Lataa

Tekokasvit

Tekokasvit ja silkkikukat ovat loistava vaihtoehto tiloihin, joissa elävien kasvien hoitaminen on vaikeaa tai ne eivät saa tarpeeksi luonnonvaloa. Tyylikäs tekokasvi sopii tilaan kuin tilaan ja verhot voi pitää kiinni ilman että kasvit kärsivät. Silkkikasvit ovat helppohoitoisia, pitkäikäsiä ja pestäviä, eivätkä ne haalistu auringonvalossa. Meiltä löydät laadukkaat silkkikasvit moneen eri makuun; viikunat eli fiikukset, bonsait, perhosorkideat, hortensiat, japaninvaahterat ja paljon muuta. Vahakankaat ovat tyylikäs lisäys kasvien alle. Luo vaikka kaunis, pysyvä asetelma silkkikukkien avulla. Löydät meiltä myös silkkikukat eri sesonkeihin, esimerksi silkkiamarylliksen joulukauteen.  Löydät valikoimastamme myös kattolevyt, lakat ja matot.

Tekokasvit ja silkkikukat

Tekokasvit ja silkkikukat ovat ihanteellinen valinta niille, jotka haluavat tuoda luonnon lähelle, mutta joilla ei ole aikaa tai olosuhteita elävien kasvien hoitamiseen. Ne ovat erinomainen ratkaisu tiloihin, joissa luonnonvaloa on vähän tai joissa elävien kasvien hoitaminen on haastavaa. Tekokasvit, kuten viikunat eli fiikukset, bonsait, perhosorkideat, hortensiat, japaninvaahterat ja monet muut, tuovat luonnon kauneuden sisätiloihin ilman vaivaa ja huolta.

Nämä tyylikkäät ja helppohoitoiset kasvit sopivat mihin tahansa tilaan, olipa kyseessä sitten olohuone, makuuhuone tai toimistotila. Ne eivät tarvitse luonnonvaloa, joten voit pitää verhot kiinni ilman, että kasvit kärsivät. Lisäksi silkkikasvit ovat pitkäikäisiä, pestäviä eivätkä haalistu auringonvalossa.

Laajasta valikoimastamme löydät laadukkaat tekokasvit jokaiseen makuun. Voit luoda kauniita, pysyviä asetelmia silkkikukkien avulla tai tuoda sesonkien tunnelmaa kotiisi esimerkiksi silkkiamarylliksen avulla joulukaudeksi. 

Tekokasvit - luonnonystävän vaihtoehto viherpeukalolle

Luonto ja kasvit tuovat monille ihmisille iloa ja rauhaa. Viherpeukaloiksi kutsutut henkilöt nauttivat erityisesti kasvien hoitamisesta ja viheralueiden luomisesta ympärilleen. Kuitenkin kaikilla ei ole mahdollisuutta tai taitoa pitää eläviä kasveja hengissä, mutta onneksi tekokasvit tarjoavat loistavan vaihtoehdon.

Tekokasvit ovat keinotekoisesti valmistettuja kasveja, jotka näyttävät hyvin aidolta. Ne voivat olla joko muovisia tai silkkipohjaisia, ja niitä löytyy lähes kaikenlaisina kasvilajeina aina pienistä ruukuista suuriin puuvartisiin puihin asti. Tekokasveissa on monia etuja verrattuna eläviin kasveihin. Tekokasvit eivät tarvitse vettä tai ravinteita pysyäkseen hyvässä kunnossa. Tämä tekee niiden hoidosta äärimmäisen helppoa - riittää kun pyyhkii pölyt pois silloin tällöin. Elämän kiireessä tämä voi olla erittäin kätevää, sillä tekokasvit säilyttää ulkonäkönsa vuodesta toiseen ilman suurta vaivaa. Tekokasvit soveltuvat hyvin myös paikkoihin, joissa luonnonvalo on vähäistä tai olematonta. Esimerkiksi toimistotilat tai pimeät huoneet voivat saada uutta eloa tekokasvien avulla. Niiden värit pysyvät kirkkaina ja lehdet vihreinä, vaikka valaistusolosuhteet eivät olisi ihanteelliset ja verhot olisivat kiinni suurimman osan ajasta.

Tekokasveilla on myös ympäristöystävällinen puoli. Vaikka ne eivät olekaan aitoja kasveja, ne voivat silti tuoda sisustukseen luonnonläheisyyttä ja vihreyttä. Monet tekokasvit valmistetaan kierrätysmateriaaleista, kuten muovipulloista tai vanhoista tekstiileistä. Tämän ansiosta ne auttavat vähentämään jätteiden määrää ja kulutusta. Vaikka tekokasvit eivät tarjoakaan samaa hengittävää ilmaa kuin elävät kasvit, niillä voi olla positiivisia vaikutuksia ihmisten hyvinvointiin. Tutkimukset ovat osoittaneet, että viherkasvit voivat parantaa mielialaa ja vähentää stressiä. Tekokasvit voivat siis tarjota samankaltaisen rauhoittavan vaikutuksen ilman suurta huolenpitoa.

On tärkeää muistaa, että tekokasvit eivät voi korvata täysin eläviä kasveja. Elävät kasvit tarjoavat monia hyötyjä, kuten ilmanpuhdistusta ja kosteuden lisäämistä sisätiloissa. Kuitenkin tekokasvit voivat olla erinomainen vaihtoehto niille, jotka eivät pysty tai halua hoitaa eläviä kasveja. Tekokasvit ovat siis loistava valinta luonnonystäville, jotka kaipaavat vihreyttä ympärilleen mutta eivät halua tai pysty hoitamaan eläviä kasveja. Ne ovat helppohoitoisia, soveltuvat huonoihin valaistusolosuhteisiin ja voivat parantaa mielialaa. Lisäksi ne voivat olla ympäristöystävällinen vaihtoehto kierrätysmateriaalien ansiosta.

Joten seuraavan kerran kun kaipaat luontoa kotiisi tai työpaikallesi, harkitse tekokasvia - se voi olla juuri sitä mitä tarvitset!

Tekokasvit sisustuksen pelastajana - vinkit kodin vihreyden lisäämiseen

Kasvien lisääminen sisustukseen on yksi tapa tuoda luontoa ja vihreyttä kotiin. Valitettavasti kaikki eivät kuitenkaan ole viherpeukaloita tai omista aikaa hoitaa kasveja säännöllisesti. Tässä tilanteessa tekokasvit voivat olla hyvä vaihtoehto. Tekokasvit näyttävät hyvin aidolta mutta eivät vaadi juurikaan hoitoa. Ne ovat helppo tapa tuoda eloa ja raikkautta sisustukseen ilman huolta kastelusta tai valon tarpeesta. Tekokasvit voivat olla mainio tapa lisätä vihreyttä kotiin ilman suurta huolenpitoa. Ne tuovat eloa sisustukseen ja voivat toimia pelastajina niille, jotka eivät ole kiinnostuneita tai kykeneviä hoitamaan aitoja kasveja. Muista kuitenkin valita laadukkaita tekokasveja ja pitää ne puhtaina, jotta ne säilyttävät ulkonäkönsä parhaalla mahdollisella tavalla.

Ensinnäkin, valitse oikean kokoiset tekokasvit kodin tilaan sopivaksi. Suuret tekokasvit voivat toimia katseenvangitsijoina isommissa huoneissa, kun taas pienemmät kasvit sopivat paremmin esimerkiksi hyllyille tai pöydille.

Toiseksi, valitse laadukkaita tekokasveja. Huonolaatuinen tekokasvi voi näyttää epäaidolta ja heikentää kokonaisuuden vaikutelmaa. Laadukkaampi tekokasvi kestää myös paremmin aikaa ja säilyttää ulkonäkönsä pidempään.

Kolmanneksi, sijoita tekokasvit strategisesti kodin eri tiloihin. Voit asettaa niitä esimerkiksi ikkunalaudoille, hyllyille tai pöydille. Voit myös ripustaa tekokasveja seinälle tai käyttää niitä osana erilaisia asetelmia.

Neljänneksi, yhdistele tekokasveja oikeanlaisten astioiden ja koristeiden kanssa. Valitse esimerkiksi sopivan väriset ruukut tai maljakot, jotka täydentävät kasvin ulkonäköä. Voit myös lisätä kasvien ympärille muita sisustuselementtejä, kuten kynttilöitä tai koriste-esineitä.

Viidenneksi, muista pitää tekokasvit puhtaina ja pölyttöminä. Puhdista ne säännöllisesti pehmeällä liinalla tai harjalla varovasti pyyhkien. Näin pidät ne hyvässä kunnossa ja estät pölyn kerääntymisen lehtiin.

Lopuksi, älä unohda luonnonkasveja kokonaan! Vaikka tekokasvit ovatkin helppohoitoisia vaihtoehtoja, aitojen kasvien tuoma hyvinvointi ja raikkaus on vertaansa vailla. Yhdistelemällä molempia voit saada parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Ekologiset tekokasvit - kestävä valinta ympäristötietoiselle kuluttajalle

Ympäristötietoisuus on noussut viime vuosina tärkeään rooliin kuluttajien päätöksenteossa. Monet meistä haluavat tehdä kestäviä valintoja ja vähentää omaa ekologista jalanjälkeämme. Yksi tapa toteuttaa tätä on valita ekologisia vaihtoehtoja myös sisustukseen liittyvissä hankinnoissa, kuten kasveissa.

Perinteisesti kasvit ovat olleet suosittuja sisustuselementtejä, mutta niiden hoitaminen voi olla haastavaa monille. Ekologisten tekokasvien suosio onkin kasvanut viime vuosina, sillä ne tarjoavat helpon ja huoleton vaihtoehdon perinteisille eläville kasveille.

Mutta mikä tekee tekokasveista ekologisia? 

Ensinnäkin, ne eivät vaadi kastelua tai lannoittamista, mikä säästää luonnonvaroja ja vähentää vesijalanjälkeämme. Elintarviketuotannon ollessa yksi suurimmista vesipulan aiheuttajista maailmassa, on tärkeää löytää keinoja vähentää vedenkulutusta myös muilla alueilla. Tekokasvit eivät tarvitse aurinkoa tai ravinteita kasvaakseen, joten niiden tuotanto ei vaadi luonnonvarojen käyttöä samalla tavalla kuin elävien kasvien kasvatus. Eläviä kasveja viljellään usein suurissa määrissä teollisesti, mikä voi aiheuttaa ympäristöhaittoja kuten maaperän köyhtymistä ja torjunta-aineiden käyttöä. Tekokasvit ovat pitkäikäisiä ja kestäviä. Ne eivät kuihdu tai menetä lehtiään ajan myötä, joten ne säilyttää ulkonäkönsa vuodesta toiseen. Tämän ansiosta niitä ei tarvitse vaihtaa tai ostaa uusia säännöllisin väliajoin, mikä vähentää kulutusta ja jätteen määrää.

Vaikka tekokasveilla onkin monia ekologisia etuja, on tärkeää muistaa myös niiden valmistusprosessi. Jotta tekokasvit olisivat todella ekologisia, tulisi niiden valmistuksessa käyttää kierrätysmateriaaleja ja energiatehokkaita tuotantomenetelmiä. On hyvä tarkistaa valmistajan tiedot ja varmistua siitä, että heilllä on vastuulliset toimintatavat. Ekologisten tekokasvien suosio näyttää vain kasvavan tulevaisuudessa ympäröivän maailman muuttuessa yhdenmukaisemmaksi kestävän kehityksen periaatteiden kanssa. Ne tarjoavat helpon ja huoleton vaihtoehdon perinteisille eläville kasveille, samalla kun vähentävät ympäristövaikutuksiamme. Valitsemalla ekologiset tekokasvit sisustukseen voimme tehdä pieniä mutta merkittäviä tekoja ympäristön hyväksi.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja