materiaaleissa, kuten puisena, metallisena, muovisena tai rottinkisena. Puukalusteet ovat kestäviä ja luonnollisen näköisiä, mutta ne vaativat säännöllistä huoltoa öljyämällä tai maalaamalla. Metallikalusteet ovat kevyitä ja helppoja liikutella sekä kestävät hyvin säätä. Muovikalusteet ovat edullisia ja helppohoitoisia, mutta niiden ulkonäkö ei välttämättä ole yhtä hienostunut kuin esimerkiksi puu- tai metallikalusteiden. Rottinkikalusteet taas tuovat pihaan trooppista tunnelmaa ja ne ovat usein pehmustettuja.

2. Tyyli

Puutarhakalusteita on saatavilla monenlaisissa tyyleissä: on modernia, klassista, romanttista tai rustiikkia. Valitse tyyli, joka sopii parhaiten omaan pihaasi ja talosi arkkitehtuuriin.

3. Koko

Kalusteiden koon valinta riippuu pitkälti siitä, kuinka paljon tilaa on käytettävissä. Suurempi kalusteryhmä sopii isommalle terassille tai puutarhaan, kun taas pienempi pöytä ja tuolit ovat ihanteellisia pienemmälle patiolle. On hyvä mitata alue, johon haluat kalusteet sijoittaa. Tämä auttaa ymmärtämään kuinka paljon tilaa sinulla on käytettävissä ja millaisia ​​kalusteita voit harkita. Muista ottaa huomioon myös mahdolliset esteet tai muut rajoitukset.

4. Mukavuus

Puutarhakalusteiden mukavuus on tärkeää rentoutumisen kannalta. Pehmustetut tuolit ja sohvat ovat mukavia istua pidempäänkin aikaan ja niiden kanssa voi nauttia pitkistä kesäilloista ystävien kanssa. Myös säädettävä selkätuki tai jalat lisäävät istuinmukavuutta.

Kestävät terassikalusteet: materiaalien merkitys ulkotiloissa

Kestävät terassikalusteet ovat tärkeä osa ulkotilojen sisustusta. Kalusteet altistuvat kuitenkin sääolosuhteille, kuten auringonpaisteelle, sateelle ja lumelle, joten niiden on kestettävä näitä olosuhteita hyvin vuodesta toiseen. On tärkeää valita ulkokalusteita, jotka on suunniteltu kestämään aikaa ja ympäristönsä tuomia haasteita.

Terassikalusteiden materiaalit vaikuttavat niiden kestoon ja käyttöikään. Materiaalin tulisi olla säänkestävä, UV-suojattuja sekä helppo puhdistaa. Yleisimmät materiaalit terassikalusteissa ovat puu, metalli, muovi ja kivi.

Puukalusteet

Puukalusteet ovat suosittuja terasseilla sillä se on kaunis ja luonnollinen vaihtoehto. Puu tuo lämpöä ja tunnelmaa ulkotiloihin. Puu altistuu kuitenkin helposti kosteudelle ja auringonvalolle, mikä voi vaurioittaa sitä ajan myötä. Kestävyys riippuu käytetystä puulajista sekä siitä, miten se on käsitelty. Jos haluat valita terassillesi puisia kalusteita, paras vaihtoehto on käyttää painekyllästettyä puuta tai muuta kestopuuta, joka on suojattu kosteudelta ja hyönteisiltä.

Metallikalusteet

Metallikalusteet voivat olla kestävä vaihtoehto terassille. Ne ovat yleensä valmistettu alumiinista, ruostumattomasta teräksestä tai raudasta. Metallikalusteet ovat säänkestäviä ja helppoja puhdistaa eivätkä ne ruostu tai hapetu ajan myötä, vaan säilyttävät ilmeensä pitkään. Alumiinikalusteet ovat erityisen suosittuja niiden keveyden vuoksi. Ne eivät ruostu ja ne voidaan helposti siirtää paikasta toiseen tarvittaessa.

Muovikalusteet

Muovikalusteet ovat edullinen vaihtoehto terassille. Niitä on saatavilla monissa eri väreissä ja muodoissa, joten voit löytää sopivan kalusteen juuri sinun tyyliisi sopivaksi. Muovikalusteet ovat säänkestäviä ja helppoja puhdistaa, mutta ne voivat haalistua auringonvalossa ajan myötä. Laadukkaassa muovissa on UV-suoja, joka suojaa kalusteita auringon haitallisilta säteiltä ja estää värin haalistumista.

Kivikalusteet

Kiviset kalusteet tuovat luonnollisuutta terassille. Kivi on kestävä materiaali, joka ei vaurioidu helposti sääolosuhteiden vuoksi. Kuitenkin kivisiä kalusteita voi olla hankala siirtää paikasta toiseen niiden painon vuoksi.

Valitse oikea materiaali

Terassikalusteita valitessa kannattaa miettiä omaa käyttötarvetta sekä budjettia. Laadukkaammat materiaalit saattavat maksaa enemmän, mutta ne myös kestävät pidempään. Huonolaatuiset materiaalit voivat hajota nopeasti ja joutua korvaamaan uusilla kalusteilla.

Kun valitset kestäviä terassikalusteita, voit nauttia ulkotiloista vuodesta toiseen ilman huolta kalusteiden kunnosta. Valitse materiaali, joka sopii parhaiten omaan tyyliisi ja omaan käyttötarpeeseesi, niin saat nauttia kauniista ja toimivasta terassista pitkään.

Kuinka huoltaa ulkokalusteita

Puutarhakalusteet ovat tärkeä osa kodin ulkotilaa ja niiden huolto on tärkeää niiden kestävyyden ja käyttöiän kannalta. Vaikka monet puutarhakalusteet on suunniteltu kestämään sääolosuhteita, ne tarvitsevat silti säännöllistä huoltoa. On hyvä muistaa ulkokalusteiden huoltamisen perusasiat.

1. Puhdistus

Ulkokalusteet kannattaa puhdistaa säännöllisesti esimerkiksi kerran kuukaudessa tai tarpeen mukaan. Puhdistukseen voi käyttää esimerkiksi mietoa saippuaa, vettä ja pehmeää harjaa tai liinaa. Vältä voimakkaita pesuaineita, jotka voivat vahingoittaa kalusteiden pintaa. Metalliset kalusteet voi puhdistaa esimerkiksi teräsvillalla ja vedellä, jonka jälkeen ne kannattaa kuivata hyvin.

2. Öljyäminen

Puutarhakalusteet kannattaa öljytä noin kerran vuodessa, jotta ne säilyttävät kauniin värinsä ja kestonsa paremmin. Öljyämiseen sopii esimerkiksi puuöljy tai puunsuoja-aine.

3. Suojapeitteet

Suojapeitteet auttavat suojaamaan kalusteita sateelta, lumelta ja auringolta silloin kun niitä ei käytetä. Peitteitä valmistetaan eri materiaaleista, kuten polyesteristä tai PVC:stä.

4. Talvisäilytys sisällä

Jos mahdollista, kannattaa ulkokalusteet siirtää sisätiloihin talveksi. Näin ne välttyvät kosteuden aiheuttamilta vaurioilta ja säilyvät paremmin ja kestävät pidempään.

5. Tarkista ruuvit ja liitokset

Tarkista kalusteiden ruuvit ja liitokset säännöllisesti, jotta ne pysyvät tiukasti kiinni eivätkä löysty käytön aikana.

6. Huolla pehmusteet

Jos ulkokalusteissa on pehmusteita tai patjoja, kannattaa niitä huoltaa erikseen. Puhdista niitä tarpeen mukaan ja varmista, että ne ovat täysin kuivat ennen kuin laitat ne takaisin kalusteisiin.

Noudattamalla näitä perusohjeita voit pitää ulkokalusteesi hyvässä kunnossa vuodesta toiseen. Muistathan myös, että eri materiaaleilla ja valmistajilla voi olla erityisiä suosituksia huoltotoimenpiteille.

Rajaa tuotteita
Hinta 
Saatavuus 
Tuotemerkki 
Kategoria 
Kampanja 
Pinta-ala (m²) 
Väri 
Materiaali 
Tyyppi 
Ominaisuudet 
Tuotetyyppi 
Käyttökohde 
Järjestä
607 tuotetta
Sivu
/ sivu
 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 8. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 9. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 10. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 11. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 12. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 13. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 14. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 15. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 16. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 17. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 18. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 19. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 20. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
Sivu
Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja