Lataa

MDF-paneelit

MDF-paneeli on kestävä, helppohoitoinen ja tyylikäs sisustuspaneeli. BAUHAUSin laajasta valikoimasta löydät muun muassa laadukkaat kattopaneelit, modernit seinäpaneelit, kestävät SPA-paneelit sekä tyylikkäät ART-sisustuslevyt. MDF -kattopaneelit ovat erittäin helppoja asentaa ja niillä saat vaivattomasti laadukkaan ja siistin sisäkaton esimerkiksi keittiöön, makuu- tai olohuoneeseen. Tehosteseinän luontiin sopii parhaiten 3D seinäpaneelit, joilla luot modernia veistoksellista designia seinäpintoihin. SPA-paneelit taas sopivat nimensämuokaisesti kosteisiin tiloihin kosteutta ja likaa hylkivän ominaisuutensa takia. ART-sisustuslevyillä luot puolestaan rauhallisen kokonaisuuden tai näyttävän tilan värejä ja kuoseja yhdistelemällä. Puupaneelit ovat oiva vaihtoehto mikäli haluat luonnollisempaa lopputulosta ja akustiikkalevyt jos kaipaat äänieristystä. Muista myös MDF-levyt.

Uutta ilmettä tilaan kattopaneeleilla

Kattopaneeleilla on helppo luoda uudenlaista ilmettä kodin eri tiloihin. Kattopaneelin valinta voi tuntua haastavalta tehtävältä, sillä markkinoilta löytyy laaja valikoima erilaisia vaihtoehtoja. Oikean kattopaneelin valitseminen on tärkeää sekä esteettisistä että käytännöllisistä syistä. Kattopaneelit voivat vaikuttaa huoneen ilmeeseen ja tunnelmaan, tarjoten samalla myös toiminnallisia ominaisuuksia kuten äänieristystä. Lue lisää eri materiaaleista, paneelien eroista sekä asennusmenetelmistä ja poimi vinkit juuri tarkoitukseesi sopivan kattopaneelin valintaan!

Sopivan kattopaneelin valinta

Kun valitset kattopaneelia, yksi tärkeimmistä huomioitavista tekijöistä on paneelin materiaali. Kattopaneeleja on saatavilla eri materiaaleissa, joista jokaisella on omat ominaisuutensa ja hyötynsä. Yleisimpiä materiaaleja kattopaneeleille ovat puu, metalli, muovi ja kipsilevy. Puumateriaali luo lämpimän ja luonnollisen ilmeen huoneeseen.

Puupaneelit voivat olla joko massiivipuuta tai viilutettua puuta. Metalliset paneelit puolestaan tuovat modernia ja teollista tyyliä sisustukseen. Muovipaneelit ovat kestäviä ja helppohoitoisia vaihtoehtoja, jotka sopivat erityisesti kosteisiin tiloihin. Kipsilevypohjaiset paneelit tarjoavat sileän pinnan ja mahdollisuuden luoda monimuotoisia muotoiluja. Mieti siis haluamaasi ilmettä sekä huomioi käyttötarkoitus ja tila, kun valitset sopivan kattopaneelin materiaalia.

Kun valitset kattopaneelia, on tärkeää ottaa huomioon myös paneelien väliset erot. Eri kattopaneelit voivat tarjota erilaisia ominaisuuksia ja etuja. Yksi merkittävä ero on paneelin pinta. Jotkut paneelit ovat sileitä ja tasaisia, kun taas toisissa voi olla tekstuuria tai koristekuvioita. Pintakuvioinnilla voidaan luoda mielenkiintoisia visuaalisia efektejä ja lisätä huoneen ilmettä. Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös äänieristys- ja kosteudenkestokykyyn sekä helppohoitoisuuteen ja kestävyyteen. Tutkaile siis tarkasti eri kattopaneelien ominaisuuksia ja vertaile niitä tarpeisiisi sopivaksi löytääksesi juuri oikean vaihtoehdon.

Eri kattopaneelien asennusmenetelmät

Kun olet valinnut sopivan kattopaneelin, on aika miettiä asennusmenetelmää. Kattopaneeleja voidaan asentaa eri tavoin riippuen paneelin tyypistä ja materiaalista. Yksi yleisimmistä asennustavoista on suora kiinnitys alustaan. Tämä tarkoittaa sitä, että paneelit kiinnitetään suoraan kattoon tai alakattoon ilman ylimääräisiä kehyksiä tai ripustimia. Tämä menetelmä sopii erityisesti kiinteille paneeleille, kuten puu- tai muovipaneeleille. Toinen vaihtoehto on irrotettava asennus. Irrotettavat kattopaneelit kiinnitetään erityisiin kehyksiin tai ripustimiin, mikä mahdollistaa helpon pääsyn takana oleviin putki- tai sähköasennuksiin. Tämä menetelmä on kätevä esimerkiksi toimistoissa tai kaupallisissa tiloissa, joissa voi olla tarve tehdä muutoksia järjestelmiin. Ennen asennusta varmista, että sinulla on tarvittavat työkalut ja seuraa tarkasti valmistajan antamia ohjeita varmistaaksesi turvallisen ja laadukkaan lopputuloksen.

 

MDF-kattopaneeli on suosittu ja suhteellisen halpa valinta

MDF-kattopaneeli on noussut suosioon sisustajien keskuudessa sen monipuolisten ominaisuuksien ansiosta. MDF (Medium Density Fiberboard) on materiaali, joka koostuu puukuiduista ja sideaineesta, ja se tarjoaa useita etuja kattopaneelin käytössä. 

MDF on erittäin kestävä materiaali, joka kestää hyvin kosteutta ja lämpötilan vaihteluita. Tämä tekee siitä sopivan valinnan myös kosteisiin tiloihin, kuten kylpyhuoneisiin tai keittiöihin. Tämän lisäksi MDF-levyt ovat helppoja työstää ja muokata. Niitä voidaan leikata haluttuun kokoon ja muotoon ilman suuria vaikeuksia. Tämä mahdollistaa rajoittamattomat design-mahdollisuudet ja antaa sisustajalle vapauden luoda juuri haluamansa tyyli. MDF-kattopaneelit tarjoavat myös hyvän äänieristyksen, mikä on erityisen tärkeää esimerkiksi asuinhuoneistoissa tai toimistotiloissa. Ne auttavat vähentämään melua ja auttavat luomaan rauhallista ympäristöä. MDF-kattopaneelien edut eivät rajoitu vain käytännöllisyyteen, vaan ne ovat myös visuaalisesti houkuttelevia. Ne tarjoavat tasaisen ja sileän pinnan sekä monipuoliset värivaihtoehdot, jotka sopivat erilaisiin sisustustyyleihin.

MDF-kattopaneelit tarjoavat sisustajille erinomaisen hinta-laatusuhteen. Tämä tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon budjettitietoisille sisustajille. MDF on vahva ja kestävä materiaali, joka säilyttää ulkonäkönsä pitkään ilman suurta huoltotarvetta. Näin ollen saat vastinetta rahoillesi pitkällä aikavälillä. MDF-kattopaneelit mahdollistavat tyylikkään ilmeen kohtuulliseen hintaan ilman kompromisseja laadun tai kestävyyden suhteen.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja