Lataa

Robottiruohonleikkurit

Kaunis nurmikko on ilo silmälle. Robottiruohonleikkuri (tai robottileikkuri) sopii sekä isoille, että pienille nurmikko alueille. Robottiruohonleikkuri on monipuolinen ja sopiva ratkaisu monille. Robottileikkuri on täydellinen valinta, mikäli ruohonleikkuu ei ole sinun makuusi. Robottiruohonleikkuri hoitaa ruohonleikkuun puolestasi sillä aikaa kun nautit kesäpäivästä terassilla. Ruohonleikkuuseen ei näin tarvitse käyttää ollenkaan omaa aikaa. Robottiruohonleikkuri vaatii vain rajakaapeleiden pystytyksen ja asennuksen, jonka jälkeen leikkuri on valmis käytettäväksi. Robottileikkuri sopii sekä isoille, että pienille nurmikko alueille. Robottiruohonleikkuri on monipuolinen ja sopiva ratkaisu monille pihoille. Robottileikkuri on turvallinen valinta myös lapsiperheille, joiden pihalla leluja voi piileä ruohon seassa. Robottileikkuri havaitsee ruohon seassa olevat esteet ja kiertää ne, joten leikkuri ei mene rikki ruohossa lojuvista leluista tai muusta. Robottiruohonleikkuri on myös käytännöllisempi kuin muut ruohonleikkurit. Onko pihajuhlat tulossa, mutta ei ole aikaa leikata nurmikkoa muiden valmisteluiden ohella? Robottileikkuri voidaan myös asentaa leikkaamaan ruohon tiettyinä ajankohtina. Aseta robottiruohonleikkuri hoitamaan ruohonleikkuu vaikka joka yö tai aamu, jotta ruoho pysyy aina kauniinaeikä leikkuu häiritse toimintaasi. Robottileikkuri kestää myös sadetta ja kylmempiä säitä, joten ruohon voi leikata säässä kuin säässä. Robottiruohonleikkuri säästää sinulta vaivan seistä sateessa tai huonossa säässä ruohoa leikkaamassa.

Ruohonleikkuu voi olla myös epämiellyttävän äänekästä joidenkin makuun. Tuoreen ruohon tuoksu saa kesän mieleen, mutta kovaääninen ruohonleikkurin melu ei välttämättä ole mieluisa kauniiseen kesäpäivään. Robottileikkuri on hiljainen ja lähes huomaamaton valinta pihan siistinä pitämiseen. Robottiruohonleikkuri ajaa myös itsensä latautumaan akun ollessa vähissä, joten sinun ei tarvitse huolehtia mistään. Robottileikkuri ei välttämättä sovi liian kumpuilevaan tai kallistuvaan maapintaan. Näitä pihoja varten robottiruohonleikkuri kannattaa korvata päältäajettavalla tai akkuruohonleikkurilla. Robottileikkuri saavuttaa kuitenkin helpommin tasaisen pinnan nurmikolle, kun ajettavalla ruohonleikkurilla paine saattaa olla erilainen ja nurmeen voi jäädä raitoja. Robottileikkurit käyttävät älyteknologiaa, joiden ansiosta ne sopeutuvat helposti eri ruohonpituuksiin ja olosuhteisiin. Robottiruohonleikkuri on myös tyylikäs valinta pihalle, eikä se vie paljoa tilaa pihalla muihin ruohonleikkureihin nähden.

Mikäli robottiruohonleikkuri on liian moderni ja kaipaat klassisempaa ruohonleikkuria, kelaleikkurit, päältäajettavat ruohonleikkurit tai akkuruohonleikkurit voivat olla sinulle mieluisia. Tutustu myös valikoimamme robottiruohonleikkureiden suojakatoksiin, jotka suojaavat robottileikkuria säämuutoksilta. Hanki omasi nyt BAUHAUSin verkkokaupasta tai myymälästä!

 

Robottiruohonleikkuri - helppo tapa pitää piha siistinä

Piha-alueen ylläpito saattaa olla vaivalloista puuhaa, mutta robottiruohonleikkurin avulla tämä työ helpottuu huomattavasti. Robottiruohonleikkuri on laite, joka hoitaa ruohonleikkuun automaattisesti ja pitää pihan siistinä läpi kesän.

Tämä älykäs laite toimii itsenäisesti asettamasi aikataulun mukaisesti ja siistii pihasi viimeisen päälle leikattuna jokaisen käyttökerran jälkeen. Robottiruohonleikkurin käyttö on helppoa ja sen asennus sekä käyttöönotto sujuvat vaivatta. Lisäksi se tarjoaa monia etuja verrattuna perinteiseen ruohonleikkuriin, kuten vähemmän melua, pienemmät hiilidioksidipäästöt ja säästettyä aikaa omistajan kannalta.

Tämän artikkelin tarkoituksena on tutustua robottiruohonleikkurin toimintaperiaatteeseen, asennukseen ja käyttöön, turvallisuusohjeisiin sekä huoltotoimenpiteisiin. Samalla selvitetään myös robottiruohonleikkurin edut perinteiseen ruohonleikkuriin verrattuna.

 

Robottiruohonleikkurin toimintaperiaate

Robottiruohonleikkurin toimintaperiaate perustuu älykkääseen navigointijärjestelmään, joka mahdollistaa sen itsenäisen liikkumisen ja ruohon leikkaamisen. Laite on varustettu erilaisilla antureilla, kuten törmäysantureilla ja rajausantureilla, jotka auttavat sitä välttämään esteitä ja pysymään halutulla alueella. Robottiruohonleikkuri pystyy tunnistamaan esimerkiksi puut, pensaat ja kukkapenkit sekä reagoimaan niihin tarvittavalla tavalla.

Asennus ja käyttöönotto

Robottiruohonleikkurin asentaminen ja käyttöönotto on yleensä melko vaivatonta. Ennen asennusta on kuitenkin tärkeää suunnitella leikkuualue huolellisesti. Tämä sisältää esimerkiksi rajauskaapeleiden sijoittamisen, jotta robottiruohonleikkuri pysyy halutulla alueella. Asennusvaiheessa on myös hyvä tarkistaa, että pihalla ei ole esteitä, jotka voivat aiheuttaa hankaluuksia laitteen liikkumiselle.

Kun robottiruohonleikkuri on asennettu, se voidaan ohjelmoida leikkaamaan ruohoa haluttuna aikana. Useimmissa malleissa on mahdollisuus määrittää erilaisia aikatauluja ja leikkuualueita tarpeen mukaan. Lisäksi robottiruohonleikkurissa voi olla erilaisia toimintatiloja, kuten satunnainen tai järjestelmällinen leikkuukuvio.

 

Turvallisuusohjeet

Robottiruohonleikkurin käytössä on tärkeää noudattaa turvallisuusohjeita, jotta vältetään mahdolliset vaaratilanteet. Ensinnäkin, ennen robottiruohonleikkurin käynnistämistä on varmistettava, että alueella ei ole lemmikkejä tai lapsia. Lisäksi on suositeltavaa pitää etäisyyttä laitteeseen sen ollessa toiminnassa.

Toinen tärkeä turvallisuusnäkökohta on huolehtia siitä, että robottiruohonleikkuri ei pääse liian lähelle terassia, kulkureittejä tai muita rakenteita. Tämän voi estää asentamalla rajauskaapeleita tai muita esteitä tarvittaviin paikkoihin.

Lisäksi on hyvä muistaa, että robottiruohonleikkuri toimii sähköllä ja sen kanssa tulee olla varovainen kosteissa olosuhteissa. On myös suositeltavaa irrottaa laitteen virtajohto ennen kuin tehdään huoltotoimenpiteitä.

 

Huoltotoimenpiteet

Robottiruohonleikkurin asianmukainen huolto varmistaa sen pitkäikäisyyden ja tehokkaan toiminnan. Yksi tärkeimmistä huoltotoimenpiteistä on terien tarkastaminen ja tarvittaessa teroittaminen tai vaihtaminen. Terät voivat kulua käytön myötä, joten niiden kunnon säännöllinen tarkistaminen on suositeltavaa.

Lisäksi robottiruohonleikkurin puhdistaminen on olennainen osa sen huoltoa. Ruohojäämät ja lika voivat kertyä laitteen alapuolelle ja estää sen toimintaa. Puhdistamiseen voi käyttää esimerkiksi harjaa tai painepesuria, mutta ennen puhdistusta on aina hyvä irrottaa virtajohto turvallisuuden vuoksi.

Muita huoltotoimenpiteitä voivat olla akun lataaminen, ohjelmiston päivitykset sekä renkaiden kunnon tarkastus. On myös suositeltavaa säilyttää robottiruohonleikkuri kuivassa paikassa talven ajaksi, mikäli sitä ei käytetä silloin.

 

Edut verrattuna perinteiseen ruohonleikkuriin

Robottiruohonleikkurilla on useita etuja verrattuna perinteiseen ruohonleikkuriin. Ensinnäkin, robottiruohonleikkuri toimii itsenäisesti ohjelmoidun aikataulun mukaisesti, joten omistajan ei tarvitse olla paikalla leikkuun aikana. Tämä säästää huomattavasti aikaa ja vaivaa.

Toiseksi, robottiruohonleikkuri on yleensä hiljaisempi kuin perinteinen ruohonleikkuri. Tämä on erityisen hyödyllistä asuinalueilla, joissa meluhaitat voivat olla ongelma. Lisäksi robottiruohonleikkurin hiilidioksidipäästöt ovat yleensä pienemmät kuin bensiini- tai sähkökäyttöisen perinteisen leikkurin.

Kolmanneksi, robottiruohonleikkurilla on kyky leikata ruohoa tasaisesti ja jättää sen hienojakoisena maahan. Tämä edistää pihan terveyttä ja ravitsemusta luoden samalla viimeistellyn ilmeen.

Robottiruohonleikkurin käyttö voi myös säästää rahaa pitkällä aikavälillä. Vaikka laitteen alkuinvestointi voi olla korkeampi kuin perinteisen leikkurin, sen alhaisemmat käyttökustannukset ja pidempi käyttöikä voivat tuoda säästöjä pitkällä aikavälillä.

 

Robottileikkurit yleistyvät - miten valita juuri sinulle sopiva malli?

Robottileikkurit ovat tulleet jäädäkseen ja niiden suosio kasvaa jatkuvasti. Nämä älykkäät laitteet tekevät ruohonleikkuusta helppoa ja vaivatonta, säästäen samalla aikaa ja vaivaa omistajalta. Markkinoilla on kuitenkin lukuisia erilaisia robottileikkureita, joista valita. Joten miten löytää juuri sinulle sopiva malli?

 

Leikkuualan koko ja muoto

Yksi tärkeimmistä tekijöistä robottileikkurin valinnassa on leikkuualan koko ja muoto. Jokaisella robottileikkurilla on rajattu leikkuuala, joka määrittää sen kyvyn hoitaa pihan ruohonleikkaus.

On tärkeää valita robottileikkuri, jonka leikkuuala vastaa omaa pihaasi.

Lisäksi on hyvä ottaa huomioon myös pihan muoto. Jos pihasi sisältää monimutkaisia alueita, kuten kukkapenkkejä tai puutarhapolkuja, kannattaa valita robottileikkuri, jolla on hyvä navigointijärjestelmä ja esteiden tunnistuskyky. Tällöin laite pystyy liikkumaan sujuvasti erilaisten esteiden ympärillä ja pitämään kaikki alueet siistinä.

 

Akun kesto ja latausaika

Akun kesto ja latausaika ovat tärkeitä tekijöitä robottileikkurin valinnassa. Akun kesto määrittää, kuinka pitkään laite pystyy leikkaamaan ruohoa yhdellä latauksella. On suositeltavaa valita robottileikkuri, jonka akun kesto vastaa pihasi koon ja ruohon kasvun tarpeita.

Lisäksi on hyvä ottaa huomioon latausaika. Robottileikkurit viettävät osan ajastaan lataamalla akkujaan ennen seuraavaa leikkuusessiota. Lyhyempi latausaika tarkoittaa sitä, että robottileikkuri voi palata nopeammin työhön eikä vietä liian paljon aikaa laturissa.

 

Älykkäät ominaisuudet ja ohjelmointimahdollisuudet

Robottileikkurit tarjoavat monia älykkäitä ominaisuuksia ja ohjelmointimahdollisuuksia, jotka tekevät ruohonleikkuusta entistä helpompaa. Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on ajastustoiminto, joka mahdollistaa leikkuun ajoittamisen haluttuun aikaan. Voit esimerkiksi asettaa robottileikkurin leikkaamaan ruohoa silloin kun et ole kotona tai yöaikaan, jolloin laite ei häiritse päivän askareita.

Lisäksi monet robottileikkurit tarjoavat älykkään navigointijärjestelmän, joka auttaa laitetta liikkumaan tehokkaasti pihalla. Tämä voi sisältää esimerkiksi satunnaisen tai järjestelmällisen leikkuukuvion sekä kyvyn tunnistaa esteitä ja reagoida niihin tarvittavalla tavalla.

Ohjelmointimahdollisuudet voivat vaihdella eri mallien välillä. Jotkut robottileikkurit tarjoavat monipuolisia ohjelmointivaihtoehtoja, kuten erilaisten alueiden määrittämisen ja priorisoinnin leikkuussa. Tällöin voit esimerkiksi ohjelmoida laitteen leikkaamaan tietyt alueet useammin kuin toiset.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja