Tavaratalomme ovat juhannusaattona ja -päivänä 21.–22.6. suljettuna. Palvelemme jälleen sunnuntaina 23.6. klo 10–18. Verkkokauppamme palvelee 24/7.

Lataa

Ovenpainikkeet, lukot ja helat

Onpa sinulla remontti loppusuoralla, kodin ehostus päällä tai rikkinäisten tarvikkeiden korjaus meneillään, BAUHAUSista löydät ovenpainikkeet, lukot ja helat joka tarpeeseen. Kuten lukot, helat ja ovenpainikkeet, myös sisustukseen sopivat vetimet ja ovenkahvat ovat helppo tapa päivittää kotisi ilmettä tai viimeistellä remontti. Turvaketjut, riippulukot ja älylukot ovat puolestaan merkittävä osa kotisi turvallisuutta, joten näihin tarvikkeisiin kannattaa panostaa joka kodissa. Muista hankkia meiltä myös ovikellot ja ikkunahelat kotiisi tai mökkiisi. Tutustu valikoimaamme ja löydä omiin tarpeisiisi lukot, helat, ovenpainikkeet ja muut tuotteet. 

Helat: Pieni yksityiskohta, jolla voi luoda suuren vaikutuksen kodin ilmeeseen

Helat ovat pieniä yksityiskohtia, joilla voi luoda suuren vaikutuksen kodin ilmeeseen. Ne eivät ehkä ole ensimmäinen asia, johon kiinnitämme huomiota sisustusta suunnitellessamme, mutta ne voivat todella tehdä eron kodin ilmeessä ja tunnelmassa. Helat ovat monipuolisia ja niitä löytyy erilaisia malleja ja tyylejä jokaiseen makuun. Ne voivat olla käytännöllisiä tai puhtaasti koristeellisia, mutta niiden rooli kodin kokonaisilmeessä on tärkeä. Kun valitset heloja kotiisi, kannattaa ottaa huomioon sekä niiden ulkonäkö että toiminnallisuus. Helan tulisi sopia yhteen kodin muun sisustuksen kanssa ja tuoda siihen jotain erityistä. Esimerkiksi vanhan talon remontissa antiikkiset helat voivat olla upea lisäys autenttiseen ilmeeseen. Keittiön kaapiston vetimet ovat yksi esimerkki heloista, jotka voivat tehdä suuren vaikutuksen kodin ilmeeseen. Nykyään on tarjolla laaja valikoima erilaisia vetimiä: perinteisiä metallisia vetimiä, moderneja minimalistisia vaihtoehtoja tai vaikkapa puisia vetimiä luomaan lämpimän tunnelman keittiöön.

Ovien ja ikkunoiden kahvat ovat myös tärkeitä heloja, jotka voivat vaikuttaa kodin ilmeeseen. Ne voivat olla huomaamattomia ja yksinkertaisia tai näyttäviä ja koristeellisia. Esimerkiksi vanhassa kartanossa voi olla upeat pronssiset kahvat, jotka tuovat ripauksen luksusta. Kylpyhuoneessa helojen valinta voi olla erityisen tärkeää, sillä ne altistuvat kosteudelle ja kulutukselle päivittäin. Kromiset tai ruostumattomat teräsosat ovat suosittuja vaihtoehtoja kylpyhuoneisiin, sillä ne kestävät hyvin kosteutta eivätkä menetä kiiltoaan. Helavalikoimaan kuuluu myös monia muita pieniä yksityiskohtia, kuten naulakoita, hyllynkannattimia ja ovistoppareita. Nämäkin voivat tehdä suuren vaikutuksen kodin ilmeeseen. Esimerkiksi modernissa sisustuksessa minimalistinen naulakko voi toimia katseenvangitsijana eteisessä. Heloihin panostaminen kannattaa siis sisustusta suunnitellessa. Pienillä yksityiskohdilla voidaan luoda suuri vaikutus kodin ilmeeseen ja tunnelmaan. Valitsemalla heloja huolellisesti voidaan korostaa haluttua tyyliä ja luoda yhtenäinen kokonaisuus.

Oven hela - unohtamaton ensivaikutelma vierailijoille

Kun astut jonkun kotiin tai yrityksen tiloihin, yksi ensimmäisistä asioista, johon kiinnität huomiota, on ovi. Ovi toimii porttina maailman ja sisätilojen välillä ja se voi kertoa paljon paikan omistajasta tai yrityksestä. Yksi tärkeimmistä osista ovea on sen helat. Oven helat eivät ole pelkästään käytännöllisiä esineitä, vaan ne voivat myös luoda vahvan visuaalisen vaikutelman vierailijoihin. Ne voivat korostaa oven tyyliä ja antaa vihjeitä siitä, millainen tunnelma odottaa sisällä. Helavalikoima on nykyään laaja ja monipuolinen. Voit valita erilaisia materiaaleja, kuten messinkiä, pronssia tai ruostumatonta terästä. Voit myös valita erilaisia muotoja ja tyylejä riippuen siitä, minkälaiseen ilmeeseen haluat oven sopivan. Perinteiset ovenhelat ovat usein klassisia ja ajattomia. Ne sopivat hyvin vanhoihin rakennuksiin tai perinteiseen sisustukseen. Klassiset helat ovat yleensä kauniisti muotoiltuja ja niissä voi olla kaiverrettuja yksityiskohtia tai muita koristeita. Modernit ovenhelat taas ovat usein yksinkertaisempia ja minimalistisempia. Ne sopivat hyvin moderniin tai skandinaaviseen sisustukseen. Modernit helat voivat olla esimerkiksi suorakulmaisia tai pyöreitä, ja ne korostavat enemmän pelkistettyä muotoilua. Ovenhelan valintaan vaikuttaa myös oven käyttötarkoitus. Jos kyseessä on ulko-ovi, kannattaa valita kestävämpi materiaali, kuten ruostumaton teräs, joka kestää hyvin sääolosuhteita. Sisäovissa taas voi käyttää herkempiä materiaaleja ja panostaa enemmän visuaaliseen ilmeeseen.

