Lataa

Aurinkokennovalaisimet

Aurinkokennovalaisin on kustannustehokas, edullinen, helppo ja tyylikäs ratkaisu puutarhan yksityskohtien valaistukseen. Energiatehokas solarvalaisin ottaa tarvitsemansa energian auringonvalosta ja on helppo asentaa. Löydät tyylikkäät ulkokäyttöiset aurinkokennovalaisimet valikoimastamme eri malleissa, väreissä, setteinä tai yksittäin, myös LED-malleina. Tehokas aurinkokennovalaisin valaisee pihan ja polut. Hauska, eläinhahmoinen aurinkokennovalaisin piristää pihan ilmettä. Saat meiltä myös aurinkokennovalaisimet hämäräkytkimellä ja liiketunnistimella. Kun haluat valaista koko pihan tehokkaasti, mutta energiatehokkaasti, on valonheitin aurinkokennolla sinun valintasi. Tutustu aurinkokennovalaisimiin BAUHAUS-tavarataloissa tai tilaa ne suoraan kotiisi tai vaikkapa mökille kätevästi nopealla toimituksella!

Aurinkokennovalaisimet: energiatehokas ja ympäristöystävällinen ratkaisu

Aurinkokennovalaisimet ovat nousseet suosioon energiatehokkaana ja ympäristöystävällisenä valaistusratkaisuna. Ne hyödyntävät aurinkoenergiaa sähkön tuottamiseen, mikä tekee niistä sekä taloudellisesti kannattavia että ekologisia vaihtoehtoja perinteisille ratkaisuille. Aurinkokennovalaisimien toimintaperiaate perustuu aurinkopaneelien keräämään energiaan, joka varastoidaan akkuihin päivän aikana ja vapautetaan valona hämärän saapuessa.

Aurinkopaneelit koostuvat useista pienistä aurinkokennoista. Nämä kennot absorboivat auringonvaloa ja luovuttavat elektroneja, mikä synnyttää tasavirtaa. Tasavirta siirtyy akkuihin tai akkupankkiin, jossa se varastoidaan energiaksi. Akut voivat olla erilaisia, kuten lyijyhappoakkuja tai litiumioniakkuja, jotka pystyvät säilyttämään energiaa pitkiäkin aikoja. Kun ympärillä alkaa hämärtyä, aurinkokennovalaisimen sisäänrakennettu valotunnistin havaitsee vähenevän valon määrän ja aktivoi LED-valot. Valmiina oleva energia vapautetaan akusta, jolloin valaisin tuottaa valoa ympäristöön. Aurinkokennovalaisimien toimintaperiaate perustuu siis aurinkoenergian keräämiseen, varastointiin ja sen käyttämiseen valaistuksen tarpeisiin. Tämä tekee niistä energiatehokkaita ja ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja perinteisille sähköverkkoon kytketyille valaisimille.

Edut energiatehokkaana valaistusratkaisuna

Aurinkokennovalaisimien käyttöön liittyy merkittäviä säästöjä sekä taloudellisesti että ympäristön kannalta. Aurinkokennovalaisimien energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys tekevät niistä houkuttelevan vaihtoehdon perinteisille valaistusratkaisuille. Ne tarjoavat kustannussäästöjä sekä edistävät kestävämpää elämää. Kasasimme yhteen tietoa aurinkokennovalaisimien tarjoamista eduista – lue siis lisää ja vaikutu!

 1. Sähkönsäästö: aurinkokennovalaisimet eivät vaadi sähköverkkoon kytkemistä, sillä ne toimivat itsenäisesti aurinkoenergialla. Tämän ansiosta ne vähentävät merkittävästi sähkölaskua ja auttavat säästämään energiaa.
 2. Ympäristöystävällisyys: aurinkokennovalaisimet ovat ympäristöystävällinen vaihtoehto, sillä ne hyödyntävät uusiutuvaa aurinkoenergiaa eivätkä tuota päästöjä tai saastetta. Aurinkokennovalaisimissa käytetyt materiaalit, kuten aurinkopaneelit ja akut, voidaan kierrättää niiden elinkaaren päättyessä. Tämä vähentää jätteiden määrää ja edistää resurssien tehokasta hyödyntämistä.
 3. Helppo asennus: aurinkokennovalaisimet ovat helppoja asentaa, koska niitä ei tarvitse liittää sähköverkkoon. Tämän ansiosta niitä voidaan käyttää joustavasti eri paikoissa ilman suuria teknisiä toimenpiteitä.
 4. Itsenäinen toiminta: aurinkokennovalaisimet toimivat itsenäisesti, sillä ne varastoivat energiaa akkuihin päivän aikana. Tämä mahdollistaa niiden käytön myös ilman suoraa auringonvaloa tai sähkökatkojen aikana.
 5. Pitkä käyttöikä: hyvin hoidettuina aurinkokennovalaisimet voivat kestää pitkään. Niissä ei ole liikkuvia osia, jotka voisivat kulua tai rikkoutua, mikä tekee niistä kestäviä ja luotettavia valaistusratkaisuja.

Käyttökohteet ja sovellusalueet

Aurinkokennovalaisimet ovat monipuolisia valaistusratkaisuja, joita voidaan käyttää erilaisissa kohteissa ja sovellusalueilla. Niiden joustavuus ja itsenäinen toiminta tekevät niistä ihanteellisen vaihtoehdon paikkoihin, joissa sähköverkko ei ole saatavilla tai sen käyttö on hankalaa.

Ulkoalueiden valaistus on tärkeä osa kodin kokonaisilmettä ja toimivuutta. Oikeanlaisella valaistuksella voidaan luoda tunnelmaa, korostaa valaistavan tilan kauneutta sekä parantaa turvallisuutta. Valon avulla voi luoda miellyttävän ilmapiirin terassille tai puutarhaan, jossa voi viettää aikaa iltaisin ja nauttia kesäilloista. Lisäksi hyvin suunniteltu valaistus auttaa liikkumaan turvallisesti pimeällä ja ehkäisee mahdollisia onnettomuuksia.

Alla on muutamia esimerkkejä aurinkokennovalaisinten käyttökohteista:

 1. Puutarhat: aurinkokennovalaisimet ovat suosittuja puutarhojen valaistusratkaisuja. Ne tarjoavat tunnelmallista valoa polkujen, istutusten tai vesielementtien ympärille ilman tarvetta sähköliitäntään. Voit myös esimerkiksi korostaa puutarhan kauniita kasveja asettamalla aurinkokennovalot niiden läheisyyteen. Lisäksi voit käyttää valosarjoja polkujen ja reittien merkitsemiseen sekä terassin tai patioiden reunustamiseen.
 2. Terassit ja parvekkeet: aurinkokennovalaisimet luovat viihtyisää valaistusta terasseille ja parvekkeille. Ne voivat korostaa tilan arkkitehtonisia piirteitä tai luo tunnelmaa illan hämärtyessä.
 3. Leirintäalueet: aurinkokennovalaisimet ovat erinomainen ratkaisu leirintäalueiden valaistukseen. Ne tarjoavat turvallisuutta ja mukavuutta pimeän aikaan ilman tarvetta ulkoiselle sähkövirralle.
 4. Pihatie ja aitaus: aurinkokennovalaisimet voivat toimia opasteina ja valaista pihojen kulkureittejä tai aitauksia. Ne tarjoavat turvallisuutta ja esteettistä ilmettä ympäröivään tilaan.

Aurinkokennovalaisimilla on laaja sovellusalue, ja niitä voidaan käyttää monissa eri kohteissa ulkotiloissa. Niiden helppo asennus ilman sähköliitäntää tekee niistä käteviä valaistusratkaisuja erilaisiin tilanteisiin.

Aurinkokennovalaisinten asennus ja ylläpito

Aurinkokennovalaisimien asennus ja ylläpito ovat suhteellisen helppoja verrattuna perinteisiin valaistusratkaisuihin. Niiden itsenäinen toiminta aurinkoenergialla tekee niistä käteviä ja huoltovapaita vaihtoehtoja. Poimi tästä talteen vinkit aurinkokennovalaisinten asennukseen ja ylläpitoon!

 1. Sijainti: valitse aurinkokennovalaisimille sijoituspaikka, jossa ne saavat mahdollisimman paljon auringonvaloa päivän aikana. Varmista, että esteet tai varjot eivät estä paneelien altistumista suoralle auringonvalolle.
 2. Asennus: noudata valmistajan ohjeita aurinkokennovalaisimen oikeanlaiseksi asentamiseksi. Usein ne voidaan kiinnittää maahan tai seinään ruuveilla tai telineillä.
 3. Akun lataaminen: anna aurinkokennovalaisimen akun latautua täyteen ennen sen ensimmäistä käyttöönottoa. Tämän jälkeen se latautuu automaattisesti päivällä auringon säteilyn avulla.
 4. Puhdistus: pidä aurinkopaneelit puhtaina ja vapaina liasta tai pölystä. Puhdista ne tarvittaessa pehmeällä liinalla tai sienellä, jotta aurinkoenergian kerääminen on tehokasta.

Noudattamalla näitä ohjeita voit varmistaa aurinkokennovalaisimien oikeanlaisen asennuksen ja ylläpidon. Muista myös tarkistaa valmistajan ohjeet ja suositukset laitteen käytöstä ja huollosta.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja