Lataa

Valaisimet

Oikeanlainen valaistus tekee ihmeitä, ja laadukkaaseen valaistukseen tarvitset tietenkin laadukkaat valaisimet. Riittävä valo työpisteessä parantaa työhyvinvointia, säädettävä olohuoneen valaisin auttaa luomaan tunnelmaa, ja liikkeestä syttyvät ulkovalot johdattavat turvallisesti kotiovelle. Erityisesti Suomen pitkän ja pimeän talven aikana on tärkeää, että pystymme valaisemaan kotimme sekä työpaikkamme tarpeeksi hyvin. Kattavasta valikoimastamme löydät valaisimet jokaiseen tarpeeseen. Valaisinta ostaessa kannattaa pohtia tilan käyttötarvetta. Riittääkö himmeä tunnelmavalaistus vai pitääkö lampun kyetä valaisemaan koko tila kirkkaasti? Joskus pelkkä pöytävalaisin on riittävä, joskus vaaditaan kirkas kattovalaisin. Tyylikäs valaisin luo ilmettä kodin sisustukseen ja auttaa arkisissa askareissa. Laajasta valikoimastamme löydät saunavalaisimet, LED-valonauhat ja ulkovalaisimet. Saat meiltä myös laadukkaat kattovalaisimet, kylpyhuonevalaisimet ja pöytävalaisimet niin kotiin kuin työpaikalle. Kun hankit valaisimiisi vielä energiatehokkaat LED-lamput, saat vähennettyä kotisi energiankulutusta huomaamatta. Äläkä unohda kotipuutarhaasi! Meiltä hankit laadukkaat valaisimet, joiden avulla rakkaat huonekasvisi jaksavat elinvoimaisina pitkän talven yli.

Valaisimet ja niiden vaikutus sisustukseen – vinkkejä onnistuneeseen valaistukseen

Valaisimet ovat tärkeä osa kodin sisustusta ja niiden valintaan kannattaakin kiinnittää huomiota. Koska valaistus vaikuttaa merkittävästi kodin tunnelmaan ja viihtyvyyteen, oikean vaihtoehdon valitseminen ja asettelu oikeaan paikkaan on tärkeää. Valaistuksella on myös tärkeä rooli ihmisen hyvinvoinnin kannalta. Oikeanlainen valaistus voi parantaa elämänlaatua monin tavoin, kuten lisäämällä energisyyttä, vähentämällä stressiä ja masennusta sekä parantamalla unen laatua. Huonosti suunniteltu tai liian voimakas valaistus voi puolestaan aiheuttaa silmien rasitusta, päänsärkyä ja muita terveysongelmia. Sen sijaan oikein mitoitettu ja säädettävä valaistus voi auttaa rentoutumaan ja rauhoittumaan. Ennen kuin aloitat uusien valaisimien etsimisen, pohdi millaista tunnelmaa haluat luoda kotiisi. Erilaiset tilanteet vaativat erilaista valaistusta: haluatko esimerkiksi luoda rauhallista tunnelmaa vai tarvitsetko tehokasta työvaloa?

Yleisvalosta on hyvä aloittaa, sillä se luo tasaisen perusvalon koko huoneeseen. Yleisvalon lisäksi tarvitaan myös kohdevaloa esimerkiksi lukemiseen tai ruoanlaittoon. Kohdevalo voidaan toteuttaa esimerkiksi pöytävalaisimilla tai seinään kiinnitettävillä spottivalaisimilla. Myös valon säädettävyys on tärkeää. Säätö-ominaisuudella voidaan helposti muuttaa huoneen tunnelmaa tilanteen mukaan.

Valitse valaisimet myös huoneen koon mukaan. Pienessä huoneessa suuret valaisimet voivat tuntua liian hallitsevilta ja päinvastoin pienet lamput eivät riitä tuomaan tarpeeksi valoa suuriin tiloihin. Myös väreillä on merkitystä valojen suhteen. Kylmät värit kuten sininen tai valkoinen luovat virkistävää ja raikasta tunnelmaa, kun taas lämpimät värit kuten punainen tai oranssi lisäävät kodikkuutta ja lämpöä.

Valaisimen sijoittelu on tärkeää. Valaisin kannattaa sijoittaa siten, että se valaisee tarpeeksi mutta ei häikäise silmiä. Yleensä kattovalaisimet sijoitetaan noin 2,5 metrin korkeuteen lattiasta. Esimerkiksi ruokapöydän yläpuolella oleva kattovalaisin voi olla liian voimakas jos se on suoraan silmien linjalla. On siis tärkeää huomioida korkeus, jolle valaisimen asettaa. 

Lopuksi kannattaa kiinnittää huomiota myös valonlähteisiin. LED-lamput ovat energiatehokkaita ja kestäviä vaihtoehtoja perinteisille hehkulampuille. Ne myös tuottavat vähemmän lämpöä kuin hehkulamput, joten ne sopivat hyvin esimerkiksi lapsiperheiden käyttöön.

Kuinka valita oikea valaisin

Oikean valaisimen valitseminen voi olla haastavaa, sillä tarjolla on lukuisia erilaisia malleja, kokoja ja tyylejä. Nappaa tästä vinkit juuri sinun tarpeisiisi sopivan valaisimen valintaan.

1. Huomioi huoneen käyttötarkoitus

Ensimmäinen askel oikean valaisimen valinnassa on miettiä huoneen käyttötarkoitusta. Tarvitsetko esimerkiksi tehokasta työvaloa toimistoon vai tunnelmallisempaa valoa olohuoneeseen? Erilaiset tilat vaativat erilaisia valonlähteitä, joten kannattaa pohtia tarkasti omia tarpeita ennen ostoksen tekemistä.

2. Valitse oikea koko

Valaisimen koko on tärkeää huomioida. Liian pieni tai suuri lamppu voi häiritä kokonaisuutta. Yleinen sääntö on, että lamppu ei saisi olla yli kolmasosaa pöydän tai hyllyn leveydestä.

3. Mieti värimaailmaa

Valoisalla värillään lamput voivat muuttaa huoneen ilmettä merkittävästi. Siksi on tärkeää miettiä, millainen värimaailma huoneessa on ja miten valaisin sopii siihen. Esimerkiksi tummassa tilassa vaalea lamppu voi luoda raikkautta ja kontrastia.

4. Valitse oikea valonlähteiden määrä

Valaisimen valonlähteiden määrällä on suuri merkitys sen toimivuuteen eri tilanteissa. Yksinkertainen yhden lampun kattovalaisin ei välttämättä riitä tarjoamaan tarpeeksi valoa isompaan huoneeseen, kun taas monipuolisempi useamman lampun malli voi tarjota parempaa käyttömukavuutta.

5. Harkitse energiatehokkuutta

Energiatehokkaat LED-lamput ovat yleistyneet viime vuosina, sillä ne kuluttavat vähemmän energiaa kuin perinteiset hehkulamput ja kestävät pidempään. Energialuokitus kannattaa ottaa huomioon valaisinta hankkiessa, sillä se vaikuttaa pitkällä aikavälillä myös kuluihin.

Riippuvalaisimet – sisustuksen monikäyttöiset helmet

Riippuvalaisimet ovat yksi sisustuksen monikäyttöisimmistä suosikeista. Riippuvalaisin voi toimia paitsi valonlähteenä, myös tunnelman luojana sekä tärkeänä osana kodin sisustusta.

Riippuvalaisimia on saatavilla lukuisissa eri muodoissa, väreissä ja materiaaleissa. Niitä voi käyttää niin keittiössä kuin makuuhuoneessa, olohuoneessa tai vaikkapa työhuoneessa. Riippuvalaisimen avulla voi korostaa huoneen tiettyjä elementtejä tai tuoda tilaan lisää persoonallisuutta.

Yksi suosituimmista käyttötarkoituksista riippuvalaisimille on asettaa ne ruokapöydän yläpuolelle. Tämän tyyppinen valaistus luo miellyttävää tunnelmaa ja mahdollistaa samalla hyvän näkyvyyden ruokailutilassa. Valitsemalla sopivan kokoisen ja muotoisen riippuvalaisimen, voi luoda juuri halutunlaisen ilmeen tilaan.

Makuuhuoneessa riippuvalaisinta voidaan käyttää esimerkiksi lisätunnelmaa luovana elementtinä. Valitsemalla pehmeitä sävyjä ja lämpimiä materiaaleja, kuten puuta tai kangasta, saadaan aikaan rauhallinen ja rentouttava tunnelma.

Olohuoneessa riippuvalaisimet voivat toimia keskeisenä valonlähteenä tai korostaa tiettyjä huoneen elementtejä, kuten sohvaa tai kirjahyllyä. Tämän tyyppinen valaistus on erityisen tärkeää, kun halutaan luoda kodikas ja viihtyisä ilmapiiri.

Työhuoneessa riippuvalaisin voi olla hyvä lisävalonlähde työpöydän yläpuolella. Valitsemalla säädettävän valaisimen, voidaan varmistaa optimaalinen valaistus työhön kuin työhön.

Riippuvalaisimien suosio perustuu niiden monipuolisuuteen ja helppokäyttöisyyteen: ne ovat helppoja asentaa ja sopivat lähes mihin tahansa tilaan. Riippuvalaisimen avulla voi helposti muuttaa huoneen tunnelmaa ja ulkonäköä ilman suuria investointeja. Kun etsit sopivaa riippuvalaisinta kotiisi, kannattaa huomioida valaistavan tilan koko, värimaailma sekä sisustustyyli. Valitse rohkeasti persoonallisia vaihtoehtoja ja nauti onnistuneesta valaistuksesta!

Suosituimmat sisävalaisimet  Katso kaikki »
  Suosituimmat valaisimet  Katso kaikki »
   Suosituimmat ulkovalaisimet  Katso kaikki »

    Muista vihreää ystävääsi

    Suosituimmat kasvivalaisimet  Katso kaikki »

     • Viisi vinkkiä oikean valaistuksen valintaan
      Viisi vinkkiä oikean valaistuksen valintaan

      Kodin valaistuksen tärkeys korostuu aina pimeän talven tullen. Hyvin suunniteltu valaistus kotona on merkittävä osa yleistä hyvinvointia ja jaksamista. Tässä 5 vinkkiä, miten onnistut kodin valaistuksessa.

      Lue lisää »
     • Älyvalaistus - Lisää kodin mukavuutta älyvalaisimilla!
      Älyvalaistus - lisää mukavuutta älyvalaisimilla

      Älyvalaistuksen avulla ohjaat mobiililaitteella tai kaukosäätimellä kätevästi kotisi kaikkia valaisimia – vaihda valonväriä ja kirkkautta muutamalla hipaisulla!  Älyvalaisimilla saat valaistua kotisi sisätilat tai pihasi juuri halutunlaisesti.

      Lue lisää »
     • Valmistaudu pimeään
      Valmistaudu pimeään

      Kaamosaika on täällä. Listasimme 10 vinkkiä, joilla loihdit lämpimän ja kotoisan tunnelman kotiisi.

      Lue lisää »
     • Koristevalot - näin luot tunnelmaa syksyyn
      koristevalot

      Alkavatko illat käydä liian pimeiksi? Ei syytä huoleen - BAUHAUSin koristevalot tuovat valoa, lämpöä ja tunnelmaa pimenevään syksyyn. Meiltä löydät ulkovalosarjat sekä sisustusvalot, jotka takaavat viihtyisän ja tunnelmallisen syksyn.

      Lue lisää »

     Hallitse valaistusta fiiliksen mukaan

     Suosituimmat älyvalaistuksen tuotteet  Katso kaikki »

      Luo tunnelmaa kotiin ja pihalle

      Suosituimmat koristevalot  Katso kaikki »
       Suosituimmat lamput  Katso kaikki »
        Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
        Espoo Valitse Valittu
        Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
        La 9.00 - 18.00
        Su 10.00 - 18.00
        info.espoo@bauhaus.fi
        Ajo-ohjeet Lisätietoja
        Lahti Valitse Valittu
        Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
        La 9.00 - 18.00
        Su 10.00 - 18.00
        info.lahti@bauhaus.fi
        Ajo-ohjeet Lisätietoja
        Oulu Valitse Valittu
        Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
        La 9.00 - 18.00
        Su 10.00 - 18.00
        info.oulu@bauhaus.fi
        Ajo-ohjeet Lisätietoja
        Tampere Valitse Valittu
        Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
        La 9.00 - 18.00
        Su 10.00 - 18.00
        info.tampere@bauhaus.fi
        Ajo-ohjeet Lisätietoja
        Turku Valitse Valittu
        Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
        La 9.00 - 18.00
        Su 10.00 - 18.00
        info.turku@bauhaus.fi
        Ajo-ohjeet Lisätietoja
        Vantaa Valitse Valittu
        Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
        La 9.00 - 18.00
        Su 10.00 - 18.00
        info.vantaa@bauhaus.fi
        Ajo-ohjeet Lisätietoja