Oven heloilla voi myös luoda persoonallisuutta tilaan. Voit valita esimerkiksi erikoisen muotoisen ovenhelan tai vaihtoehtoisesti tehdä kokonaisvaltaisen tyylimuutoksen valitsemalla erilaiset helat eri huoneisiin. Kun valitset oven heloja, kannattaa kiinnittää huomiota myös niiden laatuun ja toimivuuteen. Ovenhelojen tulisi olla kestäviä ja helposti käytettäviä. Laadukkaat helat eivät vain näytä hyviltä, vaan ne myös kestävät aikaa ja kulutusta. Unohtumaton ensivaikutelma vierailijoille syntyy monista tekijöistä, mutta oven helat ovat yksi tärkeä osa sitä. Ne voivat kertoa paljon tilan omistajasta tai yrityksestä ja luoda mielenkiintoisen tunnelman jo ennen kuin astut sisään. Oven helojen valinta voi olla hauska ja luova prosessi, jossa voit antaa persoonallisuutesi loistaa. Olipa kyseessä sitten perinteinen tai moderni tyyli, laadukkaat ovenhelat viimeistelevät ulkoasun ja tekevät unohtamattoman ensivaikutelman vierailijoille.

 

Lukkohelat kodin sisustuksen salaisena aseena

Kun puhutaan kodin sisustamisesta, moni ajattelee ensimmäisenä huonekaluja, tekstiilejä ja koriste-esineitä. Harvemmin tulee mieleen lukkohelat, vaikka ne voivatkin olla todellinen sisustuksen salainen ase. Lukkohelat ovat pieniä yksityiskohtia, jotka usein jäävät huomaamatta mutta voivat tehdä suuren eron kodin ilmeessä. Ne voivat olla esimerkiksi ovenkahvoja, vetimiä tai saranoita.  Lukkohelojen valinta voi vaikuttaa siihen, millainen tunnelma kotiisi syntyy. Lukkoheloilla voi tuoda persoonallisuutta ja luonnetta kotiin. Erilaiset muodot, värit ja materiaalit antavat mahdollisuuden ilmaista omaa tyyliään. Esimerkiksi vanhojen talojen kunnostuksessa antiikkiset lukkohelat voivat tuoda autenttista tunnelmaa. Lukkoheloilla voi myös luoda kontrastia tai harmoniaa sisustukseen. Jos haluat rauhallisen ja yhtenäisen ilmeen kotiisi, kannattaa valita samanlaiset lukkohelat kaikkiin tiloihin. Toisaalta erilaiset lukkohelavalinnat voivat tuoda mielenkiintoisia elementtejä sisustukseen ja korostaa esimerkiksi tiettyjä värisävyjä tai materiaaleja. Lukkohelojen valinnassa kannattaa myös ottaa huomioon käytännöllisyys. Ovenkahvat ja vetimet ovat päivittäisessä käytössä, joten niiden pitää olla kestäviä ja toimivia. Lisäksi lukkohelat voivat vaikuttaa kodin turvallisuuteen, joten niiden laatuun kannattaa kiinnittää huomiota. Kodin sisustuksen salaisena aseena lukkohelat voivat myös tuoda yllättäviä yksityiskohtia ja katseenvangitsijoita. Esimerkiksi suuret, näyttävät ovenkahvat tai epätavalliset vetimet voivat herättää mielenkiintoa ja tehdä kodista uniikin. Lukkohelojen vaihtaminen voi olla helppo tapa päivittää kodin ilmettä. Vanhojen lukkohelojen vaihtaminen uusiin voi tuoda raikkautta ja moderniutta tilaan. Pienellä budjetilla saa siis suuren muutoksen aikaan. Kaiken kaikkiaan lukkohelat ovat pieni mutta merkittävä osa kodin sisustusta. Ne voivat tuoda persoonallisuutta, luoda kontrastia tai harmoniaa, parantaa käytettävyyttä sekä tarjota yllättäviä yksityiskohtia. Lukkohelojen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota niiden laatuun ja kestävyyteen. Jos haluat päivittää kodin ilmettä helposti ja edullisesti, kokeile vaihtaa lukkohelat uusiin - saatat yllättyä siitä, miten suuri vaikutus pienillä yksityiskohdilla voi olla.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja