Tavaratalomme palvelevat sinua torstaina 20.6. klo 8–20. Juhannuksena 21.–22.6. tavaratalomme on suljettuna. Verkkokauppamme palvelee 24/7.

Lataa

Laudepuut, saunapaneelit ja saunalistat

Haaveiletko uusista saunan lauteista tai kenties kokonaan uudesta saunasta? Onpa tiedossa sitten saunan ehostus tai kokonaan uuden saunan rakentaminen, BAUHAUSin monipuolisesta valikoimasta löydät saunapuutavaran kaikenlaiseen saunan remontointiin ja rakentamiseen. Mahtavasta valikoimastamme löydät muun muassa saunapaneelit, laudelaudat, laudepuut sekä etulaudat monessa eri värissä ja koossa. Tutustu ja ihastu tarjoamiimme tyylikkäisiin saunan lauteisiin sekä käytännöllisiin lämpökäsiteltyihin laudepuihin joko BAUHAUSin verkkokaupassa tai tule tutustumaan tuotteisiin lähimpään BAUHAUS-tavarataloosi. Muistathan, että valikoimassamme tarjoamamme laudepuut ja laudelaudat ovat laadukkaita ja kestäviä.

Saunapaneelit: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää niiden valinnasta

Saunalla on erityinen paikka suomalaisessa kulttuurissa. Se on paikka, jossa rentoudutaan ja nautitaan lämmöstä ja hyvästä seurasta. Saunan sisustus on tärkeä osa saunaelämystä, ja yksi tärkeimmistä tunnelman luojista ovat saunapaneelit. Saunapaneelit ovat puupaneeleja, jotka asennetaan saunan seinille ja kattoon. Ne voivat olla perinteisiä vaakapanelointeja tai moderneja laudemaisia paneeleita. Saunapaneelien valinta riippuu monesta tekijästä, kuten budjetista, halutusta ilmeestä ja käyttötarkoituksesta.

Puulaji

Ensimmäinen asia, joka tulee ottaa huomioon saunapaneelin valinnassa, on puulaji. Saunaan sopivia puulajeja ovat esimerkiksi haapa, leppä ja kuusi. Haapa on kevyt puu, joka ei tummu ajan myötä. Leppää käytetään usein lattian materiaalina sen kestävyyden vuoksi. Kuusi taas on vahva ja kestää kosteutta hyvin.

Koko

Toinen asia, joka kannattaa ottaa huomioon saunapaneelin valinnassa, on koko. Paneelien leveys vaihtelee yleensä 90-120 millimetrin välillä. Mitkään mitat eivät ole oikeita tai vääriä, mutta kannattaa miettiä millaisen ilmeen haluaa saunalle. Leveät paneelit luovat modernin ja yksinkertaisen ilmeen, kun taas kapeammat paneelit antavat perinteisemmän vaikutelman.

Käsittely

Saunapaneelien käsittely on tärkeää niiden kestävyyden kannalta. Paneelit tulisi käsitellä ennen asennusta kosteussuojalla ja palosuojauksella. Kosteussuojaus estää puuta turpoamasta liikaa kosteuden vuoksi, kun taas palosuojaus lisää turvallisuutta.

Asennus

Viimeinen asia, joka tulee ottaa huomioon saunapaneelien valinnassa, on asennus. Saunan sisustukseen voi käyttää rahaa vain rajallisesti, joten kannattaa harkita asennustyötä tarkkaan. Jos ei ole varma omista kyvyistään tai aikataulusta, kannattaa harkita ammattilaisen palkkaamista.

Yhteenveto

Saunapaneelien valinta riippuu monesta tekijästä: puulajista, koosta, käsittelystä ja asennuksesta. Kannattaa miettiä millainen ilme saunalle halutaan ja kuinka paljon rahaa on käytettävissä ennen päätöksen tekemistä. Hyvin valittujen paneelien avulla saunan tunnelmaa voi parantaa merkittävästi.

 

Parhaat vinkit saunapaneelien asennukseen ja ylläpitoon

Sauna on suomalaisille pyhä paikka, jossa rentoudutaan ja nautitaan lämmöstä. Siksi on tärkeää, että saunapaneelit on oikein asennettu. Tässä artikkelissa kerromme parhaat vinkit saunapaneelien asennukseen ja huoltoon.

1. Valitse oikeat materiaalit

Saunassa käytettävät paneelit tulee valita huolella. Paras vaihtoehto on käyttää lämpökäsiteltyjä puupaneeleja, jotka kestävät kosteutta ja kuumuutta paremmin kuin tavalliset puupaneelit. Lisäksi ne eivät halkeile tai vääntyile yhtä helposti.

2. Asenna paneelit oikein

Jos ei ole varma omista kyvyistään niin saunapaneelien asennukseen kannattaa harkita ammattilaisen apua. Paneelien asennus vaatii tarkkuutta ja huolellisuutta, sillä virheellisesti asennetut paneelit voivat aiheuttaa kosteusongelmia ja muita haittoja.

3. Huolla paneelit säännöllisesti

Saunan kostea ilmasto vaatii paneeleiden säännöllistä huoltoa. Puhdista paneeleiden pinnat säännöllisesti pehmeällä liinalla tai harjalla. Käytä puhdistukseen mietoa saunapesuainetta, joka ei vahingoita paneeleita. Vältä voimakkaita pesuaineita ja hankaavia harjoja, sillä ne voivat naarmuttaa paneelien pintaa.

4. Käsittele paneelit oikein

Saunapaneelit kannattaa käsitellä erityisellä saunasuojalla, joka suojaa niitä kosteudelta ja lämmöltä. Suoja-aineen valintaan kannattaa kiinnittää huomiota, sillä vääränlainen aine voi aiheuttaa haittaa paneeleille tai jopa terveydelle.

5. Tarkista paneelit säännöllisesti

Tarkista saunapaneelien kunto säännöllisesti ja korjaa mahdolliset viat heti. Jos havaitset esimerkiksi halkeamia tai muita vaurioita, ota yhteyttä ammattilaiseen tai vaihda vaurioituneet paneelit uusiin.

Yhteenveto

Saunan sisustus on tärkeä osa saunan tunnelmaa ja toimivuutta. Saunapaneelien asennus ja huolto vaativat tarkkuutta ja huolellisuutta, mutta hyvin hoidettuna ne kestävät pitkään ja luovat miellyttävän ilmapiirin saunaan. Muista siis valita oikeat materiaalit, asentaa paneelit huolellisesti, huoltaa niitä säännöllisesti ja tarkistaa kunto aika ajoin. Näin voit nauttia saunasta täysillä ilman huolia ja murheita.

 

Lämpökäsitelty haapa - Miksi lämpökäsittely on tärkeää saunapaneelien kestävyydelle?

Lämpökäsitelty haapa on yksi suosituimmista saunapaneelien materiaaleista. Lämpökäsittely parantaa haavan kestävyyttä kosteudelle ja lämmölle altistumisessa, mikä tekee siitä ihanteellisen materiaalin saunan sisustukseen. Lämpökäsittely on prosessi, jossa puuta kuumennetaan korkeassa lämpötilassa ilman hapen läsnäoloa. Tämän seurauksena puun soluseinät muuttuvat pysyvästi, mikä vähentää sen herkkyyttä kosteudelle ja estää sen kutistumisen tai turpoamisen. Lopputuloksena on erittäin kestävä ja kaunis puupinta. Saunapaneelit ovat alttiina jatkuvasti korkealle kosteudelle ja lämmölle, joten niiden tulee olla erityisen kestäviä näille tekijöille. Lämpökäsittely auttaa vähentämään paneelien kutistumista tai turpoamista, mikä voi johtaa halkeiluun tai muihin vaurioihin ajan myötä.

Lisäämällä paneelin kestoaikaa lämpökäsittelyn avulla voidaan säästää rahaa pitkällä aikavälillä. Saunan remontointi voi olla kallista ja vaivalloista, mutta hyvin valmistettu sauna kestää vuosikymmeniä. Lisäksi lämpökäsitelty haapa on ympäristöystävällinen vaihtoehto, sillä se ei vaadi kemiallisia käsittelyjä tai muita haitallisia aineita. Yhteenvetona voidaan todeta, että lämpökäsittely on tärkeää saunapaneelien kestävyyden kannalta. Se parantaa paneelien kosteuden- ja lämmön kestoa, mikä tekee niistä ihanteellisen materiaalin saunan sisustukseen.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja