Lataa

Katot

Onko tiedossa kattoremontti tai kokonaan uuden katon rakentaminen? Projekti kannattaa aloittaa BAUHAUSista, sillä meidän tuotteidemme avulla kaikki kattotyöt sujuvat kuin tanssi. Rakenna tai remontoi katto BAUHAUSin laajasta valikoimasta löytyvien tarvikkeiden ja työkalujen avulla. Kattotarvikkeiden valikoimastamme löydät muun muassa valokatteet, kennolevyt, läpiviennit, asennus- ja tiivistysmateriaalit, joiden avulla valmistuu varmasti kestävä katto. Meiltä saat myös erilaiset kattomateriaalit sekä kattoturvatuotteet, jotta kattoremontti sujuu turvallisesti. Kourut ja ovikatokset ja muut sadevesijärjestelmät viimeistelevät kattoremontin tai katon rakentamisen ja ne löydät meiltä eri väreissä ja tyyleissä alan huippumerkeiltä. Katon maalaamiseen sopivat maalit ja muut suojatuotteet pitävät katon pinnan kestävänä pitkään. Tutustu laajaan valikoimaamme ja toteuta haaveesi tyylikkäästä katosta! Tervetuloa ostoksille!

Kattoremontti– Mitä sinun tulee tietää ennen kuin aloitat?

Kattoremontti on yksi suurimmista remonteista, joita talon omistaja voi tehdä. Se vaatii huolellista suunnittelua ja valmistelua ennen kuin työt aloitetaan. Tässä artikkelissa käsitellään tärkeitä asioita, jotka sinun tulee tietää ennen kattoremontin aloittamista.

 

1. Miksi kattoremontti on tarpeen?

Kattoremontti voi olla tarpeen monesta syystä, kuten vuotavan tai vaurioituneen katon korjaamiseksi tai vanhan katon uusimiseksi. Katto on yksi talon tärkeimmistä osista, joka suojaa rakennusta sateelta, lumelta ja tuulelta. Siksi sen kunto on erittäin tärkeää.

2. Suunnittele etukäteen

Ennen kuin aloitat kattoremontin, sinun tulee suunnitella se huolellisesti etukäteen. Mieti millaisen katon haluat ja mikä on budjettisi. Valitse ammattilainen tekemään arvio työn laajuudesta ja hinnasta.

3. Tarvittavat luvat

Kattoremontti saattaa vaatia lupia paikallisilta viranomaisilta riippuen siitä missä asut. Tarkista paikalliset rakennusmääräykset ja varmista että kaikki tarvittavat luvat ovat saatavilla ennen töiden aloittamista.

4. Valitse oikeat materiaalit

Kattoremontin yhteydessä on tärkeää valita oikeat materiaalit, jotka kestävät vuosia ja ovat sopivia talosi tyyliin. Katto voi olla tehty monesta eri materiaalista, kuten tiilestä, peltistä tai huopakatteesta. Ota huomioon myös energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys.

5. Valitse ammattilainen

Kattoremontti on iso projekti, joka vaatii ammattilaisen apua. Varmista että valitset luotettavan ja kokeneen urakoitsijan, jolla on hyvä maine alalla. Tarkista myös että urakoitsija on vakuutettu ja noudattaa turvallisuusmääräyksiä.

6. Huolehdi turvallisuudesta

Kattoremontti voi olla vaarallinen työ, joten muista huolehtia turvallisuudesta kaikissa vaiheissa. Käytä asianmukaisia suojavarusteita.

 

Yhteenveto

Kattoremontti on suuri investointi talosi tulevaisuuteen. Ennen kuin aloitat projektin varmista että suunnittelet sen huolellisesti etukäteen, hankit tarvittavat luvat ja valitset luotettavan ammattilaisen. Muista myös huolehtia turvallisuudesta kaikissa vaiheissa. Kun kattoremontti on valmis, voit nauttia uudesta katosta ja sen tarjoamasta suojasta vuosiksi eteenpäin.

 

Kattoremontti hinta - Kuinka paljon maksaa katon korjaus? Lue vinkit hinnan laskemiseen

Kattoremontin hinta vaihtelee paljon riippuen monesta tekijästä. Tärkeimmät tekijät ovat katon materiaali, korjattavan alueen laajuus ja työn vaativuus. Alla on muutamia vinkkejä hinnan laskemiseen.

 

1. Arvioi korjattavan alueen laajuus

Ennen kuin voit laskea katon korjaushintaa, sinun täytyy arvioida kuinka paljon sitä tarvitsee korjata. Jos kyseessä on vain pieni paikka esimerkiksi tiilikatossa, hinta voi olla kohtuullinen. Mutta jos kyseessä on suurempi alue tai useampi erillinen paikka, hinta nousee.

2. Valitse ammattilainen

Katonkorjaustyöt ovat vaativia ja ne kannattaa antaa ammattilaisen käsiin. Ammattilainen osaa arvioida työn vaativuuden ja tarvittavien materiaalien määrän paremmin kuin maallikko.

3. Valitse oikea materiaali

Katon korjaushintaan vaikuttaa myös käytettävä materiaali. Esimerkiksi tiilikattojen korjaus on yleensä kalliimpaa kuin peltikattojen korjaus.

4. Vertaile hintoja

Ennen kuin valitset katonkorjausyrityksen, kannattaa vertailla eri yritysten hintoja. Muista kuitenkin, että halvin vaihtoehto ei välttämättä ole aina paras.

5. Huomioi lisäkustannukset

Katonkorjauksessa voi tulla vastaan yllättäviä lisäkustannuksia, esimerkiksi jos huomataan että alueen alla on lahoa tai muita vaurioita jotka täytyy korjata ennen varsinaista katonkorjausta.

 

Yhteenvetona voidaan todeta, että katon korjauksen hinta vaihtelee paljon riippuen monesta tekijästä. Paras tapa saada selville tarkka hinta on pyytää tarjous ammattilaiselta ja varmistaa, että kaikki mahdolliset lisäkustannukset otetaan huomioon tarjouksessa. Muista myös, että säännöllinen huolto ja pienet korjaukset voivat auttaa pitämään suuremmat remontit loitolla ja siten säästää rahaa pitkällä aikavälillä.

 

Yleisimmät syyt kattoremontin tarpeelle

Katto on yksi talon tärkeimmistä osista, sillä se suojaa rakennusta sateelta, lumelta ja auringolta. Kuitenkin katon ikääntyessä tai vaurioitumisen seurauksena voi syntyä tarve kattoremontille. Tässä artikkelissa käsitellään yleisimpiä syitä kattokorjauksiin.

 

1. Kattovuodot

Yksi yleisimmistä syistä kattoremontille ovat vuodot. Vuotoja voi esiintyä esimerkiksi rikkoutuneiden tiilien tai halkeamien takia. Myös huonosti asennetut tai vanhentuneet saumat voivat aiheuttaa vuotoja.

2. Tiilien irtoaminen

Katon tiilet voivat irrota esimerkiksi myrskyn tai rankkasateen seurauksena. Irtoamisen takia katto menettää suojansa ja altistuu sateelle ja lialle.

3. Huono ilmanvaihto

Huono ilmanvaihto voi johtaa kosteuden kerääntymiseen katolle, mikä puolestaan ​​voi aiheuttaa home- ja lahovaurioita sekä heikentää katon kestoa.

4. Lumen paino

Lumi voi kerääntyessään katolle aiheuttaa sen romahtamisen tai vahingoittaa sitä muulla tavalla.

5. Puiden lehdet ja oksat

Puiden lehdet ja oksat voivat kerääntyä katolle ja tukkia kourut tai viemärit, mikä johtaa kosteuden kerääntymiseen.

6. Huonosti asennettu katto

Jos katto on huonosti asennettu, se voi aiheuttaa vuotoja ja muita vaurioita. Ammattilaisen käyttäminen auttaa varmistamaan, että katto on asianmukaisesti asennettu.

7. Ikääntyminen

Katon ikääntyessä sen materiaalit voivat kulua tai halkeilla, mikä voi johtaa vuotoihin ja muihin vaurioihin.

 

Yhteenveto

Kattokorjauksia tarvitaan usein erilaisten syiden takia. Vuodot, tiilien irtoaminen, huono ilmanvaihto, lumen paino, puiden lehdet ja oksat sekä huonosti asennettu katto ovat yleisiä syitä korjauksiin.

 

Miten valita luotettava ja ammattitaitoinen katonkorjaaja?

Katon korjaus tai uuden katon asennus on yksi suurimmista investoinneista, jonka voit kotiisi tehdä. Siksi on tärkeää valita luotettava ja ammattimainen urakoitsija, joka tarjoaa laadukasta työtä ja takuun.

 

Tarkista lisenssit ja vakuutukset

Ensimmäinen askel luotettavan urakoitsijan löytämiseksi on varmistaa, että heillä on asianmukaiset lisenssit ja vakuutukset. Tämä osoittaa, että he ovat päteviä tekemään työtä ja että heidän työnsä on turvattu tapaturmien tai muiden odottamattomien tilanteiden varalta.

Tarkista kokemus

Kokemus on toinen tärkeä tekijä luotettavan urakoitsijan valinnassa. Kysy kuinka kauan yritys on toiminut alalla ja pyydä referenssejä aiemmista asiakkaista. Voit myös tarkistaa google-arvosteluja nähdäksesi muiden asiakkaiden kokemuksia kyseisestä yrityksestä.

Pyydä kirjallinen arvio

Ennen kuin hyväksyt sopimuksen, pyydät kirjallisesti kustannusarvion kaikista tulevista töistä. Tämän avulla voit vertailla hintoja eri yritysten välillä sekä selvittää mitkä ovat kaikki tarvitsemasi palvelut.

Tarkista takuu

Luotettava ja ammattimainen urakoitsija tarjoaa aina takuun työlleen. Tämä osoittaa, että he ovat varmoja työnsä laadusta ja ovat valmiita korjaamaan mahdolliset ongelmat ilmaiseksi tietyn ajanjakson sisällä.

Kysy kysymyksiä

Älä epäröi kysyä kysymyksiä ennen kuin hyväksyt sopimuksen. Hyvä urakoitsija vastaa mielellään kaikkiin kysymyksiisi ja selittää prosessin yksityiskohtaisesti. Tämän avulla voit olla varma, että tiedät mitä odottaa ennen kuin aloitat projektin.

Luotettavan ja ammattimaisen urakoitsijan löytämiseen tarvitaan hieman tutkimustyötä, mutta se on takuulla sen arvoista. Valitsemalla pätevän yrityksen voit olla varma siitä, että saat laadukkaan työn ja mielen rauhan tietoisena siitä, että kotisi katto on turvassa vielä vuosienkin päästä.

Fastlock-valokatteet - ota 5, maksa 4

Edullisin veloituksetta. Alennus lasketaan ostoskorissa. Tarjous on voimassa 18.6.2024 asti.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja