Lataa

Puukuitulevyt ja tuulensuojalevyt

Lisää tuulensuojaa ja lämpöä ulkoseinien ja kattojen rakenteissa tuulensuojalevyllä. Tuulensuojalevy sopii myös lämpöeristyskerrosten väliin tuulelta suojaavaksi ja kylmäsiltoja estäväksi elementiksi. BAUHAUSista löydät erilaiset suojalevyt rakennustöihisi. Tuulileijona sopii niin uudis- että korjausrakentamiseen ja sitä voidaan käyttää niin ulkoseiniin, rossipohjien alapintaan, kuin kattoihin. Runkoleijona sopii erityisesti seiniin, joissa on käytetty eristeenä on pellavaeristettä tai märkäpuhallettua puukuitueristettä. Kovalevyt ovat myös hyviä lämmönpitävyyteen, ja kipsilevyt voivat toimia äänieristävänä eelementtinä. Vanerit sopivat vuorostaan monenlaisiin projekteihin. Tutustu BAUHAUSin kattavaan rakennus ja remontointi -valikoimaan BAUHAUSin verkkokaupassa tai tavarataloissamme ja löydä tarpeisiisi sopivat rakennuslevyt!Puukuitulevyt ovat ekologinen vaihtoehto rakennusmateriaalina

Puukuitulevyt ovat yhä suositumpi valinta rakennusmateriaalina, kun etsitään ekologisia vaihtoehtoja. Näitä levyjä valmistetaan kirjaimellisesti puukuiduista ja ne tarjoavat monia hyödyllisiä ominaisuuksia sekä laajan käyttöalueen erilaisissa rakennusprojekteissa.

Puukuitulevyjen kestävyys, äänieristyskyky ja kosteudenkestävyys tekevät niistä houkuttelevan vaihtoehdon verrattuna perinteisempiin materiaaleihin. Tämän artikkelin tarkoituksena on tutustua tarkemmin puukuitulevyjen ominaisuuksiin ja käyttökohteisiin sekä vertailla niitä muihin yleisesti käytettyihin rakennusmateriaaleihin.

 

Puukuitulevyjen ominaisuudet ja käyttökohteet

Puukuitulevyt ovat valmistettu puun kuiduista, jotka puristetaan yhteen liiman avulla. Tämä valmistusprosessi tekee levyistä erittäin vahvoja ja kestäviä. Puukuitulevyt ovat myös erittäin ekologinen vaihtoehto, sillä ne valmistetaan uusiutuvasta luonnonvarasta eli puusta. Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, joita puukuitulevyillä on tarjota, on niiden äänieristyskyky. Levyt vaimentavat tehokkaasti ääniaaltoja ja estävät äänien siirtymisen rakenteesta toiseen. Tämä tekee niistä erinomaisen valinnan esimerkiksi asuinrakennusten väliseiniin tai kerrostalojen lattiarakenteisiin.

 

Lisäksi puukuitulevyt ovat hyvin kosteudenkestäviä. Ne eivät turpoa tai muuta muotoaan kosteassa ympäristössä, mikä tekee niistä ihanteellisen materiaalin kosteille alueille kuten kylpyhuoneisiin tai saunoihin. Kosteudenkeston ansiosta ne myös ehkäisevät home- ja lahovaurioit. Puukuitulevyjä voidaan käyttää monissa erilaisissa rakennusprojekteissa. Niitä voidaan käyttää seinärakenteissa, kattolevyinä, lattiamateriaalina sekä sisustuselementteinä. Niiden monipuolisuus tekee niistä erittäin suositun valinnan rakennusalalla.

 

Seuraavaksi tarkastelemme puukuitulevyjen vertailua muihin yleisesti käytettyihin rakennusmateriaaleihin ja selvitetään, mitkä ovat niiden vahvuudet verrattuna kilpailijoihin.

 

Vertailu muihin rakennusmateriaaleihin

Kun vertaillaan puukuitulevyjä muihin yleisesti käytettyihin rakennusmateriaaleihin, voidaan huomata useita etuja, joita puukuitulevyt tarjoavat. Verrattuna esimerkiksi betoniin tai tiileen, puukuitulevyt ovat kevyempiä materiaaleja. Tämä tekee niistä helpommin käsiteltäviä ja asennettavia. Lisäksi keveys vähentää rakenteiden kuormitusta ja mahdollistaa joustavamman suunnittelun.

 

Toinen merkittävä etu on puukuitulevyjen ekologisuus verrattuna moniin muihin materiaaleihin. Puu on uusiutuva luonnonvara ja sen käyttö vähentää hiilijalanjälkeä. Lisäksi puukuidut voivat olla peräisin kierrätetystä puusta, mikä edistää kestävää kehitystä. Puukuitulevyjen äänieristyskyky on myös parempi kuin monilla muilla materiaaleilla. Esimerkiksi kipsilevyt eivät pysty tarjoamaan yhtä tehokasta äänenvaimennusta kuin puukuitulevyt. Lisäksi puukuitulevyillä on hyvä kosteudenkestokyky, toisin kuin esimerkiksi kipsilevyillä, jotka voivat vaurioitua kosteassa ympäristössä. Tämä tekee puukuitulevyistä luotettavan vaihtoehdon kosteille alueille.

 

Kokonaisuudessaan puukuitulevyt tarjoavat monia etuja verrattuna muihin rakennusmateriaaleihin. Niiden keveys, ekologisuus, äänieristyskyky ja kosteudensietokyky tekevät niistä houkuttelevan valinnan erilaisiin rakennusprojekteihin.

 

Miksi tuulensuojalevyt ovat tärkeitä rakentamisessa?

Tuulensuojalevyt ovat olennainen osa rakennusten ulkoseinärakenteita, ja niiden merkitys rakentamisessa on suuri. Nämä levyt toimivat tehokkaana suojana tuulta vastaan ja estävät lämmön karkaamisen rakenteista. Lisäksi tuulensuojalevyjen käyttö pidentää merkittävästi rakenteiden käyttöikää. Tämän artikkelin tarkoituksena on tutustua tarkemmin tuulensuojalevyjen merkitykseen rakentamisessa sekä selvittää, miten ne vaikuttavat lämmöneristykseen ja rakenteiden kestävyyteen.

 

Tuulensuojalevyjen merkitys rakentamisessa

Tuulensuojalevyt ovat välttämättömiä osia rakennusten ulkoseinärakenteita, sillä ne tarjoavat useita tärkeitä etuja. Ensinnäkin, tuulensuojalevyt toimivat tehokkaana suojana tuulta vastaan. Ne estävät ilmavirtauksen tunkeutumisen rakenteisiin ja siten vähentävät lämpöhukkaa. Toiseksi, tuulensuojalevyjen käyttö auttaa estämään lämmön karkaamisen rakenteista. Levyt luovat lisäkerroksen ulkoseinän ja eristyksen välille, mikä parantaa lämmöneristystehokkuutta. Tämä puolestaan johtaa energiansäästöön ja alentaa lämmityskustannuksia. Kolmanneksi, tuulensuojalevyjen käyttö pidentää merkittävästi rakenteiden käyttöikää. Ne suojaavat ulkoseiniä kosteudelta ja sateelta sekä estävät kosteusvaurioiden syntymistä. Lisäksi levyt voivat toimia myös höyrynsulkuna, joka ehkäisee kosteuden kondensoitumista rakenteisiin.

 

Estää lämmön karkaamisen

Tuulensuojalevyjen käyttö rakentamisessa on erittäin tärkeää lämmön karkaamisen estämiseksi. Levyt toimivat tehokkaana esteenä ilmavirtaukselle ulkoseinän ja eristyksen välillä. Kun tuuli puhuu rakennuksen ulkopinnalla, se voi luoda paine-eroja, jotka aiheuttavat lämpöhukan. Tuulensuojalevyt auttavat tasoittamaan näitä paine-eroja ja vähentämään ilman liikkumista rakenteiden sisällä. Lisäksi tuulensuojalevyjen tiiviys estää vetoisuuden ja vedon tunkeutumisen sisälle. Tämä parantaa asumismukavuutta ja vähentää tarvetta lisälämmitykselle tai jäähdytykselle.

 

Pidentää rakenteiden käyttöikää

Tuulensuojalevyjen käyttö rakentamisessa on olennainen tekijä, joka pidentää rakenteiden käyttöikää merkittävästi. Kosteus on yksi suurimmista uhkista rakenteille, ja tuulensuojalevyt auttavat suojaamaan niitä kosteudelta. Levyt toimivat esteenä sateelle ja muulle kosteudelle, estäen sen tunkeutumisen ulkoseinärakenteisiin. Lisäksi tuulensuojalevyt voivat toimia höyrynsulkuna, mikä estää kosteuden kondensoitumisen rakenteisiin. Tämä vähentää riskiä home- ja lahovaurioille sekä parantaa sisäilman laatua.

Rajaa tuotteita
Hinta 
Saatavuus 
Tuotemerkki 
Pituus (mm) 
Paksuus (mm) 
Materiaali 
Järjestä
4 tuotetta
/ sivu
 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja